BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #391098 przez PolaL
no właśnie najgorzej ze niby mamy już tak rozwiniętą medycynę a ty zdarzają się takie "wpadki" - wiecie jak urodziłam Szymka to połowę miał ubranek chłopięcych a połowę dziewczęcych. Przecież dla takiego maluszka bez różnicy czy ma body różowe czy niebieskie. Zresztą moja mama mówi że chłopca np. do chrztu powinno się ubrać z dodatkami różowym a dziewczynkę z niebieskimi od ubrań Matki Boskiej(niebieskie) i Jezusa(czerwone).
Dla mnie to bez różnicy jakie są ubranka w każdych maluszki wyglądają słodko - no a wiadomo na jakieś wyjścia to się ubiera pod płeć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #391103 przez karolak25
JESTEM CIOCIA!!!!!! [/b]

siostra musiala miec cesarke bo to rozwarcie nic sie nie powiekszalo!! wiem ze z mala wszystko ok a siostra jeszcze na sali operacyjnej.napisze jak bede wiedziala cos wiecej!!!

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #391105 przez kasia7775
Siteczko nie stresuj się, wszystko będzie dobrze. Tylko leż koniecznie. :kiss: Ja z pierwszym dzieckiem leżałam w szpitalu od 32 tygodnia, bo się szyjka skracała. Nic nie miałam kupione dla dziecka, kompletne zero. Wypuścili mnie w czwartek do domu, w piątek pojechałam na zakupy z mamą. Już na mieście bóle mnie łapały, ale nie skojarzyłam z porodowymi :ohmy: :silly: Wróciłam do domu, położyłam się do łóżka i o 15 pojechałam do szpitala, bo miałam regularne co 5 minut :lol: O 19.50 mała była na świecie.

Teraz ta mała ma 16 lat i płacze, do tego jest na mnie obrażona :ohmy: bo miała być Kornelia, a jednak synuś będzie :lol: :lol: sama osobiście jajeczka widziałam :silly:
Poza tym wszystko dobrze, waży 1905 g :ohmy: :ohmy: :ohmy: i jest pośladkowo ułożony. :( lekarz mówi, ze są bardzo małe szanse, żeby się odwrócił... przy jego ułożeniu i wielkości raczej CC będzie :(

Pytałam się dzisiaj gina o paciorkowca, standardowo się robi, za miesiąc będę miała robione to badanie. Kiedyś nie robili (czyt. 11 lat temu)

karolak25 super gratulacje :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #391123 przez agnesssa
PolaL nie pamiętam w jakim kraju ale gdzieś na pewno właśnie ze względu na kolor Matki Boskiej i Jezusa właśnie się dzieci ubiera i to normalne, że dziewczynki chodzą w niebieskim, chłopcy w czerwonym a nawet różowym :)

Karolak gratulacje dla siostry :)

Kasia Ale "jaja" :lol: Jednak będzie chłopak, no to się ładnie porobiło jak córcia załamana :huh: Ale młodszy brat to też fajna sprawa :woohoo: To teraz nad imieniem będziecie musieli pomyśleć, chyba że już macie wybrane :lol: No i duży chłopak, prawie 2 kg :ohmy: Nieźle :woohoo: Lekarze czasem się mylą więc może się jeszcze maluszek ułoży prawidłowo :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu #391131 przez siteczko
Niezłe te pomyłki co do płci dziecka :) ja mam czasami tak, a może jednak tam siedzi dziewczynka... na szczęście jak kupowane były jakieś ubranka to większość jest takich neutralnych, bo myślimy że kiedyś będzie drugie dziecko, a może właśnie wtedy dziewczynka, więc żeby można było wykorzystać ubranka :)
Powiem Wam że przez to leżenie fatalnie się czuje, zwłaszcza psychicznie... inny to by się cieszył że nic nie musi robić, a mnie normalnie nosi :( ale wolę w domu leżeć niż w szpitalu, to na pewno...
karola25k Gratulacje! Dla siostry i Ciebie :)
kasia7775 wow niezła waga maluszka :) dlatego ja jestem ciekawa ile mój waży, bo może to dlatego przybyło mi aż 10,5kg bo mały sporo waży ;) a z tym że okazało się że synuś to też ciekawie :) ale może lepiej teraz taka niespodzianka niż po porodzie, hehe tak jak dziewczyny opowiadały że w różach później chodzili ;)

12 lata 9 miesiąc temu #391133 przez chasiami
Witajcie dziewczynki:)
Bardzo dużo zapisałyście dzisiaj ;)

siteczkobędzie dobrze :) trzymamy kciuki :)
Karolak Gratulacje dla ciebie (w końcu zostałaś ciocią) i dla siostry! :)
kasia7775 no to masz niespodzianke? :) a powiedz mi robiłas prenatalne połówkowe? bo oni wtedy dokładnie badają. ( jestem ciekawa czy mam jeszcze szanse na chłopczyka :laugh: )

12 lata 9 miesiąc temu #391141 przez Sandra85
Ja sie juz melduje,ze od wszystkich zaproszenia przyjelam,a reszcie wyslalam :laugh: Zrobilam sobie liste i dosyc sprawnie mi to poszlo :silly: Kasia no to syneczek duzy juz :) Ale moze jeszcze sie przekreci,roznie to bywa :) A coreczka sie nie martw,jak urodzisz to oszaleje na punkcie braciszka :) Wiem to na wlasnym przykladzie,jak moja mama zaszla w ciaze to ja mialam 3 starszych braci i marzylam o siostrzyczce,a do porodu nie bylo wiadomo co sie urodzi.Jak moj brat przyszedl i powiedzial,ze mamy braciszka to najpierw myslalam,ze zartuje,potem sie obrazilam i do szpitala nie poszlam.Dopiero na drugi dzien go zobaczylam i do dzis jest moim oczkiem w glowie,troche tak jakby byl moim synkiem go traktuje,a jest miedzy nami roznica 12 lat :side: Siteczko zobaczysz wszystko bedzie dobrze i nie zamartwiaj sie tak tym lezeniem,potraktuj to jak przymusowy urlop od wszystkiego :kiss: Najwazniejsze zeby z maluszkiem bylo wszystko ok.Pewnie,ze w domku najlepiej :) Karolak gratulacje :ohmy: :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu #391159 przez Kamyczka
Siteczko ja też leżałam dwa razy w szpitalu i teraz ciągle w domku,a zobacz już mam 37tydzień.Niee martw się,będzie dobrze.Dla pocieszenia dodam,ze mój synuś głowkę ma nisko jakieś ładnych parę tygodni,więc jest ucisk na szyjkę.Głowa do góry!!!!!!

12 lata 9 miesiąc temu #391184 przez aganio87
Karolak Gratulacje dla ciebie "Ciociu" i dla siostry!!!!!

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #391222 przez kasia7775
chasiami nie robiłam prenatalnych. Ostatnio byłam na zwykłym USG 2 maja i wtedy lekarz powiedział, że na 90% dziewczynka. :lol: :silly:
c,órce już przeszło, zrobiła segregację i powywalała wszystko różowe i typowo dziewczęce :silly: Teraz znowu mamy problem z imieniem :P

siteczko mój sporo waży, a mi przybyło tylko 5 kg :P

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #391292 przez kasia7775
moja kuchnia "przed"

w trakcie

no i po remoncie :lol:

Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #391364 przez makrelcia
aganio ja łóżeczko kupuję drewniane najzwyklejsze byle białe :D
allegro.pl/lozeczko-sosnowe-ola-ii-5-kol...osc-i2465004399.html
coś w tym stylu.

andra88 ja na paczkę czekałam bity tydzień. Długo ale było warto :D

kasia7775 kuchnia śliczna :) No i gratuluje tak wielkiego chłopa :D Jednak nie jesteś z tych wybranych co córeczki we wrześniu urodzą :D

siteczko leż spokojnie i się nie stresuj. Maluch jest już duży i silny a leżenie dużo da. Bez stresów i będzie ok :)

jak wejść na tą grupę na fb bo ja nie obyta tam jestem :D

12 lata 9 miesiąc temu #391452 przez madeleine
Kasia aż mnie zatkało :) po 1 ogromnego masz bobasa :) a po 2 nie idzie poznać, że to ta sama kuchnia! Normalnie jak ze zdjęcia w jakiejś gazecie :) Chyba warto było tyle czekać co?

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #391467 przez moniab26
kasia7775 kuchnia faktycznie super, długo czekałaś ale było warto a i synek zrobił mamusi niespodziankę i tyle czasu ukrywał swoje skarby he he - witaj wśród "synusiowych mamuś", chociaż twoja niespodzianka dała mi do myślenia i dobrze, że wszystko kupuje takie neutralne - w razie pomyłki u mnie będę miała w co ubrac i synka i córeczkę a swoje maleństwo podejrzę w poniedziałek - to juz będzie 32 tygodnie i lekarz mi mówił, ze już ostatnie usg

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #391470 przez Lui
kasia7775 - bardzo duży :)) jak na 31 tydzień !! chyba będzie u nas największy jak tak dalej będzie rósł :) nie zła niespodzianka ! :D oby mnie taka nie czekała ! :/ bo wszystko dla dziewczynki hehe

Śliczna kuchnia :) i tyle miejsca (szafek) :)

Karolak - Gratuluje :) !

U nas od wczoraj pada, przez co lepiej się czuje :) tylko gorzej z wyjściem w domu (bo na nóżki jedynie wejdą japonki) hehe Teraz uciekam umyć włosy, zrobić śniadanko Mężowi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka