BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #98114 przez kasia79
Witam, straszna pogoda dzisiaj nic się nie chce:( Dzisiaj na 18 do gina, mam nadzieję że wszystko jest OK bo jak przed każdą wizytą mam obawy.
Jak wrócę to napiszę.
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #98123 przez Pyśkaaaa
hej dziewczyny :)

Agusia uwazaj na siebie bo z grypa nie ma zartów...

Mała ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok :D

Slowiczku ja Ci powiem ze sie bardzo zdziwilam ze w ciazy sie robi HIV... nie przeszkadzalo mi to chodz slyszalam ze byly panie ktore byly wielce oburzone hehe...

dziewczyny a ja caly czas zaziebiona moj K. drugi dzien poi mnie syropem z cebuli a ja juz nie moge on jest okropny co prawda skuteczny ale mam wrazenie ze w domu nia tak jsmierdzi fuuj
13 lata 8 miesiąc temu #98157 przez slowiczek
A o co tu sie oburzać :) ? No ja raczej nie miałam powodów do obaw żeby mieć HIV ale nigdy nie wiadomo, przecież czasem jest się nosicielem i się o tym nie wie...

a u mnie w pracy szaleje grypa żołądkowa, mam nadzieję, że do mnie nie dojdzie :/
13 lata 8 miesiąc temu #98184 przez mYSZA
Ja też nie słyszałam o badaniu HIV, tj ja nie miałąm robionych i nie mam ich w dzienniku badań...

a co do pogody i przeziębień- DZIEWUSZKI! grota solna i przejdzie- naprawdę!mam ten sposób od paru lat opatentowany. i normalnie lekarze którzy to znają to też zalecają, zwłaszcza nam.

ja dziś miałąm sen, że urodziłam;P ale ten poród był jakiś dziwny a Dzieciaszek był taki wielki... macie jakieś dziwne sny teraz?

slowiczek- ja też odkryłam lody;P

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #98192 przez pati-m
Witam wszystkie wrześniowe mamuśki :)
Jestem tu nowa więc troszkę się przedstawię. Jestem przyszłą mamuśką z datą na 17.09.2011 :) Póki co oczywiście, bo już trzeci raz się data zmienia, jednak zawsze wypada we wrześniu. To moje pierwsze maleństwo, więc wszystko jest dla mnie nowe. Widzę, że jest sporo wrześniowych ciężaróweczek. Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie :D
13 lata 8 miesiąc temu #98194 przez pati-m
mYSZA mi dzisiaj śniło się, że przez całą noc oglądałam wyniki badań jakiś innych kobiet w ciąży i uporczywie porównywałam ze swoimi wynikami, żeby potwierdzić, że moje maleństwo jest w normie. Zgłupieć można :) No ale to pewnie dlatego, że jutro idę do lekarza na badanie, by sprawdzić czy z fasolką jest wszystko oki i jak zawsze to przeżywam :)
13 lata 8 miesiąc temu #98202 przez Pyśkaaaa
witaj pati :)czuj sie jak u siebie

slowiczku nie wiem czemu sie oburzają... wiesz to takie stereotypowe myslenie moze...a kobiety sa rozne... ja bylam pewna ze nosicielem nie jestem(honorowy dawca krwi ze mnie )wiec w moim wypadku to tylko formalnosc :P

Kasia trzymam kciuki :)i czekamy na wiesci
13 lata 8 miesiąc temu #98242 przez bewipo
Cześć dziewczyny. Co do HIV, to kilka lat temu miałam na studiach takie zajęcia, że zamiast wykładu była babka, która właśnie o HIV opowiadała. Mówiła, że to bardzo istotne, żeby w ciąży zrobić na HIV, bo gdyby coś było, to można dziecko uchronić. I właśnie też opowiadała, że niektóre kobiety są oburzone gdy mają wykonać badanie na HIV. le to się bierze właśnie z braku świadomości.
Dziwne sny w ciąży to podobno standard ;) Mi też czasem się śnią jakieś dziwactwa. Ale ostatnio to bardziej mam problem ze spaniem, jak się obudzę w nocy na siku to ciężko mi zasnąć.
Ja właśnie wróciłam od fryzjera. Zadowolona na szczęscie, ale już miałam takie długie włosy, a teraz mam takie akurat :)
13 lata 8 miesiąc temu #98251 przez pati-m
A ja bewipo mam plan zapuścić włosy, więc z tym nie mam problemu, choć przyznam, że jak poszłam do fryzjera żeby tylko podciąć końcówki i obciąć grzywkę, to mało mnie koleżanki z pracy nie zlińczowały - że niby w ciąży nie można obcinać włosów! W pierwszej chwili zgłupiałam, bo to moja pierwsza ciąża i jeszcze o wielu rzeczach nie wiem, no ale bez przesady. Przecież to jakieś zabobony. Zadbana mama, to szczęśliwa mama i szczęśliwy maluszek :)
13 lata 8 miesiąc temu #98262 przez Pyśkaaaa
o właśnie brak świadomości...

ja juz przestałam slchac tych zabobonow bo juz mi sie słabo robi.. jak tylko ktos mi mowi nie scinaj wlosow nie podnos rak do gory( to jak mamy sie czesac przepraszam?) :unsure: :ohmy: :ohmy: i mam zamiar isc je sciac bo sa mega dlugie i jakies takie zniszcone

a co do snow to snia mi sie glupoty... dalej biegam siusiu...:( i czesto sie budze
13 lata 8 miesiąc temu #98281 przez bewipo
pati dokładnie zadbana mama, to szczęśliwa mama :)

Mi na szczęście nikt żadnych zabobonów nie wciska :)
13 lata 8 miesiąc temu #98354 przez martysia0110
Witaj Pati:)
Kolejne dziewczyny nam dochodzą na wrzesień już troszkę nas jest:)
Ja też mam ostatnio dziwne sny... albo rodzę albo już mam maleństwo w domu i sobie nie radzę czasami wręcz straszne
U mnie dziś z pogodą nieciekawie aż nic się nie chce.... :P :P
13 lata 8 miesiąc temu #98360 przez pati-m
Witam martysia0110 :)
ja jestem wrześniową mamuśką tak troszkę z przypadku :) jak to mówią - nie do końca zaplanowane, ale bardzo bardzo chciane i kochane :D
no i termin wypadł nam ku zaskoczeniu całej rodziny w dzień ślubu brata mojego męża :) i teraz cała rodzina się śmieje, że połowa rodziny będzie na weselu, a połowa rodziny w szpitalu na porodówce :P
13 lata 8 miesiąc temu #98390 przez bewipo
Może jeszcze przetańczysz weselicho z brzuchem, nigdy nie wiadomo ;)
13 lata 8 miesiąc temu #98402 przez pati-m
hihihi, chyba jednak nie będę ryzykować bewipo :lol:
powiadomiliśmy przyszłą parę młodą, że na weselichu to raczej nie będziemy, ale jeśli fasola nie będzie się pchała na świat w dniu ich święta to do kościoła wpadniemy.
Ciężarówka na ślubie podobno przynosi szczęście :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka