- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Hanias a gdzie rodzisz pewnie u siebie w Inowrocławiu???
Już myślałam że zgaga minęła a tu znów w nocy mnie łapie i spać nie moge tylko siedzieć i popijać wode a jak pije dużo to latam co godzine do kibelka.... ale czego sie nie robi dla dzieci... heheh
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Troszkę się nie odzywam, ale muszę dużo odpoczywać i czasami nawet nie mam siły coś konkretnego napisać :/ ale czytam Was na bieżąco
Witam oczywiście nowe mamusie te wrześniowe i październikowe U nas faktycznie wesoło jest
My wózka jeszcze nie mamy i na to wychodzi że kupimy w sierpniu tylko nosidełko - fotelik samochodowy, a jakoś we wrześniu wózek, jak w końcu się na któryś zdecydujemy madeline ale fajna sprawa z tym rożkiem, zamiast pościeli, zwłaszcza, że nasze maluszki będą spacerować na jesieni
Mąż w niedziele skręcił w końcu komodę z czego ogromnie się cieszę, mogłam wstępnie powkładać rzeczy małego które mam Wczoraj przyszły pierwsze rzeczy które zamówiłam, ale to głównie mało interesujące bo bardziej związane ze szpitalem porodem :/ no ale 200 zł poszło jedynie kocyk jest śliczny i milutki
Wczoraj też nastawiłam pierwsze pranie, wszystkie jasne ciuszki dzisiaj czeka mnie prasowanie i układanie do komody chociaż pewnie z tym prasowaniem cały dzień mi zejdzie, bo strasznie szybko się męczę, wystarczy że postoje 5-10 min i już muszę usiąść a najlepiej się położyć już nie wspomnę jak fatalnie się czuję jak zażyje magnez.. chyba po kroplówce mam go nadmiar i mój organizm dziwnie reaguje... bo mam mega pikawe serca, zaczyna mnie głowa pobolewać, słabo się robić i nie dobrze na szczęście nie trwa to długo...
Miłego dnia!
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Ania14.09 hmm na siedząco nigdy jeszcze nie prasowałam... ale może spróbuję
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Lui jak w aptece?
Aganio mnie pomagały na zgagę migdały a przy takiej okropnej to tylko rennie, teraz biorę w razie czego rennie bo też mnie męczy i to dość mocno ale to oznacza, że maluch będzie miał dużo włosków u nas się sprawdziło zobaczcie same
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Andra czasem zbyt długie spanie bardziej męczy niż niedospanie wiem coś o tym
Siteczko ja też często prasuję na siedząco bo odciąża sie wtedy mieśnie miednicy, brzucha no i kręgosłup, spróbuj :)no i wszystko powoli, nie ma się co spieszyć
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
co do zgagi nic mi nie pomaga już tylko siedzenie i popijanie wody czyli nieprzespana noc już chyba sie przyzwyczaiłam do tych nocek nieprzespanych... hehehehe
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
baby_55 prześlicznego masz tego synusia! Ciekawe czy twoja córunia też będzie miała włoski?
Siteczko ja też prasowałam na siedząco, za płotem mieszka moja kuzynka o 10 lat młodsza i jak zobaczyła te wszystkie małe ubranka to powiedziała ze ona mi je wyprasuje i powiem wam szczerze że bardzo się przyłożyła do tego, a ja między czasie zrobiłam miejsce w komodzie i wszystko ładnie poukładałam w niej Jakbyś mieszkała bliżej pożyczyła bym ci ją
A ja kolejny dzień z serii - powtórka przed obroną
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Co do zgagi i włosów... mnie póki co zgaga raz przez chwilę męczyła tydzień temu, a już wcześniej na USG gin pokazywała nam włoski synka tak więc mimo, że zgagi nie mam włoski będzie miał
W takim razie spróbuje tym bardziej z tym prasowaniem na siedząco dzięki!
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Ja w końcu odpoczywam. Normalnie 4 urwisów w domu to za dużo jak na mnie. Odkąd przylecieli we wtorek to zaliczyliśmy: we wtorek basen, w środę safari i dinusiowo, wczoraj cały dzień szwendałam sie z siostrą po sklepach a potem z dzieciakami na Epokę Lodowcową 4. Dziś w końcu odprawiłam siostrę i mamę + trójka dzieci na pociąg i juz są w drodze na Rozewie. Ja w końcu siedzę - leżę i odpoczywam.
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
aganio87 a mleko na zgagę próbowałaś? Mnie pomaga. Dobry też jest gaviscon.
siteczko może rzeczywiście spróbuj na siedząco prasować, i rozłóż sobie prasowanie na kilka dni bo po co się forsować a maluszkowi dobrze w brzusiu więc zdążysz porobić wszystko
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Rozwarcia nie mam i nie mam przeciwskazań do wyjazdu w góry no to już sie szykuję . Tym bardziej ze termin nadal mam taki jaki miałam na 22.09
Co do ospy to ja sie pytałam mojego gin. bo u nas ospa w przedszkolu jest mniej wiecej maj-czarwiec a mój mały jeszcze jako jeden z niewielu nie załapał (szkoda), więc jak przechodziłyście to nie ma co sie marwić na razie. Gorzej jakbyście miały kontakt z ospą przed samym porodem to wtedy może być niebezpieczne dla dziecka które będzie się rodziło.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
Siteczko ja już od 26 tygodnia ciąży prasuje na siedząco bo mi wygodniej:)
PolaL to ty kobieto teraz sobie odpocznij po takim maratonie )))))
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
ja też się szybko męczę...miałam okazję to dziś zauważyć jak myłam swój samochód i teścia:) ale ja tylko w środku trochę odkurzyłam i starłam kurz resztę umył mąż
z tego co czuję to moje dziecko nadal ułożone pośladkami do dołu:(mógłby się wreszcie obrócić uparciuch
a co do prasowania to rzeczywiście lepiej na siedząco, kiedyś moim rodzicom do firmy prasowałam bluzki itp, czasami po 200 sztuk i tylko na siedząco się dało...zapomniałam o tym i terach chyba też będę tak prasować