BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #103484 przez ewelinaa
Tak, tak dziewczynka to u mnie.
Na 100% :)
Lekarz wydrukował 2 zdjęcia, zaznaczył, że nie ma siusiaka i powiedział, żebyśmy te zdjęcia zachowali i w razie czego przyszli z reklamacją ;)
O tym lekarzu słyszałam, że jest właśnie bezbłędny w rozpoznawaniu płci dlatego do niego poszłam ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #103521 przez pati-m
Hej Dziewczynki :)
Nie było mnie dwa dni, a tu już tyle postów :)
Po pierwsze mYSZA - Gratuluję Synka :lol: Ten sam termin, ta sama płeć :silly:

Edyta1986 - również gratuluję synka :)

Pyśkaaaa ja też odczuwam kłucie w pępku i to ostatnio coraz częściej. Mówiłam to mojej lekarce, ale ona mówi, że to normalne. Ale póki co nie zauważyłam, żeby mi pępek wypychało.

Kasia79 - śliczny brzuszek. Ja uważam, że wcale nie masz dużego jak na połowę ciąży. Ja jestem kilka tygodni za Tobą a mam taki sam. Wielkość brzuchala to sprawa indywidualna, a najważniejsze to to, kto w nim siedzi :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #103524 przez slowiczek
grataluję wam dziewczynki chłopców - super, że już wiecie :) byle do poniedziałku w moim wypadku i oby maluszek grzecznie pokazał co ma między nóżkami :P
13 lata 8 miesiąc temu #103537 przez Agusia83
Haloooo, Marta, gdzie Cie powialo? Mialas nam napisac jak po usg?????

Dziewczynki, tez jestem padnieta, wlasnie skonczylam prasowac sterte prania i nogi wchodza mi do 4 liter :silly: kreslup tez przez to nawala....
Ja tez sie czasem czuje jakbym miala pilke 5kg przed soba i taki ciezar.....mnie cos ostatnio kluje w kroczu albo w pachwinach...albo jedno i drugie...mam nadzieje, ze z szyjka wszystko w porzadku, ze sie nie skraca....

Mala, ja mam identyczne spodnie, jak Ty kupilas, badz kupujesz...takie jeansowe z pasem...znalazlam je w mother care w galerii, byly ns przecenie ze 170 na 49 :lol: bardzo fajnie sie w nich chodzi...
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #103575 przez bewipo
Katy ja kupowałam buteleczki Aventu, ale brałam ten zestaw za punkty payback, więc nie placiłam. Podgrzewacz tez mam, dostałam wcześniej.

Wklejam zdjecia spodni i brzuszka od razu :)
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #103583 przez Agusia83
Bewipo spodnie bardzo fajne...a z jakiego materialu zostaly zrobione? Fakt, troszke za dlugie, ale mozna podwinac (tzn jak ktos umie, ja musialabym korzystac z umiejetnosci sasiadki krawcowej :silly: ) a brzuszek w spodniach bardzo gustowny i sliczny :woohoo:
13 lata 8 miesiąc temu #103589 przez slowiczek
fajne spodenki ale ja się chyba w takie zaopatrywać nie będę, bo teraz to latam w legginsach :) a niech się tylko zrobi trochę cieplej to przerzucam się na sukienki :D
13 lata 8 miesiąc temu #103594 przez Smerfetka
Śliczne spodenki bewipo a brzuszek wygląda w nich naprawdę uroczo :) chyba też sobie takie sprawię :)
13 lata 8 miesiąc temu #103602 przez pati-m
Dziewczyny Kochane ja znów po prośbie :silly:
Kto poratuje mnie - przyszłą niedoświadczoną mamuśkę i powie mi jaki rozmiar pościeli powinnam kupić do łóżeczka jeśli ma ono wymiar 140x70 :unsure: Chodzi mi o cały komplecik (poszewki, kołderka, podusia, ochraniacz itd.) Liczę na Waszą pomoc :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #103628 przez bewipo
Dzięki dziewczyny :)
Agusia materiał to Bawełna 80%, Satyna 17%, Elastan 3%. Mama dzisiaj przyjedzie to wymierzy i mi podwinie :)
Pati pościel 135x100. Zobacz sobie tutaj allegro.pl/baby-raj-13el-ekskl-135x100-w...cja-i1539758312.html Ja kupowałam od nich komplet dla mojej chrześniaczki. Mają w miarę ceny i dość dobrze odszyta jest ta pościel. A przynajmniej same rozmiary możesz od nich zobaczyć bo wszystko jest opisane.
13 lata 8 miesiąc temu #103634 przez fanka
Witam wszystkie wrześnióweczki z rana.
Gratuluję tym, które już znają płeć swoich maluszków. Oficjalnie witamy w naszym gronie nowych chłopców i jedną "rodzynkę" dziewczynkę :-)
ja właśnie zbieram się do lekarza, na 10 mam wizytę, mam nadzieję, że i mój łobuziak się dziś ujawni :-)
miłego dnia wszystkim
13 lata 8 miesiąc temu #103643 przez Mała
bewipo super brzuszek, a w takich spodniach z panelem na brzuszek to jeszcze fajniej te nasze piłeczki wyglądają.

Słuchajcie, mój mąż od kilku dni przebąkuje, że musi się w końcu ogarnąć z imieniem dla małego. Nawet przeglądał kalendarz, po czym uznał, że poczeka do września może jakieś nowe wymyślą, bo póki co to tylko Tomek Junior :lol:

A najlepszy był Kamil. Ciągle ogląda mi brzuch, ja mówię że dzicia śpi. Na to on, podnosi mi bluzkę, puka w brzuch i woła dzicia wstań. Normalnie uśmiałam się jak szalona, ale cieszy mnie to, że on też się cieszy z brata, tym bardziej że wiecie co było na początku. Może to zasługa pani psycholog.
13 lata 8 miesiąc temu #103690 przez Pyśkaaaa
hej dziewczynki:)

alez dzis zle spalam chyba sie stresuje wizyta:( pogoda znow paskudna zimno brrr...

bewipo no fajne te spodnie ale brzus tez fajny :lol: :) czekamy na wiesci z wizyty :)

fanka daj koniecznie znac aby maluszek pokazal co ma :P

slowiczek ja tez leginsowa a potem na sukinki sie przerzuce :lol:

katy ja mowilam ze zamowie te butelki bo sa ponoc fajnea bylam ostatnio w sklepie i kosztowaly 2x wiecej niz na allegro!

MartaM gdzie TY :ohmy: :unsure:

Mala psycholog dziala :) i niech tak zostanie :D
13 lata 8 miesiąc temu #103692 przez monika1984lodz
Dobry dzien :)

spodenki swietne a zawartosc jeszcze fajniejsza :)

Fanka trzymam kciuki zeby dzidziolek sie ujawnil :)
daj pozniej znac :)

Ja mam pytanko
Czy ktoras z Was tez czuje sie tak malo ciazowo???
poza wczorajszym uczuciem ciezkiego brzucha czuje sie zupelnie jak przed ciaza.
Moze to wina magicznej polowy miedzy badaniem a badaniem.I fakt , ze moj dzidziol jakos specjalnie nie daje znac o sobie. Doszlam nawet do wniosku, ze to co myslalam w 17 tygodniu, ze to ruchy to tpo wcale nimi nie bylo.Wiec teraz sie martwie, ze cos jest nie tak :( a do nastepnej wizyty jeszcze tydzien.chyba oszaleje :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #103696 przez Mała
monika1984lodz ja też czuję się zupełnie nie ciążowo. Różnica tylko taka, że cały dom i większość spraw związanych z Kamilem było na mojej głowie, a teraz przez tą szyjkę wszystko spadło na męża, bo ja nic nie mogę robić i czasem to szlak mnie trafia. :angry:
Co do ruchów spokojnie, masz czas. Dziewczyny na sierpniówkach nie wszystkie jeszcze czują ruchy, tym bardziej wrześniówki mają czas.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia