BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #400414 przez PolaL
Lui dobrze że pogadałaś z położną teraz powinno być juz Ci lepiej, a kora na pewno pomoże. Jeszcze czekam i trzymam kciuki za te Twoje białko, żeby było jak najmniejsze :blink:
Ja mam też taki wsad do wózka i w zimie na 100% będzie w użytku.

Co do ciuszków zimowych to mam kilka śpiworków, ale co jakiś czas sobie zaglądam do second handu czy coś fajnego nie ma. U nas śpiworki dla maluchów to tak ok 150zł a tak można trafić niezniszczone fajne ciuszki za grosze. Przy Szymku to 80% moich ubranek miałam z drugiej ręki, warto było wiec i teraz jak coś mi wpadnie w oko to kupuję. Ostatnio kupiłak śpiworek do spania za 4zł zapodam wam fotkę na moje cudo :woohoo:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400416 przez PolaL
Agnesssa ale masz fajny brzucholek też taki chcę :blink:
U mnie wymiarowo bez większych zmian. Ostatnio pani w sklepie proponuje mi tunikę że mi się przyda na później. Jakie później?! Ja już prawie na finiszu a tu ... mnie denerwuje jak mi wszyscy mówią że mam mały brzuszek jak na 7 miesiąc. Dla mnie jest duży ale faktycznie w porównaniu ze znajomymi mam trochę skromniejszy. Widzicie wcale nie lepiej jest mały brzuszek bo i tak ludzie dogadują jak przy większym :angry:

A, okazało się ze w przedszkolu jeszcze jedna mama spodziewa sie dziecka. No i termin mamy zbliżony ja 22.09 a ona 01.10. I obie dziewuszki :) Ciekawe która pierwsza urodzi .

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400417 przez andra88
siteczko ja też mam już pościel zakupioną- ale raczej nie będę jej używać narazie.
Kupiłam rożek i planuję go używać przez pierwsze miesiące, a potem grubszy kocyk. U nas w bloku przez zimę bardzo grzeją i myślę że kocyk starczy, żeby małego nie przegrzać.
agnesssa to dobrze że wypoczęłaś, teraz leniuchuj ile można :) a brzuszek przepiękny!!!

12 lata 5 miesiąc temu #400423 przez siteczko
agnesssa superowy brzuszek :) na niektórych szkołach rodzenia tak sobie malują brzuszki ;) albo jak sobie wyobrażają dziecko które tam siedzi ;)

PolaL ja też jestem za buszowaniem w SH, ale niestety od dwóch miesięcy nie byłam :( i pewnie może być już ciężko :/ tak więc to co najpotrzebniejsze to na szczęście mam, a jak coś to pozostaje mi kupować przez internet.
Co do brzuszka, ja też mam co najmniej o połowę mniejszy od agnesssa :) i właśnie jak byłam w szpitalu to nikt nie chciał uwierzyć, że byłąm w 30 tyg :) pewnie przyjadę rodzić i powiedzą że się wygłupiam że tak wcześnie przyjechałam, hehe ;)

12 lata 5 miesiąc temu #400430 przez andra88
to teraz ja się chwalę brzusiem:

Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400433 przez andra88
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400435 przez andra88
teraz Wasza kolej dziewczyny! Wrzucajcie fotki :)
PolaL super ten śpiworek- i tylko 4zł????? :ohmy: wow :ohmy:
Ja też lubię buszować po SH- niedaleko mnie otworzyli SH i w większości to ciuszki dla niemowlaków- dla mnie to RAJ :lol: :lol: :lol:

Ja uciekam robić obiadek :) Miłego popołudnia kochane!

12 lata 5 miesiąc temu #400484 przez PolaL
nie ma kto mi zrobić zdjęcia więc jakość ...

Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400494 przez Lui
W nawiązaniu do śpiworków :)
ten kosztował 8 zł na allegro (używany cartensa) sprzedawca za wysyłkę (nie ważne ile się zamówiło brał wyłącznie 5 zł plus dorzucał zawsze coś gratis, wszystko miał bardzo dobrej jakości) więc troszkę ciuszków u niego kupiłam z USA sprowadzał, obecnie nic nie wystawia :(

siteczko
tylko nie przegnij :) jak się tylko będziesz źle czuła - odpoczywaj ! :)

agnesssa zdolniacha ta Chrzestna :)

PolaL ja jutro z ciekawości zajrzę do SH :D

ps. ja bym się cieszyła gdybym miała mniejszy brzuszek jak Twój :)! a tak w nic nie wchodzę i jako, że jestem niska (155) to ostatnio w przychodni gdy byłam z Babcią pielęgniarki myślały, że już powinnam rodzić eeeeh... a jak powiedziałam, że dopiero we wrześniu to tak się im głupio zrobiło.. eeeh ;)

andra88 śliczny brzusio, a kiedyś (jeszcze tak nie dawno) były takie małe :))
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400495 przez Lui
I z cieplejszego na jesień wy haczyłam w Komis / SH w maju (w sumie jak nowe - nie widać tego na zdjęciu)za 30 zł (dosyć dużo) tyle, że jak szukałam gdzie indziej to 50zł i w górę.. ale nie mogłam oprzeć się :)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400496 przez MADZIA7
Cześć Dziewczyny,

nie odzywałam sie 2 dni, bo jakiegoś doła złapałam, nie wiem, czy to przez to że stale muszę do jakiś lekarzy chodzić, czy co, i się pozbierać nie mogę. I aż mi głupio jak czytam o Waszych przygotowaniach, a ja nie mogę się zmotywować, żeby wyprać, wyprasować i poukłądać Natalce ubranka, oj biedna ta moje córeczka z taką mamą :( Nie dość, że stale chce mi się płakać, to jeszcze wszystko mnie denerwuje. Przepraszam, że tak biadolę.

Andra, Pola i Agnessa, ładne macie brzuszki, ja się moim nie pochwalę, bo dzisiaj moja lekarka wystraszyła się mojego pępka z przepukliną:( więc nie będę Was straszyć.

Justyśś te objawy porodu, o których mówiła położna, to skurcze jak przy okresie (min. 40s), zwiększona wilgotność, większy apetyt, spanie (tym się przeraziłam, bo 3 ostatnie mam od jakiegoś czasu, a włąściwie to prawie od początku ciąży), obniżenie brzucha, odejście wód płodowych, czopu, itp.

miłego popołudnia

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400510 przez Sandra85
Agnessa to teraz odpoczynek po urlopie,super,ze byl udany :laugh: A zdolnosci chrzestnej powalajace,brzusio przesliczny :blink: Andra,Pola brzuszki super,a mi tam rozmiarami blizej do Agnessy :) Pola sliczny ten spiworek,cos ostatnio sie zachwycam rozowosciami i ogolnie rzeczami na dziewczynki,sa takie slodkie :) Ale mam nadzieje,ze plec mojego Synka juz nie ulegnie zmianie :ohmy: Bo mam wszystko na chlopca :P Madzia glowa do gory,to tylko taka przjsciowa chandra,hormony szaleja.Jutro na pewno sie lepiej poczujesz :kiss: Lui sliczne te ciuszki,kombinezonik mam podobny(dostalam),ale raczej mi sie nie przyda,bo na rozmiar 56cm.A tu wrzesien,pazdziernik jest jeszcze dosyc cieply :) :)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400513 przez siteczko
Fajne brzuszki macie :) Ja ostatnie zdjęcie brzuszka mam z 25 tyg :/ mam nadzieję że w tą niedzielę się uda, jako że to będzie 31 tydz :)
PolaL faktycznie malutki masz ten brzuszek :) ale taki słodki, przynajmniej mały ciężar :) ja też mam właśnie taki mały :) ale to pochwale się po weekendzie :)
Bo jutro jedziemy do moich rodziców, mają też teście przyjechać, tak więc grilowanie się szykuje :)
Lui śliczny ten kombinezon :) ja też właśnie chyba gdzieś muszę upolować, bo w sklepie takie nowe to sporo kosztują, a to raptem tylko na tą jedną zimę.
Co do moich porządków udało mi się wyprasować na 3 raty to co prałam wczoraj, wrzucić nowe pranie i powiesić :) Jeszcze zostało mi jedno pranie ubranek, jedno pranie pościeli [jak kupię ;)] ręczniczka i kocyka :) no i poprasować to wszystko :) ale przynajmniej będę spokojniejsza :) zostawiam to i tak na przyszły tydzień :)
MADZIA7 spokojnie, chyba każda z nas ma teraz różne wątpliwości słabsze dni.. ja wczoraj jak położyłam się spać to normalnie zaczęłam płakać, mimo że cichutko obudziłam męża... a ja po prostu się przeraziłam że nie poradzę sobie przy synku, że nie będę potrafiła się nim zająć :( już nie wspomnę że trochę wyprawka mnie przerasta, chce dobrze, a może wyjść różnie :/ no ale dziś już trochę lepiej... ale chwile słabości mam nie raz :/ tak więc głowa do góry! damy wszystkie radę! :) będzie dobrze :) jak coś to masz NAS :)

12 lata 5 miesiąc temu #400521 przez PolaL
Lui takie cieniutkie śpiworki do spania też mam 4 szt. przetestowałam z małym i fajna rzecz, ułatwia przebieranie pieluchy dzięki temu że dolna część jest nie zszyta.

12 lata 5 miesiąc temu #400682 przez andra88
Witam!
Ale deszczowo dziś, ale uwielbiam taką pogodę :)
Ja już posprzątałam mieszkanko, za godzinkę mąż będzie z pracy i jedziemy na zakupy :lol: :lol:
A co taka cisza na forum? Śpicie jeszcze mamuśki?
Ale macie piękne brzuszki!!!!
Miłego sobotniego dzionka :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka