- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

Ja ostatnio miałam problem z dostępem do internetu (zrywało mi połączenia) co parę minut - brak zasięgu bezprzewodowego. Na weekend pojechałam z Mężem na targi samochodowe AMI w Leipzig (w Niemczech 320 km od nas) - . Jeśli córcia będzie miała takiego "hopla" jak my we dwoje z autami - to nie wiem co z niej wyrośnie po tych kopniakach

Mąż na moje pytanie, czy pozwoli jej prowadzić swoje "zabytkowe" GTI kiedy skończy 18 lat?- stwierdził, że nigdy w życiu

Ja teraz prócz tego, że czuje się jak Wieloryb (chodzi o wielki brzuch plus duże piersi od czasu do czasu zadyszka ) to czuje się o wiele lepiej niż jakieś 2/3 tygodnie temu. Chodzę pełna życia, przestała mnie boleć wątroba, jelita, kręgosłup (!).
Pępek - mam równy z brzuszkiem, czasem niekiedy jeszcze troszkę schowany, nie mam też tej kreski ciemnej, brak zachcianek. Nie mam siary. Waga od początku 7,5 kg (ale wygląda na więcej! - tak jak napisałam wyżej wielki brzuch + wielkie piersi - to jest pierwsze co się rzuca w oczy). Od dzisiaj jakieś "równo" prawie, że 3 miesiące do końca

Czekam na przelew z ZUSu aby zaszaleć eeeh.. potrzebuje kupić jeszcze trochę rzeczy.. :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Ja chyba nie mam źle bo mam moich rodziców na miejscu, a na nich zawsze mogę liczyć. Przy pierwszym dziecku to babcia jest nie zastąpiona. Bynajmniej z mojej strony bo teściowa ... co tu dużo mówić. Niby cieszy sie że jest wnuk ale przyjść, pomóc, zainteresować się. Przez 2,5 roku to widzieliśmy się od święta do święta - a mieszkamy w tej samej miejscowości.
No ale mogę zawsze liczyc na swoją rodzinę.
Poza rodzicami to moja rodzinka za granicą : to siostrę i brata widzę tylko przez Skypa.
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- magdalenamksiazek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Córcia- Basia :)

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

od niedawna tu jestem i Was z miłą chęcią czytam. A propo tych pępków, to mój pewnie największy, bo zrobiła mi się na nim przepuklina, jestem w 24 tyg., brzuch mam taki normalny jak na ten tydzień, za to ten pępek mam wrażenie że lada chwila eksploduje, noszę zazwyczaj 2 warstwy, 2 podkoszulki czy coś innego, bo inaczej rzuca się w oczy. Czy któras z Was tak ma? Podobno po urodzeniu mam mieć zabieg na przepuklinę (wczesniej nie miałam, to mi dopiero wyszło w ciązy). Na szczęście maleńkiej mój wielki pępoch nie przeszkadza, i nie zawadza:)
Mam też do Was pytanie o wagę. Położna powiedziała mi, że powinno się tyć nie więcej niż 2,5-3 kg/m-c, ja już przytyłam 10 kg, a byłam w miarę szczupła i dalej tyję, choć już tak strasznie dużo nie jem jak w poprzednich miesiącach.
pozdrawiam Was ciepło
Madzia

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Agnessa milego weekendu, zazdroszcze spotkania z rodzicami

Magdalenamksiazek ja uzywam oliwki dla dzieci,albo normalnego balsamu po kapieli,na brzuchu jak na razie nic,na piersiach tez nie

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
jeśli chodzi o poród rodzinny to mój mąż pewnie będzie przy mnie ale jak będzie chciał wyjść w drugiej fazie porodu to to zrozumiem i nie będę nalegać żeby został....
a ja teraz żyję już powoli Euro:)wywiesiliśmy z mężem flagę na balkonie i kupiłam sobie koszulki euro w lidlu:)już nie mogę się doczekać, tylko jak moje maleństwo to przeżyje bo pewnie będę się stresować

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

No i mamy nową mamusię

Madzia7 witaj

kreseczkę

Ja pewnie się skuszę na ten termometr w Lidlu, pewnie parę ciuszków tez kupię

- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)

no dzisiaj siłą woli zmusiłam się żeby otworzyć oko przed 11 no i zobaczymy, może nie zanudzę się na śmierć

co do termometru to akurat będę w polsce więc pewnie kupie

śniło mi się dzisiaj, że po pierwsze wpadam do wody po uderzeniu kawałkiem muru, a później bije rozwydrzonego chłopca, który drażnił psa... normalnie masakra, ciekawe co to znaczy

wczoraj dla odmiany ja musiałam wymasować plecki wspólnikowi, bo strasznego łupnia dostał w pracy i biadolił okrutnie na plecy... chyba nie bardzo pomogło, mam nadzieję że nie zaszkodziło

co do rozstęów to jeszcze mi się żadne nie objawiły, nie smaruje się niczym, no chyba że zwykłym balsamem do ciała po kąpieli, ale wczoraj mnie przyjaciółka nastraszyła, że one wychodzą w 35 tc... więc chyba zacznę na poważnie się smarować

miłego dnia wrześnióweczki

- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!

cos nie moglam w nocy spac, budzilam sie i wogole
co do rozstepow to ich narazie nie mam, smaruje codziennie duzo iloscia olejku arganowego i kremem FISSAN. olejek naprawde polecam jest troche drogi, siostra moja tez go stosuje. jest w 36tc i narazie nic nie wyskoczylo

ja dzis chyba fasolke po bretonsku zrobie, wczoraj maz kupil mi 7kg arbuza

milego dzionka
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Patys i Sandra:) pocieszyłyście mnie tym pępkiem i wagą

Moje maleństwo jest córeczką - będzie miała na imię Natalka (więc próbuję wyrównać normę na naszym forum:) i powiem Wam, że już mocno daje o sobie znać, dzisiaj rano tak kopała, że aż mój mąż się zdziwił, że to takie silne, zwłaszcza jak ja się mało ruszam, tylko leżę, bo jak chodzę, to chyba ją kołyszę i usypiam:). Obiecałam sobie do 24 tyg. za wiele nie kupować, ale skoro już jest 24, a nawet prawie 25, to zrobiłam wczoraj listę na podstawie tej z forum, intenetu i porad rodziny i znajomych, zwłaszcza siostry i szwagierki (jedna rodziła w zeszłym roku, a druga w marcu), stąd mam już trochę ciuszków i na chłopca i na dziewczynkę

Co do tego termometra z Lidla, to sie zastanawiam, bo moja siostra kupiła w zeszłym roku i nie była zadowolona, raz wskazał temp. 46stp, więc w końcu kupiła zwykły elektroniczny i jest zadowolona. Ale może na jakiś feralny model trafiła. Ja też poluję na taki do czoła i ucha, ale może w aptece popytam.
Jutro idę zbadać tą glukozę, nastraszyłyście mnie trochę, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, bo my z Natalką trochę łakome jesteśmy na słodycze

miłego dzionka

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

A z jakiej firmy kupujecie kosmetyki dla Malucha??
A moja glukoza taka sobie... Norma jest do 106 a ja mam 104

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Makrelcia - czyli mieścisz się w normie. Wydaje mi sie że nie będziesz musiała mieć diety. No ale glukoza jeszcze przede mną