- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #93274 przez Mała
Witajcie kobiety.
Mam wyniki i niby wszystko ok. Tylko w 12+4 wyszła zwrotna fala A w przewodzie żylnym, a w 13+4 już wszystko było ok, ale pani ginekolog poinformowała mnie, że z tego powodu mogę iść na amnio. Chociaż sama mi odradzała (1% poronień po zabiegu), bo jej zdaniem być może dziecko urosło i się wszystko unormowało. Dała mi skierowanie na USG prenatalne w 20 tc.
Nosek widoczny a ryzyko ZD 1:16668 (ryzyko podstawowe 1:833), także zapewniła, że tutaj odpada. Co najwyżej jakaś mała wada serca, a być może już jest wszystko ok, bo dziecko urosło. Niemniej jednak ziarnko niepokoju zasiała.
Mnie się też wydaje, że czuję malucha tak w okolicy pępka, tylko jak leżę, ale raczej pękające bąble
Mam wyniki i niby wszystko ok. Tylko w 12+4 wyszła zwrotna fala A w przewodzie żylnym, a w 13+4 już wszystko było ok, ale pani ginekolog poinformowała mnie, że z tego powodu mogę iść na amnio. Chociaż sama mi odradzała (1% poronień po zabiegu), bo jej zdaniem być może dziecko urosło i się wszystko unormowało. Dała mi skierowanie na USG prenatalne w 20 tc.
Nosek widoczny a ryzyko ZD 1:16668 (ryzyko podstawowe 1:833), także zapewniła, że tutaj odpada. Co najwyżej jakaś mała wada serca, a być może już jest wszystko ok, bo dziecko urosło. Niemniej jednak ziarnko niepokoju zasiała.
Mnie się też wydaje, że czuję malucha tak w okolicy pępka, tylko jak leżę, ale raczej pękające bąble
Temat został zablokowany.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #93326 przez Agusia83
Mala, nie wiem co Ci doradzic...jezeli lekarka sprawdzala po tygodniu ponownie te wartosci i powiedziala, ze sa juz w porzadku, ze mogly byc zafalszowane przez wielkosc dzidziusia...to moze lepiej nie rob...Wiem, ze jestes kobieta z wielkim doswiadczeniem i, ze synek urodzil sie chory...ale to nie znaczy, ze i ten dzidzius bedzie mial jakies wady...czytalam kiedys o amniopunkcji i to jest dosc inwazyjne badanie i niesie za soba ryzyko, byc moze tyle procent, co napisalas...ja bym chyba tego nie zrobila...oczywiscie to bedzie Twoj wybor, rozumiem Cie, ze tez chcialabys byc pewna na 100000% ze z dzieckiem wszystko w porzadku..
Monia, pewnie, ze moglby to dzidzius i jesli nigdy czegos takiego nie czulas, to raczej to wlasnie byl on
teraz musze znikac, 2h pospalam no i w koncu trzeba wybrac sie na zakupy, by cosik ugotowac na obiad
Monia, pewnie, ze moglby to dzidzius i jesli nigdy czegos takiego nie czulas, to raczej to wlasnie byl on
teraz musze znikac, 2h pospalam no i w koncu trzeba wybrac sie na zakupy, by cosik ugotowac na obiad
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Agusia83.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Asik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- magdamagda1988
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #93599 przez magdamagda1988
Mala trzymam kciuki zeby bylo wszytsko w porzadku i mam szczerze taka nadzieje, a czy nie da sie tego przyspieszyc zeby sprawdzic zebys sie nie denerwowala?? chociaz mysle ze jest wszytskow porzadku takze glowa do gory czuje ze jestes silna kobieta !!!!
Agusia dokladnie oby tak dalej i wyniki wychodzily nam wzorowo wszystkim
Ja chyba za miesiac bede mila usg jestem ciekawa ile moja dzidzia urosla i to juz bedzie 18-19 tydzien usg bede miala 3D to moze poznam plec..
w sobote wyjezdzam do mojego juz sie nie moge doczekac z drugiej strony bede tesknic za polska i wszytskimi tutaj...
Ale najprawdopodobniej przyjade w polowie czerwca na miesiac jak nie z moim to sama, tylko co myslicie o podrozy w tym stadium ciazy ??? ale samochodem przyjedziemy z noclegiem 2 dni drogi, a jak samolotem to 2x2 godziny w samolocie. Myslicie ze w tym miesiacu jeszcze mozna podrózowac??
Jeszcze nie wyjechalam a juz po przyjezdzie mysle
Agusia dokladnie oby tak dalej i wyniki wychodzily nam wzorowo wszystkim
Ja chyba za miesiac bede mila usg jestem ciekawa ile moja dzidzia urosla i to juz bedzie 18-19 tydzien usg bede miala 3D to moze poznam plec..
w sobote wyjezdzam do mojego juz sie nie moge doczekac z drugiej strony bede tesknic za polska i wszytskimi tutaj...
Ale najprawdopodobniej przyjade w polowie czerwca na miesiac jak nie z moim to sama, tylko co myslicie o podrozy w tym stadium ciazy ??? ale samochodem przyjedziemy z noclegiem 2 dni drogi, a jak samolotem to 2x2 godziny w samolocie. Myslicie ze w tym miesiacu jeszcze mozna podrózowac??
Jeszcze nie wyjechalam a juz po przyjezdzie mysle
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
13 lata 8 miesiąc temu #93717 przez SYLWIA
Cześć Dziewczynki!
Mam do Was pytanie.
Umowa mi się kończy 31 grudnia 2011 r. Co z urlopem macierzyńskim? Będzie przysługiwał mi tylko do końca umowy?! Czy umowa zostanie automatycznie przedłużona do końca urlopu macierzyńskiego?
Miłego wieczoru.
Mam do Was pytanie.
Umowa mi się kończy 31 grudnia 2011 r. Co z urlopem macierzyńskim? Będzie przysługiwał mi tylko do końca umowy?! Czy umowa zostanie automatycznie przedłużona do końca urlopu macierzyńskiego?
Miłego wieczoru.
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #93727 przez bewipo
Znalazłam coś takiego:
Pracodawca nie ma prawnego obowiązku przedłużać umowy o pracę na czas określony, która ulegnie rozwiązaniu w trakcie urlopu macierzyńskiego. Od dnia zakończenia umowy dalsze świadczenia, tj. zasiłek macierzyński przysługujący za pozostałą część urlopu macierzyńskiego, wypłaci ZUS.
Pracodawca nie ma prawnego obowiązku przedłużać umowy o pracę na czas określony, która ulegnie rozwiązaniu w trakcie urlopu macierzyńskiego. Od dnia zakończenia umowy dalsze świadczenia, tj. zasiłek macierzyński przysługujący za pozostałą część urlopu macierzyńskiego, wypłaci ZUS.
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #93806 przez Agusia83
Sylwia, ja mam tak jak i Ty...czyli umowa konczy mi sie 31.12.2011...i wowczas juz bede na macierzynskim. Tylko, ze ja bede wczesniej pisala prosbe o przedluzenie umowy i wowczas jak dostane pozytywna opinie to tym samym zaklad pracy zaplaci za calosc macierzynskiego...A, Ty chcesz zrezygnowac z obecnej posady?
Natomiast jesli chodzi o 2 usg genetyczne, to bede robila chyba w 21tc, bo ponoc wowczas ladnie wychodza zdjecia z 3d...tak mowila pani z rejestracji...
Natomiast jesli chodzi o 2 usg genetyczne, to bede robila chyba w 21tc, bo ponoc wowczas ladnie wychodza zdjecia z 3d...tak mowila pani z rejestracji...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Agusia83.
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
13 lata 8 miesiąc temu #93830 przez SYLWIA
Nie wiem co będzie w grudniu.
Ja pracuje w centrum handlowym w salonie obuwniczym na stanowisku zastępcy kierownika.
Moja szefowa jest kierownikiem i to ona mnie zatrudnia.
Ona w każdej chwili może awansować na kierownika regionalnego, więc w tym momencie kierownikiem salonu zostanie ktoś inny.
Więc nie wiem czy tam wrócę.
Pisałaś,że będziesz prosić o przedłużenie, więc może i ja tak zrobię. Można np. do końca urlopu macierzyńskiego i jeszcze wykorzystać urlop za 2010 i 2011?
Kiedy trzeba ewentualnie pisać takie pismo?
Ja pracuje w centrum handlowym w salonie obuwniczym na stanowisku zastępcy kierownika.
Moja szefowa jest kierownikiem i to ona mnie zatrudnia.
Ona w każdej chwili może awansować na kierownika regionalnego, więc w tym momencie kierownikiem salonu zostanie ktoś inny.
Więc nie wiem czy tam wrócę.
Pisałaś,że będziesz prosić o przedłużenie, więc może i ja tak zrobię. Można np. do końca urlopu macierzyńskiego i jeszcze wykorzystać urlop za 2010 i 2011?
Kiedy trzeba ewentualnie pisać takie pismo?
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #93862 przez Agusia83
Dokladniej to juz nie pamietam, kiedy pisalam ostatnio prosbe, ale wydaje mi sie, ze tak minimum 2,3 tygodnie przed data zakonczenia umowy...Chodzi o to, by pismo mialo czas na przejscie wszystkich poszczegolnych szczebli hierarchii w zakladzie pracy....
Moderatorzy: ilona