BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #375732 przez Anulka
No to jeśli sperma jest tak korzystna i pomocna to ja przed samym porodem pobaraszkuje z mężusiem na pewno :silly: .

A u mnie dziś botwinka na obiadek z własnej boćwinki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #375736 przez andra88
Anulka nie jadłam jeszcze botwinki, a smakuje to jak barszcz?
Ja dziś mam żeberka, sałatka z pomidora,ogórka kiszonego i cebuli no i młode ziemniaczki :D

12 lata 10 miesiąc temu #375737 przez agnesssa
Anulka wpadam na obiad :lol: Uwielbiam botwinkę, a nie jadałam już chyba z 5 lat :huh: :huh:

Wiecie ja się dzisiaj kijowo czuję, zapewne przez pogodę i pewnie nie jest osamotniona :silly: Ale muszę sobie ponarzekać :silly: Najchętniej bym poszła spać, a chciałam sobie włosy dzisiaj pofarbować, tzn muszę dzisiaj bo potem nie mam kiedy :huh: I zrobić obiad, bo maż będzie późno to nie będę czekać aż on zrobi bo z głodu padnę ;) Ja dzisiaj robię właśnie danie ala chiński kubek, w sensie sama wymyśliłam to danie, a mój maż je uwielbia i ja też :D

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375738 przez Anulka
Agnesssa serdecznie zapraszam :). Jakieś 2 godzinki i jesteś u mnie :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375740 przez andra88
agnesssa a ponarzekaj sobie kochana, my Cię wysłuchamy :)
A na jaki kolorek będziesz farbować włosy? Ja też bym musiała, ale zauważyłam że strasznie mi włosy wypadają ;/ Czytałam gdzieś że włosy w ciąży są mocniejsze, ale chyba nie u mnie ;/
A co dajesz dobrego do chińczyka??
Bo ja też czasem robię danie a'la Chow mein, ale zauważyłam że w ciąży mdli mnie jak czuję zapach chińskiego żarełka

12 lata 10 miesiąc temu #375743 przez Ania14.09
Andra- ja pamiętam, że po porodzie najpierw tak się bałam seksu,że przez dwa miesiące nic nie było, a młodego chłopa aż nosiło, a później kompletnie nie miałam ochoty. Musiałam kochać się w staniku, bo zawsze sikało mi mleko,a to było beee i przez rok mąż był biedny, bo nie miałam ochoty wcale. Czasami z litości to zrobiłam,ale bardzo rzadko. No, to się zwierzyłam :)

Anulka- ja też źle się czuję, i mam dziś duże ciśnienie,ale to chyba z nerwów na tą cukrzycę.

Już dziś nie marudzę :laugh:
Ja mam zupę pieczarkową (chudą) z kurczaczkiem, i ciemnym makaronem. W domu mają mnie wspierać i jeść co ja, przynajmniej obiecali ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375746 przez agnesssa
Anulka chyba trochę więcej jak dwie godzinki :huh: Jutro z Bydgoszczy będę miała bliżej :lol:

Andra makaron pene pełnoziarnisty, pierś z kurczaka podsmażam z mielona papryka i curry, no i dodaje zazwyczaj co mi w ręce wpadnie, a przypraw mam ponad 20 rodzajów hehe bo uwielbiam :) Ale zazwyczaj jest to imbir, kurkuma oczywiście sos sojowy jasny :woohoo: Do tego dorzucam mrożonkę chińską z biedrony, bo najlepiej ją lubię :woohoo: Dodaje jeszcze trochę przypraw i sosu sojowego, żeby warzywka nie były mdłe, razem to duszę chwilkę aż będą miękkie i dodaje do tego makarom, wszytsko razem jeszcze merdam na tej pateli, bo makaron przechodzi sosikiem, a na koniec polewam sosem słodkie chili i posypuje prażoną cebulką :lol:
To jest jedno z naszych ulubionych szybkich dań, a też przez pierwsze 4 miesiące ciąży nie mogłam na to patrzeć :silly:

Ania mam nadzieję, że faktycznie będą Cię wspierać :kiss: Ja to się zastanawiam czy będzie mi się chciało po porodzie :huh: Bo mam wrażenie, że nie koniecznie :dry: Po każdym zabiegu jaki miałam robiony tam na dole długo mi się nie chciało, chociaż lekarze nie zabraniali :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #375753 przez andra88
Ania14.09 Ja też taka 'mądra' teraz w sprawach sexu , a pewnie po porodzie też będę się bała- to napewno- no i czy wogóle będę miała ochote :unsure:
Zupa pieczarkowa brzmi pysznie! To dobrze że rodzinka Cię będzie wspierać co do jedzonka. Zawsze będzie Ci lżej.

agnesssa ukradnę Ci przepis :silly: Brzmi mega!- Uwielbiam takie jedzonko. Zaserwuję kiedy mojemu mężowi, może i mnie przejdzie obrzydzenie do jedzenia chińskiego.

12 lata 10 miesiąc temu #375757 przez agnesssa
Andra pewnie, że kradnij :lol: Dobrymi pomysłami trzeba się dzielić :woohoo:

A ja w końcu zmykam :) Jeszcze zakupy zrobię po drodze, jadę sprawdzić czy jest moje żelazko w realu. W sobotę miała przygodę z żelazkiem ale to Wam opowiem jak już będę w domku :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #375768 przez Anulka
Agnesssiu, jedziesz jutro w Bydgoszczy??? hahaha, ja też jutro tam jadę :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: .

12 lata 10 miesiąc temu #375770 przez andra88
agnesssa to udanych zakupów :)
Ja też mykam- obiad w końcu trzeba zacząć robić :P
Miłego popołudnia dziewczyny! A Wy piszcie- później nadrobię :D
Buziaki :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #375778 przez PolaL
co do baraszkowania przed porodem też słyszałam ale mój mąż miał obawy i jakoś nie próbowaliśmy :silly:
A po porodzie (rodziłam siłami natury)miałam dużo obaw przed sexem. Ciągle mnie bolało, rwało zszycie po nacięciu. No i długo nie mogłam się przełamać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #375788 przez PolaL
U mnie remont trwa i to nie tylko w pokoju. Jak na razie mam zerwane pół pokoju z tapety i trochę kasetonów. A dodatkowo ekipa rozpoczęła ocieplane mojego bloku. Wiec będziemy mieli na zimę cieplutko. Śmieję się że mieszkałam z rodzicami prawie 30lat i nic się nie działo a teraz jestesmy na swoim od 1,5 roku i o razu nam wszystko naprawiają i remontują. A u mamy nadal nic się nie dzieje - co prawda remont mojego pokoju ciągnie za sobą remont u niej w domu - bo też zdecydowała się odświerzyć pokoje.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #375820 przez agnesssa
Anulka tak jedziemy na długi weekend do rodziców :D I już się doczekać nie mogę jak tylko skończę jutro pracę wsiadamy w auto i pędzimy :lol:

Włosy się farbują, obiad dochodzi więc piszę o historii z żelazkiem :silly: Otóż w sobotę stwierdziłam, że potrzebuję nową deskę do prasowania i żelazko, bo miałam przedotowe, któe w spadku od mamy dostałam jak się przeprowadzałam do trójsta, czyli dawno temu. No ale stwierdziłam, że nie mam na to kasiory :silly: Ale z mężem ustukaliśmy dużo punktów na payback i stwierdziliśmy, że amiast coś wybrać z punótw to weźmiemy bony (a są tylko w realu) no i za nie kupimy żelazko i deskę :) Pojechaliśmy, wybrałam deskę i zaczęłam szukać żelazka, bonie jest tego mało, jak już wybrałam model cała szczęśliwa to się okazało, że nie ma go na półce :angry: Byłam zła jak smok :angry: :angry: Poszłam ochłonąć i robić dalej zakupy, wróciliśmy do tych żelazek i po długich namysłach wybrałam drugie..... też nie było na półce, na koniec wybrałam trzecie i tego też nie było :angry: :angry: Wszystkie modele były dostępne, tylko nie te które ja wybrałam i wiecie co... ryczałam się tam heheheeh mój mąż się ze mnie nabijał :silly: :silly: :silly: A ja na prawdę się poryczałam ze złosći haha :lol: Ale żelazka nie ma :angry: :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #375827 przez 26joanna
Cześć :)
Nadrobiłam czytanie , w końcu :)
Ja dziś na obiad zrobiłam krokiety z barszczykiem i teraz czekam na męża bo my już najedzone :lol:
Co to seksu przed porodem to zgadzam się ale nie wyobrażam sobie ze jak wody odejdą jeszcze z mężem się kochać, przecież jak wody odpływają to dziecko od razu wpada do kanału rodnego :ohmy: nam pomogła taka "kuracja" ale to trzeba mieć chwile abstynencji :lol:
Teraz mamy abstynencje ale tylko dlatego ze mój mąż woli wieczory spędzać z tv , a teraz mi już tez ciężej jest i jakoś nie widzę wieeelkiej ochoty chociaż ja mam :P
agnesssa no to zostałaś bez żelazka , nam się wybacza ten płacz o byle co :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka