BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324856 przez Mała
No właśnie ciężka sprawa z takim wcześniakiem. Moja koleżanka urodziła w 24 tyg, bo miała kolkę nerkową i lekarze wstawili jej dren do nerki, który jeszcze bardziej potegował ból, dawali jej leki narkotyczne :ohmy: na uśmierzenie bólu, wiedząc że ona w ciąży. Zuzka niestety ma poważną wadę wzroku,miała już operację,dziecięce porażenie mózgowe,nie mówi, ale rehabilitują się i wszyscy wierzymy,że będzie dobrze.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Z Olą na pewno będzie dobrze :)
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324859 przez gosia2324

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

DObra ja lece bo zaraz D przyjdzie zajmie sie dziecmi a ja na zakupy lece w lodowce serki i parowki :S
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324861 przez megi2501
Ale ze mnie gapa-ciotka ;)

Natalka i Karolek moc buziaków :kiss: :kiss: :kiss:

Mała i Gosia, ale zdolne dzieci macie-kawalerowie, że ho, ho... :)

Mała

Wasze dzieci też postawione na nogach kicają :unsure: Moja teraz uważa to za najlepszą zabawę, śmieje się do łez :laugh:
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324865 przez pati-m
megi - Kacper też tak śmiesznie zgina nóżki ja go się oprze o kolana i też chichra się z tego :) No i uwielbia jak się go "postawi" na ziemi, że stopami mógł dotykać podłogi - zachwycony jest wtedy i śmiesznie szura stopami :)
12 lata 10 miesiąc temu #324866 przez pati-m
megi2501 napisał:

quote]

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324900 przez pati-m
Wczoraj nie miałam kiedy, więc dziś wklejam Kacpero z kwiatami dla cioć :) A zwłaszcza dla Jogo i teściowej :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #324995 przez klatina
Dziś rano miałam niezły ubaw. Zawsze jak się obudzimy sadzam sobie małą na brzuchu i podpieram jej plecki udami. No i tak sobie siedzimy. A mała jak mi nie zacznie sadzić kupy, miny robi, śmieje się i tylko słychać jak się gacie prują.Nagle taki gorąc poczułam na brzuchu :silly: Myślałam, że to przez pampersa czuć ciepełko, a tu taki kleks na koszuli. Obie musiałyśmy iść pod prysznic, tak mnie załatwiła hehehe

Damianek i Kacperek - dziękujemy za kwiaty i te cudne buźki. Francja elegancja. Muszka, krawat - Zwariowałam :laugh:

Julcia, Księżniczko :kiss:

My dostałyśmy wczoraj buziaczki na dzień dobry od tatusia :) z życzeniami.

12 lata 10 miesiąc temu #324998 przez megi2501
Kacperek, jakiś Ty już mężczyzna :laugh: Jogo i Teściowa to szczęściary :ohmy:

Klatina to Ci niespodziankę zrobiła córa :) Taką na dzień kobiet, bo później SPA-wspólna kąpiel
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324999 przez Mała
Klatina to Cię mała załatwiła :lol:

Kacperku przystojniaku dziękujemy :kiss:

Pati i jak mocz? Ogólne badanie robiliście czy posiew? A jakie macie ph?

My już po spacerku, dzisiaj pogoda cuuudna. Gwiazda dosypia w domu :lol:

Megi Julka w tym bolerku obłędnie wygląda :lol:
12 lata 10 miesiąc temu #325003 przez maja1982
czytam ale z moim półrocznym dzieciem to ja nie popisze dzisiaj - od 6 nie spi i miał tylko drzemkę 30 min :dry: marudek i najlepiej rączki:)

zaraz go do wózka wpakuje tylko obiadek zjemy tzn lolo zje!!

dziękujemy za zyczonka :)zdjęcia wieczorkiem wrzucę
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #325009 przez pati-m
Mała - S. odebrał wyniki jak jechał do pracy więc ich nawet nie widziałam.
Mocz miał ogólne badania i wyniki wyszły ok. Ale podobno coś jest nie tak z morfologią :(
Nie wiem co dokładnie bo nie widziałam. S. zadzwonił do pediatry i przyjdzie dzisiaj jak on wróci z prac z tymi wynikami, zobaczy co się dzieje, zbada Kacpra i wszystko będziemy wiedzieć.
Martwi mnie, że on od prawie tygodnia ma takie rzadkie kupy. Nie ma biegunki, bo nie zmieniamy pieluchy co chwilę. Robi 2-3 kupy, sandardowo jak zawsze tylko rzadkie.
Myślałam, że od antybiotyku, ale od 2-óch dni już go nie bierze.
Czy to możliwie, że od ząbków?
12 lata 10 miesiąc temu #325019 przez pati-m
Wkurzyłam się! O kant d... Tych wszystkich lekarzy! Pisałam wam wczoraj o wizycie u okulisty i że wykryła wadę itp.
Zadzwoniłam przed chwilą do Matki Polki żeby się umówić na konsultacje tak jak tamta kazała a one zdziwione, że z takim malutkim dzieckiem. DO roczku nie ma mowy o żadnych wadach a nawet dłużej bo do 2-óch latek minimalne wady zanikają i nie ma powodu do obaw.
No ale co się przez tamtą zamartwiałam to już nie ma znaczenia :angry:
12 lata 10 miesiąc temu #325023 przez ewelinaa
Witam i ja :)

W końcu udało mi się nadrobić :)

Czyli rezygnujemy z bloga i wracamy tutaj?

NATALKA, KAROLEK :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

U nas dziś piękna pogoda, byłyśmy na spcerku i rehabilitacji, a teraz Kinga dosypia, bo zasnęła jak wracałyśmy do domu. Pożyczyłam na kilka dni od brata nosidełko allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-tula-t...ent-i2165810329.html - rewelacja :lol: Dziecko w takiej pozycji jak w chuście, bardzo wygodne no i szybko się zakłada :) Kupię sobie na pewno jak dostanę kasę za zwrot podatku :lol: . Właśnie w tym nosidełku Kinga zasnęła jak wracałyśmy do domu :)

Ja od męża wczoraj dostałam wielki, piękny bukiet z bardzo ciemnych róż i jasnych goździków.
12 lata 10 miesiąc temu #325029 przez ewelinaa
pati-m napisał:

Wkurzyłam się! O kant d... Tych wszystkich lekarzy! Pisałam wam wczoraj o wizycie u okulisty i że wykryła wadę itp.
Zadzwoniłam przed chwilą do Matki Polki żeby się umówić na konsultacje tak jak tamta kazała a one zdziwione, że z takim malutkim dzieckiem. DO roczku nie ma mowy o żadnych wadach a nawet dłużej bo do 2-óch latek minimalne wady zanikają i nie ma powodu do obaw.
No ale co się przez tamtą zamartwiałam to już nie ma znaczenia :angry:

Pati - szczerze mówiąc dziwnie Ci powiedzieli w tym szpitalu, u mojego bratanka wykryto wadę wzroku jak miał ok. 6 m-cy i od razu dostał okulary. I nosi je cały czas - teraz ma 14 m-cy, leczy go bardzo dobra pani profesor, ordynator okulistyki dziecięcej w naszym szpitalu, ja też u niej się leczyłam. Mama ze mną do niej poszła jak miałam 5 lat, też cały czas mówiono, że jestem za mała na leczenie, że wada się cofnie, że zniknie itp. a jak do niej trafiłyśmy to ona powiedziała, że jest za późno na całkowite wyleczenie i cały czas noszę okulary i będę nosiła, gdyby wcześniej zaczęło się leczenie może moja wada byłaby mniejsza (-6, -7 no i astygmatyzm mam).
Mam nadzieję, że Cię nie nastraszyłam, ale ja bym jeszcze raz to skonsultowała, może u innego lekarza.

Ja ze swoją niunię też idę do okulisty, do tej profesor, u której ja się leczyłam. Muszę tylko zadzwonić umówić ją na wizytę.
12 lata 10 miesiąc temu #325035 przez pati-m
ewelina - a w jakim mieście jeśli mogę wiedzieć przyjmuje ten Twój lekarz?

Ja już nie wiem co robić. Z jednej strony to bym poszła do tego okulisty go zbadać, ale z drugiej to sobie myślę, że nie ma co na siłę ciągać dziecko po lekarzach i wyszukiwać u niego jakiś wad.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia