- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Jest jakaś dziewczyna która bezobjawowo przechodziła ciążę? Pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Napiekłam faworków , oponek i ugotowałam kwaśnice Zjadłam 1 oponka , ale musiałam zjeść taka gorącą kwaśnice bo tak pachniała , no i zjadłam 2 miski
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
czytałam gdzieś że na zaparcia dobre są otręby. tylko pytanie jakie?? żytnie,pszenne czy owsiane?? Może wiecie dziewczyny?
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Kochana jak brzuszek ci urusł to wstawiaj zdjęcia z chęcią obejerzymy...
Ja już mam 4 pączki za sobą i jest mi aż niedobrze ale fajnie tak sie najeść słodkiego i obiecuje nigdy więcej hehehe..... a po pączkach zdjadłam ogórki kiszone i wypiłam cały sok z tych ogórków... hmmm pycha... ale bym sobie zdjadła kapuste kiszoną ....
Joanna kwaśnica to tzw kapuśniak???
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mi brzuch jeszcze nie urósł ale nie moge chodzić w większości spodni , a dokładnie tylko w jednych jest mi wygodnie. Po prostu nie chce uciskać brzucha , wiec nie zakładam dopasowanych . Dobrze ze kupiłam już spodnie ciążowe , tzn , zwykle jeansy z gumkami z boku i jest w nich rewelacyjnie
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
ja też w jeansy nie wchodze już od 3 tygodzi i tylgo w leginsach albo getrach ale zamierzam iść i kupić ciążowe rzeczy bo u mnie to każda ciężarówka w rodzinie to o połowe niższa i chudsza... a ja mam 183cm i już waga przybiera...
dziś odebrałam wyniki krwi i tych wszystkich badań i prawie wszycho ok oprócz hemoglobiny bo zamiast minimum 12 mam 11 i hematokryt mam 36 a powinno być 37
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj dostałam pismo z szpitala , wizytę na badania i usg mam 13 marca wiec będę widziała dzidziusia , ciesze się bardzo
Luska mi dziś mówi :" mamo a Ty może masz dwoje dzidziusiów w brzuszku" ..... może już tak wyglądam
Zaraz zmykam spać , bo dalej myślę o kwaśnicy
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Stokrotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też ciążę przechodzę prawie bezobjawowo. Nie wymiotuję, czasami tylko delikatnie odczuję, że mnie mdli.
Aganio dobrze, że Wam się nic nie stało
Kamilo chyba zmień lekarza. Ja biorę luteinę. Brałam dwie tabletki a teraz jedną od tygodnia. To dlatego, żeby właśnie potem nagle nie odstawić. Będę brała jeszcze ok. miesiąca czyli gdzieś do około 16 - 17 -stego tygodnia ciąży. Teraz jestem w dwunastym. Też jestem po poronieniu. Gin zwiększyła mi dawkę w porównaniu do pierwszej ciąży. Lepiej skonsultuj się jeszcze z jakimś ginekologiem.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do chęci na sex ona mi nie minęła kiedy zaszłam w ciążę. Kochamy się z mężem codziennie a wolne dni kilka razy dziennie. Mieliśmy postanowienie, że w pierwszym trymestrze dla dobra dzieciątka powstrzymamy się od kochania się, ale na postanowieniu się skończyło. Ale jak dotąd nic się złego nie zdarzyło, w następnym tygodniu kończę pierwszy trymestr, więc nie jest tak źle .
Jedyne na co nie mogę patrzeć to jest smażona ryba. No normalnie tylko spojrzę i czuję jak mi w żołądku robi się sztorm.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
A czuję się bardzo dobrze. Może z pare razy miałam mdłości- można na palcach u jednej ręki policzyć. a wymiotów zero. czasem mnie zgaga pali, i mam zaparcia. brzuszek mi rośnie- w ciuchy sprzed ciąży ledwo się mieszczę Jakby nie to że brzuszek nabiera kształtów ( oraz brak miesiączki) to bym nie wiedziała że jestem w ciąży. Trochę się martwiłam że coś jest nie tak, że nie mam żadnych objawów- ale byłam u lekarza i nasza fasoleczka zdrowo nam rośnie.
Jest jakaś dziewczyna która bezobjawowo przechodziła ciążę? Pozdrawiam
Andra, ja! i mialam jeszcze mniej, bo jak dotad bez mdlosci, zaparc, nie wiem co to zgaga i brzusio wyszedl dopiero tydzien temu
Chodzilam i sie zastanawialam czy ja aby na pewno w ciazy jestem
No sennosc byla "jako taka", bo jak ktos caly dzien leniuchuje, to tez i trudno sie zmeczyc
Nie martw sie Andra! Wszystko jest ok!
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
Anulka ja też nie lubie zapachu smażonej ryby.... musze wyjść z kuchni ale to pojedyncze ekscesy....
Majówka pokaż nam swój brzusiol
- Fk
- Wylogowany
- gaworzenie
Objawów też prawi nie mam - czasem mi się kręci w głowie, jestem bardzo zmęczona, po pracy zaraz idę spać, od czasu do czasu lekko mnie mdli (ale nie wymiotowałam jeszcze) i bolą piersi (szczególnie przy dotyku). Do tego sikanie prawie non stop - w nocy wstaję ok 3 razy. Na seks też nie mam ochoty i bardzo mi szkoda teraz mojego męża z tego powodu
No i brzucho rośnie. Dzisiaj nie zapięłam się w materiałowe spodnie w których w zeszły poniedziałek byłam w pracy. Jeansy noszę rzadko i jeszcze nie ciążowe, ale nie zapinam na guzik tylko robię pętelkę z grubszej gumki recepturki. I okazuje się, że bluzeczki robią się ciasne i podkreślają brzuszek,czego na razie jeszcze nie chcę bo jestem nowa w pracy. Domyślam się, że i tak czekają mnie niezłe plotki...
Muszę chyba iść na zakupy, ale tak bardzo mi się nie chce...