BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 5 miesiąc temu #399772 przez andra88
Lui tak jak pisała chasiami nie ma się czego wstydzić
Mnie na szczęście to ominęło- ale wszystko jeszcze przedemną :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #399777 przez baby_55
Lui nie ma się czego wstydzić, to normalna rzecz
dbaj o to, zeby nie mieć zaparć, pij dużo wody, jedz jabłka ze skórką bo mają dużo błonnika, unikaj rzeczy wzdymających i zatykających i kup sobie otręby i jedz do śniadania np z jogurtem naturalnym i do tego jakieś świeże owoce, ogólnie jedz dużo świeżych owoców i warzyw a unikaj potraw tłustych i słodkich
tutaj jest tabelka z informacją jakie produkty mają dużo błonnika i najlepiej takie jeść
blonnikpokarmowy.fm.interia.pl/

12 lata 5 miesiąc temu #399804 przez magdalenamksiazek
Witam nową Mamusię :)

Ja dziś rano miałam jazdy doszkalające bo w poniedziałek czeka mnie egzamin na prawko. Już zaczynam sie troszkę denerwować :)

Wylicytowałam dziś komodę dla Basieńki :laugh: bardzo mi sie podobała i musiałam ją mieć :laugh: na łóżeczku mniej mi zależało bo mam juz jedno ale i tak jak za 2 rzeczy to cena spoko :)
allegro.pl/komoda-z-przewijakiem-lozeczk...wno-i2468521498.html

Ja USG mam w środę i już sie nie mogę doczekać. Jestem bardzo ciekawa ile już córka waży :) i czy w ogóle wszystko ok.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399808 przez kasia7775
magdalenamksiazek zdasz na pewno :lol: a nerwów nie unikniesz :P

chasiami Tobie kochana też życzę powodzenia, z pewnością przymkną oko :silly: i bez problemu 5 dostaniesz.

Lui leć do apteki i nie krepuj się niczym, to prawie norma w ciąży. :P

Ja ostatnio mam obsesję i boję się iść spać, bo się boje, ze mi w nocy wody odejdą :ohmy: W ogóle nastawiłam się, ze urodzę w połowie sierpnia, żebym się czasem nie zdziwiła i po terminie nie urodziła hihi
mój mi dzisiaj mówi, że na następny weekend pojedziemy nad jezioro w okolice Kartuz, a ja, że się nigdzie nie ruszam z domu :P bo mogę urodzić. On na to, ze przecież tam są też szpitale, a ja w ryk, ze nie będę tam rodzić :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #399827 przez hanias
aganio87 - byłam w Bydgoszczy w Hurtowni Smykuś- rzeczywiście sporo rzeczy tańszych, kupiliśmy tam wózek (później postaram się wrzucić fotke).
Jeśli chodzi o grilla to bardzo lubię kaszankę ( zawinięta w folię aluminiową z pokrojoną w ćwiartki cebulką i czerwoną papryką)> Pyszności :lol: do mięsa fajne są zapiekane ziemniaki (talarki) z dużą ilością podsmażanego pora.
A na obronie (miałam w czerwcu) też padło pytanie: dlaczego ten temat pani wybrała. myślę, że to tylko formalność.

12 lata 5 miesiąc temu #399833 przez moniab26
Dziewczyny ta obrona to wg mnie w ogóle jakaś farsa - ja nie byłam w ciąży jak się broniłam i miałam dokładnie takie samo pytanie dlaczego ten temat a nie inny.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 5 miesiąc temu #399844 przez chasiami
No to liczę że też będe miała to pytanie :) tylko moja promotorka troszke wymagająca jest :)
Napisze wam we wtorek albo w środe czy także miałam takie pytanie :P

12 lata 5 miesiąc temu #399871 przez madeleine
Cześc dziewczyny :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasia, ty się boisz, że urodzisz, ja się panicznie boję porodu, tego bólu, że po wysiłkach skończy się cesarką, albo co gorsza, że mi serducho nie wytrzyma i koniec... U nas w szpitalu od niedawna jest znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie pacjentki, za darmo, ale nie wiem czy się zdecyduje, po tym znieczuleniu można polegać tylko na osobach trzecich bo samej nie da rady kontrolować porodu (tak czytałam) Właśnie, czy któraś z Was już rodziła ze znieczuleniem? Jak to tak naprawdę jest?

Te tygodnie ciąży to każdy gin liczy po swojemu. Wg mojej położnej skończyłam już 34 tydzień :ohmy: to jej "magiczne kółko" dziwnie liczy :P ale co tam, ważne, że Wikusia sie prawidłowo rozwija :)

Z tą wagą maluszków to ja się martwię, że moja Myszka jest taka mała, a przecież ja jak się urodziłam to ważyłam 2800 gram i 50 cm długa byłam, a byłam przenoszona, 11 dni po terminie się urodziłam. No ale zawsze mówią, że pierwsze dziecko jest mniejsze od drugiego i kolejnych :)

Hanias witaj i koniecznie pochwal się wózkiem :))

Chasiami nie panikuj :) Trzymam za Ciebie kciuki :)

Wiecie co, tak się zastanawiam czy jest sens kupować od razu pościel dla małej, fakt faktem i tak nie będzie od razu spała na poduszeczce-bo niemowlaki nie mogą, kołderką też nie powinno się przykrywać maluszka w pierwszych miesiącach. Doszłam do wniosku, że kupię drugi kocyk i już, mała będzie spała w rożku, i jakby coś to przykryję ją dodatkowo kocykiem, moja znajoma i mama tak robiły i było wszystko okey :) Pościel kupię, później, jak mi się sytuacja finansowa ustabilizuje :P a do wózka kupię coś takiego :) allegro.pl/b-komplet-do-wozka-2-czesci-k...lik-i2484120116.html
Jak dla mnie bomba rozwiązanie na jesień i zimę i do wózka, i do fotelika.

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 5 miesiąc temu #399963 przez Ania14.09
Kurcze fajny ten rożek do wózka, co kupiłaś madeleine Ja kupiłam kołderkę z podusią. tak też woziłam swoją córkę. Natomiast na zimę myślałam o jakimś kombinezoniku. Moja Madzia spała bez podusi,przykryta kołderką, na brzuszku praktycznie od początku, tak też zamierzam teraz :)
O te znieczulenie też pytałam, bo w moim szpitalu bardzo zachęcają, są objęci tym programem "rodzić po ludzku" Jednak w necie naczytałam się dużo złych opinii na ten temat :huh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 5 miesiąc temu #399968 przez baby_55
medeleine ja rodziłam bez znieczulenia i teraz też tak chcę, to jest jednak ingerencja w okolice kręgosłupa i nigdy nie wiadomo jak sie to skończy, więc wole nie ryzykowac :)
kołderko-rożek fajny :) ja przy Adim nie używałam nic takiego i teraz też nie planuję mamy śpiworek do wózka, mamy kombinezoniki cieńsze i grubsze więc obędzie sie bez tego, a kocyków też mam kilka więc nic takiego nie będzie potrzebne

12 lata 5 miesiąc temu #400041 przez Jussstyś
Hej dziewczyny :)
A ja już po pogrzebie, za dużo emocji jak na jeden dzień...
Kuzynka zemdlala dwa razy, ciotka raz, a do teścia karetka przyjechała, bo stracil przytomność-spadło mu cisnienie (choruje na nadciśnienie) ogólnie nie za wesoło było.
No ale oczywiście wszyscy zachwycali się tym jak ''ładnie'' wyglądam, co oni widzią we mnie, jak jak na siebie w lustrze patrzec nie mogę:D

12 lata 5 miesiąc temu #400088 przez hanias
madeline - rożek jest świetny. Gdybym już nie kupiła kołderki to na pewno też bym się skusiła na coś takiego.
Z tego co się orientuję u nas w szpitalu znieczuleniem jest gaz rozweselający (ale czy to działa?). Na następnej wizycie u gin muszę się spytać co z tym znieczuleniem. Też się obawiam tego bólu i w ogóle dlatego staram się jak najmniej o tym myśleć. hehehe

12 lata 5 miesiąc temu #400104 przez hanias
a i napiszcie mi jak sie wkleja zdjęcia :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #400154 przez madeleine
hanias zdjęcia wklejasz jak dodajesz kolejny post :) Czyli klikasz "odpowiedz" i pod okienkiem do wpisania tekstu masz "dołącz plik" tylko radzę ci zmniejszyć zdjęcie bo duże rozmiary nie wchodzą :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 5 miesiąc temu #400197 przez andra88
Hej mamusie!
Jeszcze śpicie? :lol:
Ja wstałam dziś o 8, wprawdzie spałam 10 godz ale jestem jakaś nieprzytomna :dry:
madeleine super ten rożek!
Lui byłaś w aptece?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka