- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Mój też ostatnio często się budzi w nocy. Ale smoczek starcza i usypia dalej.
Ania 14.09 Mój raz dostał od pediatry klople. nie pomogły to wysłał do okulisty. Tam dostaliśmy następne kropelki, które widze nic nie dały. Okulistka mówiła, ze jak nie pomogą to będziemy kanalik czyścić i nie bedziemy się bawić w kropelki przez pół roku.
Dostaliśmy w końcu nagrode z rossmana
jednak mojemu dziecku najbardziej spodobało się opakowanie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dzieczyny chyba nestle i bebiko oszalały
Bo dostałam 4 mleka i 2 kaszki, każda osobno zapakowane a dzisiaj jeszcze dostałam z Bobovity marcheweczke i oczywiście pełno ulotek
Makrelcia ty to masz szczęscie ! Też bym coś chciała wygrac ale jak narazie to mnie to nie czeka jedynie bede dostawac pełno probek
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Za nami fajny dzionek, Natalka dużo dziś odkrywała i poznawała, nauczyła się włączać pozytywkę przy foteliku i niezmiennie szaleje za swoim tatą, obdywoje są w sobie zakochani, a ja jestem wyalienowana, jednak jakoś bardzo mi to nie przeszkadza;)
Siteczko z tym policzkiem, to może faktycznie od pomarańczy, ale nie tyle od samej w sobie, ale może była mocniej zsypana, czy coś albo od proszku.
Makrelcia ale te zwierzątka super! ale Synuś słodki z tą siatką i jak niewiele mu do szczęścia potrzeba, a my szalejemy z zabawkami;)
Ania14.09 ja ostatnio eksperymetuje z pieluchami, bo moja córcia robi 3-4 kupy dziennie i zazwyczaj co najmniej jedna lądowała na plecach przy dadach, wypróbowałam huggiesy i pampersy premium care i zdecydowanie te ostatnie wygrywają. Huggies mają taką fajną gumkę z tyłu, która ma chronić przed wypłynięciem, jednak Natalci to nie przeszkadza i jest lepiej niż w dadach, ale też przygody z kupą się zdarzają.
Patys może Mati po prostu lubi się przytulic do Ciebie i dlatego się budzi. Nasza Natalka to sztraszny pieszczoch, ale nam to pasuje, bo cała nasza trójka lubi się przytulać Ale tak serio to współczuję tego wstawania, Natalka nie śpi w dzień prawie w cale, za to w nocy budzi się 1-2 razy, czasem częściej, jak się coś dzieje.
dobrej nocki:)
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Cudowne te nasze maluszki wszystkie
Nie piszę ostatnio bo ciągle mi brakuje czasu Jakoś nie mogę się z niczym ogarnąć Maks dalej kochany, chociaż ostatnio po południami trochę jest marudny przez dziąsełka, strasznie go swędzą, a od dwóch dni ma podwyższoną temperaturę Dzisiaj już podałam coś na zbicie
Po za tym Maks też już od dawna przesypiał całe noce, a od jakiegoś czasu znowu się budzi koło 2 na cycusia a potem koło 7 i 9 ale dzisiaj mnie zaskoczył bo jak zasnął o 20 tak obudził się o 8
Mi też strasznie wypadają włosy, normalnie są wszędzie a do tego za każdym razem jak Maks mnie chwyci to wyciąga całą garść
A tak po za tym to postanowiłam wrócić do pracy na początek na pół etatu. Obliczyłam, że jakoś sobie poradzimy finansowo, tylko nie wiem jeszcze co na to moi współpracownicy
Buziakujemy Was mocno
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
agnessa dobrze ze w koncu sie odezwałas bo juz zaczelam się martwic
Tak piszecie o rozmiarach pieluszek a my dopiero od ok. 2tygodni zaczęliśmy używać 3
dwójki byly juz za ciasne i odgniataly Julci pupe. Teraz używany 3 i wytrzymują całą noc, bo Julcia juz przesypia cale noce
Dobrze bo niedlugo do pracy wracam
Miłego dnia
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja też zakładam 3 pampersy i dostaliśmy Huggisy premiemum i te mi najbardziej podeszły
Nie wiem jak u Was, ale Maks po całej nocy ma suchą pieluchę, i dopiero rano nadrabia
Ale mróz dzisiaj brrr. U mnie jest -10 i chyba sobie podaruje spacer, tym bardziej że wczoraj Maks miał gorączkę
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
na spacer w taki mróz ciężko mi się zmobilizować- zwłaszcza nieodśnieżone chodniki średnio mnie zachęcają...
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Justyś my też dopiero od 2 tyg na 3 jesteśmy
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Co do pieluch to 3 używaliśmy jak skończył 2 miesiące... no i po dzisiejszej nocy potwierdziła się moja teoria dlaczego w grudniu tak ładnie przesypiał noce... bo była ok pielucha! dziś na noc miał 4 i przespał 8h ciągiem z krótkim przebudzeniem w połowie ale dałam smoka i spał dalej :)tak więc po miesiącu przerywanych nocy może nastaną te przespane
Jutro jedziemy pobrać krew do badania, wiecie może skąd będą pobierać? Z rączki - ramienia? Bo chce wiedzieć jak go ubrać żeby nie było za dużo kombinacji z rozbieraniem itd
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
powiedzcie mi jak to jest że jak ktos do mnie przychodzi to zawsze usypianie konczy sie na rekach a jak jestem z małym sama to czasem nawet zasnie mi w 5 minutek...dzis byłam w połowie usypiania małego i przyszła babcia i jakos to mnie chyba wybiło z rytmu i juz go nie umiałam uspic:) i musiałam lulac na rekach....a w południe udało mi sie w 5 minut:) powiedzcie jak tam wasze maluchy spedzają dzien, bo mati na szczescie coraz bardziej zajmie się sobą bo jeszcze niedawno to raczej ciagle musiałam ja go zabawiać...ale na macie np za długo nie poleży 20 minut może... dłużej się pobawi na kanapie jak mu tak jak wczoraj np porozkładam rózne kwiatki dookoła, książeczki itp i się wtedy rozgląda:)
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
my na dwór wychodzimy tylko do samochodu i do lekarza jak trzeba
a tak to jak wcześniej Nan pisanała że jak są nieodśnieżone chodniki to ciężko sie poruszać zwłaszcza z naszą limuzyną...
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
A ja mam dylemat, o jak w nocy przebiore pieluszke Natce, to ona juz nie chce spać i tak dzisiaj spiewała, piszczała i chichrała się od 3:30 do 4:30, raz tylko nie zmieniłam, ale pamoers był ciezki rano.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziewczyny jutro wpada do mnie koleżanka z porodówki
Poznałyśmy się na porodówce ja urodziłam o 18.10 a ona na drugi dzień o 8.10, ale nasza znajomosc cały czas się ciągnie Bo dzwonimy do siebie jak tam od niej malutki - Adaś bo mamy dzieci dokładnie w tym samym wieku wiec ciągle sobie tak porównujemy
Cieszę się bardzo
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Chasiami fajnie, że nawiązałaś taką znajomość w szpitalu. Ze mną była na sali jedna dziewczyna ale trochę dziwna. Dzień po cesarskim cięciu miała nic nie jeść, a ona po kryjomu wcinała nektarynki bo stwierdziła, że jak karmi piersią to musi mieć witaminy, a jeszcze dzień później jadła batoniki