- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Kasia lasencja taka z Ciebie że pozazdrościć a jak sie już czujesz??? a pamiętasz o kuchni dla mnie ????
chasiami zgadzam sie z monią przynajmniej można podzielić sie "informacjami"
a ja już wszycho mam wczoraj kupiłam przewijak za 45 zł, majtki poporodowe, nożyczk, podkład pod prześcieradło, mleko bo napeno bede musiała dokarmiać bo nie starczy mi pokarmu dla dwójkeczki i przybory toaletowe dla siebie zawsze zamawiałam z allegro a tu ja patrze a pod nosem mam hutrownie smykuś z tanimi cenami
www.smyk.bydgoszcz.pl/sklep-internetowy/index.php
to teraz bede mogła zacząć pakować torbę do szpitala ale to po weekendzie jak przywioze szlafroczek i torbe ze strychu od kuzynki
makrelcia ja zawsze wszystkie ciasta mroże jak wiem że zostaną albo ktoś ma przyjechać za pare dni czy tydzień albo 2
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzieki dziewczyny , trochę mnie uspokoiłyście Przy Lusce nie miałam aż tak obfitych , hmm tak dużo to miałam jak poród się zaczynał i odpadł czop , ale na szczęście teraz mam normalne
andra88 mój przede wszystkim śpi , ale czuje go praktycznie cały czas , bo jak nie kopnie to wypina się strasznie
Wy pakujecie torby do szpitala a ja dopiero piorę. Pogoda nie sprzyja praniu i piorę pomału , a końca nie widać. Dopiero ubranka wyprane , a gdzie reszta .....
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
A moje chłopaki ADHDowce nie chcą przestać wariować wczoraj myślałam że odpłynę Ksawcio chyba chciał nauczuć sie wstawać i jednocześnie dostałam ucisk na żebra i na podbrzusze aż stanęłam z zakupami... a norma to wieczorami że z tatusiem kopią piłkę gdy ja chce spać...
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Aganio wysłałam maila. A czuję się już dobrze.
Mój mały też spokojny, nie dokucza mi za bardzo czasami tylko girę mi wciśnie w pęcherz wtedy mnie skręca
Ciuchy mam już poprane wszystkie, a połowę wyprasowaną. Raz mnie natchneło i prasowałam od 22 do 2 w nocy
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
No i musiałam sie zarejestrowac do innego lekarza,bo moj na urlopie do 22.08 a ja zwolnienie
mam do 17 wiec muszę mieć ciągłość,ehh jedną wizytę jakoś przeżyje
A moja córcia ma chyba ADHD bo codziennie wariuje jak nie wiem nawet dzisiaj jak pielęgniarka
badała tętno to wariowała i nie chciala dać sprawdzić serduszka
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Andraa odpoczywaj, ja też często leżę, bo stale jestem śpiąca, nie wiem, czy to przez cukier, czy przez niskie ciśnienie.
Właśnie spakowałam torbę do szpitala (tak na 3/4 gotowości) i czuję się przez to jakbym miała już rodzić, zestresowała mnie ta torba , bo stale mi się zdawało, że to jeszcze tyle czasu, a tu już 30 tydz. ponad
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
A skoro już jesteśmy przy praniu i prasowaniu to ja bardzo chętnie zaproszę którąś do pomocy bo jakoś nie mam natchnienia więc zapraszam
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- madeleine
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Synuś już na świecie! :))
Przedwczoraj mnie wzięło na porządki i przenoszenie rzeczy ode mnie z domu do już naszego pokoju w domu teściów umyłam okna, poprałam i zawiesiłam firanki, w końcu założyłam moskitiery na okna, pomyłam meble i układałam rzeczy w nich, stoją już dwa tygodnie skręcone ale jakoś nie było kiedy powkładać wszystkiego
Cieszę się, że wesela się udały
Wczoraj wieczorem to taki straszny ból brzucha mnie złapał.... Tylko to było dziwne, bo zaczął się nagle, trwał ze dwie minuty i to na całej powierzchni brzucha, nie w środku tylko na zewnątrz ale pod skórą, tak jakby sama macica, od razu brzuch się twardy jak kamie zrobił... na szczęście małej to nie przeszkadzało, bo dalej wierciła swoją nogą w moich berach Ból był nie do zniesienia, przestraszyłam się nie na żarty, na szczęście przeszło, na internecie wyczytałam, że tak wyglądają skurcze porodowe... Dziewczyny co co wy o tym myślicie?
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Madeleine ja tez tak mam czasami,tylko moje skurcze trwaja kilka sekund i polozna powiedziala,ze to sa te przepowiadajace.Ale gdyby byly czesto lub trwaly dluzej to mam sie zglosic na wizyte.Wiesz to tez moze byc z przemeczenia,tak duzo sie narobilas w krotkim czasie,a teraz to musisz oszczedzac sie Najlepiej to skonsultuj z lekarzem przy nastepnej okazji,a teraz sie oszczedzaj i odpoczywaj He,he ja juz mam poprane i poprasowane ciuszki,a zostaly mi tylko poscieliki te nowe do prania i prasowania,ale to stwierdzilam,ze zrobie przed zalozeniem juz A te co dostalam to tez juz poprane i poskladane,kocyki i ochraniacze na lozeczko tez Jeszcze na pewno cos kupie,bo u nas teraz oferty na wyprzedazach taniej nawet o 70% to skorzystam,ale to w przyszlym tygodniu.To jeszcze sie troszke prania uzbiera,ale jestem na biezaco Jussstyś to super,ze Malutka tak urosla i ze jest zdrowiutka To mowisz,ze wariuje jak synkowie Aganio??? Moj mial przedwczoraj taki dzien,a dzisiaj znow malutko sie rusza Ale to moze dlatego,ze duze upaly Madzia juz niedlugo bedziemy tulic Malenstwa Ten czas tak szybko leci...
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jestem tu nowa, mam nadzieję,że mnie jeszcze przyjmiecie. Od jakiegoś czasu znalazłam tą stronę, poczytałam wasze wpisy i postanowiłam dołączyć No to troszkę o sobie: termin mam na 12 września i ma być dziewczynka (Hania ). Na początku trochę się namęczyłam. Do 5 miesiąca wymioty, przez które 3 krotnie wylądowałam w szpitalu, potem kolejna wizyta w szpitalu z podejrzeniem odpływania wód płodowych. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. No ale dosyć już stękania i narzekania. W poniedziałek byłam u gina i mała waży 2300g więc spora i ułożona już jak do porodu główką w dół, więc mam nadzieje że tak pozostanie. Jest strasznie ruchliwa, ciekawe co za gagatek z niej wyrośnie hehehehe.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ja nadal odpoczywam na wsi, odwiedzam rodzinkę w okolicy i właśnie wczoraj byłam u znajomych, którzy mają małego synka i dziś się okazało że ma anginę ropną biedactwo...no i mam anadzieję że nie udało mi się zarazić ale jestem dobrej myśli ważne żeby maluszek wyzdrowiał....