BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #98605 przez fanka
Dziewczyny ja też już czuję ruchy Bąbelka mego :-) na początku miałam wątpliwości czy "to to" ale teraz jestem już pewna, pojawiają się coraz częściej i są coraz mocniejsze. Ostatnio jak leżałam sobie wieczorkiem i czułam , że maluszek w brzuchu "szaleje" Mąż położył mi rękę na brzuchu i czekał czy coś poczuje i mówi, że poczuł, 2 razy poczuł ruchy maluszka. Widziałam, że zrobiło to na nim wrażenie, nawet się trochę wzruszył. Bardzo miłe są takie momenty.

Dziewczyny jak tam wasze apetyty?bo ja jestem ostatnio przerażona, ogólnie może nie jem dużo więcej ale strasznieeee mam ochotę na słodycze,ciężko mi się opanować. Ciągle tylko po głowie chodzą mi pomysły co by tu sobie kupić słodkiego i zjeść. Oczywiście omijam półki ze słodyczami w sklepie ale czas od czasu się skuszę, w domu też jakieś "zapasy" w barku sobie leżą i teraz znikają w tempie ekspresowym. Muszę walczyć ze sobą cały czas bo moje myśli ciągle wokół tych słodyczy się kręcą, a nie chce się przerazić na kolejnym ważeniu u lekarza.
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #98608 przez mYSZA
u mnie największa słodyczomania była na początku, potem przeszłam na owoce. Teraz to tylko od czasu do czasu, ale dużo mniej niż przed ciążą- widocznie Maluszek nie wda się w mamę pod tym kontem- mój maż nazywał mnie przed ciążą "Słodka dziurka" i bynajmniej chodziło mu w tym określeniu tylko o tempo pochłaniania i ilość słodyczy;P

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #98614 przez pati-m
Ja jakieś 2 tygodnie temu miałam taki "słodyczowy" okres :) Wciąż podjadałam coś słodkiego i robiłam zapasy w szafce jak chomik. Ale teraz już mi przeszło i tylko co jakiś czas coś skubnę. No ale efektem wcześniejszej słodyczomanii są 2kg do przodu :D
13 lata 8 miesiąc temu #98623 przez Pyśkaaaa
a dla mnie moglo by nie byc slodyczy... przed ciaza tez tak bylo raz na jakis mam ochote... ale za to cytrynke ogoreczki kiszone mniam... :D
13 lata 8 miesiąc temu #98629 przez martysia0110
No to bewipo mamy ten sam termin :)
13 lata 8 miesiąc temu #98646 przez Marta M
Witajcie mYSZA i Pati :) Dopisalam Wasze suwaczki na 1 strone..i podliczylam nas..jest nas juz 21!!! :)

Ja wlasnie odebralam wyniki tego calego AFP i wszystko w porzadku :)

Nie moge sie nacieszyc swoim samopoczuciem, jest mi teraz tak dobrze, wreszcie zajelam sie soba, z lazienki dzis nie moglam wyjsc i wreszcie zaczelam pitrasic obiadki w kuchni, bo wczesniej nie moglam patrzec na garki i jedzenie...

Moj maluszek wierci sie caly dzien i cala noc, nie wiem kiedy on spi...czuje i kopniaki i przewracanie i rozpychanie...ale to mnie uspokaja...za kazdym poruszeniem sie usmiecham, pewnie glupio wygladam w kosciele np albo w towarzystwie jak siedze z rodziwiona buzia..;) w domu nie wierzyli mi, mowili ze za wczesnie, ale jak przylozyli reke i poczuli uderzenia to juz nie maja watpliwosci...teraz wedlug nich skoro takie dziecko mocne to urodze sporo przed terminem...

Ja sie zapisalam na polowkowe na 18 kwietnia :)
13 lata 8 miesiąc temu #98649 przez kasia79
Wróciłam od lekarza, wszystko jest w porządku fika koziołki waży 213g.
Jestem szczęśliwa, słyszałam serduszko, idę robić kolację bo rodzinka głodna, a jak głodna to zła:)
13 lata 8 miesiąc temu #98664 przez Pyśkaaaa
Kasia super ze wszystko dobrze :)inaczej nie moglo byc :D

MartaM wynikimusialy wyjsc dobrze :D ale fajnie ze tak mocno czujesz kopniaczki :D no to prawda duzo nas :D
13 lata 8 miesiąc temu #98697 przez slowiczek
Marta, też mam połówkowe 18 kwietnia :):):)
13 lata 8 miesiąc temu #98698 przez slowiczek
kasia, super, że wszystko w porządku :)
13 lata 8 miesiąc temu #98701 przez slowiczek
Marta, zgłaszam sprzeciw ! Na pierwszej stronie nie ma mojego suwaczka :D
13 lata 8 miesiąc temu #98711 przez Marta M
slowiczek strasznie Cie przepraszam, napisz prosze termin porodu i juz Cie dopisuje...nie wiem jak to sie stalo ze Cie ominelam...gapa ze mnie...
13 lata 8 miesiąc temu #98717 przez slowiczek
luuuuzik :) ja mam termin na 1.09 :)
13 lata 8 miesiąc temu #98731 przez Marta M
Juz jestes, nie dosc ze to pierwsza strona, to jeszcze jestes pierwsza na naszej liscie :D I aktualny stan: 22 wrzesniowki :)

Jesli jeszcze kogos pominelam to zglaszac sie i mnie opieprzac ze zle sie sprawuje..;)
13 lata 8 miesiąc temu #98810 przez Agusia83
Dziewczynki, ale sie napisalyscie :woohoo: ...ale to super, bo lubie czytac nasze forum :lol:
ja po obiadku sie polozylam, a bylo to po 17...i wyobrazcie sobie, ze obudzilam sie o 20:30....wow, co ja bede robila w nocy?Baranki liczyla?
Bewipo, nie martw sie, mnie tez czasem kluje cos w brzuszku i z tego co wiem, to to jest normalne, naprawde nie martw sie. Oczywiscie aby sie uspokoic to idz na wizyte do lekarza....
Marta, ciesze sie, ze badania wyszly super, bo jakze by inaczej.
A ja sie teraz czuje jakbym pilke polknela...bus tez troszke pobolewa, ale to chyba przez wzdecia :silly: ...
Nawet nie wiecie, jak ja Wam zazdroszcze, ze juz czujecie swoje maluszki....tez chce, ciagle wsluchuje sie w swoje cialo, ale nic nie czuje, oprocz przelewania sie tresci pokarmowej...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia