BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #318028 przez aganio87
Agnesssa strasznie wieje i fakt nie można wyjsc normalnie na spacer bo głowe chce urwać....

a co do wzdęć to słyszałam że ja u dzieci herbatka koperkowa lub espumisan ( nie szkodzi dzidziolkowi) niby pomaga nie sprawdzałam osobiście bo jeszcze nie mam ale może którejś wam pomoże... :)

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #318031 przez patys
Aniu witaj na forum :laugh: moja koleżanka też zaszła w drugą ciążę chyba jak miała 38 lat albo 39... i też miała już wtedy dziecko w wieku ok 18 lat... i jest teraz strasznie szczęśliwa że ma już teraz 5 letnią córeczkę :laugh:
ja też mam ochotę na ostre jedzonko i słodkie i najgorsze, że na chipsy mnie ostatnio wzięło a to za zdrowe nie jest, więc mi mąż kupił takie 70% tłuszczu mniej:)ale zjadłam tylko kilka bo nie chce dzidzi karmić niezdrowym jedzonkiem....

Joanna jesteś w ciąży to możesz być grubsza niż zwykle...nie przejmuj się siostra bo przecież kobiety w ciąży podobno są bardzo sexy:)tylko sama musisz tak o sobie pomyśleć :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #318035 przez aganio87
Ja też moge garściami jeść chipsy zwłaszcza bekonowe hmmmm pycha ale wiem że nie moge dużo ich jeśc to sie przeżuce na prażynki chyba że znacie jeszcze inne jakieś niezdrowo zdrowe jedzonko?? heheheh

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #318036 przez patys
Aganio ooooo prażynki to dobry pomysł :laugh: a powiedz mi dobrze kojarze, że to twój mąż kupuje dziecku rzeczy swojej ulubionej drużyny piłkarskiej...bo chciałam zapytac jakiej :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #318037 przez aganio87
Narazie wypatrije w internecie powiedział że dopiero jak bede w 6 miesiącu zacznie kupować.... A drużyna to "Chelsea Londyn" a u ciebie jak jest??

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #318040 przez patys
mój mąż ma kubek Chelsea z Londynu:) Ale my kibicujemy Barcelonie :laugh: no i oczywiście nie możemy doczekać się Euro....ja się już zastanawiam czy nie urodzę przedwcześnie oglądając mecze:)

12 lata 10 miesiąc temu #318042 przez aganio87
oj zobaczymy.... bedziemy razem rodzić przed telewizorami hehehe :) :) :) a kubek to stoi na wyjątkowym miejscu tuż pod ogromną flagą :) nasi przyjaciele też kibicują Bracelonie :) :) :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #318053 przez 26joanna
Normalnie dziewczyny nie mam się w co ubrać :ohmy: , nigdy nie miałam płaskiego brzucha , ale teraz to widać a dopiero 10 tc :unsure:
U nas za to piękna pogoda , od 3 dni mamy 15 stopni , słońce i jest bosko :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #318056 przez aganio87
kochana jesteś w ciąży więc bedzie widać i nie stresuj sie tak...:)

wrzucaj zdjęcie brzucholai nie marudz tu nam że niby gruba jesteś.... !!!

załóż najlepiej getry i do tego jakaś dłuższa bluzka lub koszula :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #318085 przez chasiami
Ja prawie przyjechalam z egzaminu, dobrze ze jeszcze tylko 6 semestr i obrona, ale cięzko sie uczy będac w ciąży ;p a co do ubrań to odkupiłam sobie spodnie ciążowe od znajomej :) i mam wygodnie, ale z bluzkami ciężko, bo w koszulowych to obcisłe są :( ale niestety to są uroki ciąży :) No i od przyszłego tygodnia 2 trymestr się zaczyna :)

12 lata 10 miesiąc temu #318131 przez aganio87
Oj dziewczyny coś oszukujecie najpierw piszecie że wrzucicie zdjęcia brzucholi a teraz ciszaaaaaaa...... ja sie tak nie bawie.... :(

chasiami dobrze że msz od kogo odkupić bo u mnie ciężko nie dość że wszystkie ponżej 170 to jeszcze rozmar S lub M a ja jestem trochę większa :) hehehehe

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #318143 przez chłopek
aganio ja mam spodnie od siostry ale co z tego jak sie nie mieszcze w nie :( i musze leginsy nosic

12 lata 10 miesiąc temu #318146 przez Anulka
Witaj Aniu, moja imienniczko :) wśród nas wrześniówek :). Moim sposobem na wzdęcia jest korzeń imbiru, po prostu ścieram nie dużą ilość go do potraw, które wywołują u mnie wzdęcia lub też wsypuję trochę cynamonu ( wszystko zależy co pasuję do danej potrawy).
Ja ślub miałam w zeszłym roku w październiku - 08.10.2011, było pięknie :).

Aganio ależ ty laseczka jesteś!!!! fju fju :blink: . A brzusio Ci jeszcze dodał atrakcyjności, poważnie!!!!! :)

Ja chodzę na NFZ. Moj gin jest w naszej okolicy legendą, znają go kobitki nawet dwa pokolenia wstecz :). Ma 70 lat, ale trzyma się o ho ho ho jak dobrze. Badając jest delikatny i rzeczowy, nie słodzi, tylko mówi o wszystkim o co zapytam, bo dla niego, jak sam powiedział, nie ma głupich pytań. Jest najlepszym ginem jakiego tu znają. Gdy tylko mówiłam, kto prowadzi moją ciążę, odrazu słyszałam, że mogę być spokojna. Jeśli coś będzie się działo, mogę do niego zadzwonić o każdej porze dnia i wtedy przyjmie mnie prywatnie w swoim gabinecie.
A za zaoszczędzone pieniądze walnę sobie znieczulenie przy porodzie :lol:.
No właśnie...dziewczyny, myślałyście o znieczuleniu przy porodzie?? A może któraś ma zamiar załatwić sobie cesarkę ? No bo słyszałam, że jest taka opcja jak się zapłaci.

12 lata 10 miesiąc temu #318151 przez chłopek
anulka ja nie jestem za znieczuleniem wiec nie miałam i nie chce miec nawet nie chce gzu rozweselającego, a za cesarke sie płaci jesli chcesz mieć

12 lata 10 miesiąc temu #318152 przez Anulka
Chłopek, napisz proszę czemu nie jesteś za znieczuleniem. Już rodziłaś i pewnie wiesz więcej na ten temat.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka