- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Kazdy sie smieje jak położne kazuja hartować sutki przed porodem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
mój maluch ma dziś 3 tygodnie i już widzę jak się zmienia:) w nocy dał mi nawet pospać bo spał od 20 do 1:30 wiec 5 godzin pod rząd:)ja się położyłam o tej samej godzinie wiec tez sie wyspałam:) potem jeszcze spał do 4 i od 5 do 6...ale za to w dzień śpi bardzo mało..wczoraj od 14 nie zmrużył oka do 20!!no chyba że na 10 minut:)
dziś przychodzi położna więc dowiem się może czy jego pępuszek jest ok co z tą przepukliną??poza tym ciągle mu jeszcze czasem krwawi po odpadnieciu pępka...nie jakoś dużo tak delikatnie...
chiasami ciągle myślę o tobie...mam nadzieję że jakoś sobie radzisz...buziaczki gorące dla twojej dzielnej Alusi
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chiasami bądźmy dobrej myśli, że jednak Alusia nie będzie miała astmy, i szybko poznacie alergeny wywołujące u niej AZS i to pozwoli jej normalnie czuć się. I jeszcze jedno, czy słyszałaś o odczulaniu? Jest to co prawda proces trwający trochę czasu, ale jeśli teraz się to rozpocznie, to jest większa szansa że Alusia wyzdrowieje całkowicie.
I polecam Ci tego lekarza:
www.znanylekarz.pl/leszek-bill/alergolog-pediatra/warszawa
www.znanylekarz.pl/leszek-bill/alergolog...a/warszawa/NEUTRALNE
Znam go osobiście i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że jest jednym z najlepszych alergologów w Polsce.
Trzymam kciuki za Was i nosek go góry Kochana .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Agnessa mimio wszystko przystawiaj małego. To samo miałam z Magdą z sutkami, z Filipem mnie ominęło. Przy każdym złapaniu cyca miałam łzy w oczach. Staraj się suszyć sutki po każdym karmieniu.
Patys ja miałam to samo z pępkiem. Ze szpitala poradzili zamiast spirytusu octenisepst i położna powiedziała, że to gówno. Przemysł farmaceutyczny działa jak działa i przedstawiciele medyczni robią swoje. Później lekarze polecają pacjentom niekoniecznie coś lepszego. Przez ten octe.. dłużej goją się pępki. Opdpadł szybko, ale jeszcze się paprało
A mój mały przybrał już kilogram i urósł 4 cm. Z racji tej , że urodził się mniejszy nie jest takim wielkoludem.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
Ania14.09 jak dobrze Filipkowi, że ma tak cierpliwą Mamusię niech ładnie rośnie na cycuszku Popieram Cię w 100% moja siostra karmiła piersią, nie raz miała kryzysy..takie o których piszesz, wiec za wszystkie karmiące piersią trzymam kciuki :* !
jeśli chodzi o alkohol to mówili mi ze piwo karmi pol butelki ładnie działa na laktacje ale np kieliszek wódki czegoś mocniejszego odwrotnie (ja tak robiłam jak już nie dało się mojej córci przerzucić na piers z butelki i musiałam pozbyc się mleka )
baby_55 Gdybyś wróciła do Pl to rób doradę laktacyjnego z Twoim podejściem
kasia7775 jakiiii duzyyyy !
Patka0308 ja czasem moja pod tym ogródkiem kładę, ogląda sobie świecidełka i slucha muzyki (ale to sama muszę jej włączać)
chasiami mój ex miał AZS da sie z tym żyć, tylko niestety jak pamiętam cale życie musiał używać np Emolientow raz bylo lepiej raz gorzej..ja trzymam kciuki aby było u Was tylko lepiej :*
jeśli chodzi płacz, marudzenie moja to mistrzyni mam wrażenie
godzina to co któryś dzień normalka a jak już wpadnie w histerie bo za długo nie spala to końca nie ma, na raczki czy nie raczki.. nie da się uspokoić - choć ja jestem bardzo spokojna jeszcze jest zazdrosna jeśli rozmawiam przez komórkę Dzieci sa bardzo inteligentne - w tym momencie siedzi na rekach i ogląda ściany (kocha to rozglądanie się po pokoju) a ja pisze jedna reka..
z ciekawszych akcji - ostatnio jak Lila zasneła o 23:40 - to wstała o 6:45 rano.. najpierw myslalam, ze to Maz ja w nocy nakarmił a ja tak mocno spalam.. ale tylko myslalam, Lila faktycznie tyle spala.. ale to tylko raz, ale jaki to był raj - wyspalam sie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
GRATULUJĘ wszystkim rozpakowanym MAMUSIĄ!
W końcu udało mi się przebrnąć przez forum
Dziękuję za GRATKI
Tymuś jest przekochany, nie mogę się napatrzeć Co do porodu, to myślałam że będzie gorzej opisze w kolejnej wolnej chwili
Ze szpitala wyszliśmy w poniedziałek popołudniu i tak jak baby_55 zauważyła z MADZIA7 spotkaliśmy się w szpitalu tak więc nasze dzieciaczki czekały na siebie hehe
Jako że agnesssa dopiero co wyszła ze szpitala, a wcześniej nie miała jak aktualizować tabeleczki, pozwoliłam sobie to zrobić, a agnesssa tylko przepisze do tej głównej formuowej
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
TYMON JAN 28.09.2012 godz. 19:15 57 cm szczęścia 3830 g radości
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do przytulanek z mężem, to muszę wam się przyznać, że już po przyjściu do domu nie mogłam i dalej nie mogę się doczekać. To chyba jedyny plus cc. Dziecko nie wychodzi przez kanał rodny i nie ma w pochwie rany. Z Magdą z przymusu i poświęcenia zrobiłam to po dwóch miesiącach, a później bardzo rzadko dopuszczałam przez rok męża do siebie. Nie wiem jak będzie później,ale teraz nie czuję żadnego lęku, ale jeszcze trochę krwawię poza tym połóg trwa 6 tygodni i wolę nie wariować
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i widzę jeszcze kilka ZA co do CC związanych już bezpośrednio z dzieckiem.... no ale już jest jak to się mówi " po ptokach" i nie ma sensu pisać o tym teraz.
Siteczko Tymuś jest przesłodki i ma takie mądre oczęta
Luia twoja Lilusia jest przecudowna, prawdziwy kwiatuszek i tu bym jej dała co najmniej 3 miesiące , ale zauważyłam, że wszystkie nasze dzieciaki na zdjęciach wyglądają na starszych niż są, tylko nie wiem czemu tak jest.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
aniamasz rację co do octaniseptu już mi ktoś mówił że po spirytusie szybciej się goi i dziś położna kazała nam do szpitala jechac to mu w sekundzie czyms tam posmarowali żeby już tak delikatnie nie krwawił i kazali w domu spirytusem przemywac:)ogólnie nie krwawił jakoś bardzo ale położna powiedziała ze po co ma się to jeszcze paprac...Mati wreszcie usnął bo nie spał od 10!!!
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Malutka słodziutka , a Adi - przystojniaczek mały . Widać po oczętach, że jest dumny ze swojej roli starszego brata
Patys mi też położna poleciła octanisept na moje krocze i na pępuszek. I on mi szczerze mówiąc bardzo pomógł - krocze zagoiło się w mig , poprawę czułam prawie odrazu. Pępuszek też nim psiukałam i kikut odpadł bardzo ładnie po kilku dniach tzn. wczoraj ( używałam octanisept kilka dni) i nic Juliankowi tak się nie babrze. Położna polecając mi octanisept zastrzegła aby po psiuknięciu dokładnie dookoła kikuta osuszyć wszystko.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Lui
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- :)
BABY SŁODKO WYGLĄDAJĄ DZIECIACZKI RAZEM !
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
Anulka, patys nam w szpitalu powiedzieli aby psikać 2x dziennie właśnie octanisept i kukut dziś odpadł a to 6 doba teraz oby się ładnie zagoiło to co zostało
a co do popękanych brodawek to ja się dołączę jeszcze w szpitalu zrobiła mi się ranka na jednym, a to dlatego że zawsze był inny i na dodatek wklęśnięty... i teraz strasznie się męczę, bo raz dobrze chwyci a raz nie, więc już nie raz zaciskałam zęby, łzy leciały... już kapturki stosowałam... smaruje własnym mlekiem, wietrze, smaruje od czasu do czasu bepathenem i ciągle ranka jest.. wczoraj musiałam ręcznie odciągać bo tak mi się pierś twarda zrobiła od zastoju :| mam nadzieję że to minie, bo z drugiej może mi doić i doić w ogóle mnie nie rusza i aż miło karmić