BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 tygodni temu #249715 przez magda79
a...Kasia u nas też narazie z ząbkami ciszaaaaaaaa
Majka miała pierwszego ząbka w 6stym miesiącu :)
ale od siostry syn miał 3mies i 3tyg i już się zabieliło na dole :)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 tygodni temu #249745 przez slowiczek
to i ja się witam :kiss: noc super, Natuszka przespała 10 h bez pobudek na szamkę, teraz znowu sobie drzemie a mama ma chwilę dla siebie :)

Beti, my jeszcze nie wybraliśmy basenu...może dzisiaj to ogarnę :)
13 lata 4 tygodni temu #249748 przez megi2501
I ja się witam :)

Aga czekamy na zdjęcia. Super, że wszystko się udało i że masz już za sobą tą ważną imprezkę. My dopiero jesteśmy przed...

My w zeszłym roku bawiliśmy się w lata 60-te ze znajomymi, więc pewnie w ciuchy hipisowskie weszła by każda z Was :laugh:
Gosiu gratuluję powrotu to sylwetki z przed ciąży :)

My zaraz idziemy na spacerek. Codziennie od 11-13 spacerujemy. Miłego dnia :kiss:
13 lata 4 tygodni temu #249784 przez iwonaNAVI
Witam sie i ja. Noc standardowa od 22 do 9 sen :) u nas dzis tez ladna pogoda wiec pewnie spacerek zaliczymy:)
13 lata 4 tygodni temu #249805 przez Mała
Witam.
Noc standardowa, tylko moje szczęście postanowiło dzisiaj o 5:30 przedyskutować z mamą niezwykle ważne tematy :) , nie muszę chyba dodawać, że mama o tej godzinie nie była zbyt rozmowna :silly:

Gosia super, a nie mówiłam, że ty laska jesteś.

magda79 napisał:

Gosia to super!!!
My w zeszłym roku byliśmy w sylwestra na nartach. Do późna jeździliśmy, a potem do domku ze znajomymi na grzańca i nasiadówkę :) więc ja też bez problemu wejdę w swój sylwestrowy strój :laugh: :laugh:

a u nas dzisiaj przymroziło z rana -5

Magda dobre :lol: :lol:

Iwonka a ty to małej jakieś makówki do nocnego mleka dodajesz, że tak ładnie śpi :blink: :silly:

Agusia super, że imprezka udana, ale tego sprzątania dzisiaj to ci nie zazdroszczę.

Marta widzisz tak się zamartwiasz o Maję, to dziewczyna musiała ci pokazać, że wszystko jak najbardziej z nią w porządku. :kiss:
13 lata 4 tygodni temu #249809 przez iwonaNAVI
Mala szczerze to ona ma to spanie chyba za mna...ja to jestem taki spioch ze szok no i jak bylam w ciazy szczegolnie na poczatku i na koncu to prawie ciagle spalam :P
i podobno jest tak ze jak ciaza spokojna takie potem dziecko...niby w to nie wierzylam ale cos w tym jest ;)
13 lata 4 tygodni temu #249824 przez Marta M
Iwonka strach pomyslec co by bylo gdybym sie w ciazy denerwowala i szalala...Maja juz jest taka żyłą i nerwuskiem...a ja naprawde bylam spokojna w ciazy ;)
13 lata 4 tygodni temu #249826 przez Mała
Iwonka super, chociaż ja nie mogę narzekać, bo Olcia je i zaraz zasypia. Dobrze, że nie wie o tym, że jaka ciąża takie dziecko ma zachowanie, bo przez tą moją bezsenność i ciągłe martwienie czy donoszę (a raczej doleżę) tą ciążę, to moje dziecko powinno być szaleńcem i nie spać w ogóle.
13 lata 4 tygodni temu #249829 przez kasia79
Iwonka karmisz piersią? Ja w dzień daję cyca ale na noc bebilon ale najdłużej do 7 spała a tak standardowo to od 20 do 4 dostanie cyca i o 7 pobudka.
13 lata 4 tygodni temu #249832 przez kasia79
Dziewczyny a Mysza się odzywała?
13 lata 4 tygodni temu #249834 przez megi2501
Mysza się nie odzywa od 2-msc. Napisała sms-a, jednej z nas(nie pamiętam komu), że nie ma czasu na forum przy swoim maluszku...

Ja też jestem już szczęśliwa, bo moja budziła się wcześniej w nocy dwa razy. A teraz, jak zaśnie po 19.00 to budzi się o 1.00-2.00 i śpi do 6.00.Później biorę ją do nas do łóżka i się przytula do cyca i śpimy do 8.00 :)

Ile wasze dzieci śpią w dzień :unsure:
13 lata 4 tygodni temu #249836 przez beti
Cześć szczupłe i seksowne laski :)

Kasia, po pierwsze zaraz się zawstydzę :P

Mój Fifi spał dziś od 19:30 do 3 :))) w tym tempie może za 3 lata uda nam się noc przespać :P
My zaraz na spacerek śmigamy :)

Boże...to ja juz wiem, czemu Filip tak mało śpi, bo ja w ciąży spać nie mogłam, a w dzień to już w ogóle, no i żywotny chyba też po mnie :P pamiętacie jak garaż malowałam 1,5 tygodnia przed porodem, albo meble skręcałam na 2 dni przed?? O kurcze...to jak to będzie po mnie to on szalony będzie :P

Kasia, ja napisałam sms do Myszy jakieś 1,5 miesiąca temu, odpisała, że nie ma czasu na forum, ale że może kiedyś zajrzy...no i nas olała doszczętnie :/
13 lata 4 tygodni temu #249838 przez iwonaNAVI
No to widac ze ten przesad jednak sie nie sprawdza :P bynjamniej w waszych przypadkach.
Kasia niestety nie karmie piersia i pewnie dlatego mala tez dluzej spi...chociaz od samego poczatku praktycznie nawet jak piersia karmilam robila dluge przerwy od 4 do 6 godz...
poczatkowo sie martwilam i ja budzilam nawet ale dali mi rade ze nie mam tego robic ze dziecko wie kiedy jest glodne i samo sie bedzie budzic a ja mam sie cieszyc i spac razem z nia:)
no i tak zaczelam robic...mala dobrze przybiera budzi sie i je kiedy chce no a ja przestalam sie ciagle martwic ze za malo je i za duze przerwy :D
13 lata 4 tygodni temu #249844 przez kasia79
Megi moje dziecko śpi często około 6 razy w dzień ale nie długo max 20 minut, jedynie na spacerku śpi tak długo dopóki wózek się nie zatrzyma ;) więc chodzę jak najdłużej.
13 lata 4 tygodni temu #249852 przez bewipo
Witam.
Fajnie, ze wasze dzieciaczki tyle spią. Moja już miała tak, że się budziła 2 razy w nocy, a teraz znowu ze 4-5 razy. W dzień śpi bardzo mało.
Idziemy zaraz na spacerek, bo ładne słoneczko u nas.
Ciekawa jestem jak tam wasze maluszki zareagują na basen, bo też się zaczęłam rozglądać. Tylko u mnie daleko by trzeba jechać...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia