- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Dzisiaj Julci cos się odmieniło i obudzila się glodna o 2 w nocy mam nadzieje ze to jednorazowy "wybryk"
A co do gondoli to tez myslalam ze przejeździmy zimę w głębokim wózku a tu lipa, niunia juz się nie miesci, nogi caly czas wyciąga na szczęście ten wozek można przerobić na spacerówke z regulowanym oparciem, więc niedlugo się przesiadziemy
Na sali poporodowej miałam dwie towarzyszki, jedną znałam bo chodziła do lekarza tam gdzie ja i miala termin dwa dni pozniej ode mnie, urodzila dzien wczesniej, ponadto miala tak samo na imię jak ja i byla bardzo sympatyczna druga miala 17lat i byla jeszcze taka troszke dziecinna. Raz pamiętam jak zasnela na łóżku z synkiem który dosłownie wisiał, jeszcze trochę i spadłby na na podłogę... Obydwie wyszły dzien przede mna. W tym samym dniu przywieźli dziewczynę (18lat) urodzila w 36tygodniu, miala porod kleszczowy. Przez ten jeden dzien odezwała się moze ze dwa razy do mnie, w dodatku mowila do mnie na "pani" :-P
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dzisiaj Moja koleżanka przyjedzie do mnie Z adasiem już nie umiem się doczekac
A dziwczynki zapomniałam się pochwalic jakie zrobiłam prezenty z okazji dnia babci i dziadka (bo zaczynałam prace i mało zorganizowana byłam )
Ale teraz wrzucam fotki
Rączki dostały babcie i dziadkowie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A nóżki dostały prababcie i pradziadkowie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jeśli chodzi o gondole to też się już ledwo co mieścimy!!!
A po porodzie leżałam sama a właściwie z mężusiem mieliśmy pokój wykupiony. Ale za to jak leżałam jeszcze na ginekologii to poznałam 2 dziewczyny i do dzisiaj mamy ze sobą kontakt. Jedna urodziła miesiąc wcześniej a druga 1.5 miesiąca później ode mnie. I właśnie w czwartek się u mnie spotykamy!!!
A moja mała dziewczynka zrobiła mi dziś w nocy psikusa i postanowiła że o 4.30 jest już wyspana i pora na zabawę!!! A ja jestem wykończona tym niespaniem, właściwie to dzisiaj już mi się płakać chciało Czasem to po prostu padam na twarz. I jak czytam że to trwa tak długo aż się nie zakończy karmienie piersią to mam ochotę już zakończyć!Może jestem paskudna ale czasem tak myślę. A z drugiej strony kocham mojego małego aniołka i nie chce jej odbierać tego co dla niej najlepsze. Ale nasmuciłam...
To teraz coś optymistycznego: Haniusia ma dziś 5 miesięcy!!!
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Spkojnie tu przez weekend, ale co się dziwić, każdy zajęty swoją rodzinką, my też Wczoraj mieliśmy księdza po kolędzie, a dziś byliśmy w trójkę na parapetówie i urodzinach u znajomych, było bardzo fajnie, pomimo że 7 osób głośno gadało i śmiało się, NAtalka usnęła w foteliku i była wogóle bardzo grzeczna.
PAtys ja mam tak jak opisujesz w weekendy:)
No i wczoraj mnie też bardzo zdziwiła, bo siedziała na foteliku, a ja piekłam ciasteczka, grało radio, i wiatraczek w piekarniku, ja do niej gadam i opowiadam o wbijaniu jajka, sianiu mąki itp., a ona śpi;) pierwszy raz usnęła w foteliku. A dziś nie chciała zasnąć przy piersi, jak zazwyczaj na noc, tylko się sama uspała w łóżeczku, podobnie było w kościele, ale ona zanim zaśnie, to sobie tak mruczy jakby śpiewałą i to tak zabawnie wyglądało jak śpiewała w kościele:)
Wczoraj Natalka odkryła, że ma nogi i dziś pół dnia bawiła się w łapanie nóg i usiłowała je do buzi wepchać, co jej się na razie nie udaje;)
dobrej nocki:)
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
nocka znowu ciezka pobudki co 2 godziny:(
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Oliwka przez dwa dni jadła kleik ryżowy, ale później przestał jej smakować i teraz rano daję jej mleczko z dodatkiem kaszki z jabłkiem.
Mojej małej tez już raczej nie zdarza się usnąć przypadkowo... raz tylko usnęła jak leżała na brzuszku przed kąpaniem
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziś idziemy na 14:10 na kontrolę do ortopedy, a jutro chyba wybiorę się do okulistki. No i jeszcze muszę przygotować strój dla Szymiego bo jutro bal karnawałowy w przedszkolu
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Madzia patys fajnie ze maluszki grzeczne i oby tak zostało, mój tez mruczy przed zaśnięciem
PolaL powodzenia na kontroli, a za co przebiera się Szymek?
Nie zazdroszczę tego zimna i śniegu na chodnikach, pchanie wózka to pewnie nie lada wyczyn.u nas ładna pogoda w sobotę było 17 stopni i piękny wiosenny dzień i dziś tez się taki zapowiada.Moje dziecko dało popis dziś w nocy jak nigdy obudził się o 2.30 i było gadanie, fikanie do 5 mam nadzieje ze to jednorazowe, bo normalnie jak zje to zaraz zasypia.Co do zasypiania w foteliku to Dominik jak był młodszy (jeny jak to brzmi) to lubił w nim drzemać a teraz w nim nie uśnie, musi być łóżeczko.
A i wczoraj pierwszy raz obrócił się z brzuszka na plecy a nóżki to już od jakiegoś czasu służą jako zabawka.
Milego dnia
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Tośka prześlij nam troche tej pogody
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Powstała bardzo ważna inicjatywa obrony ludzkiego życia w UE. Użyto przepisów UE aby zablokować mordowanie nienarodzonych dzieci, oryginał po angielsku: www.oneofus.eu/initiative-explanation/
Po polsku można przeczytać tu: www.naszdziennik.pl/wp/19292,powstrzymac-rzez-niewiniatek.html
Formularz do głosowania: ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-201...005/public/signup.do
Ratujmy dzieci, jesteśmy za nie odpowiedzialni!
Pozdrawiam, Zdzisław Habasiński
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Polecam stronkę od mojego kolegi, który szuka obecnych promocji z gazetek sklepowych
Fajnie bo tutaj masz wszystko w jednym miejscu
Polecam
www.promobaby.pl/
może wam też się przyda
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Bioderka ok. Mam uważać żeby nie siedziała jeszcze. Bo mój shogun już siada a to za wcześnie. Jak leży w pozycji półleżącej to z niej siada. I ma lezec na płaskim. A jak przebieram pampersa to nóżki gimnastykowac :na boki kolanka na żabkę - bo ma skłonności do brania kolanek do środka. No i kontrola jak zacznie chodzić ale nie wcześniej niż po skończeniu roczka.