BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #313018 przez patys
no jakoś dzień minął bez tego bólu, chwilami trochę zabolało ale nie tak jak wczoraj:)dzięki za wsparcie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #313075 przez madeleine
mnie caly czas pobolewa lewy jajnik, o dziwo gin mi mowil ze to wlasnie prawy jest powiekszony :p ale powiedzial ze mam sie nie przejowac i juz :) mam sie bac i panikowac jak bede krwawila lub plamila.

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 10 miesiąc temu #313265 przez makrelcia
Witam nowe mamusie :)
Odnośnie wagi to mi jakieś 1,5 kg spadło. Sama nie wiem dlaczego bo pochłaniam takie ilości jedzenia, że zastanawiam się czy do ko nca ciąży będę w stanie się ruszać w ogóle :)
A ja wczoraj miałam kiepski dzień. Około południo zaczęło mi być słabo i rozbolała mnie głowa. Cały dzień przeleżałam, a moje spanie było tak niespokojne, że bardziej się umęczyłam niż wyspałam. Ale dziś wstałam do pracy i zobaczymy jak minie dzień. Oby bez takich dolegliwości :)

No i za cały tydzień mam usg :) Już odliczam. hehe nawet mam głupie założenie, że jak będzie wszystko ok to jadę kupić spodnie ciążowe :) Oby wszystko było ok !!

A mnie też lewy jajnik boli a torbielke mam na prawym :D Ot taki psikus :)

Miłego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #313276 przez aganio87
Witam kochane i przepraszam że nie było mnie w weekend ale jak pech to pech nie dość że jak pisałam że w tyg prawie wpadliśmy do rowu przez śnieżyce to w sobote zaprwadziliśmy samochód do naprawy bo czujnik temperatury wariował i nie można było odpalić samochodu no i jak pojechaliśmy po odbiór samochodu to mąż zgubił gdzieś portwel a tam nie dość że kasa 700 zł to wszystkie dokumenty dowód dosobisty prawo jazdy dowód rejstarcyujny samochodu OC masakra a na dodatek ja sie przeziębiłam i w niedziele mąz miał jechać do Piły na testy sprawnościowe do Policji i co ja musiałam jechać a sie tak fatalnie czułam ale czego sie nierobi byle tylko wszycho zdał i sie dostał do policji.... no i jak wróciliśmy ok 16 to zjadłam obiad, wypiłam duży kubek wody z cytryną i położyłam sie spaciu i rano sie obudziłam

madeleine witaj i gratulacje dzidziola :)

makrelcia ja też schudłam ok 1,5 kg a też dużo jem co 2 godziny jak z zegarkiem w ręku :) :) :) te moje dzieci chyba nie chcą urosnąć albo wszystko pochłaniają i niedługo i balon pod brzuchem urośnie :) :) hehehehe

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #313280 przez makrelcia
aganio87 no jak pech to pech... A mąż chociaż zdał te testy ? Dokumentami i kasą się nie przejmuj. Pieniądze rzecz nabyta :) Ważne żebyś teraz się nie rozchorowała. Pod kocyk w ciepłych majciochach i będzie git :)
Z moim jedzeniem jest już lepeij... jem co 3 godz a nie co 2 :D

12 lata 10 miesiąc temu #313289 przez agnesssa
Hej babeczki :lol:

Aganio przytulam, co za tydzień miałaś :huh: Ale Makrelcia ma rację pod kocyt teraz i zadbać o siebie :kiss: :kiss:

Makrelcia no to nieźle :woohoo: Bylebyś teraz za mało nie jadła :silly: Czekam z niecierpliwością na zdjęcie z USG :woohoo: I plan ze spodniami jest super :lol:

A ja też wczoraj się kiepsko czułam, miałam okropne zawroty głowy i też cały dzień przeleżałam z książką :woohoo: Nie żebym narzekała, bo brakowało mi takiego lenistwa, ale dzisiaj w cale nie czuje się lepiej, a znowu w pracy trzeba siedzieć. Myślałam, że mdłości zaczynają mi przechodzić, bo już nie wymiotowałam cały weekend, ale już dzisiaj od rana powtórka z rozrywki, ciekawe kiedy przejdzie :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #313309 przez Fk
Witaj Madeleine- gratulacje ciąży:)

Współczuję Ci Aganio - ostatnio coś pod górkę u Was. Ale w końcu się wszystko uspokoi i ułoży, a o złych momentach zapomnicie.

Po baardzo leniwym weekendzie zebrałam się rano do pracy i już nie mogę usiedzieć a minęło dopiero 20 minut. Boli mnie dziś brzuchol, mam białawo-żółte upławy (białe ok, żółte - nie ok), mdli mnie i mi ogólnie słabo. Mam nadzieję, że to przez tą pogodę. Jeszcze 2 tygodnie i 1 dzień do USG - ciężko wytrzymać.

12 lata 10 miesiąc temu #313319 przez chłopek
Fk pewnie masz jakąś infekcje wybierz sie do lekarza

12 lata 10 miesiąc temu #313324 przez makrelcia
Fk widze, że też odliczasz dni do wizyty :) Pewnie dopóki dzieciaczek nie zacznie kopać i nie będziemy go czuły codziennie to tak będziemy się niecierpliwiły z tymi wizytami :)

Mam pytanko do Was... Cierpną mi strasznie nogi jak siedze i w nocy czasami też. Czy to coś ciążowego ? Czy zupełnie inna bajka ? Macie coś takiego ?

