- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

chasiami hmmm troszkę mnie zaskoczyłaś z tym pakowaniem torby :/ bo szczerze nawet nie miałabym co do niej wsadzić :/ jakoś od sierpnia mam zamiar mieć przygotowaną, ale to dopiero za 2 miesiące, no chyba że się coś po drodze wydarzy...
ubranka też mam zamiar prać chyba dopiero w sierpniu, jak już będzie komoda, bo na razie nie mam gdzie je poukładać :/
ja jedynie co zaczynam się denerwować że nie zdążę wszystko przygotować, kupić :/ już wolałabym mieć większość rzeczy niż tylko powybierane, byłabym chyba spokojniejsza... no ale mąż mnie troszkę powstrzymuje że jeszcze jest czas...
a o porodzie wolę jeszcze nie myśleć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)
- Otrzymane podziękowania: 0

kurcze to mnie teraz nastraszyłaś tą torbą, ubrankami... ja jestem generalnie w proszku... jeszcze boję się kupować małemu wyprawkę, ale powoli chyba będę musiała...
dzięjuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie, nie mogę nadążyć z ogarnięciem forum i podczytywaniem wcześniejszych wiadomości, a to już południe i muszę się wziąć za jakieś sprzątanie, no i obiadek wspólnikowi trzeba jakiś stworzyć

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Oczywiście dopisuję Cie do naszej listy, na której możesz sobie podejrzeć na kiedy mamy terminy i że na razie przeważają chłopaki

Chasiami ja nie mam jeszcze torby spakowanej, nawet nie mam jeszcze nic co mogłabym włożyć do tej torby

Ale dziewczyny Chasaimi ma rację, również słyszałam, ze my powinnyśmy mieć jakąś torbę przygotowana w razie W, bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
chasiami ja jeszcze nie myślałam o spakowaniu torby do szpitala. A co do porodu- to z jednej strony chce już tulić małego, a z drugiej boję się porodu jak diabli

Wczoraj właśnie tak myślałam o porodzie, że wolałabym żeby mnie wzięło nagle niż bym przenosiła ciąże i jechała do szpitala na umówiony termin porodu. Wtedy chyba więcej myślałabym o bólu hehe
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
Rozumiem Twoją tęsknotę za rodziną, masz męża przy sobie no i za niedługo synusia. Fajnie że Twoja mama przyleci po Twoim porodzie będzie Ci raźniej

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A dzisiaj to jest kumulacja, jest mi tak potwornie zimno, że dłonie mi skostniały

Coś mnie brzusio zaczął boleć, a mały jakiś leniwy jak na razie

Andra ja tez bym wolała żeby się nagle zaczęła akcja porodowa, niż wyczekiwać na nią po terminie

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
A wyprawka ? Mam raptem pare ciuszków

Maiłam dzisiaj rano jechać na badania, na tą glukozę. Ale obudziałam się tak głodna, że stwierdziłam, że nie wytrzymam 2 godz bez jedzenia i zdezerterowałam

Witam nowe mamusie i gratuluje synków

Kasia gratuluje zaręczyn

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Witam nowe mamuśki i gratuluję maluszków

Andra mnie przez cały czas boli spojenie łonowe i w pachwinach czasem, szczególnie gdy posiedzę dłużej i gdy leżę i chcę się przewrócić na drugi bok lub wstaję rano z łożka. Ale to nic strasznego, to czasem u niektórych tak bywa. To ogólnie mówiąc kości miednicy rozciągają się przygotowując się do porodu. Więc ja się nie martwię. Trochę lżej mi jest jak ruszam się, wtedy prawie bólu nie odczuwam.
Mi się bardzo podoba taki wózek i na taki będę polowała:
Chasiami ja też już zaczęłam się zastanawiać nad przygotowaniem wyprawki i torby do szpitala, tak na wszelki wypadek. I pewnie jutro pojutrze za to się wezmę. O porodzie też czasem już bardziej realistycznie myślę, ale strachu ( jeszcze

Agnesssa ja śpię na codzień w piżamach, ale do szpitala biorę koszule, bo po porodzie trzeba aby się wszystko "wietrzyło"

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anulka mi się takie wózki bardzo podobają, ale są dość drogie

No właśnie, bo to muszą być jeszcze takie do karmienia. Ja tez muszę w większym rozmiarze kupić, ale na allegro widziałam za nie duże pieniądze, bo już nawet za 17zł można bawełniane dostać, a widziałam identyczne w sklepie za 40, więc pewnie zamówię z 2

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Witam wszystkie nowe mamusie

Ja torbę do szpitala mam już spakowaną, tzn nie taką na poród, bardziej tak na wszelki wypadek, później dorzucę tylko podkłady poporodowe i szare mydło do mycia rany po cc, bo u mnie na pewno będzie cięcie a takie właśnie mydło najlepsze jest do mycia tej rany - szybko się dzięki niemu goi
Dla maluszka ubranek jeszcze nie prałam, dopiero przymierzam się zrobić miejsce w komodzie, tylko zastanawiam się gdzie ja to wszystko pomieszczę co teraz zawala szuflady, chyba otworzę SH żeby zrobić trochę luzu w szafach. Kupiłam co prawda proszek dla maluszków ( w biedronce był w promocji) ale z praniem poczekam na ładna pogodę, no i miejsce w komodzie.
Co do rodziny, no cóż jej sie faktycznie nie wybiera ale teraz wiem, że przypadek mojego męża nie jest jedyny, takie rzeczy się zdarzają, chociaż i tak nie mieści mi się to w głowie, ale trudno, musimy jakoś z tym żyć, najważniejsze, żeby nasze maleństwo miało kochającą się rodzinkę
Ja wolę upały niż taką pogodę jak teraz mamy, zaraz łapię katar, dzisiaj nawet kupiłam sobie buty sportowe bo w sandałach w nogi mi zimno, brrr z takim latem, mam nadzieję, że jeszcze pogrzeje w tym roku
Lecę teraz upichcić jakiś obiad, chociaż nie mam ani pomysłu ani natchnienia, ale jak mus to mus

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Anulka no to fajne ceny, ja jak je oglądałam to za samą gondolę chcieli ok 600-1000zł i nie znalazłam żadnego 3w1

Nie wysiedzę

- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)

Anulka te wózki są śliczne

co do mojej małopłytkowości (chyba tak to się nazywa) to spada mi poziom płytek krwi, a co za tym idzie będę miała problemy z krzepnięciem krwi... muszę uważać, bo nawet głupia rana czy siniak może być problemem, a jak do porodu sytuacja się nie zmieni, to będą mnie faszerować sterydami... ehhh może mi się poprawi i będzie lepiej

tak błądzę po forum i dalej nie wiem gdzie mogę podejrzeć naszych kadrowiczów poratujecie linkiem, albo wskazówką, gdzie mogę znaleźć spis naszych maluszków??
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tu są nasze maluszki

www.zapytajpolozna.pl/130-wrzesien/30044...ien-2012.html#300446
DOŁĄCZ i TESTUJ :