- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do octaniseptu, to miałam jak Patypępek fajnie odpadł, a póżniej się paprało. dostałam jakąś maść, poza tym zaczęłam więcej przemywać mu w środku, pępka i pomogło.
Anulka to jest jedyny plus cc. Dla dziecka są same minusy, no chyba , że są konkretne wskazania zdrowotne zagrożenie życia lub zdrowia. Mi groziła rzucawka, bo dostałam mega ciśnienie i mogłam zapomnieć o normalnym porodzie. Sama mam porównanie i mimo okaleczenia i traumy porodowej, wolałabym rodzić dołem. Kiedyś nie będzie prawie śladu w pochwie po porodzie, a blizna na brzuchu i pocięta macica są do końca życia. Jednak każdy ma prawo do własnego zdania.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
już chyba wszystkie aktywne się rozpakowały? Wielkie gratulacje dla maluszków i dzielnych mamuś.
Dziewczynki na bolące i popękane brodawki tylko Maltan - normalnie działa cuda, przykłada się go na wkładkach laktacyjnych po każdym karmieniu, od razu czuje się ulgę a na drugi dzień mnie np już nie bolały sutki tak jak na początku, po trzech dniach całkowicie się zagoiły, a najważniejsze, że jest obojętny dla układu pokarmowego maluszka.
Ania14.09 co do połogu i przytulanek to niby trwa 6 tygodni ale np jak byłam na kontroli u swojego gina 4 tyg po cc to zapytał mnie czy już współżyję - ja mu na to, że nie -nie ukrywał zdziwienia, że jeszcze czekamy. Przepisał mi minipigułkę Cerazette - podobno obniża libido - to u mnie działa jakoś odwrotnie - ja mam teraz większą ochotę niż przed ciążą no i cóż nie żałujemy sobie.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Lui princessa Lila prześliczna, a jak wysoko głowę trzyma
Ja po porodzie SN czuje, że "dziura" jakaś większa Ale i tak nie wybrałabym CC z własnego wyboru. Wiadomo, nie zawsze ma się wybór. Jeszcze mój nie sprawdzał jak mu pasuje a doczekać się już nie może. Czekam aż 6 tygodni minie, wizytę mam po 7 tygodniach. Tak mi spirala po głowie chodzi, co myślicie? Nie mam zamiaru mieć już więcej dzieci
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
no ale teraz muszę co najmniej ze 3-4 lata poczekać bo trzy porody w trzy lata ( 2010 SN, 2011 CC, 2012 CC) to duże obciążenie dla organizmu dlatego już teraz dostałam te pigułki a później mamy z moim ginem zastanowić się nad jakąś antykoncepcją - też właśnie zastanawiam się nad spiralą
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Kochane mamuśki mam problem- mam nadzieję że mi troszkę pomożecie.
Moje małe szczęście od 3 dni nie robi kupki. Próbuje zrobić kupkę(napina się) ale nie może, jedynie to puszcza cały czas bączki. Już nie mogę patrzeć jak tak cierpi
Dodam że karmię go cycusiem i dokarmiam mlekiem M.
doradźcie mi dziewczyny co mogę zrobić/ co mu podać żeby przestał cierpieć
pozdrawiam, buziaki
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Andra lepiej czopek glicerynowy małemu włóż, termometru bym nie polecała. Jak nie płacze przy napinaniu się to nie martw się jeszcze.
moniab26 ja już nie mam zamiaru mieć więcej dzieci, bo trójkę już mam no i 37 lat na karku wiec wystarczy
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale z drugiej strony, jak mówi mój mąż, nie możemy za bardzo odciągać z kolejnym dzieckiem, aby na wywiadówki nie chodzić w wieku dziadków.
Ania twój Filipek ma bardzo charakterystyczne rysy i widzę w nich przyszłego naukowca ( poważnie !! ) . Takie ma zamyślone, mądre spojrzenie, jakby coś obmyślał .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
jak dokarmiasz mm to sprobuj dac troche przegotowanej wody do picia, a sama jedz dużo jabłek, dużo pij a jak woda nie pomoze to jest tez herbatka z hipp ulatwiajaca trawienie granulowana dla maluszkow
my myślimy o trzecim ale za jakieś dwa lata dopiero, więc póki co przerwa, karmię i bede nadal wiec tylko jakies tabletki
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
- Otrzymane podziękowania: 0
W czwartek odeszly mi wody,pojechalam do szpitala odeslali do domu,w piatek rano pojechalam tez wyslali do domu o 22 pojechalam w piatek juz sie na dobre zaczelo. Ale malutki sie zakleszczyl,sama bym go nie urodzila. Musieli mnie ponacinac i uzyc kleszczy. A teraz dlatego ze maly rodzil sie 32godz,bo w sobote o 7.08 to ma teraz infekcje,(byly nawet podejrzenia o sepse) to co przezylismy wole nie pamietac, na szczescie wyniki juz so dobre, ja lykam jeszcze leki bo mi wyszla anemia po tym wszystkim. wymordowali nas strasznie, ale to jecie wszystko wynagradza
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa