BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #375381 przez siteczko
Witam również :)
U nas fatalna pogoda - pada, pada i tak od wczoraj :( jakoś lepsza pogoda wydaje mi się była w maju, ale mam nadzieję że to się szybko zmieni, bo aż nie chce się nigdzie wychodzić :(

Witam oczywiście nowe Mamusie! Fajnie że nas tutaj co raz więcej :) Od razu poziom wpisów rośnie i od wczorajszego wieczora, już miałam co nadrabiać :)

Magda wow praktycznie całą wypraweczkę masz :) ja to nadal w mega lesie... znaczy powybierane może i jest, ale nie kupione, a pewnie spokojniejsza byłabym jakby już stało w domu :) jeszcze na dodatek mąż się uparł że złoży łóżeczko dopiero jak ja będę w szpitalu, ech a ja bym chciała wcześniej przygotować, pościel wyprać ułożyć, tak jak widziałam że mają milutko przygotowane czerwcowe mamusie :) takie gotowe łóżeczek czekają tylko na lokatora ;)

PolaL u nas na samym początku jak dowiedzieliśmy się o ciąży, to wstępnie rozmyślaliśmy nad imieniem :) i właśnie moimi głównymi faworytami było i to w tej kolejności chyba bardziej - Pola, Amelia, Rozalia :D tak więc wszystkie ładne :) ale chyba Pola by wygrała, bo tak jak bardzo mi się podoba imię mojej szwagierki - Mira (tak ma w dowodzie nie jakaś Mirosława ;) )- bo nie odmienisz, nie ma zdrobnienia, nie przekręci się, fajnie tak jak właśnie Pola :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #375384 przez Sandra85
Witam :)
Kasia wspolczuje tej cukrzcy okropnej,ale mam nadzieje,ze dieta wszystko zalatwi nie bedziesz sie musiala kluc :kiss:
Agnesssa patrzylam przed chwileczka na liste i mnie nie ma :(
Ide sobie zrobic kawke cappuccino,a potem sniadanko i trzeba dom ogarnac,to do poludnia mi zejdzie.A musze jeszcze isc do lekarza rodzinnego,bo strasznie mi dretwieja rece i lydki.Macie tez tak?Moze mi da jakis magnez,czy potas,juz sama nie wiem.Dziewczyny, a Wy bierzecie jakies witaminy,czy cos takiego???Bo ja caly czas biore kwas foliowy i tabletki z jodem.A pozatym nic,a nic mi nie kazali brac.
Milego dnia Mamusie :)

12 lata 10 miesiąc temu #375387 przez siteczko
Sandra85 Ja biorę w sumie tylko kwas foliowy, a od jakiegoś miesiąca ze względu na chwilowe problemy jakie miałam z szyjką macicy oraz twardym brzuchem, biorę Asmag forte, to jest magnez, a tak to jak pytałam o zestawy witamin, to gin powiedziała że dopiero od 30 tyg zaleca coś dodatkowo brać jak już, a teraz kwas wystarczy... tak więc jeszcze co najmniej miesiąc bez dodatkowych tableteczek ;)

12 lata 10 miesiąc temu #375389 przez magdalenamksiazek
Siteczko Mój mąż na szczęście co do wyprawki, wózka, mebli i w ogóle wystroju wnętrza zdaje sie na mnie :) Miał jakieś swoje wymagania, co by chciał i oczywiście staram się to uwzględnić ale głównie ja wybieram a on akceptuje i pomaga w zakupach :laugh: Jak budowa bedzie szła to juz w połowie sierpnia urządzę cały pokoik :)

12 lata 10 miesiąc temu #375391 przez Jussstyś
sandra ja biore witaminy Ladee Vit ok.50zl za 30tabletek i magnez mBe a tabletki to mi lekarz
kazal brac :-)

12 lata 10 miesiąc temu #375393 przez siteczko
Magda no u mnie tak samo, tak na prawdę wszystko ja wybieram co mi się podoba i jak będzie wyglądał kącik maluszka, jemu pokazuję tylko do "akceptacji" ;) tylko od samego początku uparł się że owszem łóżeczko kupimy wcześniej, ale że poskręca dopiero jak urodzę... mam nadzieję, że mi się uda to mu wybić z głowy, hehe powiedziałam żeby sobie coś innego poszukał na ten czas do roboty, a nie akurat łóżeczko :)
Zrobiłam też dokładną listę tych większych konkretniejszych rzeczy typu łóżeczko, komoda, wózek itd. itp. ;) z dokładnymi opisami, zdjęciami, gdzie i u kogo może kupić :D tak jakby przypadkiem coś się wydarzyło za wcześnie i nie mogła sama kupić, to aby nie wymyślił coś innego :D

12 lata 10 miesiąc temu #375394 przez andra88
hej mamusie!
Oj jak fajnie, kolejna wrześniowa mamusia dołączyła do nas-Magda- Witam Cię kochana!

Ale się rozpisałyście:D Muszę nadrobić :blink:
Ja wczoraj poszłam o 21 spać, zasnęłam jak małe dziecko :D Spałam do 8 i mogłabym jeszcze poleniuchować w łóżku- ale tego byłoby już za wiele, tyle godz spać :P Mały wczoraj cały dzień rządził w brzusiu i w nocy chyba smacznie spał bo zero kopniaczków.
U nas dziś pochmurno, naszczęście jeszcze nie pada. Głowa mi zaraz pęknie :( Idę zjeść śniadanie i jakąś tabletkę wziąć.

12 lata 10 miesiąc temu #375399 przez magdalenamksiazek
Sandra85 ja biorę Femibion 2, i 2xdziennie żelazo a konkretnie Tardyferon (ze względu na anemię). Skurczy nóg na razie nie mam, czasem rano tylko po całej nocy przespanej na jednym boku, boli mnie ręka i plecy. Ale na to pomaga chodzenie i pobudzenie krążenia :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375401 przez patys
no ładnie ja tu rano wchodzę na forum a tu 40 wiadomości nieprzeczytanych:)

jussstyśdzięki za poradę odnośnie tego żelaza, rzeczywiście jest tak jak pisałaś ;) więc piję dużo wody przynajmniej się staram....

witaj madziu na naszym forum, ja też nie pracuję od początku ciąży ze względu na pracę w przedszkolu... ja też biorę femibion 2 i teraz żelazo raz dziennie....to co ty:)

wczoraj byłam w szkole rodzenia... oglądaliśmy poród i cesarskie cięcie:)
a jak wróciłam do domu ok 21 30 to czekała na mnie niespodzianka...mój mąż (bo nie był wczoraj ze mną na szkole) przygotował dawkę witaminek dla maluszka i dla mnie :lol: czekał na mnie pucharek sałatki owocowej z kiwi, gruszek, bananów, arbuza i z odrobiną bitej śmietany (takiej z papierka więc musiał ją sam ubić :laugh: ) i kawałkami startej czekolady :lol: :lol: :lol: pyyyyychotka:):)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375402 przez agnesssa
Sndra nie wiem czemu Cię nie było, coś mi się nie zapisało prawidłowo :( Ale już się poprawiłam :kiss: :kiss:

Ja biorę centrum materna, oraz zestaw: wapń z magnezem, a do tego euthurox, bo mam niedoczynność tarczycy.

Skórcze łydek mi się często zdarzają, i niestety jeszcze w stopach :angry:

Patys
no to pyszna niespodzianka :lol:

Andra fajnie, że sobie pospałaś trochę :D

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375407 przez andra88
Sandra85 ja też biorę Femibion 2 oraz Magnezin.
patys to super niespodziankę zrobił Ci mąż. Smaka narobiłaś bo też bym się na taki pucharek owocowy skusiła :D Ale muszę się śliwkami zadowolić :D

Wczoraj pokazałam mężowi 10 wózków, i oczywiście do każdego miał 'ale'. No myślałam że go uduszę! Jedynie mnie nadenerwował ohhh :angry:
Chyba wezmę i sama jakiś zamówię.

agnesssa ale wstydzioszek z Twojego szkrabusia :) Co wizytę to mój Mały też nie chciał buzi pokazać, ale siusiaczkiem to się zaraz chwalił.

12 lata 10 miesiąc temu #375415 przez siteczko
patys super niespodzianka, takie pyszności :)

My to w sumie z mężem od chyba 3 miesięcy nie ma dnia abyśmy nie jedli lody i to zazwyczaj z jakimiś owocami :) a czasami poszaleje to i z bitą śmietaną właśnie i jakąś polewą :D ale to już bomba jest :D

Ja wczoraj wstępnie zapisałam się na szkołę rodzenia, na szczęście bezpłatną :) 6 spotkań będzie, no i co najważniejsze osoby ze szpitala w którym będę rodzić, więc zawsze później będzie łatwiej może ;) ale ja zaczynam dopiero jakoś od 11 lipca, mogłam też od 20.06 ale to chyba im później tym lepiej, będę więcej pamiętać no i chyba lepiej po 30 tyg iść....

12 lata 10 miesiąc temu #375421 przez magdalenamksiazek
ja szkołę rodzenia zaczynam w poniedziałek 11.06. Spotkania będą w pon i wt od 19-21, przez 5 tygodni. Nie w szpitalu w którym rodzę ale przynajmniej za darmo :) Bo w Warszawie jest taka akcja że kobiety zameldowane w Warszawie maja szkołę za darmo..

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375424 przez andra88
też bym chciała chodzić do szkoły rodzenia, u nas jest za darmo w szpitalu, dzwoniłam tam z 2-3 tyg temu, i po zapytaniu o szkołę rodzenia dostałam zaraz ochrzan że nie mam im przeszkadzać bo mają urwanie głowy i mam przyjść osobiście żeby się czegoś dowiedzieć. No myślałam że wyjdę z siebie :ohmy: Co to za różnica czy dzwonię czy mam przyjść osobiście, skoro one nie mają czasu i nie udzielą mi informacji... Aż mi się wtedy odechciało tej szkoły, bo co to za przyjemność jak będzie jakieś wredne babsko prowadzić zajęcia?
Każdy mi odradza tego szpitalu, ale boję się że nie będę miała wyboru i będę musiała tam rodzić...

12 lata 10 miesiąc temu #375499 przez chasiami
A u nas w Rybniku cięzko ze szkołą rodzenia, z resztą nie miałabym się jak dostac bo mój mąż pracuje i samochód zabiera, autobusy nam nie jezdzą bo zamknieta droga, ktora zjezdza sie z autostrady, a moja gin zaleca lezec lezec i jeszcze raz lezec a taka "podróż" autobusem może byc jednak męcząca.

Słyszałam że powiedzą na szkole rodzenia jak prawidłowo oddychac przy porodzie i ze to w 80% przynosi ulge. Tylko kto mnie tego nauczy? :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka