BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374611 przez siteczko
angel20232 witaj w naszym gronie wrześniowych ciężarówek ;) jasne że Cię przyjmiemy, na pewno się szybko tutaj zadomowisz :) już wiesz jaka płeć? macie wybrane imię? :) Agnesssa na pewno dopisze Cię do naszej tabeleczki :)

chasiami hmmm troszkę mnie zaskoczyłaś z tym pakowaniem torby :/ bo szczerze nawet nie miałabym co do niej wsadzić :/ jakoś od sierpnia mam zamiar mieć przygotowaną, ale to dopiero za 2 miesiące, no chyba że się coś po drodze wydarzy...

ubranka też mam zamiar prać chyba dopiero w sierpniu, jak już będzie komoda, bo na razie nie mam gdzie je poukładać :/

ja jedynie co zaczynam się denerwować że nie zdążę wszystko przygotować, kupić :/ już wolałabym mieć większość rzeczy niż tylko powybierane, byłabym chyba spokojniejsza... no ale mąż mnie troszkę powstrzymuje że jeszcze jest czas...
a o porodzie wolę jeszcze nie myśleć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374612 przez angel20232
planujemy się wykluć 21 jeśli wszystko będzie w porządku, no i oczywiście mojego Filipka możecie wciągnąć do kadry :) (o ile nie zrobi nam niespodzianki i nie okaże się Filipką :P)

kurcze to mnie teraz nastraszyłaś tą torbą, ubrankami... ja jestem generalnie w proszku... jeszcze boję się kupować małemu wyprawkę, ale powoli chyba będę musiała...

dzięjuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie, nie mogę nadążyć z ogarnięciem forum i podczytywaniem wcześniejszych wiadomości, a to już południe i muszę się wziąć za jakieś sprzątanie, no i obiadek wspólnikowi trzeba jakiś stworzyć ;)

12 lata 10 miesiąc temu #374623 przez agnesssa
Angel Witaj :woohoo: Gratuluję synusia :) Oczywiście, że Cię przytulimy, jesteśmy zawsze otwarte na nowe mamusie :laugh: Niestety ja również nic o małopłytkowości nie wiem :huh: Powiedz nam coś więcej o tym :unsure:
Oczywiście dopisuję Cie do naszej listy, na której możesz sobie podejrzeć na kiedy mamy terminy i że na razie przeważają chłopaki :woohoo:

Chasiami ja nie mam jeszcze torby spakowanej, nawet nie mam jeszcze nic co mogłabym włożyć do tej torby :huh: Musze się zaopatrzyć w jakieś koszule nocne i szlafrok, laczki itp. Ciuszków nie mam popranych, ja nawet jeszcze nie mam takich ciuszków co do szpitala bym chciała wziąć :huh: Mnie bardziej przeraża właśnie wizja tego co dla małego zabrać niż sam poród, jakoś się nie boję :silly: Wiem, że będzie bolało, nie wiem czy będzie naturalnie czy cc ale wiem, że muszę przez to przejść więc nie ma co się martwić :huh: Ale to na razie tak myślę, zobaczymy co będzie później ;)

Ale dziewczyny Chasaimi ma rację, również słyszałam, ze my powinnyśmy mieć jakąś torbę przygotowana w razie W, bo nigdy nie wiadomo co sie wydarzy :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #374624 przez andra88
angel20232 witam nową mamusie! Super że napisałaś do nas! Niestety nie pomogę Ci kochana z małopłytkowością.

chasiami ja jeszcze nie myślałam o spakowaniu torby do szpitala. A co do porodu- to z jednej strony chce już tulić małego, a z drugiej boję się porodu jak diabli :P
Wczoraj właśnie tak myślałam o porodzie, że wolałabym żeby mnie wzięło nagle niż bym przenosiła ciąże i jechała do szpitala na umówiony termin porodu. Wtedy chyba więcej myślałabym o bólu hehe

12 lata 10 miesiąc temu #374625 przez Sandra85
Hej Mamuski!Ale sie ruch zrobil:)Fajnie,przynajmniej mam co czytac:)U mnie rzeczywiscie cieplutko na dzis ma byc 30ºC,ale ja sie tak z tego nie ciesze bo nie najlepiej znosze teraz upaly :( Jestem taka ospala,ciezko mi spac i ogolnie bez energii....Ale coz,na to nic nie poradze,jeszcze cale lato przedemna :silly: Caly czas jestem w Hiszpanii,w Polsce bylam w tamtym roku w lipcu i juz mi sie tak teskni za rodzinka :dry: Ale chyba pojedziemy dopiero w przyszlym roku juz w trojke,moj M po raz pierwszy:)Bardzo sie boi,zebym leciala teraz do Polski,ja zreszta troche tez sie boje zeby sie cos w podozy nie dzialo,no to obiecal mi,ze juz z Maluszkiem polecimy we trojke:)A wczesniej nawet nie chcial do Polski:)Jednak dziecko duzo zmienia :P Ale jak sie Bruno urodzi to moja mama przyleci,to nie bedzie mi tak smutno,chociaz przez te kilka dni :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374644 przez andra88
Sandra85 ja też źle znoszę upały. Zresztą wogóle zrobiłam się marudna w ciąży- jak jest ciepło to źle, jest zimno to jeszcze gorzej. I tak bym mogła marudzić i płakać na przemian.
Rozumiem Twoją tęsknotę za rodziną, masz męża przy sobie no i za niedługo synusia. Fajnie że Twoja mama przyleci po Twoim porodzie będzie Ci raźniej :)

12 lata 10 miesiąc temu #374685 przez agnesssa
Sandra nie zazdroszczę tego, ze rodzinka daleko, ale bardzo fajnie, że mamusia Cię odwiedzi :lol: A upały faktycznie mogą dać się we znaki, ale szczerze ja się lepiej czułam jak u nas przez kilka dni było upalnie, niż teraz :huh:

A dzisiaj to jest kumulacja, jest mi tak potwornie zimno, że dłonie mi skostniały :angry: :angry:
Coś mnie brzusio zaczął boleć, a mały jakiś leniwy jak na razie :huh:

Andra ja tez bym wolała żeby się nagle zaczęła akcja porodowa, niż wyczekiwać na nią po terminie :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #374695 przez makrelcia
Ja sobie ubzdurałam, że pod koniec sierpnia już urodzę. Co do torby to zrobiłam już listę co tam trzeba włożyć i pomalutku kompletuję. Na szkole rodzenia mówili, że po 30 tc torba powinna być już spakowana. Zresztą wiem sama po sobie, że w każdej chwili można trafić do szpitala :/

A wyprawka ? Mam raptem pare ciuszków :D Ale pomału trzeba zacząć resztę kompletować :) Już najwyższy czas :)

Maiłam dzisiaj rano jechać na badania, na tą glukozę. Ale obudziałam się tak głodna, że stwierdziłam, że nie wytrzymam 2 godz bez jedzenia i zdezerterowałam :D

Witam nowe mamusie i gratuluje synków :D Naprawde nam się młoda kadra zbiera na euro za 20 lat :D

Kasia gratuluje zaręczyn :)

12 lata 10 miesiąc temu #374713 przez Anulka
Witajcie Kochane :)

Witam nowe mamuśki i gratuluję maluszków :)

Andra mnie przez cały czas boli spojenie łonowe i w pachwinach czasem, szczególnie gdy posiedzę dłużej i gdy leżę i chcę się przewrócić na drugi bok lub wstaję rano z łożka. Ale to nic strasznego, to czasem u niektórych tak bywa. To ogólnie mówiąc kości miednicy rozciągają się przygotowując się do porodu. Więc ja się nie martwię. Trochę lżej mi jest jak ruszam się, wtedy prawie bólu nie odczuwam.
Mi się bardzo podoba taki wózek i na taki będę polowała:

Chasiami ja też już zaczęłam się zastanawiać nad przygotowaniem wyprawki i torby do szpitala, tak na wszelki wypadek. I pewnie jutro pojutrze za to się wezmę. O porodzie też czasem już bardziej realistycznie myślę, ale strachu ( jeszcze :) ) nie odczuwam.

Agnesssa ja śpię na codzień w piżamach, ale do szpitala biorę koszule, bo po porodzie trzeba aby się wszystko "wietrzyło" :D aby się szybciej zagoiło. Koszule kupiłam w SH i też z SH mam szlafrok z kapturem długi i szlafrok krótszy bez kaptura. Oba są takie mięciutkie ( napisane ze 100% poliester :huh: ) i cieplutkie. Koszule mam bawełniane. Kupiłam to wszystko w większych rozmiarach ( bo pewnie później pójdą daleko do szafy ) i za grosze.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #374732 przez agnesssa
Makrelcia to faktycznie dezercja jak nic :silly: :silly: Tylko się wybierz w końcu na to badanie hehe :woohoo:

Anulka mi się takie wózki bardzo podobają, ale są dość drogie :huh: Ale wygląda super :lol:

No właśnie, bo to muszą być jeszcze takie do karmienia. Ja tez muszę w większym rozmiarze kupić, ale na allegro widziałam za nie duże pieniądze, bo już nawet za 17zł można bawełniane dostać, a widziałam identyczne w sklepie za 40, więc pewnie zamówię z 2 :) Ale muszę w końcu to zrobić, bo jak na razie to dużo gadam a mało robię hehe :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #374764 przez moniab26
Ale się rozpisałyście dzisiaj, ale to dobrze - zaraz wszystko nadrobię
Witam wszystkie nowe mamusie :)
Ja torbę do szpitala mam już spakowaną, tzn nie taką na poród, bardziej tak na wszelki wypadek, później dorzucę tylko podkłady poporodowe i szare mydło do mycia rany po cc, bo u mnie na pewno będzie cięcie a takie właśnie mydło najlepsze jest do mycia tej rany - szybko się dzięki niemu goi
Dla maluszka ubranek jeszcze nie prałam, dopiero przymierzam się zrobić miejsce w komodzie, tylko zastanawiam się gdzie ja to wszystko pomieszczę co teraz zawala szuflady, chyba otworzę SH żeby zrobić trochę luzu w szafach. Kupiłam co prawda proszek dla maluszków ( w biedronce był w promocji) ale z praniem poczekam na ładna pogodę, no i miejsce w komodzie.
Co do rodziny, no cóż jej sie faktycznie nie wybiera ale teraz wiem, że przypadek mojego męża nie jest jedyny, takie rzeczy się zdarzają, chociaż i tak nie mieści mi się to w głowie, ale trudno, musimy jakoś z tym żyć, najważniejsze, żeby nasze maleństwo miało kochającą się rodzinkę
Ja wolę upały niż taką pogodę jak teraz mamy, zaraz łapię katar, dzisiaj nawet kupiłam sobie buty sportowe bo w sandałach w nogi mi zimno, brrr z takim latem, mam nadzieję, że jeszcze pogrzeje w tym roku
Lecę teraz upichcić jakiś obiad, chociaż nie mam ani pomysłu ani natchnienia, ale jak mus to mus :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #374780 przez Anulka
Agnesssa taki wózek na Allegro można nabyć nawet za 300 PLN, tylko trzeba śledzić aukcje, no do 600 PLN to na pewno się kupi ( mówię o zakupie gondoli+ spacerówki+ fotelika, bo takie tylko przeglądam oferty) . Te wózki używane na Allegro nie są od wózków innych firm, a mi zależy aby był stabilny i wytrzymały, aby mi aby miał koła pompowane i nie chcę ze skręcającymi się kołami, bo próbowałam już taki prowadzić ( koleżanka ma ) i był bardzo nie stabilny na nierównych chodnikach i dziurach ( takie niestety tu mam chodniki, nierówne i dziurawe :dry: ). No ewentualnie jak nie trafię odpowiedni wózek Roana, to biorę pod uwagę albo Jedo albo Jane.

12 lata 10 miesiąc temu #374809 przez agnesssa
Monia no proszę chociaż Ty jedna porządna ;) Co do proszku, to właśnie też się zastanawiam czy kupować taki dla dzieci, czy może persila, bo ponoć jest najlepszy i tylko jakiś płyn dla dzieciątka :huh:

Anulka
no to fajne ceny, ja jak je oglądałam to za samą gondolę chcieli ok 600-1000zł i nie znalazłam żadnego 3w1 :huh: Mówię o używanych rzecz jasna :)

Nie wysiedzę :huh: Tak mnie plecy bolą :angry: :angry: :angry: Nie dość, że odcinek piersiowy to jeszcze krzyż :dry: Nawet już wstaję co 15 min, ale nic nie pomaga :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #374817 przez angel20232
faktycznie duży dzisiaj ruch :) tak się zastanawiam czy to przez to że poniedziałek mamy, czy co ;)

Anulka te wózki są śliczne :) może i faktycznie można upolować coś tańszego, ale my chyba zdecydujemy się na hmmm... "nowoczesny model" :) no i oczywiście też od razu z gondolą, spacerówką i fotelikiem. zastanawiam się nad skrętnymi kołami, ale już druga osoba mówi o problemach z nimi więc może je odpuszczę. podpowiedz mi proszę co to jest "SH"?? bo nie mogę zaskoczyć co to za skrót...

co do mojej małopłytkowości (chyba tak to się nazywa) to spada mi poziom płytek krwi, a co za tym idzie będę miała problemy z krzepnięciem krwi... muszę uważać, bo nawet głupia rana czy siniak może być problemem, a jak do porodu sytuacja się nie zmieni, to będą mnie faszerować sterydami... ehhh może mi się poprawi i będzie lepiej :)

tak błądzę po forum i dalej nie wiem gdzie mogę podejrzeć naszych kadrowiczów poratujecie linkiem, albo wskazówką, gdzie mogę znaleźć spis naszych maluszków??

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374827 przez Anulka
Angel SH - to nic innego jak Secondhand lub Ciucholand :D

Tu są nasze maluszki :):
www.zapytajpolozna.pl/130-wrzesien/30044...ien-2012.html#300446

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka