BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #151215 przez mgielka22
a ja wlasnie pieke jojo:D

cos nas wszystkei na to slodkie bierze:D
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #151226 przez gosia2324
bewipo napisał:

Ja mam i na 56 i na 62. Zestaw na wyjście to myślę, że spokojnie można uszykować w obu rozmiarach, a potem mężowi powiedzieć co ma przywieźć.

Dziewczyny ja mam pytanie co do położnej środowiskowej. Przed porodem trzeba się zapisać do jakiejś?? Bo ona potem przychodzi do domu po urodzeniu dziecka czy coś??

Polozna przyjdzie ok tydzien po urodzeniu, sama nie musisz sie zapisywac, ze szpitala daja znac, a w szpitalu wybiera sie tylko przychodnie di ktorej bedziesz chodzila na szczepionki ( pierwsza 6 tyg po urodzeniu dziecka )
13 lata 6 miesiąc temu #151251 przez gosia2324
A do mnie dziś dzwoniła pielęgniarka z gabinetu mojego lekarza i przełożyła mi wizytę na 13 :(
Dojrze ze nie cierpię czekania, to muszę wytrzymać jeszcze jeden dzień dłużej :angry:
13 lata 6 miesiąc temu #151268 przez pati-m
Dziewczyny ratujcie! Strasznie męczy mnie kaszel. Od dwóch dni pije syrop z cebuli, ale nic nie pomaga, a właściwie nasila się :( Boję się, że zaszkodzę tym maluszkowi, bo co chwilę urządzam mu małe trzęsienie ziemi. Czytałam, że taki kaszel moze doprowadzić do skurczy macicy :( Nie wiem czy to prawda i nie wiem co robić, a naprawdę zaczynam się martwić :(
13 lata 6 miesiąc temu #151271 przez gosia2324
Pati idz jutro rano dl lekarz 1 kontaktu, niech Ci cos przepisze.
A dla świętego spokoju zażyj sobie może no-spe na noc.
13 lata 6 miesiąc temu #151317 przez bewipo
Pati ja ci szczerze polecam sól emską na kaszel. Mi naprawdę pomogło, a miałam tez taki masakryczny i to przez 3 tygodnie. W smaku za dobra nie jest, ale piłam 2 razy dziennie. Tylko ona jest kwasotwórcza, więc może ci zgagę zwiekszyć albo jakieś żołądkowe dolegliwości.
13 lata 6 miesiąc temu #151327 przez bewipo
gosia2324 napisał:

bewipo napisał:

Ja mam i na 56 i na 62. Zestaw na wyjście to myślę, że spokojnie można uszykować w obu rozmiarach, a potem mężowi powiedzieć co ma przywieźć.

Dziewczyny ja mam pytanie co do położnej środowiskowej. Przed porodem trzeba się zapisać do jakiejś?? Bo ona potem przychodzi do domu po urodzeniu dziecka czy coś??

Polozna przyjdzie ok tydzien po urodzeniu, sama nie musisz sie zapisywac, ze szpitala daja znac, a w szpitalu wybiera sie tylko przychodnie di ktorej bedziesz chodzila na szczepionki ( pierwsza 6 tyg po urodzeniu dziecka )

Kurcze ja właśnie nie wiem, bo w moim miasteczku nie ma tak że położna jest w przychodni. U nas jest osobno taka spółka położnych. A znowu na stronie szpitala napisali, że mam mieć w karcie ciąży namiary na położną środowiskową. No nie wiem już sama, chyba się przejdę w jakiś dzień do tej spółki położnych i wypytam co i jak u nas.
13 lata 6 miesiąc temu #151328 przez pati-m
Oj to nie dobrze, że kwasotwórcza bo ja już nie raz z powodu zgagi w ciąży płakałam :( A nie można jej brać w tabletkach? Bo wyczytałam, że w tabletkach też jest.
13 lata 6 miesiąc temu #151334 przez bewipo
Nie wiem czy są takie tabletki do łykania, ja miała tabletki ale do rozpuszczania. Można je z mlekiem rozpuszczać, to sie te kwasy powinny zneutralizować.
13 lata 6 miesiąc temu #151340 przez pati-m
Dziękuję bewipo :) Jutro pójdę do apteki i zapytam. Skoro mówisz, że w ciąży można brać to spróbuję.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151342 przez bewipo
Można, można. Mi lekarka zapisała. Tylko z tym żoładkiem uwazaj.
Ale lepiej za długo nie czekaj z tym kaszlem, bo na tym etapie ciaży to nawet lepiej wziąć antybiotyk, niż by rzeczywiście jakieś skurcze miały wystąpić.
13 lata 6 miesiąc temu #151355 przez mgielka22
Pati ja Ci proponuje syrop prawoślazowy, on jest bezpieczny dla Ciebie i malucha mi pomógł od razu ja w tym roku duzo przechorowalam takze polecam:)
13 lata 6 miesiąc temu #151379 przez gosia2324
Witam dziewczyny w środę ... Chyba znów jestem pierwsza :)

Zgadnijcie jaka u mnie pogoda :unsure: LEJE :ohmy:
Dziś siedzę cały dzień sama z małym, mam nadzieje ze nie zwariuje, nawet na spacer nie pójdziemy :(

Mala jak Ty radzisz sobie w domu w taka pogodę, pomaga Ci ktoś przy Kamilu ?
13 lata 6 miesiąc temu #151380 przez megi2501
Dzień dobry :)
Pędzę na morfologię. Muszę odebrać popołudniu wyniki, bo jutro wizyta i USG! W końcu się doczekałam. Dziś mam za to diabetyka też spotkanko kontrolne.
Pati mam nadzieję, że u Ciebie lepiej z tym kaszlem.
Miłego dnia.
13 lata 6 miesiąc temu #151391 przez SYLWIA
Cześć Dziewczyny !

Wczoraj wróciłam bardzo późno z IP.
Więc zrobili mi KTG. Tam nie wykryto żadnych skurczy. Później pojechałam na oddział położniczy do lekarki ona mnie zbadała. Z dzidzią nic się nie działo wszystko ok.
Kazała mi z powrotem iść na IP, tam już pani doktor internistka kazała podać mi no-spe i jeszcze jedna kroplówkę na wzmocnienie jakieś witaminki.
Przy okazji zrobili mi morfologię krwi i wszystko ok.
Ona stwierdziła,że dzidzia rośnie i mało miejsca się robi.
Być może od tego.

Dziś leżę i odpoczywam.

Miłego dnia

P.s. Ja mam rajstopki dla dziecka i będę ich używać zawsze to cieplej :)

[url=http://www.su
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka