BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #275942 przez antos3008
Dziewczyny czy Wasze dzieci też są okropnie marudne, płaczliwe, nieznośne? Bo ja już nie wyrabiam. W mojego od jakiś dwóch tygodni to jakby diabeł wstapił. W ciągu dnia śpi dwa razy po 30-40 min, ciagle tylko stęka, marudzi, jęczy, po południu to urządza mi taki sajgon, że już psychicznie nie wytrzymuje. Drze się w niebogłosy. Nie wiem już czy to zęby? Ale to juz chyba zbyt długo trwa jak na to. Byłam z nim w sobotę u lekarza. jest zdrowy. Dobrze, że chociaż na noce sie wycisza i śpi od 19,30 do 4:30 a później do 9. Nawet na dwór nie mogę z nim wyjść, bo zaraz się denerwuje i pręży. Karmie go nutramigenem, więc alergia raczej odpada. Wasze dzieciaczki takie są grzeczne i uśmiechniete, zazdroszcze :(
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #275948 przez beti
Hello, ja już po rwaniu, na szczęście znieczulenie zadziałało w 100% i póki co nie boli...zobaczymy co potem....aleeeee nie wolno mi się nachylać i dźwigać, więc Fifiego nosi dziś tatuś :P :(

Megi nie wstawiałam fotki Filipkowego ząbka, bo go jeszcze nie widać...jest tylko takie pęknięcie w dziąśle :)

Antos, Fifi tak miał 2 tygodnie temu...masakra była...
13 lata 2 miesiąc temu #275955 przez iwonaNAVI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #275966 przez iwonaNAVI
melduje ze zamist pisania pracy znalazlam lepsze zajecie :P

ugotowalam niuni dynie...z takiej malej dalo az 6 malych sloiczkow i 2 cale pojemniki do kostek lodow :)

a jak pachnialo domu cala kuchnia:)
a jaka pyszna wyszla :) nie wiedzialam ze dynia jest taka dobra :D
13 lata 2 miesiąc temu #275977 przez monika1984lodz
Antos ja na swoja od kilku dni mowie jęczybuła teraz np od ponad godz marudzi

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #275978 przez pati-m
beti - to dobrze, że ząb a raczej jego brak nie boli :)

iwona - z Oliwki rzeczywiście jest siłaczka :)

Kacper szaleńczo próbuje siadać i robi straszne awantury gdy każę mu leżeć. Cieszę się, że już porafi usiedzieć chwilkę, ale uważam że nie powinien nadwyrężać sobie kręgosłupa i nie jestem za tym żeby go usadzić na dłużej. No ale oczywiście mój mały łobuziak odkrył, że z pozycji leżącej lepiej jest wszystko widać i urządza małe awantury :)
13 lata 2 miesiąc temu #275979 przez antos3008
monika1984lodz napisał:

Antos ja na swoja od kilku dni mowie jęczybuła teraz np od ponad godz marudzi

tylko on całymi dniami jęczy. Zwariuje niedługo :(

BetiA jak długo u Was trwał ten horror???
13 lata 2 miesiąc temu #275983 przez megi2501
Oliwka bardzo silna dziewczynka :kiss:

Beti dobrze, że już po dentyście. Pewnie, jak puści znieczulenie to trochę odczujesz, ale z Ciebie twarda babka, więc dasz rade :)

Pati moja też się awanturuje, bo też odkryła uroki siedzenia :)
13 lata 2 miesiąc temu #275987 przez monika1984lodz
emi postanowila isc spac
a kapiel za pol godziny.

Beti jestem z Ciebie dumna.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #275989 przez gosia2324
ewelinaa napisał:

Witam w nowym tygodniu :)

Czytałam, nadrabiałam i zapomniałam co dokładnie miałam komu napisać :blush: :blush:

Monia - Twoja Nunka jest świetna, a w kąpieli wymiata :lol: No i jako DJ :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Megi - Julcia prawdziwa dama w sukieneczce :kiss: :kiss:

Pati - też mam ten sam problem... Z jedzeniem.. Ciągle coś w buzi żuję, masakra :angry:

Wybrałam się dziś po mleczko, bo została tylko 1 puszka, a tu szok - w Carrefour brak (no i podnieśli cenę do 29,99 :ohmy: :angry: ), pojechałam do Auchan a tam też pustki :ohmy: Wysłałam męża do drugiego Auchan, na drugim końcu miasta, jak tam nie będzie to będzie problem. Nie mam pojęcia co zrobię, jakie inne mleko wybrać.

Dziś córci marchewka nie smakowała :dry: Zjadła parę łyżeczek i zaczęła zaciskać usta, a mleczka wciągnęła 130 :P

Mamy karmiace butelka ile Wam wychodzi mniej wiecej na miesiac za mleko ?
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #275991 przez gosia2324
maja1982 napisał:

Dzieciaczki super, pięknotki :)

Karolek jadł dzisiaj z okazji swego święta zupkę jarzynową - i powiem wam ze bardzo mu smakowała :)dałam mu 5 takich pełnych łyżeczek a ten by jeszcze chciał :) zdjęcia wrzucę wieczorkiem

MI tez chyba d..ę potarga, normalnie ja jem bez przerwy :( mniej jest momentów kiedy nie jem!! puki karmie to jest ok bo mały wyciągnie ze mnie ale co będzie jak przestanę - 2 tygodnie takiego jedzenia i waga sumo :)

gosia - zazdroszczę wyjścia :) jak długo Jagódka wytrzyma e dzień bez jedzenia??pytam tak z ciekawości, bo moj 2 godz w porywach trzy a zdarza sie żze i co godzine je :dry:

mgiełka - pochwal sie fryzurką!ja będę łysa za niedługo tak mi włosy wypadają :(

Apropo żarcia to zjadłam obiad teraz wciągnęłam paczkę ciastek :)

Maja dzis nie jadla 4 godz, to duzo jak dla niej
A na wypadanie wlosow super dzialaja migdaly, kup sobie i jedz
13 lata 2 miesiąc temu #275994 przez monika1984lodz
Gosia wiesz, ze nie liczylam, ale my mamy :blink: uszke za 9,90wiec tragedi nie ma

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #275995 przez gosia2324
pati-m napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pati ty zbereznico, glodnemu chleb na mysli :kiss: :silly: :blink: :blush: :S :lol: :lol: :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #276002 przez pati-m
gosia - my przerzuciliśmy się w tamtym tygodniu na zwykły bebilon, bo wcześniej jadł bebilon comfort, który był drogi, więc teraz trudno mi powiedzieć ile, bo dopiero pierwszą puszkę kupiłam.

Gosia - co sądzisz nt. podania naszym maluszkom śliwek ze słoiczka? Dostałam od koleżanki, są oczywiście od 4-go miesiąca, ale się zastanawiam :unsure: A Ty bardziej oblatana w tym temacie jesteś :)
13 lata 2 miesiąc temu #276013 przez ewelinaa
gosia2324 napisał:

Mamy karmiace butelka ile Wam wychodzi mniej wiecej na miesiac za mleko ?

Ja podaję Bebilon Comfort, puszka ok.24 zł, 2 puszki tygodniowo, więc na miesiąc ok.200zł :ohmy: :ohmy:
Sama dopiero teraz policzyłam :cheer:

Pati - jakie dawałaś mleko przed Comfortem i dlaczego zaczęłaś podawać Bebilon Comfort?
A jak Kacper po zwykłym Bebilonie? Bo też chyba zacznę go podawać, Bebilonu Comfort nie mam gdzie kupić :ohmy: A wcześniej nie miałam z zakupem problemu, zwykły Bebilon jest bardziej dostępny.

Iwona - a Ty miałaś zacząć podawać Bebiko? I jak idzie? A jakie teraz dajesz?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia