BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #375077 przez magdalenamksiazek
Witam wszystkie mamusie,

Szukałam, szukałam i w końcu znalazłam fajne forum na którym się coś nieustannie dzieje. Z miłą chęcią do was dołączę :laugh:

Jestem w 24 tygodniu, termin mam na 24 września no i na 100% będzie córeczka: Barbara :)

Od samego początku ciąży siedzę w domu na zwolnieniu bo jestem nauczycielka i pracuje w szkole z dziećmi z autyzmem. Niestety bywają nieobliczalne więc nie miałam wyboru. Na początku było baaaardzo nudno ale zdążyłam się już przyzwyczaić :)

Pozdrawiam serdecznie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #375079 przez Jussstyś
anulka to Ty masz tydzien do tylu z maluszkiem, a mi wychodzi ze córcia jest tydzień starsza ;-)
aganio czekamy na Twoja wizyte, a potem na moją bo mam w środę :-)i zobaczę ile niunia przytyła przez te dwa tygodnie
:-)
agnessa ja też miałam sprawdzane przepływy i wszystko jest w porządku ;-) i podobnie jak u Ciebie moja niunia zakrywala
buziaczek ale nożką :-) a poźniej sama sie po główce głaskała heh :-D

12 lata 10 miesiąc temu #375081 przez PolaL
kurcze ale się rozpisałyście , :cheer:

Z tego co mi lekarz mówił to jeśli chodzi o usg 3d lub 4d to max. do 26 tyd. bo potem to dzieci są za duże i obrazki nie są już tak ładne
Ja miałam z Szymkiem w 24tc a teraz z małą w 20tc to powiem że ładniejsze były w 24tc - ale grunt to popodglądać maluszka :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #375084 przez Jussstyś
magdalenamksiazek no to mamy nową mamusie :-D witaj wśród nas :-) widzę, ze grono dziewczynek
się powieksza, jak na razie przewaga chłopcow na wrzesien ;-) masz juz cos dla maluszka? :-)

12 lata 10 miesiąc temu #375090 przez PolaL
A co do tej wyprawki szpitalnej to radziłabym się podpytać w szpitalu w którym planujecie rodzić co jest niezbędne do porodu. Nie ma sensu dźwigać za dużo. U mnie dla dziecka dają np. pieluszki i to na zapas, ale dla mam faktycznie trzeba mieć swoje. No i nie wszędzie można używać tych majtek poporodowych.

Co do wyprawki "domowej" to w sumie mam o tyle dobrze że moja mała rodzi się jako 6 wnuczęcie mojej mamy i u niej jest "magazyn" po dzieciaczkach. Tak że poza wózkiem to nie mam co kupować :) ale wiadomo jak to jest czasami człowiek się nie oprze pokusie.

12 lata 10 miesiąc temu #375096 przez moniab26
magdalenamksiazek witaj i rozgość się wśród nas, napisz coś więcej o sobie
Ja uciekam już spać bo jakaś zmęczona jestem
Miłej nocki

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #375097 przez chasiami
magdalenamksiazek Witaj! Bardzo ładne imię - Basia myśmy także myśleli nad nim, ale jakos Alicja narazie przeważyło :)

PolaL Ja także syszałam ze nalepiej popytac w szpitalu. U nas praktycznie do dziecka nic nie chcą. Wiec co "kraj" to obyczaj :)

12 lata 10 miesiąc temu #375105 przez PolaL
A my nadal bez imienia ;) mąż mi tylko ciśnienie próbuje podnosić swoimi propozycjami ;) całe szczęście że jestem niskociśnieniowcem i czasami wskazane jest mi je podnieść :)

12 lata 10 miesiąc temu #375106 przez magdalenamksiazek
Ja mam już prawie całą wyprawkę. Ubranka i różne akcesoria odkupiłam od znajomej. Mam butelki, sterylizator, bujaczek, wagę, łóżeczko turystyczne, 15 par butów a ubranek jest tyle że do 2 roku to niewiele co będę musiała dokupić :) Poza tym kupiłam już wózek, fotelik, pieluchy i dodatkowe wkłady (bo będe używała wielorazowych). Musze dokupić meble do pokoju, wanienkę, i kosmetyki. Wszystko na raz to ciężko nabyć więc po woli zbieram :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #375114 przez chasiami
magdalenamksiazek normalnie podziwiam :) a jak z torbą do szpitala pakujesz się juz powoli? :)

12 lata 10 miesiąc temu #375123 przez chasiami
agnesssa musisz dopisac nam nową mamusię do listy magdalenamksiazek
A przy okazji możesz uzupełnic moją miejscowośc- jestem z Rybnika :)

12 lata 10 miesiąc temu #375128 przez magdalenamksiazek
A coś więcej o mnie :) hmmmm

Jestem z warszawy, to moja pierwsza ciąża. Do lekarza chodzę państwowo i nie narzekam :) Jak na razie wszystko przebiega dobrze. Co prawda od 3-go miesiąca mam anemie więc żywię się głównie mięsem i zieleniną :) popijając wszystko herbatką z pokrzywy. Tylko u mnie to rodzinne i tak się ciesze że na razie bardziej nie spada i ze nie muszę dostawać zastrzyków. Do tego z dolegliwości ciążowych to mam tak nietypowo: bezsenność (wstaje o 4-5) innych dolegliwości, na szczęście, brak :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #375137 przez magdalenamksiazek
torbę zamierzam spakować za jakiś miesiąc :) na początku lipca. Ale mam już sporo rzeczy. Poza wszelkimi poporodowymi- higienicznymi akcesoriami i kosmetykami dla mnie i córki.

Zapomniałam ze od znajomej dostałam też laktator, rożek. 2 kombinezony. No a na ślubie dostaliśmy superową drewnianą kołyskę( jakby wiedzieli ze niedługo sie przyda) :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #375144 przez Ania14.09
Agnesssa- super fota. Ja miałam podobnie z Filipem. Myślę, że dzieci nie lubią tych usg, dlatego chowają buźki :blink:

Witam też kolejną nową mamę. magdalenamksiazek? jeśli dobrze napisałam :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #375149 przez magdalenamksiazek
Dobrze, dobrze...Ale wystarczy Magda :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka