- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- olgas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Witam serdecznie
![]()
![]()
Za namową qleżanek zakładam nowy wątek
W poniedziałek ginka potwierdziła ciążę, upragnioną i wyczekaną. Oczywiście mam srtacha przed kolejnym usg, czy na pewno się rozwija dzidzia prawidłowo i czy usłyszę serduszko. Jestem już po jednej stracie dlatego panikuję, ale mam szczerą nadzieję, że tym razem będzie wszystko w jak najlepszym porządku. Jak na razie sama sobie wyliczyłam, że termin porodu wypadnie na 16 września 2012. Kolejna wizyta 20 stycznia więc już za tydzieńNie mogę się doczekać
![]()
Link do naszej tabeli terminów porodu:
www.zapytajpolozna.pl/130-wrzesien/30044...sien-2012.html#34464
Hejka,
Ja tez mialam termin na 16 wrzesnia 2012, synek urodzil się dzien wczesniej

Olga, która kolekcjonuje zabawki dla niemowląt
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

takie jednodniowe gorączki trafiają się u dzieci dość często, wiadomo trzeba być czujnym,ale to nie choroba, zresztą jak katar też,ale maluch potrafi wymęczyc

siteczko może tymek miał gorszy dzień? a może ty jesteś poddenerowowana nową sytuacją i on wyczuwa ?
A Filip podkurcza stópki, wcześniej tego nie widziałam,ale ostatnio już parę razy, nie wiem czy nosi coś za małego? czy to może dlatego, że za szybko zaczął chodzić? czytam w necie,ale nic konkretnie nie znalzałam,w listopadzie mam kolejną wizytę u ortopedy,to zapytam
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
ja na moment, bo już późno, a jeszcze muszę przygotować się na jutro do pracy (tej co w zeszłym roku w przedszkolu na godz. logopedię, tyle że teraz idę do dwóch przedszkoli, bo powstał nowy oddział).
Siteczko ja też już wypełniłam Twoją ankietę, trzymam kciuki, żeby się udało rozkręcić firmę, w przyszłości się Ciebie doradzę w tej kwestii, bo też o tym myślę, ale w innej branży, o czym Wam pisałam.
Makrelcia zapomniałam Ci napisać, NAtalka też ma to wędzidełko od ząbków, ale nie widzę, żeby jej to w czymś przeszkadzało, zwłaszcza w mówieniu, gada jak najęta;) W mowie częściej przeszkadza zbyt krótkie wędzidełko pod językiem, wtedy dzieci nie dostają językiem do podniebienia i nie mówią głosek szumiących np. sz, ż, cz,dż, ale nasze maluchy oczywiście jeszcze nie muszą tego mówić

My się przygotowujemy do imprezy roczkowej, którą mamy w planie za tydzień. Na razie Natalka szaleje i goni za jedną rączkę po domu. Były już pierwsze kroczki, ale ciężko mi nagrać, bo po 3-4 kroczkach jest bam! No i co dzień przybywają nam nowe odgłosy, najfajniej naśladuje kozę, bo kiedyś puszczałam jej odgłosy i ona mówi: meeee, jak prawdziwa koza.
miłego tygodnia, postaram się oprócz podczytywania Was coś w tygodniu napisać

do zobaczenia:)
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Anulka Twój dzidziuś ma już 6 cm

Ania no ciekawe, że Filipek teraz dopiero zaczął podkurczać stópki, a może to tylko takie przejściowe
Madzia no to fajnie musi wyglądać jak Natalka tak meczy

Oliwia jak czegoś nie chce to mówi takie stanowcze NIE i śmiesznie to wygląda. Wczoraj jak byliśmy u dziadków i ktoś chciał żeby do niego szła to było NIE i kręciła głową

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
madzia pisz częściej, super pomysł z tym naśladowaniem zwierząt,ale ja nie jestem logopedą

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Julian jest coraz bardziej aktywny i nie do powstrzymania, podobnie jak Wasze maluchy. Wszędzie włazi, wszytko ściąga, wszystko go interesuje. Tym bardziej jest chłopce, a chłopcy to mali rozrabiaki. I czasem tak patrzę na niego i myślę: Jejku, jak drugie będzie też takie aktywne i z takim temperamentem że wszystkiego się będzie domagało z takim uporem i determinacją jak Julek , to ja zwariuję

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja dziś akurat mam wizytę kolejną u gina. Zobaczymy, czy będzie USG czy nie. Bo już dwa miałam, ale to były raczej z tych potwierdzających ciążę, bo pierwsze miałam, gdy ciąża była bardzo wczesna dopiero 4 tc i był tam widoczny tylko pęcherzyk. Przy następnej wizycie po miesiącu lekarz znowu zrobił USG aby zobaczyć, czy serduszko bije. No a teraz już jest 12 tc, więc może zrobi USG przezierności karkowej

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
właśnie wróciłam z przedszkola, powiem Wam, że mnóstwo dzieciaków ma wady wymowy albo nie mówi wcale a już powinny, tak naprawdę to powinnam tam chodzić co dzień na pół dnia, żeby efekty było widać, ale i tak ponoć widać u tych zeszłorocznych dzieci, więc nie ma tragedii. Jakbyście chciały to mogę Wam opisać, co robić, żeby zapobiegać wadom wymowy tak profilaktycznie u naszych dzieciaczków, ale to w przyszłym tygodniu, bo teraz szykujemy się do urodzin:)
Dziewczyny co do tych bucików, to ja czytałam, że po miękkim typu dywan, trawa piasek najlepiej boso, a po twardym płytki, panele w bucikach. NAtalka po domu w skarpetkach lata, ale mamy sporo dywanów.
Anulka jak Ty sobie radzisz z Juliankiem będąc w ciązy? Ja w ciązy nie jestem, a nieraz ledwo zipię goniąc za małą. Podziwiam!

Sandra dobrze, że już się Bruno lepiej czuje!
Czajusiątko NAtalka też jest córeczka tatusia. "nie" jeszcze nie mówi, tego jej nie uczyłam, może to i dobrze?

lecę sprzątać
dobrego dnia
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

U mnie weekend przy malowaniu, ale z Oliwierem nie mogłam za dużo pomóc. Chwila nieuwagi i cały w farbie był, łącznie z włosami. Na szczęście to nie olejna farba

Czajusiątko psom na szczęście nic nie jest, u weterynarza byliśmy kazali obserwować. Nic się nie dzieje niepokojącego

Madzia fajnie, że będzie się kogo zapytać

Sandra i Anulka zdrówka dla dzieciaczków. Ja chyba jutro podejdę do lekarza, bo Oli ma za długo katar wg mnie.
Anulka mi też jakoś się wydaje, że Helenka będzie

Ania po domu niech najlepiej w skarpetka z ABSami biega. W Biedronce były też fajne skarpeto-kapcie. Ja też widzę różnicę w chodzeniu w butach a bez.
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

A my już po roczku

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

sandra dużo zdrówka dla Bruna
czajusiątko córeczki są ideałem kobiety dla tatusia, bo są i z niego i z kobiety którą wybrał

Dzięki dziweczyny, będę puszczała go w skarpetach po domu,ale mam tylko panele, nie lubię chodników, bo to zbieracze kurzu

Polal a ja na imprezie roczkowej częstowałam tylko napojami bezalkoholowymi. Nie uznaję na imprezie dziecka alkoholu. Jak się komuś nie podoba, to trudno.
A Magda na roczek ważyła 8200, choć Filip nie dużo więcej, bo równo 9 kg,ale jak pisałam dużo zależy od rodziców,a my do duzych ludzi nie należymy
Kasia fajnie, bo niedługo zamieszkacie

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Stęskniłam się z Wami

Na początek spóźnione życzenia roczkowe dla
Patka Buziaki dla Grzesia, spełnienia marzeń i wszytskiego naj naj

PolaL Wszystkiego co najfajniejsze dla Gabrysi ślicznej

Anette24 Majka166 i Mała 2809 Wszystkiego najlepszego również dla Waszych pociech Maksia, Diany i Maciusia

i jeszcze najlepsze życzenia dla dzisiejszego solenizanta Angel20232 buziaki dla Filipka

Jak zwykle na razie nie mam czasu nadrobić, doczytałam tylko, że Kasia odzyskała telefon

I że Bruno i Julianek chorzy

Mam nadzieję, że później znajdę trochę czasu żeby nadrobić co u Was

Tak jak myślałam, że nie będzie chwili żeby do komputera usiąść

Później postaram się wrzucić jakieś zdjęcia

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

Przepraszam, ze síe nie odzywam, ale uwierzcie, ze na prawdę nie mam czasu...
Chcialam tylko powiedziec, ze jestem gapa, bo podobnie jak kasia zgubiła telefon, mnie przytrafiło się to samo, tylko ze ja zgubiłam portfel

Míalam tam również telefon do męża, na karteczce, na który zadzwoniła wczoraj życzliwa osoba

Byla to baRdzo miła i sympatyczna starsza Pani

A juz myslalam ze nie ma uczciwych ludzi na tym swiecie, ale po przygodzie mojej i Kasi twierdzę, ze jeszcze tacy istnieją

A tu dzisiejsze zdjecie Julki
Buziaki dla Was

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.