- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #102248 przez Marta M
No wlasnie: "pierworodki powinny zaczac czuc ruchy ok 20 tygodnia, sa na poczatku odczuwalne jako bulgotanie lub trzepotanie skrzydel motyla" taki tekst wczoraj przeczytalam i powiem Wam ze ja mam na odwrot, martwie sie ze moj dzidzius za ruchliwy jest, od trzech tygodni czuje ruchy, nie jakies bulgotanie ale zwykle kopniaki, w kazdej chwili jak ktos przylozy reke nie musi dlugo czekac na uderzenie, ja nie wiem kiedy on spi, od rana do wieczora sie rozciaga, w nocy budze sie do toalety to ono sie dalej wierci..ja nie wiem czy mu tam dobrze jest, moze to dziecko jest za duze, a moze ma adhd...wczoraj jeszcze przeczytalam ze po 28 tygodiu ruchy powinny byc regularne, ok 10 poruszen na godzine lub dwie...a ja jestem w 20 tygodniu i juz sa regularne..
jutro ide do lekarza i zapytam czy to normalne, bo zadna kobieta z rodziny na tym etapie nie miala az takich czestych i mocnych ruchow...
ale mam jednak nadzieje ze dzidzi jest u mnie tak dobrze, ze caly czas sobie plywa i sie w ten sposob rozkoszuje i ze jest zdrowa skoro ma tyle sil Ciesze sie z kazdego poruszenia, jednak jak sie oczytam takich tekstow jak wyzej, czy jak mi mowia ze to dziwne, ze za czesto to sie zaczynam nad tym faktycznie zastanawiac..
jutro ide do lekarza i zapytam czy to normalne, bo zadna kobieta z rodziny na tym etapie nie miala az takich czestych i mocnych ruchow...
ale mam jednak nadzieje ze dzidzi jest u mnie tak dobrze, ze caly czas sobie plywa i sie w ten sposob rozkoszuje i ze jest zdrowa skoro ma tyle sil Ciesze sie z kazdego poruszenia, jednak jak sie oczytam takich tekstow jak wyzej, czy jak mi mowia ze to dziwne, ze za czesto to sie zaczynam nad tym faktycznie zastanawiac..
Temat został zablokowany.
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 8 miesiąc temu #102249 przez bewipo
Dzień dobry
Ja czytam wszystkie możliwe opinie na temat wózków, żeby jak już się wybiorę na oglądanie, wiedzieć na co zwrócić uwagę. Tyle tego wszystkiego jest, że pewnie ciężko się będzie zdecydować.
Agusia ja np wczoraj w ogóle nie czułam maluszka, ale wszystko ze spokojem, przyjdzie czas, że kopniaczki będą codziennie
Ja czytam wszystkie możliwe opinie na temat wózków, żeby jak już się wybiorę na oglądanie, wiedzieć na co zwrócić uwagę. Tyle tego wszystkiego jest, że pewnie ciężko się będzie zdecydować.
Agusia ja np wczoraj w ogóle nie czułam maluszka, ale wszystko ze spokojem, przyjdzie czas, że kopniaczki będą codziennie
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #102377 przez Pyśkaaaa
a ja na razie nigdzie nie chodze i pewnie na tym sie skonczy (oj do szkoly rodzenia sie wybieram )
nie czuje zadnych moylkow ruchow ale ja mam jeszcze czas i sie nie stresuje jeszcze
i wiecie co? przestalam czytac neta... tzn wlansie takie rzeczy kiedy co powinno byc kazda ciaza jest inna i dzidzia tak samo nie chce sie nie potrzebnie stresowac...
a tak z innej beki co myslicie o takiej sukience na komunie tylko ze najbardziej czarna mi sie pododba a nie wiem czy wypada
nie czuje zadnych moylkow ruchow ale ja mam jeszcze czas i sie nie stresuje jeszcze
i wiecie co? przestalam czytac neta... tzn wlansie takie rzeczy kiedy co powinno byc kazda ciaza jest inna i dzidzia tak samo nie chce sie nie potrzebnie stresowac...
a tak z innej beki co myslicie o takiej sukience na komunie tylko ze najbardziej czarna mi sie pododba a nie wiem czy wypada
Ostatnio zmieniany: 13 lata 8 miesiąc temu przez Pyśkaaaa.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa