BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 2 miesiąc temu #438785 przez Dave
Kochane baby przesyła Wam wiadomosc:

Mam na imię Nikusia.ur.się 3.10.12 o godz. 6:08 z wagą 3140g obie z mamą czujemy się dobrze.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #438796 przez 26joanna
Dziewczyny informuje ze dzisiaj o 6.08 nasza Baby urodziła Nikusie ,która wazy 3140 g
Baby jeszcze raz Wam Gratuluje i czekamy na zdjęcia i relacje :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #438808 przez Jussstyś
BABY GRATULACJE! NARESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAŚ! :kiss: CZEKAMY NA RELACJE KOCHANA :kiss:

A moja córcia dziś wyjątkowo ładnie spała w nocy : Jak zasnęła o 20 tak dopiero o 1 w nocy zaczęła coś tam pojękiwać, więc dostała cycusia :)
Dziewczyny zauważyłam, że laktacja zaczyna mi się normować, bo już mnie tak piersi nie bolą, jak kilka dni po porodzie :) i malutka jest zadowolona, bo od razu łapie brodawkę, wcześniej, jak piersi były nabrzmiałe, to miała z tym problem i męczyła się biedna czasami nawet godzinę... Ale już jest dobrze i wysypka jej zeszła, tylko ma strasznie suchą skorę na nózkach, ale przed kąpaniem smaruję oliwką, bo tak poleciła mi położna, wtedy lepiej się skóra nawilża :) A jutro mamy pierwszą wizytę u lekarza, zobaczymy co słychać u małej :)
chasiami nie martw się, wiem, że jest łatwo powiedzieć, ale musisz to przetrwać, jakoś dacie sobie radę, przecież nie można sie poddawać od razu... Więc trzymaj się, Aluni na pewno zejdzie wysypka i bedzie dobrze :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #438878 przez czajusiątko
Baby gratulacje! W końcu i Ty się doczekałaś :kiss:
No to wychodzi na to, że zostałam sama w dwupaku... tak mi się przykro i samotnie zrobiło :(
A znając życie jutro jak pójdę rano do szpitala to zbadają mnie i powiedzą, że jeszcze nic się nie dzieje i mam czekać jeszcze z tydzień. Ehhh...

12 lata 2 miesiąc temu #438978 przez patys
czajusiątko nawet jeśli ostatnia to pamiętaj że my tu jestesmy ciągle na forum nawet jeśli już rozpakowane:)no i wszyscy zapamiętają przynajmniej kto to ostatni swoje dzieciątko urodził z naszego forum:)i ty się doczekasz:)

12 lata 2 miesiąc temu #439000 przez kasia7775
Baby gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: nareszcie się doczekałaś :)

Karolak Dla Ciebie też gratulacje, namęczyłaś się sporo, ale najważniejsze, że wszystko jest ok :kiss:

Mój Oli rośnie w oczach, byliśmy go dzisiaj zważyć i przeżyłam szok :ohmy:
Fakt, że nie wchodzi w spodnie, które jeszcze jakieś 1,5 tygodnie temu nosił...
Dzisiaj ważył 5610 g :lol:

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #439003 przez Anulka
Baby G R A T U L A C J E !!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: W KOŃCU DOCZEKAŁAŚ SIĘ NIKUSI :laugh:
[/b][/color]
Życzę szybkiego powrotu do domku i czekamy na zdjęcia i relacje :) .

Jussstyś jeśli Ala Chiasami, ma Atopowe zapalenie to nie jest to takie proste. Sama przeczytaj :

pl.wikipedia.org/wiki/Atopowe_zapalenie_sk%C3%B3ry

Kasia7775 Oli jest przesłodki !!!! :laugh: :laugh: Kochana, przecież Ty masz zdrowe dziecko ze ZDROWĄ wagą !!! :lol: Mój Julianek pewnie też gdy skończy miesiąc będzie podobnie ważył, ponieważ był ważony ostatnio tydzień temu, gdy miał 2 tygodnie i już przybrał 600 gr od wyjścia ze szpitala, ważył 4300 :laugh: .

12 lata 2 miesiąc temu #439041 przez Jussstyś
Anulka masz racje, szczerze mówiąc nie wiedziałam coto za choroba ale juz wiem...

12 lata 2 miesiąc temu #439240 przez Patka0308
hej:) dziewczyny mam takie pytanie, kiedyś któraś pisała o takim czymś, tylko nie wiem jak się to nazywa postaram się wytłumaczyć o co chodzi bo teraz chciałabym to kupić a nie wiem jak się to nazywa;) wiec... jak dziecko jest małe to służy jako mata edukacyjna jak dziecko jest troszke wieksze to moze przy tym stać;) może któraś wie o co konkretnie mi chodzi?

12 lata 2 miesiąc temu #439254 przez gorla
Karolak Gratulacje :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Baby no i ty sie. doczekałaś :lol: :lol: buziaki wielkie dla ciebie i Nikusi :kiss: :kiss:

A ja wczoraj miałam dziwne bóle brzucha, bolało ostro, ale nie na dole a u góry, pojechałam na porodówkę , bo sie wystraszyłam i mała kopała okropnie. Gin mnie zbadał, usg zrobił i stwierdził, ze ok i nic sie nie dzieje, a od czego ten ból :unsure: :unsure: :unsure: o 13 byłam u gina, a przeszło dopiero ok 18 jak poleżałam. Dziś jak ręką odjął, jedynie czuję ucisk na dole brzucha jak wczesniej i Majka główka puka w szyjkę :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #439310 przez andra88

12 lata 2 miesiąc temu #439326 przez Patka0308
andra88 o właśnie o to mi chodziło :) dziękuję ślicznie :kiss: :) :) :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #439331 przez andra88
Patka- nie ma za co :*

12 lata 2 miesiąc temu #439348 przez chasiami
Witajcie dziewczynki

Baby gratulacje!!! i ty kochana się doczekałaś! :)

Alusi będzie ta wysypka wychodzic co chwile, bo niewiadomo na co jest uczulona :( musimy sie zgłosic na konsultacje alergologiczne. Dzisiaj miała byc szczepiona, ale przez tą wysypke nie była. Nie wiem co dalej. A najgorsze, bo nas nastraszyli, że może dostac astmę oskrzelową i jest na to 50% szans, bo ja jak byłam mała to też miałam astmę oskrzelową silną, że kilka razy (ze to tak nazwię) - byłam ratowana.
Aż się boję :( co jeszcze moze czekac moją kochaną Alusię :(

Byłam u gin na kontroli. Wszystko zagojone. Możemy zaczac sie przytulac, ale musimy uważac (jak nie chcemy na razie dzidziusia) bo jeszcze chwila i owulacja rozpocznie się na nowo.
Powiem wam szczerze, że boje się tych przytulanek po porodzie, bo badanie ginekologiczne mnie bolało, to tak samo mogą bolec pierwsze przytulanki.

12 lata 2 miesiąc temu #439401 przez agnesssa
baby karolak gratuluję wam :*

Hej wam
Wczoraj wyszliśmy ze szpitala ale na raziemi kiepsko u mnie z czasem. mam problem z cycuchami bo mały z zachlannosci poranil mi je do krwi i nie jestem w stanie go teraz przystawiac, a cycki mi zaraz eksploduja. próbuje ściągać ręcznym laktatorem z aventu ale mimo pełnych piersi bardzo po maks schodzi i sytki dalej się ranią. mąż chce mi jechać po ten elektryczny medela ale się zastanawiam czy jest sens. czy szybciej ściągnie mniej raniąc skutki ?

Jak tylko się ogarne to opisze jak to bylo ze ma :)

Maks to cudowne dziecko. nawet się nie spodziewałam ze tak spokojną będzie pierwsza no w domku :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka