- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147656 przez bewipo
Mgiełka super wieści od lekarza
Monika ja bym ci doradzila, żebyscie jechali swoim autkiem. Po pierwsze, że będzie ci wygodniej i swobodniej. Po drugie jak będziesz chciała siku co 15 min to mąż zrozumie, a znajomi mogą się zacząć denerwować, albo tobie będzie głupio prosić żeby znowu zjechali na stację. A tak to się nie stresuj, odpoczynek dobrze ci zrobi
Monika ja bym ci doradzila, żebyscie jechali swoim autkiem. Po pierwsze, że będzie ci wygodniej i swobodniej. Po drugie jak będziesz chciała siku co 15 min to mąż zrozumie, a znajomi mogą się zacząć denerwować, albo tobie będzie głupio prosić żeby znowu zjechali na stację. A tak to się nie stresuj, odpoczynek dobrze ci zrobi
Temat został zablokowany.
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 5 miesiąc temu #147663 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Bewipo dokladnie tak samo mysle.No ale zobaczymy jak to wyjdzie
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147664 przez kasia79
słowiczku kategorycznie zmień lekarza, po to do niego poszłaś żeby dowiedzieć się jak czuje się twoja niunia a nie żeby wysłuchiwać jakichś głupich bezsensownych uwag, ten lekarz powinien stanąć przed jakąś komisją etyki lekarskiej czy cos, brak mi słów na takich palantów!!!
Katy może dzięki temu że masz tyle sprzw na głowie, szybciej ci ten czas oczekiwania na maleństwo przeleci
poszłam do apteki po ten magnez a pani mrg do mnie " ale pani jest w ciąży" na co ja że właśnie dlatego przyszłam bo nie mogę w nocy spać takie mam skurcze łydek, wyobrażcie sobie że nie chciała mi sprzedać, dopiero skłamałam że lekarz kazał mi iść do apteki i kupić, to z łaską dała mi taki za 20zł.
Katy może dzięki temu że masz tyle sprzw na głowie, szybciej ci ten czas oczekiwania na maleństwo przeleci
poszłam do apteki po ten magnez a pani mrg do mnie " ale pani jest w ciąży" na co ja że właśnie dlatego przyszłam bo nie mogę w nocy spać takie mam skurcze łydek, wyobrażcie sobie że nie chciała mi sprzedać, dopiero skłamałam że lekarz kazał mi iść do apteki i kupić, to z łaską dała mi taki za 20zł.
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147666 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Kasia no co Ty piszesz?? nie chciala Ci magnezu sprzedac?? szok normalnie.... dziwna jakas
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147668 przez Agusia83
Hmmm, Kasiu moze dlatego, ze na ulotce pewnie napisane by przed zastosowaniem skonsultowac sie z lekarzem....albo jakas dziwna ta kobieta....
Monia, ja tez na Waszym miejscu pojechalabym swoim samochodem....my jechalismy tylko 80km od domku, a jednak nie wyobrazalismy sobie podrozy jeszcze z dodatkowymi osobami...my musimy siedziec jako pasazer z przodu, bo wowczas najwygdniej...a zreszta tak jak Bewipo napisala, bedziesz miec wiekszy komfort psychiczny gdy przyjdzie Ci sie zatrzymywac co 15 minut...a uwierz, ze tak bedzie...my dosc czesto zjezdzalismy na stacje....
Monia, ja tez na Waszym miejscu pojechalabym swoim samochodem....my jechalismy tylko 80km od domku, a jednak nie wyobrazalismy sobie podrozy jeszcze z dodatkowymi osobami...my musimy siedziec jako pasazer z przodu, bo wowczas najwygdniej...a zreszta tak jak Bewipo napisala, bedziesz miec wiekszy komfort psychiczny gdy przyjdzie Ci sie zatrzymywac co 15 minut...a uwierz, ze tak bedzie...my dosc czesto zjezdzalismy na stacje....
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147670 przez kasia79
Co do podróży to też mam dylemat, bo jutro trzeba jechać do w-wy do dzieci wracają a to jest 360km i bardzo chciałabym po nich jechać z mężem ale nie wiem czy to nie będzie zbyt wielkie obciążenie dla małej, tam i z powrotem to będzie 8 godzin jazdy, poradźcie mi co mam robić.
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Sylwia2608
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147677 przez Sylwia2608
Kasia Co do podrozy to ja Ci odpowiem. Jezeli ciaze przechodzisz bezproblemowo to i podroz Ci nie zaszkodzi, tylko licz sie z Tym ze bedziesz strasznie zmeczona. Ja jezdzilam co miesiac do lekarza 600 km od poczatku ciazy, poniewaz mieszkam za granica, a chcialam wszystko rozumiec bez zadnych tlumaczy, to moja pierwsza ciaza. Teraz zaczynam siodmy miesiac ale juz bede chodzila tutaj do lekarza z tym ze wybieram sie do Swinoujscia za miesiac po mebelki, wozek itp. wiem jaka podroz dla nas jest meczaca, mimo ze ja wiekszosc przesypiam na tylnym siedzeniu. No i co najwazniejsze, w Polsce mamy katastroficzne drogi wiec wez to tez pod uwage..
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147678 przez Pyśkaaaa
slwoiczku masz racje mega szalony... jak musze do lekarza to auto w warsztacie... burza idzie... wrr..
co do jechania autem ja 2 tyg temu zrobiłam 1100 km w czw wyjechaliśmy a w niedz juz bylismy spowrotem... 8 h w jedną strone nie był aż tak zle tylko kręgosłup dał popalić.. Kasia musisz sama okreslic czy dasz radę nic na siłe...
ja lece do doktora potem sie jakoś odezwe... zaciskajcie kciuki :*
co do jechania autem ja 2 tyg temu zrobiłam 1100 km w czw wyjechaliśmy a w niedz juz bylismy spowrotem... 8 h w jedną strone nie był aż tak zle tylko kręgosłup dał popalić.. Kasia musisz sama okreslic czy dasz radę nic na siłe...
ja lece do doktora potem sie jakoś odezwe... zaciskajcie kciuki :*
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #147686 przez slowiczek
Kasia, ja biorę magne b6 właśnie 6 tabletek dziennie ewentualnie też dobrym magnezem jest magvit b6...niestety ale te tańsze magnezy to są suplementy a nie leki i średnio się wchłaniają...
Pyśka, powodzenia, trzymam kciuki za wizytę
Pyśka, powodzenia, trzymam kciuki za wizytę
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez slowiczek.
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147688 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Kasiu wydaje mi sie, ze jak lykniesz sobie 3 razy dziennie jedna tabletke to bedzie dobrze.JA do tej pory bralam asmag, ale s=ostatnio nie bylo go w aptece wiec kupilam nny nazywa sie maglek z wit b6 i lykam go tak samo jak asmag czyli 3 razy dziennie.
My mamy do przejechania 450 km
My mamy do przejechania 450 km
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #147731 przez fanka
Ja dopiero do Was dziś zaglądam, oczywiście najpierw godzina minęła niczym nadrobiłam zaległości w czytaniu. Ja dziś byłam w odwiedzinach u koleżanki i jej 2,5 tygodniowej córeczki, i wpadłam w lekką panikę jak sobie uświadomiłam, że i niedługo ja będę mieć w domu takie maleństwo, przecież to taki "przecinek" malutki.
Później wskazany odpoczynek, a później szał bo dotarła paczka od siostry, same ubrania i zabawki dla małego, łącznie 2 pudła po 30 kg.Dobrze , że mama pomogła mi się z tym uporać i przez 3 godziny porządkowałyśmy te rzeczy, próbowałyśmy je gdzieś pochować itd. Piękne są rzeczy ale takie ilości , że nie wiem czy chociaż w połowę dziecko ubiorę.
Słowiczek tego Twojego lekarza to można tylko w d..e kopnąć, może by się troche opamiętał chłop, ale niestety i tacy się zdarzają, ja też miałam fajna doktorkę, a jak zaczełam do niech przychodzić już na te pierwsze wizyty ciążowe to jakby się jej coś odmieniło, taka sie wredna zrobiła, że ja ze łzami w oczach wychodziłam od niej i szybko lekarza zmieniałam, ale to był sam początek ,a teraz to juz ciężka sprawa lekarza zmieniać.
Później wskazany odpoczynek, a później szał bo dotarła paczka od siostry, same ubrania i zabawki dla małego, łącznie 2 pudła po 30 kg.Dobrze , że mama pomogła mi się z tym uporać i przez 3 godziny porządkowałyśmy te rzeczy, próbowałyśmy je gdzieś pochować itd. Piękne są rzeczy ale takie ilości , że nie wiem czy chociaż w połowę dziecko ubiorę.
Słowiczek tego Twojego lekarza to można tylko w d..e kopnąć, może by się troche opamiętał chłop, ale niestety i tacy się zdarzają, ja też miałam fajna doktorkę, a jak zaczełam do niech przychodzić już na te pierwsze wizyty ciążowe to jakby się jej coś odmieniło, taka sie wredna zrobiła, że ja ze łzami w oczach wychodziłam od niej i szybko lekarza zmieniałam, ale to był sam początek ,a teraz to juz ciężka sprawa lekarza zmieniać.
Moderatorzy: ilona