12 lata 10 miesiąc temu #313347 przez Fk
Chlopek, też się obawiam, że to może być infekcja, ale z drugiej strony miałam podobne objawy jak mi robili wymaz na którym wyszło wszystko ok. Wezmę globulki z kwasem mlekowym (gin mówil ze mogę) i jak jutro się nie uspokoi to się wybiorę do lekarza.

Makrelcia - odliczam dni do końca kolejnego USG i końca 1 trymestru jak zaczarowana. Nie wyobrażam sobie życia po stracie kolejnej ciąży, tym bardziej że wokół mnie same brzuszki które niebawem rodzą. W sobotę dotknęłam brzucha znajomej (7,5 miesiąca) i poczułam jej synka jak się rusza. Przeraziłam się, że mogłabym swojego dzidziusia nigdy nie poczuć. I od tego czasu nie mogę zapomnieć o tym myśleć. Raczę się meliską, pocieszam że na USG maluszek wyglądał na dużego i silnego. Ale niepokój jest.

12 lata 10 miesiąc temu #313412 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Ja tez odpoczywałam w weekend :) Mi przeszły mdłości , zgagę mam jak zjem coś z duza ilością przypraw , ale cały czas pobolewa mnie to podbrzusze i wiem ze to zapalenie pęcherza , które wyszło w badaniu. Niestety nie moge nic na to brać wiec leczę się żurawina .....
Dziewczyny w jakiej pozycji spicie? Szykujecie juz swoja lewa strone? A moze caly czas spicie na lewym boku? Czy tylko ja mam z tym problem :P bo uwielbiam spac na prawym i na brzuchu.....

12 lata 10 miesiąc temu #313415 przez Anulka
Ja też miałam skurcze nóg, czasem też rąk. To brak potasu. Pij soki pomidorowe lub kup potas w tabletkach w aptece.

12 lata 10 miesiąc temu #313436 przez aganio87
makrelcia tak mąż zdał te testy... :) i na 40 osób był 5 więc jest nie źle :) :)

już ciul z pieniędzmi ale chociaż by ktoś dokumenty oddał bo jak nie to 2 miesiące do tyłu i bede musiała męża wozić do pracy na 4 bo nic nie jeździ tak wcześnie no a za nim wyrobi sie wszystkie dokumenty to też minie a że niedawno kupiliśmy samochód spad inowrocławia to dowód rejstracujny trzeba bedzie załatwiać tam i papery ściągnąć z Inowrocławia.... och Fk oby z budową chociaż było dobrze bo już mam dosyć tych niefartów.... :angry: :angry: :angry:

makrelcia i agnesssa dziś zamierzam cały cas leżeć w łóżku i sie nie ruszać z niego.... temperatury jako takiej nie mam ale pije caly czas herbatke z cytryna...

A co do zawroów głowy to dziś w nocy jak wstawałam siusiu to 2 razy sie omsknęłąm ale to chyba z osłabienia, i krew z nochala też ( nie lecie ciurkiem ale jak smarcze to krwią)

Joanna ja tylko na lewej stronie moge spać bo ja śpie na prawym boku to mam zatkany nos i nie moge oddychać a jak leże na plecach to mnie kręgosłup boli ( od zawsze nie mogłam tak spać) więc zostaje mi na lewym boku lub na oszukanym brzuszku (tak troche na brzuchu ale jednak na lewym boku :)) i najśnieszniejsze jak mam podkurczoną rękę jakśpie to po 10 minutach mam całą ścierpniętą...

[*] 6.11.2011

12 lata 10 miesiąc temu #313460 przez Anulka
Ja zasypiam na prawym boku od zawsze. W nocy się kręcę i śpię później rożnie na brzuchu, plecach, lewym, prawym boku.

12 lata 10 miesiąc temu #313509 przez kasia7775
Witam poniedziałkowo :laugh: :laugh: :laugh:

aganio87 faktycznie wszystko przeciwko wam... ale nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze. Co do dokumentów, może ktoś uczciwy odda? My też mieliśmy taką sytuację, mój zgubił portfel ze wszystkimi dokumentami, ale nawet nie zauważył. :lol: Przyjechała policja do jego ojca w innym mieście (jest tam zameldowany), że znaleziono w CZ. portfel jest do odbioru na komendzie w CZ. :lo l: :lol: :lol: Wypadł mu z kieszeni i znalazła go teściowa dzielnicowego. Taki fuks :lol:
Gratulacje dla męża!!! :laugh:
Dbaj o siebie, bo to teraz najważniejsze :kiss:

Makrelcia tez się już nie mogę doczekać USG, zwłaszcza, że będę miała na lepszym sprzęcie robione teraz.

Ja zasypiam na brzuchu, a potem prawdopodobnie ( z relacji mojego) przyjmuję różne dziwne pozy :lol: :lol: :lol: Ostatnio dowiedziałam się, że 15 minut na rowerze jechałam :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka