BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 8 miesiąc temu #353920 przez Marta M
Nasz Nutylek ma smoczek motylkowy :)

To Sami tą ospę już powinien kończyć bo on od dawna ją musi mieć bo mówiłaś że już od dawna się drapie..

I gratuluję Samiemu nowego słownictwa..u nas też rozwój mowy w toku, do mama, baba, wawa, łała doszło bleble, pleple i inne których nie umiem powtórzyć :D

Dawidku :kiss: :kiss:
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu #353921 przez ewelinaa
Witam i ja w nowym tygodniu :)

Katy - ospa :ohmy: :ohmy: a Ines już ją przechodziła? buziaki dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

U nas w dalszym ciągu piękna pogoda, po południu idziemy z małą na piknik razem z klubem mam :)

I niestety mam skutki zajmowania się Kingą przez miesiąc przez babcie - cały czas chce na ręce :dry: nie potrafi zająć się sama sobą nawet na chwilę :dry: i cały czas chce smoka :dry:
ręce opadają :angry: :angry: :angry:
Ciekawe, ile czasu zajmie mi "naprawienie" jej - wczoraj tak jęczała, że myśleliśmy z M., że oszalejemy :dry:

I od kilku dni ma problem z zaśnięciem wieczorem - zawsze było i jest tak samo - kąpiel, mleczko i do łóżeczka, a właśnie od kilku dni jak się ją położy spać to wierci się, wstaje, krzyczy, płacze i różne cuda wyprawia. Aż w końcu pada w dziwnej pozycji i śpi :dry:

A u Was jak z zasypaniem? Czy tylko w moje dziecko diabeł wstąpił? :S :huh:
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353923 przez Marta M
Ewelina może Kinga zaczyna ząbkować?? Albo jak mówisz babcie rozpieściły..

Jeśli chodzi o moja Maje to już piąty dzień z kolei po kąpieli pierś, je z zamkniętymi oczami, nagle odwraca głowę i śpi, ja ją do łóżeczka myk i spokój do następnego karmienia :) I już piąty dzień tak, bez smoczka, bez jęków :) Oby tak dalej :)
12 lata 8 miesiąc temu #353924 przez katy25
ewelina właśnie Ines miała 2 tyg temu, jeszcze łazi fioletowa... ona go zaraziła na bank! Ja chorowałam jako dziecko. Niemowlaki do 7 miesiaca karmione piersia same wytwarxaja antyciała na ospe ale jak widac Samik sie nie załapał na nie...

Ja juz wstawiłam pranie, ogarnełam z grubsza i ide sie ogarnac
Sami zjadł miske kaszy - wspominałam Wam że lekarz przepisał mi bebilon dla alergikow? na recepte puszka 13zł. U nas sie przyjelo nareszcie mi nie zyga po kaszy!
Dzis musze jeszcze zupke mu ugotowac bo juz mi sie skonczyla

acha i podobno w pepco sa tanie ubranka na lato - moze uda mi sie dzis wpasc tam to potem Wam powiem co i jak. Ja wczoraj kupiłam jeden kaplecik w Tesco za 25zł ale bez rewelacji...

U nas z zasypianiem zawsze tak samo - myje go i do cyca... przy cycu mi zasypia.
12 lata 8 miesiąc temu #353927 przez Mała
Witam.
Póki co bez gorączki, wczoraj tylko wieczorem gorączka, oby już był koniec. Ola jest koszmarna, siedzi, śmieje się,a za sekundę jak zacznie ryczeć to ja nie wiem o co chodzi :dry: :ohmy:

Dawidku :kiss:

Sami :kiss: będziesz miał z głowy,dobrze że jeszcze tak gorąco nie jest.Na pewno złapał od Ineski. Ola też złapała od dzieci w przedszkolu. Mi pediatra mówiła, że od nowa powinni pisać podręczniki medycyny,że kiedyś tak było, że dziecko karmione piersią do 6 m-ca nie miało prawa złapać takiej choroby, a teraz są takie mutacje,że studenci medycyny uczą się prehistorii.

Maja bezsmoczkowa dziewczyno :)

Ewelina no pewnie sprawka babć :blink:

Filipku sto lat, nasz najstarszy chłopaku :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu #353937 przez angie1713
Witam:)
Ja już wstałam dziś z Nadią o 7 posprzątałam M poszedł na siłownię więc mam chwilkę by napisać :)Mój M teraz ma 3 tygodnie wolnego tacierzyński i tydzień odbiorów.

Fifi sto lat :kiss:
Sami zdróweczka dla ciebie aby ospa szybko poszła i zniknęły te uczulenia :kiss:
Ewelina moja Nadia zasypia normalnie chociaż ostatnio wieczorem więcej się wierci przed zaśnięciem ale to pewnie przez ten upał ;)
Mała dobrze że z Olą już lepiej może to jednak ta trzydniówka i ją dziś wysypie:)

U nas strasznie gorąco znowu muszę dziś Nadii kupić ten krem na słońce tylko nadal nie mam pojęcia jaki ;)
12 lata 8 miesiąc temu #353943 przez fanka
sami biedaczek się umęczy z tymi uczuleniami, a teraz ospa ;-( Katy my też ten bebilon z apteki i wszystko na nim je- kaszki, kleiki i jest super. u mnie puszka niecałe 11 zł ;-)

nie poszłam z młodym do tego rodzinnego, poczytałam o nim na necie i podobno jakiś stary piernik niezbyt miły, pojadę do naszej pediatry i pójdę na litość pod koniec jej dyżuru może nas przyjmie?
a z dobych wiadomości to dziś przebiła się prawa, górna dwójka, troszkę krwi poszło- także 5 ząbek sobie rośnie ;-)
12 lata 8 miesiąc temu #353947 przez angie1713
Dawid gryzoń hihi gratuluję piątego ząbka u nas nic :)
12 lata 8 miesiąc temu #353952 przez monika1984lodz
dzien dobry :)

Dawdku zdrowiej :* i gratulujemy zabka :)

Samik :*

Fifolku STO LAT!!!!! nasz najstarszy chlopaku :) :kiss:

dziewczynki ten smoczek to difrax :) www.babyexpress.pl/difrax-smoczek-siliko...,2,83,84,86,506.html

gratuluje nowych slowek :)
Emka nadal nie mowi

Kasia gdzie jestes??? jak Kacperek??

Katy u mnie tez 11zl za bebilon

i nie pamietam co mialam napisac

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 8 miesiąc temu #353963 przez ewelinaa
Ząbki od dawna ją męczą no i widziałam jak się wtedy zachowywała.

A teraz to wyje i wymusza po prostu żeby wziąć ją na ręce :dry: Na szczęście M. jest cały dzień w pracy, to ja powoli ją doprowadzę do normalnego stanu ;) bo on też jej ulega i mówi, że woli wziąć ją czy dać smoczek niż słuchać tych jęków :dry: Dam radę :P ;)

Dawidku - gratuję kolejnego, piątego już ząbka :lol: :kiss:

Ja wczoraj przyniosłam z piwnicy ubranka w rozmiarze 56/62 żeby przejrzeć i pożyczyć trochę ubranek mojemu bratu ciotecznemu, bo też we wrześniu im się córeczka urodzi :) I jak popatrzyłam na te maciupkie rzeczy i na swoje dziecko to jak szybko czas leci, bosze :kiss: Taka pierwsza sukienka, w którą była ubrana jak wychodziliśmy do domu była na nią za duża, a teraz nawet jako koszulka za mała.... ale sentymenty tu piszę :blush:
12 lata 8 miesiąc temu #353980 przez monika1984lodz
Ewcia az szok, ze ten czas tak pedzi :) w ciazy sie dluzylo a teraz nie chce przystopowac eh...

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 8 miesiąc temu #354007 przez fanka
my już po lekarzu, na szczęście dawid osłuchowo czysty. Doktorka stwierdziła, że paskudny ma ten kaszel ale to taki typowo wyksztuśny więc mam podawać flegaminę , syrop taki ogólny na przeziębienie i takie kropelki na noc żeby go w nocy takl bardzo nie męczyło i mógł spać. Ale dziś i tak już jest troche lepiej niż wczoraj, jak mi się wczoraj kilka razy zakrztusił flegmą to myślałam, że zawału dostanę. Ja obstawiam, że niczym dawid skończy 3 lata to ja już będę siwa!!!

Ewelina ja teżmam na strychu takie małe rzeczy i tak sobie właśnie ostatnio pomyślałam żeby przejżdzeć tak z sentymentu, no i będę musiała to zrobić. dawid jak się urodził to ubranka 56 cm były za duże, a teraz już w 80-tkach paraduje w większośći.

aha dawidoff waży 9100.
12 lata 8 miesiąc temu #354011 przez Marta M
Dawidof masz zebów jak mrówków :) I dobrze ze osluchowo ok :)

Tak, tak, ja nawet mam śpioszki w rozmiarze 50 i były na nią doobre..te napewno jej zostawię na pamiątkę, jej i sobie :)

A ja mowie do męża kup krem ziajke 30spf, a jemu Pani doradziła zeby wzial linomag 30spf i wział...w sumie chyba jest ok, ale chcialam ziajke..
12 lata 8 miesiąc temu #354033 przez monika1984lodz
Dawid no waga konkretna :) teraz tylko zdrowiej malenki :*

MArta pewnie lonomag drozszy byl i dlatego

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 8 miesiąc temu #354036 przez bewipo
Witam.
Wolne mam, miałam być czesciej, a nawet nadrobić nie mogę :P

Wszystkie wiosenno - letnie maluszki śliczne, a Natalka ohh i ahhh, piękna sukienka i jak ładnie w opasce wyglądasz :kiss: :kiss: :kiss:

Mi Aniśka parę razy wyła w wózku, ale ją brałam na ręce i nieraz cały spacer na rękach była. A następny dzień na spacerku normalnie w wózku siedziała i była zadowolona. Ale ja nie jestem z tych mam co uważają, że dzieci się przyzwyczajają do noszenia na rękach ;)

Majeczka gratulacje ząbka :kiss: :kiss:

Anitka śpi w bodziku z krótkim rękawem i pod cienkim prześcieradłem, którego my nie używamy.

Zakupy letnie zrobiliśmy w sobotę :)

Ewelina u nas z zasypianiem też gorzej. Jak zawsze było kąpiel, mleczko i spanie, tak teraz jeszcze z godzinę wariuje w lóżeczku.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka