- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja też zamierzam skorzystać z połączonej przerwy na karminie i wychodzić godzinę wcześniej a jak się nie uda to też żadne bóle po prostu będę wychodziła na karminei. Ja mam z pracy do żłobka dosłownie 5 minut drogi ( piszę że będę chodziła a jeszcze nie wiem czy mi dziecko przyjmą do żłobka - dowiem się w maju). Ja jak pisałam muszę skorzystać z wychowawczego do września bo mam za młodych dziadków i oboje jeszcze pracują. A teściowa mogłaby pójść na emer. ale po co jak może pracować ... a szkoda gadać. Najgorzej ze wychowawczy mam bezpłatny i z kredytem mieszkaniowym będzie ciężko. No ale cóż nie my jedni. Najwyżej na sucharkach będę żyła.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Nan chyba z facetami tak już jest, ze im trzeba wprost powiedzieć bo sami w życiu się nie domyślą
A nockę wesołą mieliście
No to wczoraj pochwaliłam Oliwier dzisiaj się rozłożył, do południa tylko pokaszliwał, teraz ma już katar i stan podgorączkowy. Jutro wizyta u lekarza.
Zresztą ja też nie najlepiej się czuję a uczyć się na egzamin na piątek muszę...
Syn zadzwonił, żeby go odebrać za szkoły wcześniej, bo mu niedobrze. No to pojechałam, okazało się, ze pół klasy wymiotuje część w toalecie, część u pielęgniarki. prawdopodobnie po obiedzie (bo w szkole mają). Teraz się zastanawiam, bo zabrałam syna do domu, a może trzeba było lekarza albo sanepid wezwać?
I drugi super news tego dnia - nie dostałam recepty na mleko, bo lekarka ma nowy kontrakt i jeszcze jakiegoś numerka do recept nie dostała i w ogóle recept nie może wypisywać. Może do piątku będzie miała, bo inaczej muszę mleko na 100 % kupić (jedna puszka prawie 40 zł). Jednak polska to chory kraj
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Mój syn znów dał o sobie znac w przedszkolu, a już myślałam że mamy z górki
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
u nasz trzeci dzionek znów jakis marudny, ale to o niebo lepiej niż w poniedziałek, z tym, że jak Natalkę bolał brzuszek, to
pozwlałam jej spać przy piersi, bo już nie miałam siły, jak płakała, no i teraz nie chce znó spać w łóżeczku i tak dzremie na mnie,
w ciągu dnia i ja już nic nie mogę zrobić, wszystko robimy razem, gotujemy, pierzemy, jemy itd. jedynie na spacerku porządnie
pospała, dlatego ją stale ciągnę na ye spacerki:) A dziś fajna pogoda, +8 stp., pomimo mżawki.
Pola współczuję nocki, ja dziś też częściej wstawałam niż zazwyczaj.
Siteczko, Agnessa i Kasiu ale przystojniaki z tych Waszych chłopaków, jak dorosną, to ich umówimy z naszymi
forumowymi dziewczynami;)
KAsia ale się umęczycie z tymi chorobami, oby szybko Wam minęło. U nas w szkole też tak raz było, ale to była
grypa, latałam od dziecka do dziecka w siatkami i wymiotowały na przemian. A na drugi, trzeci dzie, jak ręką odjął
zdrowiutkie przyszły do szkoły.
Aniu wiem, że Ci cięzko, współczuję że musisz wrócić już do pracy i tak sobie dziś karmiłam i myślałam,
jak cię pocieszyć. I wyliczyłam, że to jeszcze m-ce, a wtedy Filipek będzie miał ponad pół roku, to już może będzie
łatwiej troszkę. Ale nie wymądrzam się, bo wiem, że też by mi było cięzko.
dobrej nocki
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
jeżeli chodzi o obracanie to u nas się nawet nie zanosi by się obrócił... jedynie to na brzuchu rozkłada rączki i pływa... na plecach podnosi już od dawna głowę, a ostatnio też pupę... robi jakby mostek no i pchając nóżkami się przemieszcza do tyłu a z tym przewracaniem to nie ma się co przejmować jeszcze jest czas
MADZIA7, agnesssa buźka z okazji skończenia 4 miesięcy
kasia naj dla Oliwerka na 5 miesięcy i współczuję choróbska, nic przyjemnego :| tak więc dużo zdrówka, kurujcie się
Co do powrotu do pracy, to ja mam inny problem :| nie mam gdzie wrócić :| skończy się macierzyński i będzie kiepsko choćby ze względu na kredyt :| tak więc aż się boję jak sobie damy radę.. próbuję jak mogę by rozkręcić coś swojego... jestem na ukończeniu stronki, gdzieś tam wrzucam ogłoszenia... ale obawiam się że przy małym wiele nie zrobię... widzę jak teraz ktoś mnie prosi o jakieś projekty to długo mi schodzi, bo robię z doskoku :|
A u nas ostatnio koszmarne noce, w ogóle dziś to już płakałam z bezsilności dość jest masakra by go uspać po kąpaniu, trwa to minimum 2,5h to jeszcze budzi się co 2h później co 1h i nie usypia zaraz po cycu tylko płacze, krzyczy, marudzi ja już nie wiem co mu jest... co się dzieję, no i dlaczego nie może ładnie zasypiać
Tak więc dziś nie popiszę więcej bo padam
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
aganiozamówienie przyjęte i słoneczko wysłane mam nadzieje ze dotrze w najbliższym czasie , wiec mamusie łapać promyki i nie chorować, bo z tego co widzę to przeziębienia i inne choróbska się plątają, zdrówka dla maluszków i mamusiek
siteczkokasia agnessachłopaki cudowne,do schrupania
makrelciaja bym powiedziała do samo co Ania,no ale jeśli Cie to tak bardzo niepokoi skonsultuj to z lekarzem, bo po co się martwic niepotrzebnie.Moj szkrab tez cały dzień z obcymi ludźmi, no ale mam nadziej ze damy rade.
Ania ja wracam do pracy 22 lutego i już mi się włączyło nocne myślenie o tym jak to będzie i spać nie daje, Dominik tez idzie do żłobka, będę wychodzić z domu o 7 rano i wracać o 18, prosiłam o skrócenie etatu, ale szef się nie zgodził chociaż ustawowo przysługuje jeśli się ma dziecko do 8 roku życia jedyne co udało mi się wynegocjować to zmianę godzin pracy zresztą zobaczymy czy mnie nie zwolnią, bo dziewczyna która mnie zastępuje przyszła po znajomości.Ty jesteś w lepszej sytuacji, bo Filip będzie z dziadkami.
Sandra85 współczuje chorej teściowej.
kasia7775z tymi receptami to rzeczywiście jakieś chore.
spokojnej nocki dla Was i maluszków
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Buziaki dla maluszków 4 i 5 miesięcznych
My jutro kończymy 6 miesięcy
siteczko ja też miałam zwierzaczki ale sama robiłam hehehe
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja małą też ćwiczy zawzięcie mostki jak leży na plecach a na brzuchu to kuperek do góry
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja na razie zostaję w domu- finansowo będzie trochę kiepsko, ale nawet gdybym zarobiła tyle co w poprzedniej pracy to ledwo by na nianię i dojazdy wystarczyło. O żlobku nawet nie marzymy- niepotrzebnie slub braliśmy;)
Nie wiem czy pocieszy to te mamusie które wracają do pracy- moja mama wrócila jak ja miałam 0,5 roku- zyskalam dzięki temu naprawdę fajną 3 "babcię" i byłam wielce zadowolona. Cyrk był dopiero jak musiałam nianię na przedszkole zamienić
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
PolaL tzn że nie może być takie dziecko w leżaczku? bo w sumie jest na półleżąco? Mój bardzo często siedzi w nim... :|
toska dzięki za słońce! u nas pięknie od rana świeci i jest nawet +9'C ale taka ciapa się zrobiła, przez topniejący śnieg, że tyle że wystawie młodego na balkon jak będzie sobie ucinał popołudniową drzemkę
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
dziś są marudni ale udało mi sie chgwile nakręcić jak sie bawią w miare spokojnie ale cały dzień musi lecieć muzyka disco polo z imprez a dokładnie Arena kokocko im przypadła do gustu Po lewej Ksawery a po Prawej Kajetan
- patys
- Wylogowany
- rozmowna