BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #150808 przez SYLWIA
Nie ma co się denerwować położeniem. Mój lekarz twierdzi,że na godzinkę przed porodem może się odwrócić ;) Ma jeszcze czas.
A co do stojaka ja nie kupuje. Będę kąpać w wanience w pokoju na podłodze.
Myślę,że to zbędny gadżet.

[url=http://www.su
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #150846 przez gosia2324
mYSZA napisał:

hejo!

dziewczyny, Wy się boicie JUŻ o to położenie główkowe? mój Janek na ostatnim USG był już główką do dołu, ale czuję, że ma jeszcze na tyle miejsca, żeby się odwracać- co zresztą zamaszyście robi;)

a słuchajcie- kupujecie jakies stojaki na wanienki? czy jak sobie z tym chcecie radzic?

Mysza ja mialam dla Kuby takie cos allegro.pl/zestaw-kapielowy-komoda-przew...3w1-i1681289279.html na szczęście to dostalismy bo bym sobie w brodę pluła ze wydalam tyle kasy a cos co starczyło mi na 2 miesiace !!!
Wanienka byla tak mala ze Kuba z niej wyrośl w momencie a na dodatek miała beznadziejna plastikowa wkladke, niby mial sie ne tym opierac maluch .
Bzdura, dziecko przez to nie mogl byc zamoczone cale w wodzie.
wiec komoda wyladowala w komisie a ja kupilm zwykla wanienke 100 cm.za 30 zl
No i to byl komfort !!! a stojaka nie mialam, kladlam ja na podlodze, kam mi bylo wygodnie :)
13 lata 6 miesiąc temu #150862 przez gosia2324
A w ogóle to byłam dziś w aptece i kopiłam sobie 3 paczki podpasek do szpitala i lewatywę :silly:

No i zrobiłam listę rzeczy które musze spakować do torby ...
Dla mnie
-Karta ciąży
-dowód osobisty
-podpaski
-lewatywa
-ręcznik papierowy
-ręczniki ( duży i mały)
-podkłady
-piżama (2x)
-stanik
-kosmetyki
-kamera,aparat
-woda
-klapki pod prysznic
-kubek, sztućce...

Czy coś jeszcze myślicie zabrać ????

A dla Dziecka

-pieluszki
-kocyk
-ubranka
-obcinaczka
-mokre chusteczki...
13 lata 6 miesiąc temu #150868 przez megi2501
Cześć Wszystkim!
Nie było mnie od wczoraj popołudniu, a tu tyyyle do czytania. Nadrobiłam już :)
Wszystkim gratuluję zdrowych maluchów! Ale macie już duże te dzieciaczki. Ja tak bardzo bym chciała, żeby moja w czwartek już też ważyła ponad 1 kg. Martwię się, bo nic nie tyje.
Zdjęcia Wasze-MAMUŚKI rewelacja. Wy to laseczki jesteście!
Dziś śliczny dzionek. Świeci u nas słonko.
13 lata 6 miesiąc temu #150869 przez mYSZA
Gosia, dobrze, ze mówisz, bo ja właśnie coś takiego planowałam! to teraz już wiem, ze nie kupie

Janek z nami!
13 lata 6 miesiąc temu #150872 przez gosia2324
megi w 29 tyg,dzidzia na pewno będzie juz ważyła ok 1200 g :)

Wstaw jakies swoje zdjecie :)
13 lata 6 miesiąc temu #150873 przez Pyśkaaaa
Mysza ja nie kupuje stojaka tylko jak Gosia pisze dużą wannę i zastanawiam się nad matą antyposlizgową
Gosia a majty jednorazowe czy tam wielorazowe?
13 lata 6 miesiąc temu #150874 przez gosia2324
mYSZA napisał:

Gosia, dobrze, ze mówisz, bo ja właśnie coś takiego planowałam! to teraz już wiem, ze nie kupie

Serio wyrzucenie pieniedzy w bloto :)
Lepiej kupic cos innego dzidziusiowi za te pieniadze, a wanienka najzwyklejsz, najlepsza :)
I nie zajmuje miejsca, bo można ja trzymać w wannie czy pod prysznicem :)
13 lata 6 miesiąc temu #150875 przez beti
Gosia, u nas na SR położna mówiła, żeby pazurki obciąć dopiero po 2 tyg, bo podobno na początku trudno odróznić pazurek od żywej tkanki i masa dzieci potem do nich poraniona z zakażeniem wraca....

A planujecie dawać smoka??
13 lata 6 miesiąc temu #150876 przez gosia2324
Beti kuba urodzil sie z takimi paznokciami ze masakra :) w ciagu 5 minut mial cala buzie zdrapana... na szczescie maz mi przyniusl obcinaczki, bo same mu sie lamaly i to bylo nie ciekawe...
13 lata 6 miesiąc temu #150877 przez gosia2324
Pyska RACJA !!!! majtki !!!!
Gdyby nie Ty poszla bym bez majtek :silly: :P :lol:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #150896 przez Agusia83
Gosia, fajnie, ze taka liste stworzylas....ja bym do niej jeszcze dodala szlafrok, na pewno musze miec oryginalny odpis grupy krwi i zastanawiam sie nad laktatorem....a co myslicie o takich zwyklych bawelnianych majtach babcinych??nie sa lepsze od tych siatkowych?

My bedziemy miec zwykla wanienke...w blokach faktycznie lazienki sa male...ciekawe jak sie z mezem zmiescimy w niej...bo pewnie na poczatku razem bedziemy kapac maluszka lub maz sam.... :silly: ale na pewno damy rade:)

Jesli chodzi o smoczek, to chce go kupic, tak na wszelki wypadek...pewnie, ze wolalabym by dzidzia go nie potrzebowala, ale kto wie?
13 lata 6 miesiąc temu #150897 przez mgielka22
Czesc dziewczyny:)

Pati swietna ta komoda na wanienke widac ze porzadnie zrobiona, ja tez nei kupuje stelaza chyba na stole bede stawiac wanienke albo w lazience na podlodze byle by tak aby kregoslupa nie przemeczac:)

Wiecie co, w sobote bylam u chrzesnicy a w niedziele dzwoni do mnie jej mama i mowi ze dostala wiatrowki...ja oczywiscie przechodzilam wiatrowke jak mialam 8 lat ale nie chce zeby cos na mala przeskoczylo, niby nie powinnam wiecej chorowac. Powiedzialam o tym poloznej wczoraj jak dzwonilam i tylko powiedziala zebym sie obserwowala, najgorsze jest to ze moj maz prawdopodobnei nie przechodzil i u niego moze wystapic...ajj i co wtedy mam zrobic? wiem ze musi byc odizolowany i spac w innym pokoju ale czy w jednym domu nie bedzie mi nic grozilo tzn dzidzi???

Slowiczku, Gosiu przecudaczne fotki:D sama musze chyba swojego namowic zeby mi tez zrobil poki rozstepow nie mam:D

Beti ja bede sie starac nie uzywac smoka ale wiesz jak to bedzie, mega trudno!!!

Dzisiaj mam lenia jak nie wiem, musze sie zafarbowac bo juz mam metrowe odrosty i kupic witaminy bo mi sie koncza;) A jutro mam USG 3D juz sie doczekac nie moge zobaczyc mojej malej:D W ogole od soboty zrobila sobie taka balange w moim brzuszku jak nie wiem:D rozciaga sie na wszytskie strony:D

Pozdrawiam buziaki:*
13 lata 6 miesiąc temu #150900 przez Agusia83
Mgielka, a co to jest wiatrowka?????nie znalam nigdy takiej nazwy choroby...
13 lata 6 miesiąc temu #150902 przez mgielka22
Agus to pospolita nazwa inaczej ospa wietrzna;) swedzace bable z ktorych robia sie strupki i zostaja czasem blizny...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia