- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
W sumie to nie wiem, co małemu jest - lekarz jakiś mało kontaktowy był , ale antybiotyk dostał.
Na szczęście nie jest bardzo marudny
Aganio, ty chociaż priorytetem słoneczko dostałaś , bo u mnie priorytet bez słonka doszedł głowę chce urwać, ganiałam dzisiaj PIT po całym parkingu, całe szczęście, że w folii był
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
My diety jeszcze nie rozszerzamy-alergicy w rodzinie więc nie ma sie co spieszyć. Zastanawiałyście się może nad metodą BLW (Bobas lubi wybór)? Znacie kogoś kto stosuje?
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Aganio fajne śmiecholki
Kasia szybkiego powrotu do zdrowia dla synusia. Moja Oliwia, też już niestety przeszła kurację antybiotykową
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Nan czy to jest ta metoda dawania w rączkę dużych kawałków np. marchewki, jabłka?
Tosca to nie zazdroszczę, jak cię zwolni. Ja zapytałam wprost. Zwalnia tą drugą. Jednak narobił się u mnie w firmie bałagan. Nie chce aż się wracać na to. Nie powiedziałam o przerwie na karmienie. Tzn. Chciałabym godznikę wcześniej wychodzić. Nie wiem jak mu to powiem....
aganio chłopaki super!
Kasia wspólczuję choroby
Madzia dziękuję, że myśałaś o mnie i chciałaś pocieszyć
Ja ogólnie mam doła przez ten powrót i złapałam się na tym, ze za dużo zaczęłam nosić Filipka, wieczorem pozwalam mu zasypiać przy cycu, a zarzekałam się , że nie nauczę go. Jestem bez sensu
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
My miałyśmy dziś nareszcie fajny, normalny dzionek, z zabawą, ze spacerkiem i nawet ze spaniem 40 minutowym w łóżeczku! Ale dużo narobiłam w tym czasie i jeszcze kawkę wypić zdążyłam:)
No i pochwalę się Wam, dostałam takie małe wyróżnienie za wpis na blogu o Muffinkach straciatella i Dniu Babci i Dziadka:) moja-domowa-kawiarenka.blogspot.com/2013...zarna-porzeczka.html
A od jakiegoś czasu prowadzę drugi blog - W krainie logopedii, obecnie wyszukuję rózne zabawy dla naszych Maluchów, więc jakbyście chciały skorzystać, to zapraszam: w-krainie-logopedii.blogspot.com/ Jeszcze tam niewiele jest, ale codzień coś dodaję
Sandra85 ale Ty zarobiona jesteś w domu! Z jednej strony fajnie, że taki spory dom, ale z drugiej strony nie zazdroszczę tego gospodarowania.
Aniu ja też pozwalam NAtalce przy piersi usypiać, nie mam serca jej budzić, a jak ją coś boli, np. brzuszek, to człakiem mięknę i nawet nie odkładam do łóżeczka... to już wiecie, czemu moja córcia nie lubi spać w łóżeczku;)
Pola ja też staram się jak najczęściej kłaść NAtkę na płąskim, ale jej się to już nie za bardzo podoba, lubi fotelik i najbardziej, to jak ją noszę na rękach i opowiadam, co gdzie jest, wtedy mówię, że "mama z córką zwiedza świat", ale ona coraz krósze te spacery, bo coraz więcej waży...
Siteczko to jak już tak pływa na brzuszku, to lada moment się obróci, tak mi lekarka mówiła i dzień po tym jak to powiedziała Natalka się obróciła, ale rzadko się przewraca, jak sobie przupomni, ze umie:) Za to dalej główki nie podnosi na pleckach nie wiem czemu. Ale jak ją noszę, to trzyma głókę ssztywno i jak leży na brzuszku to też.
Nan o co chodzi w tej metodzie?
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Metoda BLW Bobas Lubi Wybór ( jeśli to ta sama co pisze Nan )
Kładziemy na talerzu dziecku np. marchewkę, jakbłko, gotowane mięso, co dziecko je w danym momencie żeby dziecko mogło wziąć do rączki memlać. Czym mniejsze dziecko tym większe kawałki dajemy. Chodzi o to żeby nie gryzło. Główną zaletą tej metod jest poznaanie smaków, samodzielność. Dla mnie nic nowego tak chowana bylam np. ja. Później kazali dawać tylko papki, a teraz wracają do starych metod. Trzeba tylko być przy dziecku jak to je i pilnować, bo może sie zadławić.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziecisawazne.pl/wczesne-samodzielne-jed...niemowlat-czyli-blw/
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Zastanawia mnie też jak to w praktyce może wyglądać. Moja mama nic mi w tej kwestii nie pomoże bo bardzo pro-papkowa jest. Za to podobno moja niania dawała mi całe jabłko ze skórką i wcinałam (mama jak się dowiedziała to jej się włosy zjeżyły;))
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam nadzieję że was nie przestraszyłam swoją historią ale w życiu różne bywa ciągle się słyszy o ludzkich tragediach. Ja staram się wyciągnąć po prostu jakieś wnioski dla mnie żebym potem siebie nie obwiniała. A i tak do końca naszego życia mamy już o kogo się martwić
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
A co do drugiego blogu to masz może jakiś sprawdzony przepis na żurawinę do słoiczka na zimę A może któraś z innych mam ma dostałam od siostry zamrożoną i chciałabym przełożyć ja do piwnicy w słoiczkach.