BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #276152 przez magda79
ja daje Majce preventic i jest ok zaczynamy brać we wrześniu....a oprócz tego bierze jeszcze taki preparat dla juniorka:

www.suplementy.sklep.pl/sklep/product_in...th/10/products_id/21
polecam bardzo :)
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #276155 przez magda79
beti dzielna jesteś Kobieto!!!!!!!!!!!

ja też muszę wybrać się do pracy żeby złożyć wniosek o dodatkowy urlop. Ile trzeba prędzej bo ja czytałam, że tydzień przed końcem trzeba złożyć u pracodawcy wniosek o dodatkowy urlop macierzyński....czy wcześniej??
13 lata 3 miesiąc temu #276157 przez mgielka22
Pyskaaa ja mam oficjalny macierzynski do 12 lutego + 4 tyg czyli do 13 marca mi wychodzi :)

Juz ide po aparat :P
13 lata 3 miesiąc temu #276158 przez pati-m
magda - masz rację, najpóźniej tydzień przed końcem podstawowego macierzyńskiego.
13 lata 3 miesiąc temu #276160 przez magda79
pati-m napisał:

aaaaaaaaaaa już wiem! beti - cynamonowe lody? nigdy nie jadłam - aaaaaaale apetytu narobiłaś :P :woohoo:

ale robicie smaka na lody hmmmmmmmmm ja mam w zamrażalce smietankowo-orzechowe ale cynamonowe non myślę, że bedą pychaaaaaaaaaaa

to jak przerwa na lody :P

pati dzięki za potwierdzenie :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #276163 przez Moni190
gosia2324 ze mną to jest tak ze miałam termin na 9 pażdziernik(wybory hehe)a urodziłam 29 wrzesnia,wiec jak nikt sie nie obrazi-co juz sie pytałam i dziewczyny zaakceptowały niektóre to czasem cos naskrobie :) A u nas na wątku pazdziernikowym troszke dziewczyny sie wykruszyły :(
slowiczek dzięki jestem troche spokojniejsza :) Jakby ktoś chciał wiedzieć to dodatkowy macierzynski przysługuje w wymiarze 28dni,byłam juz w ZUS-ie i pisałam o niego.
A teraz dobranoc wszystkim,przespanej nocy życzę :)
13 lata 3 miesiąc temu #276164 przez pati-m
No problem w tym, że ja nie mam w domu lodów ;) Idę przeszukać szafki - może znajdę coś innego :silly:
beti - będziesz miała na sumieniu mój dodatkowy kilogram :P
13 lata 3 miesiąc temu #276168 przez mgielka22

nowy image :D dorobilam grzywke :P
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #276173 przez beti
Pati :evil: :P
Załuj że cynamonowych nie jadłaś, polecam, można je kupić (ale nie zawsze) w tych stoiskach Grycana :) bo w regularnej sprzedaży nie ma :P
13 lata 3 miesiąc temu #276177 przez beti
Noooo...Mgiełka...fajnieeeee :)
13 lata 3 miesiąc temu #276180 przez pati-m
beti napisał:

Pati :evil: :P
Załuj że cynamonowych nie jadłaś, polecam, można je kupić (ale nie zawsze) w tych stoiskach Grycana :) bo w regularnej sprzedaży nie ma :P

no patrzcie ludziska jak się bezwstydnie chwali :P Język mi ucieknie nie powiem gdzie B) :laugh: Pocieszyłam się kiwi :)

mgiełka - image jak ta lala i super kolorek włosów :)
13 lata 3 miesiąc temu #276187 przez magda79
mgiełka śliczna fryzurka :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #276193 przez Agusia83
Emi zasnela o 19:30 a bylam juz u niej 4 razy....kurcze nie wiem co sie dzieje...na noc zjadla 120ml...pierwsza pobudka i 60ml musialam zrobic, druga, dalam ja do cyca, pomamlala i zasnela i kolejne 2 pobudki, wzielam na raczki w rozku, przytulilam i pocalowalam...mysliscie, ze to zeby? Juz sie boje nocy :( :( :(

Pati, piekne zaproszenia...nawet nie wiedzialam, ze takie sa...ja nic gosciom nie dawalam...

Monia, Nuna plywaczka pierwsza klasa..

Gosiu, dziekuje za promolszyn :laugh: na pewno sie skusze...

Oliwcia siedzi jak pannica :laugh:

Mgielka, sliczne zdjecie...grzywki gora :laugh:

Pamietam jeszcze djatko Kacperka ogladajacego sobie skarpetki..haha...superasnie :laugh: Emi dzis w wanience ogladala sobie gole stopki :laugh:

Od tygodnia daje jej zupki..no i dzis ponownie zjadla caly sloiczek...mysliscie, ze jak na nia, to moze byc za duzo? Ona ciagle otwiera buzie...a dzis kolezanka dowiedziala sie, co oznacza plakac miedzy lyzeczkami :silly: niestety z lyzeczki nie idzie tak szybko jak z butli :silly:

Beti, ale smaka narobilas...ciesze sie, ze Fifi tak dobrze reaguje na rehabilitacje :laugh: Moja corcia tez placze gdy sie ubiera:P

Moni, zapraszamy, zapraszamy...u nas bardzo milo i goscinnie :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #276197 przez Mała
Ja jem jak smok i jeszcze ptasie mleczko się na mnie czai (uwielbiam), ale resztkami sił dla Olci się powstrzymuję, a wy znów o jedzeniu :dry:
13 lata 3 miesiąc temu #276199 przez fanka
zbeształam sama siebie w myślach bo od 2 dni nic nie piszę, ale oczywiście czytam regularnie.
A więc zaczynam od najważniejszego- Nunka- dj-ka wymiatasz, kocham to zdjęcie i tą minę ;-)
Kacper- mina pt" co ja mam na stopach"- boski :-)
Megi- Juleczka śliczna dziewczynka, i te piękne oczyska :-)
Nadia- uśmiech jak marzenie!
Nati, Kacperku- sto lat cukiereczki małe!
Pyśka- to ja pisałam, że Dawid jojczy , bo płacz to nie jest tylko właśnie takie jojczenie, u nas już z tym trochę lepiej ale też jakiś ciężki czas przechodzimy,a i noce nie za ciekawe, ciekawe kiedy wszystko wróci do normy, bo mam nadzieję, że wróci.
Co do mleka to ja dokarmiam bebilonem HA, pierwsze mleko kupiłam bebiko właśnie ale Dawid wypił je 3 razy i 3 razy je zwymiotował, zmieniłam na bebilon i jest ok, chociaż to było chwile temu więc tak jak Pati pisała może układ trawienny był jeszcze za mało dojrzały. Bebilon dużo droższy ale ponieważ jak dokarmiam 2 max 3 razy dziennie a tak to cyc to da się jeszcze to przeżyć, a niedługo jak dojdą inne posiłki to tego mleczka też tak dużo nie będzie szło.
Dziewczyny co z tym jedzeniem? myślałam , że to tylko ja tak mam, normalnie moje myśli ciągle wokół tego co by zjeść krążą.Beti na lody smaczek zrobiła, a mnie dodatkowo ta Dawidowa skaza ogranicza. A właśnie zjadłam miseczkę zupy jarzynowej, ugotowałam na jutro ale i tak musiałam takiej na świeżo wciągnąć miskę.
No i to tyle bo piszę raz na ruski rok a jak zacznę to poemat wychodzi :-)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia