BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #375220 przez Jussstyś
Ale sie rozpisałyście,nie było mnie z godzinkętbo robiłam porzadek w kuchni i normalnie nie nadązam :-D
Magda to widze, ze masz juz prawie kompletną wyprawkę dla maluszka :-D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #375265 przez PolaL
No Madzia zawsze masz już dużo do przodu z tą wyprawką

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #375272 przez PolaL
Sorki że tak moje myśli są porozrzucane ale co jakiś czas obie przypomnę o czym pisałyście jak nadrabiałam czytanie i teraz dzielę się moimi refleksjami ;)

Co do pępków to niestety nie wiem z doświadczenia że się wypuklają, ale widziałam u koleżanek że faktycznie robią się lekko odstające. U mnie to raczej dziurka jest taka sama ale pod koniec ciąży trochę się chyba robi większa( naciąga się skóra na brzuchu i wydaje się większa).

12 lata 10 miesiąc temu #375277 przez Sandra85
Andraale mi smaka narobilas na lazanki,ze musialam sobie zrobic na kolacje :) Normalnie nie moglam wytrzymac :silly:
Magda witam :) Fajnie,ze bedziesz miec coreczke,bo tu przewaga chlopcow :) Agnessa ciesze sie,ze wszystko w porzadku,fajna foteczka:) Milej nocki Wam zycze :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #375280 przez PolaL
A i jeszcze o pakowaniu pisałyście :laugh: no to nawet jeszcze nie przyszła mi takowa myśl do głowy :unsure: ale chyba powinnam się zastanowić w końcu w moim przypadku urodzenie wcześniej małej wzrasta o 25%, choć z drugiej strony małego urodziłam na początku 40-tego tyg. Ale wiadomo każda ciąża jest inna.

12 lata 10 miesiąc temu #375285 przez PolaL
Dobrej nocki :)

12 lata 10 miesiąc temu #375286 przez magdalenamksiazek
co miesiąc po przypływie kasy na konto :) staram sie coś kupić...a że tak naprawdę w lipcu trzeba mieć spakowana torbę a w sierpniu to już lepiej wszystko :) to starałam sie kompletować rzeczy...na raz to wyszłoby z wózkiem pewnie z 5000 zł. Łatwiej wygospodarować co miesiąc te 400-500 zł.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375347 przez kasia7775
Witam nowe mamusie :) ciesze się, ze dołączyłyście do nas

agnesssa super, ze wszystko jest w porządku :kiss:

Udało mi się dzisiaj dostać do diabetologa, stwierdził cukrzycę ciążową i zalecił dietę i pomiar cukru 4 razy dziennie. Jeżeli przez tydzień nie spadnie, to czekają mnie zastrzyki z insuliny :ohmy:

Wkurzyłam się dzisiaj, bo tam gdzie miałam wózek jak myślałam "zaklepany" to się pomyliłam :( zadzwoniłam dzisiaj, żeby się zapytać kiedy go wyślą, a oni, ze już nieaktualne :unsure:
bo zona przy dziecku nie miała czasu maila przeczytać... znalazłam drugi trochę droższy, czekam na podanie kosztu wysyłki, mam nadzieję, ze tam się uda... Fakt, że trochę inny kolor, niż chciałam, ale przeżyję.

Torbę mam zamiar spakować w lipcu, generalnie nastawiam się na 15 sierpnia...
Musze też się wybrać do szpitala, żeby się dowiedzieć, co zabrać. Ppewnie się coś pozmieniało przez ostatnie 11 lat :silly:

Dzisiaj z córką poszalałyśmy w SH :lol: ale jakie super ciuszki kupiłyśmy :lol: :lol: :lol:

A jutro zaczynam demolkę kuchni. Jest jeden plus - przez 2 tygodnie nie będę obiadów gotować :lol: :silly: :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #375366 przez agnesssa
Joanna ale się uśmiałam z tej historii ze skarpetkami hehehe :lol:

Magda witaj, bardzo miło, że do nas dołączyłaś :lol: Gratuluję córci :woohoo: No i jestem pod wrażeniem wyprawki, na prawdę chyba przodujesz wśród nas :lol:
Oczywiście dopisuję Cię do naszej listy, link jest nad moim suwaczkiem :lol: Faktycznie wcześnie wstajesz, a chociaż spać się kładziesz szybciej :unsure:

Jussstyś
To Twoja kruszynka wstydliwa jak mój synuś hehe :lol:

PolaL masz rację, już teraz mały był tak duży, że ciężko było coś złapać na tym zdjęciu, a na dodatek się zasłaniał piorun jeden hehe. No ale z mężem stwierdziliśmy że to pewnie nasze ostatnie 4d :woohoo: Jakieś imię na pewno wybierzecie :woohoo: A jakie macie typy :unsure:

Chasiami
dopisane :woohoo:

Ania no mój na pewno nie lubi hehe :woohoo:

Kasia nieciekawie z tą cukrzycą :huh: Mam nadzieję, że dieta pomoże, bo po co masz być faszerowana insuliną :kiss: :kiss: :kiss: Ale bym się wqrzyła za en wózek, dobrze, że masz już inny na oku :) Powodzenia z remontem :lol: Niby remont nie fajna sprawa, ale efekt po zawsze daje satysfakcje :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375367 przez moniab26
Witam wtorkowo, pogoda znowu marna, położyłam się wcześnie spać żeby odpocząć ale wstałam jeszcze bardziej zmęczona, wszystko mnie boli, i głowa i kości miednicy i plecy, w ogóle z samych bóli ulepiona jestem, pociesza mnie to, że jak czytam wasze wpisy - macie tak samo :blink:
Wypiję sobie kawkę i biorę się za porządki w domku bo pies już zaczął sprzątać w swoim kojcu i wszystko porozrzucał po kuchni

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #375369 przez PolaL
Witam, ja już po odprowadzeniu małego do przedszkola. U nas dziś leje i oczywiście przed samym przedszkolem się wyłożył ;) ale na szczęście poza małym obtarciem nic się takiego nie stało.
Teraz gotuję obiadek - bo my już po śniadanku. A potem chwila relaksu przy goleniu nożek :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #375371 przez PolaL
Agnesssa co do imienia to jak na razie poza wygłupami mojego męża myślimy jeszcze o: Poli ( od mojego drugiego imienia), Gabrysi i jak pisałam wcześniej Rozalce. Ale to tak przed przeglądnięciem imiennika bo na pewno będą jeszcze inne typy tylko na co się zdecydować :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #375378 przez agnesssa
PolaL no dla mnie Pola wygrywa, bardzo mi się podoba :woohoo: Ale faktycznie ciężko wybrać imię dla dziewczynki, ja dla chłopca wiedziała jakie imiona mi się podobają, a jak bym miała mieć córeczkę (chociaż to o pierwszej córce zawsze marzyłam :silly: ) to nie wiedziałabym jak nazwać :huh:

Monia
ja też się wczoraj położyłam już o 20 no i nic tego nie wyszło bo zasypiałam dopiero o 23 bo non stop telefony miałam, i się rozbudziłam i też się nie wyspałam, ale całe szczęście głowa mnie nie boli :huh: Współczuję złego samopoczucia :kiss: Łączę się w bólu pleców :silly: :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375379 przez magdalenamksiazek
Agnesssa Wstaje wcześnie...i niestety nie wiążę się to ze wczesnym kładzeniem sie spać :( Wczoraj usnęłam po 24 a dziś wstałam o 5:50. Ale nie narzekam bo w ciągu dnia zmęczona nie jestem :) i jakoś funkcjonuje. Poza tym trening w "nie spaniu" przyda sie jak już córka będzie na świecie :laugh:

Dziś mam w planach pojechanie do szpitala (będę rodziła pod Warszawą w Otwocku) i zapytanie o poród rodzinny, ile kosztuje, o sale porodowe i inne rzeczy typu lista rzeczy do szpitala, kontakt "skóra w skórę" po porodzie oraz czy stosują 10 kroków do udanego karmienia piersią i takie tam :) Wybrałam ten szpital bo za 2 miesiące przeprowadzam sie do nowego domu i tam mam najbliżej :) poza tym mój ginekolog ma tam dyżury.

12 lata 10 miesiąc temu #375380 przez magdalenamksiazek
Agnesssa Wstaje wcześnie...i niestety nie wiążę się to ze wczesnym kładzeniem sie spać :( Wczoraj usnęłam po 24 a dziś wstałam o 5:50. Ale nie narzekam bo w ciągu dnia zmęczona nie jestem :) i jakoś funkcjonuje. Poza tym trening w "nie spaniu" przyda sie jak już córka będzie na świecie :laugh:

Dziś mam w planach pojechanie do szpitala (będę rodziła pod Warszawą w Otwocku) i zapytanie o poród rodzinny, ile kosztuje, o sale porodowe i inne rzeczy typu lista rzeczy do szpitala, kontakt "skóra w skórę" po porodzie oraz czy stosują 10 kroków do udanego karmienia piersią i takie tam :) Wybrałam ten szpital bo za 2 miesiące przeprowadzam sie do nowego domu i tam mam najbliżej :) poza tym mój ginekolog ma tam dyżury.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka