BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #375509 przez angel20232
o rany dziewczyny, muszę częściej do was zaglądać, bo chyba z pół godziny zajęło mi nadrobienie zaległości :) i nie wiem juz co i komu odpisywac :P

Witam nową mamusię :) wygląda na to że Madziu jesteś najbardziej przygotowana z nas wszystkich, chyba trzeba Cię powoli zacząć gonić ;)

hmm też miałam przygody ze spaniem: na początku ciąży tylko wracałam z pracy do domu i padałam jak mucha wykończona i spałam do rana, później miałam faze na wstawanie przed 5 rano... teraz znowu mogę spać do oporu, zwłaszcza rano, ale to chyba przez późniejsze zasypianie.

co do pępka, to generalnie chyba nie bardzo mi się zmienił, nie wyszedł na wierzch, nie mam żadnych kresek na brzuchu, ani w górę, ani w dół... nie wiem od czego to zależy :)

plecki bolały mnie tylko jak siedziełam przez 8 godzin w pracy na koszmarnie niewygodnym fotelu no i od prowadzenia auta drętwiała i pupa, ale to też już stan zaprzeszły, teraz tylko jak się przeforsuję to mnie coś boli, ale wspólnik zawsze jest pod ręką i masuje :)

ze szkołą rodzenia to mam problem... osiadłam za granicą no a nie znam jeszcze na tyle języka żeby wynieść coś z obcojęzycznego kursu... co do kursów w kraju to w mojej okolicy nie ma darmowej szkoły rodzenia... a koszt bodajże 6 spotkań to 300 zł... w związku z tym zastanawiam się nad internetową szkołą rodzenia, koszta są o połowę mniejsze, mogę się dokształcać gdziekolwiek jestem, tylko się boję czy to cokolwiek pomoże... no i czy mnie nie oszukają...

ale się rozpisałam ;) no nic miłego dnia życzę wrześnióweczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #375517 przez karolak25
witajcie!
tylko wczoraj mnie nie bylo i mialam niezla lekturke:) dobrze ze tu taki ruch:)
jesli chodzi o wyprawke u mnnie, to rozgladam sie za lozeczkiem, wozek bede miala uzywany ale prawie jak nowy 3w1, duzo ciuszkow mam od znajomej i kuzynki, takze tyle bede miala mniej...
w pepuszku prawie dziurki juz nie ma :laugh: malutki sie rozpycha:)
witaminki biore codziennie, jest to taki zbior wszystich witamin z kwasem foliowym i kwasami omega 3 i wyniki mam dobre. w piatek mam wizyte w szpitalu z moja polozna zobaczymy co tam nowego
agnesssa Twojmaluszek rzeczywiscie wstydliwy:)
witajcie nowe mamusie! fajnie ze jest nas coraz wiecej i rzeczywiscie chyba uzbieramy druzyne na euro :laugh:
milego dzionka

12 lata 10 miesiąc temu #375528 przez magdalenamksiazek
Właśnie dostałam od koleżanki w prezencie 2 przedłużacze do body:) niby nic wielkiego ale ona je przetestowała na 2 dzieci i mówi że są mega praktyczne. Często się zdarza ze dziecko jest już za długie żeby je dopiąć w najmniejszych rozmiarach a w obwodzie jest ok...albo jak sie założy pieluchę (szczególnie wielorazową) to pupa jest na tyle spora że jest ciężko. A te przedłużacze pozwalają na dłuższe korzystanie z ubranek.

12 lata 10 miesiąc temu #375530 przez agnesssa
Magda a co to jest? pierwszy raz o tym słyszę :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375536 przez andra88
Co do spania- to ostatnie dni, bym mogła spać i spać. I w nocy i w dzień. Chyba ta pogoda tak na mnie działa.
magdalenamksiazek nawet nie wiedziałam że są takie przedłużacze do body, pierwszy raz słyszę o takim czymś :lol: Ale dobrze wiedzieć :lol:

Ale u nas się rozpadało, chciałam dziś pojechać do jakiegoś SH kupić ciuszki ale chyba nic z tego :silly: Od paru dni już za mą chodzi zupka pomidorowa z ryżem i wkońcu zrobiłam :D A co Wy macie na obiadek dziś?

12 lata 10 miesiąc temu #375538 przez magdalenamksiazek
a i jeszcze wam pokaże córcię :) W weekend w Warszawie były targi Mother & Baby i udało mi się za darmo zrobić USG 4D :laugh: co prawda nie takie dokładne ale posłuchaliśmy serduszka, potwierdziliśmy płeć i dostaliśmy fotki. W ogóle targi były super...ze 100 wystawców, wszystko można było nabyć w niższych cenach no i dostałam sporo gratisów (smoczek, butelkę, oliwkę, kubek niekapek). Były też warsztaty z wiązania chust i nosidełek ergonomicznych i spotkania z lekarzami, położnymi. Jak za rok znów będą to na pewno się znów wybiorę :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #375540 przez magdalenamksiazek

12 lata 10 miesiąc temu #375542 przez andra88
magdalenamksiazek szkoda że u nas nie ma takich targów, też z chęcią bym się przeszła. A zdjęcie piękne :ohmy: Mogłabym się godzinami gapić na takie zdjęcia :)

12 lata 10 miesiąc temu #375543 przez agnesssa
Andra no ja też bym mogła spać, tym bardzie przy takiej pogodzie :huh:

Magda Śliczne zdjęcie, no i w ogóle to super sprawa z takimi targami :woohoo: Nie słyszałam żeby w Trójmieście coś było, a szkoda :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375547 przez magdalenamksiazek
Jak tylko dostałam tą fotkę to od razu wrzuciłam ja sobie na tapetę :) teraz zawsze jak siedzę przy kompie to Basia mi towarzyszy

12 lata 10 miesiąc temu #375551 przez magdalenamksiazek
W tym roku targ Mother & Baby odbyły się w 3 miastach. Były już w maju w Krakowie, teraz 2-3.06 w Warszawie, a w sierpniu 18-19 będą we Wrocławiu. To dziewczyny z okolic będą miały jeszcze szanse pójść zanim się rozpakują :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375552 przez andra88
Ja zaś dziennie oglądam DVD z maluszkiem. Już tak bym chciała żeby przynajmniej była końcówka sierpnia :blink: Miałam dziś taki piękny, realny sen o Małym...

12 lata 10 miesiąc temu #375554 przez angel20232
a mnie się już drugi czy trzeci raz śniło, że urodziłam dziewczynkę... ciekawe co na to mój Filipek ;)

12 lata 10 miesiąc temu #375557 przez andra88
angel20232 Napewno się Filipek nie obrazi :silly: A Wiecie już na stówkę że będzie chłopak?? Mnie zazwyczaj się śni- że tulę małego, przewijam...

12 lata 10 miesiąc temu #375567 przez angel20232
lekarz jest przekonany, jeszcze ani razu się nie pomylił, na zdjęciu widać klejnoty rodowe (małe bo małe ale są ;) ) a ostatnim razem Fifi nie chciał się pokazać :( wstydniś mały no ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka