BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #151414 przez gosia2324
Sylwia dobrze, ze na strachu sie skończyło ...
Musisz więcej wypoczywać , wszystkie musimy ... ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151428 przez ewelinaa
Sylwia - dobrze, że tylko tak to się skończyło, cieszę się, że z Tobą i dzidziusiem wszystko w porządku :kiss:

Pati - tak jak pisały dziewczyny najlepiej pójść do lekarza rodzinnego, niech przepisze Ci coś bezpiecznego :kiss:

A jeśli chodzi o ubranka - ja mam na 62, na 56 tylko 1 pajacyk, 1 body i 1 półśpioszki ;) Jak się okaże po usg, że córka będzie mała to dokupię rozmiar 56 - nie ma przecież z tym problemów, w sklepach wszystko jest ;) Rajstopki też mam - trafiła się jakaś okazja na allegro 3 szt. za 20 zł z przesyłką allegro.pl/abi-1941-rajstopy-3pac-paski-...6-m-i1624475919.html

I w końcu pochwalę się Wam mebelkami:

Zdjęcia robione telefonem w pochmurny dzień, dlatego kolory takie wyblakłe ;)
13 lata 6 miesiąc temu #151436 przez pati-m
Hej dziewczyny!
Ale jestem zła! Dzwoniłam do lekarza i powiedzieli mi, że w moim ciążowym stanie to tylko ginekolog prowadzący może cokolwiek przepisać i oni mnie nie przyjmą. A moja ginka wyjechała na urlop i wraca 14 lipca :angry: Wczoraj jak głupia naczytałam się o tym kaszlu, że może skurcze wywołać, przedwczesny poród i prawie się poryczałam ze strachu :( Muszę iść do apteki i pogadam z farmaceutą, może mi coś poradzi. Podobno homeopatyczne syropy pomagają na kaszel, a nie są szkodliwe dla dziecka. Poza tym jakoś trudno mi uwierzyć, że w ciąży nie można brać żadnego syropu. Lepiej się zakaszleć i płuca wypluć?! :angry: Zresztą Wy piszecie, że brałyście odpowiednie i wszystko jest na szczęście dobrze. Pójdę do apteki i zobaczę co zdziałam. Ale jak sobie pomyślę o tym lekarzu to i tak mnie złość bierze :angry:
13 lata 6 miesiąc temu #151445 przez ewelinaa
Pati - dziwna sprawa, że tak Ci powiedzieli w tej przychodni - przecież lekarz rodzinny to jak sama nazwa wskazuje - lekarz PIERWSZEGO KONTAKTU, więc najpierw do niego a później do specjalisty
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151485 przez beti
Pati, nie mają prawa Ci odmówić a poza tym ginekolog i tak Cię odeśle do internisty, syrop to Prenalen ale on jest ogólnie na przeziębienie i nie wiem, czy na kaszel też pomoże, kup sobie oscillococinum, wzięłam go po 2 tygodniach walki z przeziębieniem i dopiero wtedy po 2 dniach mi wszystko przeszło...

Aha, a z tymi skurczami od kaszlu to podobno bujda, tak mi moja gin powiedziała, więc się nie martw bidulo...
13 lata 6 miesiąc temu #151487 przez bewipo
Pati co oni w tej przychodni oszaleli! Lekarz rodzinny też musi się orientować co można podawać w ciąży i mamą karmiącym.
ewelina ładne mebelki :)
A ja dzisiaj idę do fryzjera :) U mnie słoneczko ładnie świeci :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151506 przez Marta M
Pati ja mam podobnie jak Ty, w weekend gardlo, zaczelam sie na maksa leczyc i bol przeszedl, dzien spokoju, a teraz sie okazuje ze poszlo dalej, katar i tak samo kaszel...probuje sie ratowac czosnkiem z mlekiem, ale to raczej na przeziebienie, nie kaszel...mnie syrop prawoslazowy pare razy uratowal, prenalenu nie bede brac, bo w 4 miesiacu go bralam i po nim wymiotowalam i strasznie mnie mdlilo, ogolnie wtedy mialam zly czas i mdlosci ale syrop podwoil dolegliwosci..

Na dodatek wczoraj tak mi sie nasililo klucie w pochwie ze momentami krzyczalam. Wspominalam mojej gin ze mam cos takiego, ale powiedziala ze jesli brzuch nie twardenieje to ok, ale z tego co wiem to takie klucie to ponoc u nas rodzinna przypadlosc..

Poza tym ja jak zwykle wybieralam sie na budowe a tu mam zakaz od meza, mam najpierw skompletowac swoja torbe do szpitala i wyprawke, mam zrobic liste i dzis po pracy jedziemy kupic co sie da...dobrze ze on jest bo mnie by sie jeszcze zeszlo..wczoraj zamowilismy wozek 3 w 1, wlasnie xlandera xa :)

A wieczorem wielkie zakupy, zaraz bede robic liste i boje sie ze bedzie tak dluga ze polowy rzeczy nie kupimy bo nie zdazymy...ehh...

A wlasnie: bewipo Ty chyba mialas echo serca?? Ile zaplacilas za to badanie??
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #151508 przez Agusia83
Przez pol godziny nie moglam wejsc na forum, ciagle jakis error sie pokazywal :angry:

Pati, nie wierze w to, co czytam...powinnas pojsc do kierownika przychodni i wniesc skarge na lekarzy...jak to mozliwe, ze z przeziebieniem nie przyjma Cie, bo jestes w ciazy? Tzn, ze co, gryziesz, zarazasz ciaza swoim wzrokiem??????To jest nie do pomyslenia....Przeciez ja tez bylam przeziebiona i jakos lekarz normalnie mnie przyjal...zastosowal tylko leki, ktore moze brac kobieta brzuszkowa......
az slow mi brak....

Kochana, idz do apteki, mam nadzieje, ze chociaz tam panie wyrozumiale sa...Bewipo pisala o emskich....co prawda nie stosowalam ich w ciazy, ale jesli faktycznie mozna, to one sa naprawde dobre.....i jesli rozpuscisz je w mleku to nie powinna zgagag wystapic...a homeopatyczne na pewno wolno, tyle, ze poleca Ci po kieszeni....

Sylwia, kamien z serca......ciesze sie, ze okazalo sie, iz wszystko ok...teraz czytam wiele artykulow o tym, ze dzidzie wlasnie uciskaja jakies nerwy, ktore powoduja, ze mamy skurcze, lub, ze cosik nas boli...przeciez Monia miala podobnie, tylko pewnie ktg wykrylo jej skurcze....odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj....i to kategorycznie trzeba nakazac wszystkim dziewczynkom :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: co i mnie sie tyczy, bo zdarza mi sie przeholować.

ewelina, te skarpetusie sa sliczne :laugh: ...a mebelki rowniez,...zdjecia wcale nie wyszly ponuro.....

A ja dzis ide do ginka...co prawda dowiem sie jedynie, co ze mna, czy wyniki ok, bo musze jeszcze je odebrac....no i poslucham bicia serduszka :laugh: mysle, ze za 3,4 tyg zdecydujemy sie z mezem na kolejne usg...wiem, ze troche czekania mi przyjdzie...ale naprawde nie mam juz tak kasy...
No i w zwiazku z dzisiejsza wizyta maz mial mi pomoc oporzadzic moj kurniczek dolny :silly: ale wrocilismy pozno do domku i jeszcze trzeba bylo wykonac projekt komody dla maluszka i nie bylo casa :silly: ...tak wiec zaraz musze sie sama za to zabrac...ciekawe jakie pozy jeszcze bede mogla wykonac :silly: haha
13 lata 6 miesiąc temu #151514 przez bewipo
Marta ja miałam załatwione skierowanie wiec nic nie płaciłam.
13 lata 6 miesiąc temu #151517 przez Agusia83
Marta, zapytaj jeszcze dziewczyn z sierpniowek...wydaje mi sie, ze kilka z nich musialy wykonac to badanie...moze ktoras jest z Krakowa...

A tak poza tym, to fajnie, ze maz wezmie Cie na takie zakupki :lol: ja wczoraj kupilam 2 koszule do karmienia i jak narazie tyle :silly: a jeszcze szlafrok, podklady majty, staniki... sama nie wiem co jeszcze
13 lata 6 miesiąc temu #151526 przez Marta M
To fajnie mialas, mnie powiedzieli ze 230zl, kurcze, z kazdej strony nas ciagnie...wiem ze najwazniejsze zdrowie maluszka ale nie wiem czy jest sens tam jutro isc...doradzcie prosze..

Agusia ja sie wlasnie nie oszczedzalam w piatek i sa efekty..sluchajcie Agusi ;) Ja caly dzien latalam z kosiarka po naszej dzialce (ta mala do podkaszania) a trawa byla wyzej kolan, same chwasty..po dwoch godzinach sasiad sie zlitowal i przyniosl mi normalna kosiarke..i tak zajela mi robota prawie caly dzien...i sasiad powiedzial ze na nastepny raz juz nie pozyczy bo nie ma serca patrzec jak ja z takim brzusiem sie mecze przy niepotrzebnej robocie..ehh..
13 lata 6 miesiąc temu #151556 przez Pyśkaaaa
Sylwia dobrze że wszystko w porządku :)
Pati ja na poczatku ciąży strasznie chorowałam chodziłam do internisty i ona do mnie że mi nic nie wolno... poszłam do apteki i dostałam ten syrop Prenatal i też po nim wymiotowałam tak jak Marta a gin sie wkurzył i przepisał mi antybiotyk po 7 dniach przeszło... a w tej przychodni powinni Cie przyjąć.
Agusia daj znać jak po wizycie :)
Ewelina sliczne mebelki a i rajstopki też cudaśne
MartaM odpoczywaj trochę :)
a ja cały czas czekam na kaske najpoźniej w pt musi być bo planujemy zakupki :D trzeba skonczyc kompletować wyprawkę tym bardziej że jeszcze przeprowadzka nas czeka
13 lata 6 miesiąc temu #151558 przez gosia2324
Marta M napisał:

To fajnie mialas, mnie powiedzieli ze 230zl, kurcze, z kazdej strony nas ciagnie...wiem ze najwazniejsze zdrowie maluszka ale nie wiem czy jest sens tam jutro isc...doradzcie prosze..

Agusia ja sie wlasnie nie oszczedzalam w piatek i sa efekty..sluchajcie Agusi ;) Ja caly dzien latalam z kosiarka po naszej dzialce (ta mala do podkaszania) a trawa byla wyzej kolan, same chwasty..po dwoch godzinach sasiad sie zlitowal i przyniosl mi normalna kosiarke..i tak zajela mi robota prawie caly dzien...i sasiad powiedzial ze na nastepny raz juz nie pozyczy bo nie ma serca patrzec jak ja z takim brzusiem sie mecze przy niepotrzebnej robocie..ehh..

Marta
moje zdanie jest takie, ze jeśli cos by sie działo z serduszkiem to dali by Ci skierowanie i nie płaciłabyś, czasem lekarze przesadzają, wiedza ze dla dziecka zrobimy wszystko i naciągają nas na kolejne badania ,
ja uwazam ze to kupa kasy, za te pieniadze kupisz cos do domu lub dla Mai, wiadomo ze teraz kazdy grosz sie liczy, takie jest moje zdanie :)
A zwozka bedziesz zadowolona :)
jaki kolor wybraliscie ? :)

Agusia, a Ty chodzisz do lekarza panstwowo czy prtwatnie ?
Czemu placisz za usg?
13 lata 6 miesiąc temu #151564 przez gosia2324
Ewelina mebelki super !
Czekamy na zdjecia jak juz pokoik bedzie gotowy :)

Juz nie długo będziemy wklejały zdjęcia juz zaścielonych łóżeczek :)

A co do brania lekarstw, to mój lekarz mówi, ze choroba jest bardziej groźna niz leczenie sie !!!!
I to racja !
13 lata 6 miesiąc temu #151569 przez Marta M
Zdecydowalismy sie na niebieska gondole i spacerowke, a fotelik lila..:) Juz maz wybieral kolory bo od kilku tygodni wybieramy plytki, meble, farby i ciagle zmieniam zdanie do kolorow...mowi ze to typowe w ciazy takie zmienianie zdania wiec powiedzialam zeby wozek wybral sam..znaczy gdyby mi sie te kolory nie podobaly to bym protestowala ;)

I dziekuje Gosiu za Twoja opinie..jeszcze mam dzisiaj czas na przemyslenie..;)
Tylko z tym skierowaniem..watpie zeby dali, bo chodze prywatnie i na nic skierowania mi nie dala...a juz dwie wizyty powtarzala zebym szla na echo serca..
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia