BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #378296 przez agnesssa
Anulka Chłopek jest zdecydowanie nasza :lol: I miała już dao być rozpakowana, a teraz się śmieje, że jak torbę spakowała to przenosi :)

Ja dzisiaj nie poszłam do pracy, bo od wczoraj ta głowa mnie nawala :dry: Więc leżę dzisiaj i odpoczywam, mam nadzieję, że ten ból przejdzie w końcu bo a prawdę oszaleje.
Jedyne co robię to już któreś z kolei pranie wstawiłam, bo u mnie pogoda jest piękna :) Mam nadzieję, że jak już mój mąż z pracy wróci to głowa przestanie mnie boleć i pójdziemy na spacer :)

A ja zakupy dla maluszka już robię na całego i dzisiaj zamówiłam taki zestaw śpioszki, kaftanik, body śliczne białe z żyrafką będę miała do szpitala dla Maksia, i śliczny kocyk :D

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #378301 przez Anulka
Biedactwo Agnesssko, może minie Ci ten ból głowy już nie długo.
U nas dziś jest pogoda akurat dla mnie,tryskam energią i nic mnie nie boli. Nie ma tego, dla mnie, cholernego słońca, jest rześko, ale nie zimno. Ja, gdy jest słońce zawsze źle się czuję, zawsze głowa mnie boli lub jestem jakaś taka rozbita, nie do życia. Zawsze tak miałam, już takim jestem chłodnolubnym człowiekiem :), najlepiej czułabym się w jednym z tych krajów północnych :laugh: ....i męża sobie też znalazłam z tych chłodnolubnych, też lata nie znosi i kocha chłód i deszcz :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #378324 przez chasiami
Hey dziewczynki :)
Mam do was pytanie? czy w moczu wyszła wam cukrzyca? Bo ja odebrałam wyniki z moczu i GLU=50 mg/dl

Krzywą cukrową już miałam robioną 3 tygodnie temu i wyszło tam wszystko ok.
I skąd ten cukier w moczu? Czy jest możliwe że to jest wina jedzenia słodyczy przezemnie? bo ostatnio miałam straszną ochote i nie powiem odpusciłam sobie troszke.
Do gin ide w środe.

12 lata 10 miesiąc temu #378361 przez andra88
Hej dziewczyny! :)
U nas dziś deszczowo. Rano byłam z mężem w sklepie, kupiliśmy wykładzinę i rolety do pokoju małego. Weekend minął nam na sprzątaniu- ale na szczęście mamy pokoje już pomalowane. Jutro jeszcze jedziemy porozglądać się za mebelkami do dziecięcego pokoju i do łazienki.
W piątek wyhaczyłam super wózek, 3w1 za 400zł- ale babka nam go z przed nosa zwinęła- byłam wściekła jak osa :angry: zaraz odechciało mi się oglądania wózków i wogóle zakupów :angry: ahhhh
Mój maluszek jest może od 2 dni bardzo leniwy- już zaczynam się martwić czemu tak mało ruchliwy jest ;/
Pozdrawiam :)

12 lata 10 miesiąc temu #378362 przez aganio87
Hej kochane ;) :) :)

dziś miałam pracowity dzionek bo uprałam wszystkie ciuszki jakie dostałam i wszystkie poprasowałam i ładnie sa w szafeczce i czaekają na chłopaków... :)

Jutro jade do miasta szukać wózeczka po komisach dziecięcych i przy okazji wydrukować i oprawić moją prace dyplomową... :) :) No i do banku wypytać sie jak zlikwidować książeczkę mieszkaniową na budowę...

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #378363 przez andra88
oooo teraz spojrzałam na suwaczka- mam dziś STUDNIÓWECZKE :ohmy: :lol: :lol: :lol:
Teraz to już z górki pójdzie :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #378369 przez aganio87
Andra gratulacje studnióweczki :) :) ja swoją miałam w Boże Ciało :)

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #378397 przez kasia7775
Ania14.09 ja też tydzień na diecie i tylko po śniadaniu cukier ok 130, a po innych posiłkach jest dobrze. Dzisiaj byłam na kontroli u diabetologa i niestety dostałam insulinę, mam wstrzykiwać 3 jednostki przy śniadaniu tylko. Na szczęście do porodu tylko. No i za tydzień znów do kontroli, a dzisiaj w kolejce 3 godziny odsiedziałam. :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #378452 przez PolaL
Oj wy biedaczki z tą cukrzycą ;) oby to była tylko na okres ciąży. Tfu, tfu, tfu ...
Moja przyjaciółka w ciąży też miała cukrzyce ale niestety ona jest obciążona rodzinnie ( jej mama ma cukrzycę i babcia) i jej ta cukrzyca została.
Ja na razie jeszcze się nie stresuję bo planuję zrobić sobie test 20-tego.

Ja planuję jutro wybrać się do komisu dziecięcego może coś znajdę wózkowatego :laugh:

Ania14.09 a w Szczecinie są Ci znane jaskieś komisy z akc. dziecięcymi, bo może bym się wybrała do Sz-na.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #378453 przez PolaL
Musiałam sobie popatrzeć kiedy ta studniówka mija - no to mi za 3 dnia bo jakoś tak wypada 25 tyg. i 6 dni

12 lata 10 miesiąc temu #378454 przez PolaL
Ja to bardziej się martwię że za 24 dni mam rocznicę ślubu i zero pomysłów :huh:
W sumie to w przyszłym roku mam okrągłą, no ale rocznica to rocznica :)

12 lata 10 miesiąc temu #378477 przez andra88
PolaL no Ty też będziesz miała za parę dni studnióweczkę :) Ja też zawsze mam problem co do prezentu na rocznicę i co do urodzin męża ;/
Ja idę na glukozę w pt- aż się boję. Nie tego że to cholerstwo słodkie, ale tego że mogę mieć cukrzycę :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #378498 przez Lui
chasiami - ja jutro będę miała wyniki z moczu/morfologi/ i drugiej tokspolazmy

Insulinę miałam miesiąc temu, ale od 3 tygodni mam straszne ciągoty na słodycze (wcześniej owoce), zobaczę co mi wyszło. Hmm.. ale cukier ... nie wiem co napisać :/

12 lata 10 miesiąc temu #378505 przez Ania14.09
Kasia to nie pocieszasz z tą insuliną :dry: Ja po niektórych posiłkach poza tym pierwszym śniadaniem ,mam za mało, więc sama nie wiem, a pierwsze śniadanie zawsze przekorczone :angry:
PolaL nie znam żadnych komisów z akcesoriami dla dzieci, ja kupuję albo dostaję po znajomych, ale polecam tablica. pl, bo tam kupujesz z okolicy rzeczy i zawsze umawiasz się ze sprzedającym, więc nie ma jak na allegro, że dostajesz paczkę, a w niej niekoniecznie zadowalająca niespodzianka ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #378575 przez MADZIA7
Siteczko, ale się cieszę, że jesteś z Krakowa:)
U mnie też i w rodzinie i wśród znajomych było trochę porodów w zeszłym roku, przynajniej mogę czerpać wiedzę i doświadczonko od wprawionych Mamuś:) W którym szpitalu chcesz rodzić? Ja zastanwiam się pomiędzy Rydygiera, a Kopernika. Ten pierwszy sprawdzony mam przez siostrę i kuzynkę, a w drugim mam lekarza prowadzącego ciążę, ale boję sie tego Kopernika, bo tam mnóstwo kobiet jest z różnymi cięzkimi przypadkami, a w Rydygierze sale dwu, trzy osobowe, w miarę przyjemnie i w razie czego różne oddziały na różnych piętrach, choć nie jest tak ekskluzywnie jak w Siemiradzkim. Termin mam na 20 września, według USG, ale według ostatniego okresu to by jeszcze Natalka z tydzień poczekała na rozwiązanie.

Wyobraźcie sobie, że próbowałam się dziś zapisać do szkoły rodzenia, dzwoniłam do dwóch, w tej bezpłatnej termin był na listopad!!!:) a w płatnej na wrzesień. Chyba za późno się obudziłam, a zależy mi, żeby chociaż się nauczyć tych wdechów i wydechów, żeby być spokojniejszą, bo pielęgnację ćwiczyłam i podpatrywałam na moim chrzesniaku Mateuszku.

Pola L. widziałam u koleżanki fajną rzecz na rocznicę, ale to jesli lubicie puzzle, znajomi zamówili im puzzle składające sie z różnych zdjęć z ich znajomości, w środku jedno duże, a naokoło parę mniejszych, fajnie to wyglądało, niektóre kolorowe, a niekóre biało-czarne.
Ja zazwyczaj na nasze duże i małe rocznice coś pichcę lub piekę:)

Założyłam zdognie z Waszymi życzeniami suwaczek i odkryłam dzięki Wam, że jutro studniówka Nataleńki!!! :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka