BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #374904 przez Anulka
Agnesssko czekamy na relacje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #374906 przez andra88
Miło z Wami się pisze dziewczyny, ale muszę uciekać. Mąż będzie za godzinkę z pracy, a zażyczył sobie dziś łazanki a obiadek jeszcze nie gotowy :silly: Jeszcze do rozwodu dojdzie hihi
Poczytam Was później :)
Miłego popołudnia

12 lata 10 miesiąc temu #374909 przez Anulka
Kurcze, ja też muszę oderwać swój tyłek od kompa i zacząć robić jedzonko dla mężusia. Cholera ten komputer to zguba dla mnie ;) . Masz rację Andra, tak i do rozwodu nie daleko może być :silly: .
Ja dziś robię smażone udka z ziemniaczkami i surówką z warzyw z własnego ogródka. :)

12 lata 10 miesiąc temu #374910 przez aganio87
To ja wbijam sie na obiadek do Ciebie też... :) :) uwielbiam łazanki.... :)

a mój mężulek na budowie od 13:00 z hydraulikiem rury ciągną może do 20 wróci do domu...

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #374914 przez Jussstyś
aganio to masz całą listę:

DOKUMENTY
dowód osobisty
ważna legitymacja ubezpieczeniowa lub RMUA
WYNIKI BADAŃ
HBS (ważny 3m-ce)
VDRL (ważny 3m-ce)
grupa krwi i Rh z oznaczonymi przeciwciałami
ostatnia morfologia
USG z 36tyg. ciąży
ostatnie ogólne badanie moczu
wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku...(tu nie mogę się doczytać :huh: )
wyniki badań lub konsultacji dodatkowych (np. okulistakardiolog, ortopeda itp.)
konsultacje np. okulistyczna, kardiologiczna ( w przypadku choroby do porodu nie jest potrzebna)

RZECZY DLA MAMY:
2 koszulki do porodu, najlepiej dłuższy T-shirt
2 koszulki do karmienia, rozpinane z przodu
szlafrok
ciepłe skarpety
wsuwane kapcie
biustonosz do karmienia piersią
wkładki laktacyjne
rolkę papierowych ręczników (do pielęgnacji krocza po porodzie) ręczniki zwykły i kąpielowy
duże wkładki higieniczne (przydadzą się gdy odpływają wody płodowe i podczas krwawienia po porodzie)
kosmetyczka, przybory toaletowe oraz środek do higieny intymnej używany do tej pory

RZECZY DLA DZIECKA:
paczka pieluch jednorazowych
opakowanie nawilżonych chusteczek (do smółkowej pupy) chusteczki nawilżające

RZECZY DLA TATY (w przypadku porodów rodzinnych):
wygodne ubranie i obuwie na zmianę aparat fotograficzny
paczka chusteczek do otarcia łez wzruszenia po porodzie ;)

DROGIE PANIE, PAMIĘTAJCIE O:
pozostawieniu cennej biżuterii w domu
zmyciu lakieru z rąk i nóg (kolor płytki paznokcia jest ważną informacją o Waszym stanie zdrowia) oraz usunięciu tipsów (będzie Wam łatwiej zajmować się Maleństwem)

aganio chcesz mnie wykończyć? :P

12 lata 10 miesiąc temu #374918 przez Ania14.09
Oj, wystarczy was jeden dzień nie czytać i nie wiadomo, komu odp. :laugh:
"cieszę" się, że was też co jakiś czas coś pobolewa, bo to chyba już tak się zaczyna i będzie do końca ;) Ja mam od jakiegoś czasu problem z oddychaniem, bo niby mam ucisk na przeponę, no i zawsze mam niepokój gdy złapie mnie skurcz :( No-spę biorę nieregularnie,ale chyba muszę zacząć brać co dzień.
Lekarz powiedział, że mój wynik na cukier, to nie cukrzyca,ale brak tolerancji na glukozę,ale dostałam skierowanie do diabetolga na konsultację i jutro jadę na drugi koniec Szczecina, masakra :dry: Za to pozostałe wyniki z krwi i mocz mam wzorcowe- tak powiedział gin :laugh:

Co do pakowania torby, to ja zamierzam mieć już w lipcu w razie czego spakowaną. Choć wiadomo, że w licu urodzić jeszcze nie mam zamiaru :)

Lekarz powiedział, że od 32 tygodnia nie jest już niebezpiecznie rodzić i mogę też iść obejrzeć szpital ,salę porodową, porozmawiać z położną, że we wtorki mają takie obchody z ciężarnymi,ale dla mnie wychodzi akurat od sierpnia 32 tydzień

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #374924 przez 26joanna
My już po obiadku , zrobiłam barszczyk czerwony , mniam :)
Ja dla Lusi prałam ubranka w proszku dla dzieci , co było głupotą i prasowałam cały czas ( to już wogole bez komentarza , ale wszyscy mówili o roztoczach itp)..... Moja siostra prała w Persil Sensitiv i teraz tez planuje od początku używać Persilu i płynu do płukania dla dzieci :) Moja sąsiadka jeszcze 3-latce prała , w płatkach mydlanych !!!!!
Powiem Wam ze teraz zupełnie inaczej podchodzę do ciąży i dziecka bo wiem co mnie czeka , chociaż chłopcy są zupełnie inni :P Od 2 dni nie mogę spać bo śni mi się ze rodzę wielkiego synka :P

12 lata 10 miesiąc temu #374943 przez Jussstyś
A ja wlaśnie wyciagnelam meza na zakupy do Kauflandu i kupilam wielkiego 7-mio kilowego arbuza i wlasnie
zabieram sie za palaszowanie :-D

12 lata 10 miesiąc temu #374999 przez aganio87
Justyś kochana jesteś :* hmm narobiłaś apetytu mi na arbuza...... osz ty.....

Aniu ja też mam problemy z oddychaniem zwłaszcza jak leże na plecach nie moge złapać oddechu wtedy... :(

dobrze że jutro do lekarza bo zaczynam sie obawiać bo od 4 dni mam twardy brzuch i tak niziutko mam nadzieje że nie zaczynam rodzić... :P hehhee wkońcu sie dowiem czy mam sie szykować na lipiec-- bo ja jestem też wcześniakiem z 7 m-ca i moje dzieci też mogą tak mieć ale wszystkiego dowiem sie po badaniach.....

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375000 przez Anulka
Jejku, ja jakoś tak ostatnimi czasy mam, że czuję się chwilami jakąś taką niezdarą, wszystko mi z rąk leci, jakaś taka jakby rozkojarzona....nienawidzę tak się czuć :( . Wcześniej mi coś takiego się nie przydarzało ( albo było to tak rzadko, że zapisało się w pamięci) ale teraz to zaczynam się trochę obawiać, co będzie jak maluszek już się urodzi :dry: , mam nadzieję, że to wszystko mi minie..... :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #375002 przez Anulka
Aganio, najważniejsze aby twoi chłopcy byli zdrowi a reszta to już pikuś :laugh: .

12 lata 10 miesiąc temu #375009 przez aganio87
Pikuś --- Pan pikuś... hehehehe najważniejsze by nasze maluchy --- Wszystkie maluchy były zdrowe...:)

jestem ciekawa która pierwsza sie "rozpakuje" hehehehe

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375015 przez Anulka
No może właśnie Ty Kochana, bo jesteś jedyna z nas z dwojgiem Skarbków :). Ja myślę, że rozpakuje się po przewiywanym 3 września, bo mój Julianek jest o tydzień do tyłu wg. USG

12 lata 10 miesiąc temu #375046 przez agnesssa
No i jestem :lol:

Anulka nie martw się, ja też jestem ostatnio strasznie niezdarna :blush: I również mnie to wqrza, ale mam nadzieję, że po porodzie to minie ;)

Aganio
ja również czekam na Twoją jutrzejszą wizytę, jestem ciekawa jak duże są Twoje maluchy :woohoo:

Jussstyś ja wczoraj wcinałam arbuza i był pyyyszny :lol:

No a ja jestem zadowolona z wizyty, bo ginka znowu bardzo dokładnie oglądała synusia i wszystkie przepływ posprawdzała, no i wszystko jest super :woohoo: Maksiu waży 933gramy więc idealna waga jak na 26tc :lol:
Tylko straszny uparciuch z tego mojego synka, bo za grosz nie chce pokazać buźki hehe normalnie zasłonił się rączką i wygląda to tak jak by chciał powiedzie: spadać i mi głowy nie zawracać zdjęciami hehe
Wrzucę Wam zdjęcie, jak by co to właśnie widać rączkę zasłaniającą buźkę, a za rączką widać ucho :lol: Ale przynajmniej wiem, że jest 5 paluszków :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #375070 przez 26joanna
agnesssa jaki wstydliwy Twój syneczek :) Dobrze ze wszystko z nim ok , najważniejsze żeby dzieci rosły duże i zdrowe :woohoo:
Czytam listę rzeczy do szpitala i są tam wymienione skarpety i śmiać mi się chce . Przed pierwszym porodem wyczytałam o tych skarpetach , ze najlepiej mieć grube skarpety podczas porodu bo bardzo marzną stopy :lol: Ja nie miałam ciepłych skarpet wiec wzięłam zwykle,bawełniane. Jak przebierałam się w koszule porodowa to mówiłam tylko do męża o tych skarpetkach :blink: i leże na łóżku, położna krzyczy ze już już i ściąga mi te skarpetki :lol: myślałam ze walne , bo zamiast skupiać się na porodzie myślałam o tych skarpetkach :silly: ale mogę wam powiedzieć , ze nie wszystko pamięta się z porodu , ale ja pamiętam ze na pewno mi w stopy zimno nie było , wiec skarpetek tym razem nie biorę na porodówkę :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka