BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #377826 przez siteczko
Witam Wszystkie Mamusie :)
Zaglądałam tu codziennie, ale już brakowało czasu aby coś naskrobać ;)

Po za tym od środy miałam tak stresujące dni, a zwłaszcza noce, że dziś musiałam to wszystko odespać... długo by opowiadać co się wydarzyło, ale ręce opadają jak się to słyszy... i jak się tu nie denerwować, a nie powinnam :( musiałam mocno się hamować i uspakajać... ale na szczęście "burza" przeszła i teraz będzie tylko "słoneczko" ;)

Co do słuchania muzyki dla maluszka, to słucham - Muzyka Bobasa :) i nie powiem mnie to uspokaja i prędzej to przypada mi do uszu ;) niż jakaś muzyka klasyczna :) tak więc czasami z synkiem zrelaksujemy się przy bobaskowej muzyce :)

Witam nowe Mamusie! Fajnie że nas tutaj co raz więcej :) Zwłaszcza że pomału po kolei świętujemy "studniówki" a później przejście do III trymestru :)

Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #377890 przez Ania14.09
Anulka- to lubimy podobne klimaty muzyczne :laugh: Ja z Madzią słuchałam hey, bo byłam wielką fanką tej kapeli w tamtych czasach i moja Madzia uwielbia hey, podobnie było z nirvaną i nie uważam, żeby z tego powodu była mniej zrelaksowana, wręcz odwrotnie. Teraz słucham dużo closterkellera i też myślę, że będzie podobnie :laugh:
madeleinemój mąż posuwa się dalej, bo jest fanem heavy metalu i puszcza Filipowi czasami swoje kawałki, ale Filip się cieszy, czuję to. Nasze dzieci na tym etapie słuchają tego, co lubimy my :laugh:
chasiami gratuluję trzeciego trymestru.
Ja jeszcze mam chwilkę do tego czasu, a już czuję się coraz ciężej, coraz mocniej czuję małego :laugh: potrafi mnie w nocy zbudzić kopaniem , łobuziak :blink:
W toalecie jestem bardzo często, praktycznie od początku ciąży mam tak, że w nocy po kilka razy muszę sikać i śpię coraz gorzej ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #378026 przez agnesssa
PolaL ja kupiłam ten termometr z lidla już ostatnio :woohoo: Znajomi mają i twierdzą, że tym najlepiej się mierzy temp u ich córci :woohoo:

Madzia witam się i ja :) Gratuluję Natalki, jutro dopisze Cię do naszej listy :woohoo: Załóż sobie suwaczek, będzie ładnie widać, który to już tydzień :lol:

Magdalena ja smaruje brzuszek oliwką i na razie nie mam rozstępów, na nogach i pupie mam tak wielkie, że już nic z nimi nie robię, ale to są stare rozstępy :huh:

Nie nadrobiłam wszystkiego bo jestem zbyt zmęczona :huh: Głowa mnie tak boli, że zaraz oszaleję :huh: :angry:

Ale weekend był udany :woohoo: W piątek poszalałam z mamą w SH i kupiłam dwa wory ciuszków :lol: Do tego moi rodzice na dzień dziecka zafundowali Maksiowi kolorowe pieluszki, body i śliczny ręczniczek do kąpieli :lol: Więc szafa zaczyna się zapełniać :)

Idę lulać, bo niestety takie weekendy są wyczerpujące :blink:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #378045 przez kasia7775
Hej, ja dzisiaj też już padnięta...
Po obiedzie pojechaliśmy nad jezioro, mój na ryby a ja z dzieciakami na grila.
Super było, pogoda super, żaby rechotały i wszystko zagłuszyła moja córcia - wyła jak syrena :ohmy: Źle skoczyła przy brzegu i skręciła nogę w kostce. tak jej spuchła momentalnie, że biegiem zapakowałam ją do auta i pojechałam do szpitala. Na szczęście nie wsadzili w gips, kazali leżeć przez tydzień i okłady z altacetu robić. Sam koniec roku szkolnego, za tydzień wieczorek zakończeniowy a tu taki klops... Sukienka kupiona, nowe buty a z tańców nici.

12 lata 10 miesiąc temu #378103 przez angel20232
cześć Mamusie :)

widzę, że weekend w większości się Wam udał :) u mnie było za to kiepsko, dopadła mnie jakaś okropna handra i co chwile ryczałam... wspólnik był w domu, tylko szkoda że strasznie padnięty po całym tygodniu pracy i co chwile mi zasypiał, co mnie jeszcze bardziej denerwowało :( no ale nic, jakoś przeżyłam a w tym tygodniu jedziemy do polski więc jakoś dam rade.

co do muzyki nie przepadam za muzyką klasyczną, kompozycje dla bobasów mnie przerażają... a mój Filip od połowy kwietnia i na początku maja intensywnie słuchał radia rmffm i chyba mu się podobało :) zobaczymy może się przełamię i zacznę czegoś klasycznego słuchać ;)

no dobra, pierwsze śniadanko za mną, witaminki wzięte, więc idę chyba spać dalej :)

miłego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #378111 przez Sandra85
Witam po weekendzie :)
Widze,ze dosyc udany byl,u nas tez :) Chociaz strasznie zabiegany,bo i w sobote i w niedziele mielismy gosci,a co sie z tym wiaze malo czsu na odpoczynek...Ale ja to nadrobie w ciagu tygodnia,gorzej ma moj M,bo pracuje calymi dniami :(
Milego tygodnia Mamusie :)

12 lata 10 miesiąc temu #378117 przez PolaL
U mnie weekend taki sobie. Mały dokazywał i przekroczył wszelkie granice w łobuzowaniu - ale tak jest jak mama mówi nie a babcia cacy cacy :angry:

Ale za to mała taki mi się rozbrykała w brzuchu że normalnie mały maratończyk mi rośnie. Jak zaczęła o 14 to buszowała jeszcze o 22. No ale w sumie oboje z mężem lubimy sporty, małego też nie idzie upilnować więc nie daleko padło jabłuszko :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #378138 przez magdalenamksiazek
Witam poniedziałkowo :)

Pogoda kiepska...więc na razie nie wychodzę z łóżka. Tylko pranie wstawiłam :) Wieczorem mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia wiec dam znać czego mądrego się dowiedziałam :) Jadę tez wybrać płytki do łazienek bo za 2 tygodnie zaczynamy wykańczać dom. Mamy nadzieje że uda nam się przeprowadzić zanim się rozpakuje :laugh:

Miłego dnia :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #378155 przez Anulka
No właśnie Aniu widzę, że obie jesteśmy rockowymi dziewczynami :blink: ja Nirvanę ostatnio sobie włączyłam, bo coś mnie naszło, a kiedyś jako nastolatka, jakieś 10-12 lat temu słuchałam jej non-stop. Ahhh ja jakoś ostatnio czasem czuję tęsknotę za czasami gdy miałam 18-20 lat...... :D.

A ja dziś miała super extra sen. Śnił mi się nasz synuś :D. Był taki słodki ale też i trochę humorek pokazywał :laugh:, nie chciał mojego prawego cycka tylko ciągnął z lewego :woohoo: . A potem zrobił wieeeeelką kupkę :lol: :lol: . We śnie tak realistycznie wszystko było, układałam jego ciuszki ale w szafie u moich rodziców (! nie wiem czemu)i ciągle myślałam, że jest ich za mało i muszę dokupić, a ja przecież już mam trzy worki ciuszków dla Julianka :woohoo: a jeszcze co chwila dochodzą następne od znajomych i rodzinki :woohoo: . Obudziłam się super wypoczęta, a ostatnio spałam bardzo źle, bo syneczka czuję jak i wy i on bryka często w nocy i mnie budzi. No i dziś czuje się o niebo lepiej niż wczoraj. Wczoraj po baraszkowaniu z mężusiem, odnowiła mi się drożdzyca, myślałam, że nie wyrobię, smarowałam się cały dzień Clotrimazolum i dopiero pod wieczór przestało mnie piec ale zaczęło mnie z kolei tam na dole boleć jakoś tak dziwnie i w jelitach też, przestraszyłam się czy to nie zaczynają się u mnie hemoroidy ( słyszałam, że one często pojawiają się w ciąży), ale dziś już wszystko na szczęście jest OK. Ale mimo to poczytałam trochę jak zapobiegać hemoroidom w ciąży, bo lepiej zapobiegać niż potem je mieć i leczyć, a prawdopodobnie są cholernie bolące.

12 lata 10 miesiąc temu #378180 przez Sandra85
Hej!Ja wlasnie wrocilam od doktorki i okazalo sie ze glukoze po godzinie mialam 153mg,a do 140 jest norma :( I teraz siedze i normalnie sie rozbeczalam :dry: Odrazu dala mi glukometr,bede sie musiala kluc i sprawdzac poziom cukru,a pozniej jeszcze raz mam isc,bo ma mi dac diete :( Normalnie jestem przerazona :( Ale mam nadzieje,ze szybko i zrobia ta druga probe z wieksza iloscia glukozy i ze ona wyjdzie lepiej.

12 lata 10 miesiąc temu #378182 przez Ania14.09
W Szczecinie za to pogoda idealna. tzn. dla ciężarnej, bo szczerze mówiąc boję się tych upałów na koniec ciąży. Słoneczko świeci i zaraz idę po kapustę ;)
Anulkato byśmy zaszalały pewnie na nie jednym koncercie :laugh: Zawsze tęsknimy za tym co minęło.
Mi jakiś czas temu też śnił się mój synek i też zrobił kupę :lol: :side: Jednak przewijając go uświadomiłam sobie w tym śnie, że to za szybko i że muszę go wsadzić do brzucha, bo jeszcze musi tam trochę posiedzieć. :laugh: Takie lęki ciążowe ;)

12 lata 10 miesiąc temu #378185 przez Ania14.09
Sandra nie martw się, ja też ryczałam ,a po dwóch godzinach miałam tylko 141 i diabetolog powiedział, że to cukrzyca, bo mam dodatkowo nadwagę, i wiek :huh: Kuję się 6 razy dziennie. Jestem oczywiście na diecie, a słodycze śnią mi się po nocach :dry: Ale cały czas mam dobry wynik, wyjątkiem jest godzina po pierwszym śniadaniu,ale też nie jest aż tak bardzo przekroczone. I schudłam 1 kg, bo trzeba się ważyć :ohmy: Byłam już 9 kg na plus, a jestem teraz 8 kg. Więc nie martw się, jak weźmiesz dietę i będziesz się stosowała, to będzie ok :)

12 lata 10 miesiąc temu #378201 przez MADZIA7
Sandra85 i Ania, współczuję Wam tej cukrzycy, ja czekam nerwowo do środy, bo będę mieć wyniki tej glukozy. Na szczęście przed namijuż coraz mniej tygodni do porodu, a później podobno ta cukrzyca się cofa, tak słyszałam.

Mnie weekend minął bardzo przyjemnie, byliśmy u moich rodziców, a później na zakupach i kupiłam w orsayu ładną i niedrogą sukienkę, bo w niedzielę mamy chrzciny u szwagierki, a już w nic się nie mieszczę prócz ciążowych dżinsów i getrów:) Miałam też kupić coś Maleńkiej, ale nadal trochę się boję, że to za wcześnie i postanowiłam zaczekać z tym do lipca, choć już lista wyprawkowa gotowa:)

Dziś w Krakowie leje, ale postanowiłam póść do fryzjera, po powrocie wyglądałam co prawda jak pies - pudel po deszczu, ale i tak się poczułam jakoś tak świeżo po podcięciu i ploteczkach z moją panią fryzjerką:)
A tak a propos, jest ktoś na naszym forum z Krakowa?:)

Mam pytanko, czy znacie jakieś łóżeczko turystyczne dobrej firmy, bo kupujemy na chrzest szwagierce i ma ono służyć na wyjazdy do teściów.

pozdrawiam ciepło i słonecznie pomimo deszczu :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #378218 przez siteczko
Witam poniedziałkowo :)

Ja wstałam dziś o 11 :D oczywiście wcześniej przed 8 wyprawiając męża do pracy :) ale później musiałam się położyć, bo szczerze wykończona byłam po tym weekendzie... cały czas albo ktoś u nas lub my u kogoś i tak od rana do nocy, a mało czasu na odpoczynek :| po za tym pogoda paskudna to aż nie chce się wychodzić z łóżka ;)

Anulka ja sny owszem ostatnio miewam, ale takie dziwaczne, że na jawie bym nawet na to nie wpadła hehe no ale niestety póki co nie związane z moim maluszkiem :( chociaż wyczytałam, że gdy śni się - budowle, fabryki, place budowy - a to ostatnie mi się śniło :) - tzn. Jesteś świadoma, że dziecko rośnie i się rozwija. :) tak więc luzik hehe :) to mi się śniło z soboty na niedziele, a z kolei dzisiaj - duże zwierzęta - tzn. Jesteś świadoma, że płód staje się coraz większy :) więc jak widać jestem bardzo uświadomiona hehe :) że aż głupkowate sny mam ;)

Ania 14.09, Sandra 85 Będzie dobrze, już jesteśmy bliżej niż dalej :) a może po diecie się to unormuje, w każdym razie po ciąży przejdzie :) Ja nie ukrywam, że jak piszecie o tych swoich wynikach to trochę się denerwuję tą cukrzycą... mam mieć badanie dopiero końcem czerwca i obawiam się, że może mi coś wyjść :( a niestety słodycze troszkę ciężko mi odmówić, muszę przynajmniej raz dziennie coś słodkiego zjeść ;) ale jestem dobrej myśli :)

MADZIA7 A ja właśnie jestem z Krakowa :) i jeszcze nie tak dawno marudziłam, że jest nas tu tak dużo a z Krakowa nikogo, hehe :) też mam podobnie jak Ty, że akurat w tym roku nikogo nie ma w takim stanie jak ja, więc wole pomarudzić tutaj, niż komuś kogo to za wiele nie interesuje, bo nie jest w temacie ;) u nas po znajomych i rodzinie w zeszłym roku był spory wysiew... w tym roku praktycznie jestem jedyna na polu walki :)
chyba nawet mamy podobne terminy, ja mam na 23.09, a TY? może stwórz sobie suwaczek, to będziemy wszystkie wiedziały w którym tygodniu jesteś :)

12 lata 10 miesiąc temu #378233 przez Anulka
Jeju, dziewczyny, Chlopek zaraz już lada chwila rozpakuje się :D. Jest już w 39 tc. Jeju ale super :D.Czyli już wiadomo która z "naszych" się pierwsza rozpakuje :lol: :lol: :lol: , no bo Chlopek jest NASZA no nie??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka