BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #136331 przez monika1984lodz
Musze sie pochwalic co dostalysmy :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #136345 przez slowiczek
katy, łączę się w bólu, właśnie byłam na 5 z kolei egzaminie w tej sesji, przede mną jeszcze 3, w tym 2 do ogarnięcia a jeden hardcore, że już mi niedobrze na samą myśl :( co do poprawek to nawet jeśli nie zaliczysz czegoś to może pójdź na konsultacje, dyzur jakiś i spróbuj coś zaliczyć no bo jak zdawać coś we wrześniu :p ?

promocja z bodziakami fajna, no i Monia, super prezencik :) jak tylko skończę sesję to ruszam na zakupy, bo na razie dla Natalki mam same bodziaki i jedne skarpetki :p

magda, fiu fiu :p dobra sztuka z Ciebie :D

ja kocham mój biust i teraz i wcześniej też kochałam :D tyle, że wiecie, że mi już w 3 miesiącu zrobił się rozstępy :( ? nie są jakieś tragiczne, ale są, właśnie muszę zaopatrzyć się w coś specjalistyczneg bo dopóki są czerwone to jest szansa, że całkiem znikną...
13 lata 8 miesiąc temu #136350 przez beti
Słowiczek, ja miałam duże rozstępy z okresu dojrzewania, dlatego od razu na pocz. ciąży zaopatrzyłam się w Mustele dla kobiet w ciąży (w aptekach jest cholernie droga, ale na allegro duuużo tańsza) i smaruję się nią od 3 miesiąca i jestem w szoku, bo nie dość, że nie mam żadnych nowych a zarówno brzuszek jak i piersi rosły mi bardzo szybko i są spore to jeszcze tamte mi tak rozjaśniło, że ich w ogóle nie widać nic a nic, nawet jak się przyglądam, także mogę Ci z czystym sumieniem tą mustelę polecić :-)))
Aha, dziewczynki, kupiłam dziś stanik i muszę Wam coś polecić, wiecie, że każdy stanik można za ok 15 zł przerobić na stanik do karmienia?? Ja miałam problem bo na moje 80G-80H nie ma żadnych staników nawet bawełnianych (notabene te są paskudne i kosztują ok 100 zł...paranoja)i poszłam do takiego małego butiku z bielizną i wybrałam sobie piękny błękitny zdobiony koronką stanik i przerobiłam za 15 zł...wyszło mnie to łącznie 94 zł ale mina mojego M. jak go zobaczył...bezcenna...także polecam o dopytanie się o takie rzeczy w sklepach z bielizną :-))))
13 lata 8 miesiąc temu #136351 przez slowiczek
beti no właśnie słyszałam, że mustela jest dobra, jest zarówno wersja jak się nie ma rozstępów, na zapobieganie i jest na istniejące już rozstępy, także będzie to priorytetowy zakup w najbliższym tygodniu, koleżanka miała jeszcze podpytać znajomej dermatolog o coś skutecznego...

a z tym przerabianiem to o co chodzi, bo nie za bardzo rozumiem :D ? w sklepie Ci przerobili ?
13 lata 8 miesiąc temu #136353 przez Pyśkaaaa
hej :)
ja właśnie wróciłam z uczelni styrana jak bym maraton przebiegła... jeden egz mam juz zaliczony a z drugiego wyniki beda po niedzilei i modlę sie aby zaliczyć bo we wrzesniu do wro chyba nie dam rady przyjechać... zostanie mi się obronic ale to już potem...
Monia ciuszki sliczniusie :)
Słowiczku i Katy tzrymam kciuki za wasze uczelnie :)
Magda cudowne zdjęcie :)
ja na razie nie mam nigdzie rozstepów a na plaży ostatnio się opalałam z w stroju jednoczęściowym :)

a co do cycuszków to ja miałam takie większe B a teraz to C wiec jak na razie bez szału :D
13 lata 8 miesiąc temu #136358 przez katy25
pyskaaa a kupowałas jakis specjalny kostium czy po prostu spokojnie założyłaś kostium jednocześciowy?? ja nwet nie mam jednocześciowego... musze na allegro zobaczyc bo na pewno sa ciążowe.

Ja siedzę nad prawami człowieka... a po 18 musze zebrac sie do domu i sen mnie moży przy nauce też tak macie?
ja normalnie zrobiłabym sobie kawe ale wiadomo, w ciąży nie ma co przesadzać.

Ja nie wiem, jestem totalnie znudzona tą nauką i podchodze do tego z jakąś odgromą niechęcią.

Mi piersi też sie znacznie powiększyły, mama dała mi jakieś staniki po sobie bo ona ma tego mnostwo, a cieżarnym sie nie odmawia :blink: :silly:
Po I ciąży nie miałam roztępów i mam nadzieje, że nie popękam jeszcze do września bo narazie czysto. A moja mama ma dosłownie cały brzuch jak w centki, myślę że przestraszyłybyście sie. Ona jednak nigdy sobie z tego nic nie robiła... ale na serio wygląda to nieciekawie.

Wracam do Praw... a mustela jest podobno najlepsza ale nigdy nie używałam, dla dzidzi też nie chociaż przyznam, że położona polecała mi kremy dla bobasów.
13 lata 8 miesiąc temu #136362 przez Pyśkaaaa
ja mam taki zwykły jednoczęściowy chyba z atlantica... a ja też uspypiałam przy nauce normalnie to bym jakiegoś redbulla wciągnęła ale tak musiałam sie męczyć....
13 lata 8 miesiąc temu #136365 przez beti
Słowiczek, tak, normalnie w butiku :-D
Ja się opalam w dwuczęściowym, tylko musiałam większy trochę kupić, używam tylko wyższego filtra do opalania i nic się nie dzieje, a jak duże jest słońce to taką cienką na wpół przezroczystą chustą osłaniam tylko brzuszek :-))
Pyśkaaaa, a za mną chodzi Burn ;-/
Właśnie placuszki ziemniaczane smażę i mąż się tak zajada, że aż przyjemnie popatrzeć :-D
13 lata 8 miesiąc temu #136367 przez slowiczek
ja nawet nie usypiam, ale ciąży mi to strasznie na psychice, że wstaję rano i cały dzień siedzę w książkach, kładę się spać, wstaję i od nowa...byle do piątku!

beti, to mnie zaskoczyłaś :D nie słyszałam o czymś takim.....a tak poszłaś "na pałę" :D czy wiedziałaś że tam akurat świadczą takie usługi ?

ja z opalania rezygnuję w tym roku, męczą mnie upały, kicham na słońcu, zero przyjemności, będę bladzioszkiem :D
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #136368 przez Agusia83
Dzien dobry :laugh:

Gosia, promocja faktycznie fajna no i bodziaki slicznusie :laugh: hmmm, moze sie skusze, w koncu to juz na wiekszego bobasa..

Monia to jest rampersik, prawda? Bardzo ladny...takie slowa pasuja kazdemyu niemowlaczkowi i mamusi oczywiscie :laugh:

Dziewczyny ja tez mam czym oddychac...i to tak porzadnie...bo przed ciaza mialam 80F,a ostatnio przymierzalam 80H..... :silly: a co dopiero bedzie przy nawale pozywienia? Beti, to u mnie na pewno zabraknie literek z alfabetu :silly:

Jesli chodzi o rozstepy, to zrobily mi sie w okresie dojrzewania...ale na szczescie sa bardzo blade. Jak narazie ani jeden nie wyszedl, ale roznie bywa...nie wiedzialam, ze ta mustella taka dobra...moze w nia zainwestuje???Dzieki za informacje...

Jak sie uczylam to tez czesto spac mi sie chcialo...i kawa byla na porzadku dziennym...
Wierze w Was dziewczyny, ze sobie poradzicie i zdacie wszystkie egzaminy!!!

Co do wlosow, to mam czarne...tzn odkad jestem w ciazy, to ten kolor wlosow trzyma sie moze tydzien i zaraz robia sie brazowe....widocznie wlosy nie absorbuja pigmentu w taki sposob jak przed ciaza...a dodam, ze uzywam farby, nie szamponu, gdyz posiadam mnostwo siwych wlosow.
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #136371 przez beti
Poszłam totalnie przy okazji, ale już wcześniej w jakimś innym sklepie mi to też proponowali...pochwalę się, a co...oto on :-)))

a tu ta magiczna przeróbka :-)))
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #136373 przez Agusia83
Beti, ale sliczny biustnik :laugh: a mieli wieksze rozmiary? :silly: Ja ostatnio przymierzalam dla mnie czarny, ale byl taki zwykly....wiesz, niezbyt do pokazywania mezowi...
13 lata 8 miesiąc temu #136375 przez beti
to jest niby 80G, ale szczerze mówiąc jedyny 80G który na mnie wszedł, więc bardziej mi wygląda na H, z tego co wiem to ten producent (Dalia) ma rozmiary nawet do J-K...
tu jest ich strona: www.dalia.pl/index.php/oferta/2/nowosci
13 lata 8 miesiąc temu #136377 przez Agusia83
Dalia jest swietna...i faktycznie robi piekne biustonosze...ostatnio zakupilam tez dalii ecru...i nawet do slubu mialam zestaw tej marki :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #136388 przez ewelinaa
Witajcie, dziewczynki :)

U mnie pogoda paskudna - leje deszcz i jest zimno, cały czas spać się chce. A muszę się ogarnąć, bo wieczorem przychodzą gościa na mojego męża urodzinki :)
I miałam dziś maraton po sklepach - ale opłaciło się, w Smyku zaczęły się większe przeceny, prawie na wszystko i są od wczoraj, więc jest duży wybór. Ale się obkupiłam :lol:

rodzynek z 5-10-15 :)

pieluch tetrowe Bobas z allegro i z Motherhood tetra i flanela

Beti - śliczny stanik, może też gdzieś u siebie takich poszukam, bo w moim rozmiarze (70F) to są tylko "z bawełny przemysłowej" :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia