BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #548648 przez Sandra85
Hej Mamusie!!!
Jak zwykle weekendowa cisza :) Ja sie wczoraj i dzis odzywam czesciej,ale to dlatego,ze tesciowa w szpitalu i jak Bruno spi to mi jakos tak dziwnie samej w domu.... :huh: Kasia buziaczki dla Oliwierka,oby jak najszybciej wyzdrowial :kiss: I gratuluje zaliczonej sesji :woohoo: A Twoj Synek tak dorosle wyglada w tej spacerowce,slodziak :) Chasiami dzis juz zimno,wiatr 90km/h :( Wlasnie jak Bruno wstanie wybieramy sie na spacer i dzis kombinezon,spiwor i folia i nie za dlugo bo mama przemarznie :) Ale nie chce mi sie siedziec samej w domu,chlopaki pojechali do tesciowej do szpitala,my pojedziemy dopiero jutro,bo nie chce tak dziecka codziennie wozic.Jakby nie bylo to ponad 50km w jedna strone.A w pon. tez musimy jechac,bo mamy do dermatologa w sprawie tych naczyniakow u Malego,zobaczymy co powiedza :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #548658 przez Ptysiulek
Pogoda niestety nie jest zbyt dobrze nastrajająco. Nie za bardzo nawet na spacer można wyjść albo leje, albo wiatr taki, że mało co głowy nie urwie. Oby do wiosny!

U nas Mały dziś jakiś marudny :(, może dlatego, że budził się co 1.5 h w nocy i się bidelek nie wyspał. O mamie to już nie wspomnę :).

Gratulacje zaliczonej sesji. Ehh chętnie bym wróciła na studia.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548707 przez aganio87
ślicznie chłopaki wyglądają w tych spacerówkach :) :) :)

No to mamy PÓŁ ROKU ZA SOBĄ :) jak ten czas zleciał :)
I moje ulubione:

[*] 6.11.2011
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #548745 przez kasia7775
Zapomniałam się przywitać z nową mamusią- witaj Ptysiulek :)

Aganio chłopaki super :) nie zazdroszczę tak dwóch naraz dźwigać :P

czajusiątko ja na szczęście do końca lutego mam spokój ze szkołą.

Mam pytanie - jak radzicie sobie z plamami z marchewki? Ja za nic nie mogę się pozbyć, na wszystkim są :( Piorę w Loveli i nic. Jak dodałam innego proszku do białego, to Oli straszną wysypkę dostał.

11 lata 10 miesiąc temu #548754 przez Sandra85
Kasia kup zwykle szare mydlo i najpierw odpierz plamy,a potem upierz jak zawsze.U mnie dziala cuda,tylko ja mam domowej roboty :huh: Ale mysle,ze takie kupne tez zadziala :)

11 lata 10 miesiąc temu #548765 przez Ptysiulek
Kasia,
ja używam do zapierania zwykłego szarego mydła "Biały Jeleń", daje radę z takim plamami, a potem biorę normalnie w Loveli.

11 lata 10 miesiąc temu #548766 przez kasia7775
Dzięki za rady :) Szare mydło mam nawet w domu, ale o plamach nie pomyślałam :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #548791 przez Sandra85
Nie ma za co Kasiu :) Ja uzywam go do wszystkich trudnych plam :silly: A marcheweczki jeszcze nie daje,ale od gruszki tez sie ciezko dopiera.

11 lata 10 miesiąc temu #548835 przez Patka0308
witajcie :)
ja miałam ciężki tydzień bo u mnie się dopiero sesja zaczyna... a ten co będzie tydzień to wcale nie lepszy będzie,bo w weekend egzamin i 3 zaliczenia...oby do końca sesji...masakra.
a dziś przyjechała moja mama ma do nas 80km, pilnowała małego bo nie miałam go z kim zostawić,a Grześ był taki grzeczniutki,jak aniołek i jeszcze na koniec jak odjeżdzała jakieś 20 min temu to uspała mi małego ;)
w czwartek byliśmy na szczepieniu i Grześ waży 7650g ;) na wcześniejszym szczepieniu ważył 7200g więc nie dużo przybrał na wadze, niby lekarka mówi że po prostu widocznie w nocy nie dojada jak zasypia przy cycu...ale jakoś to do mnie nie przemawia...nie wiem czy to normalne.
W piątek pierwszy raz dałam Małemu jabłuszko, całkiem ładnie jadł :D ciekawe jak będzie z marchewką :)
Ja Grzesia ubranka piorę w Vizirze i jest wszystko ok, mam w pralce program do prania dla dzieci i tam jest podwójne płukanie i żadnej wysypki nie ma.

11 lata 10 miesiąc temu #548903 przez makrelcia
Ja też przerzuciłam się z praniem Małego ciuszków na persil w żelu. Ładnie dopiera marchewki :D Nasze zresztą są opatrzone dużą ilością śluzu bo u nas ndal się ulew teraz na pomarańczowo ;)

Jutro w końcu idziemy na zajęcia z pływania z Jerzolem. Już miesiąc temu mieliśmy iść ale się przeziębił. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało.

A teraz PRZESTROGA !!
Moje dziecko do tej pory zasypiało z pieluszką przy buzi i tak całą noc ją miał. A jakieś 10 min temu usłyszałam wrzask ze sypialni, pobiegłam zobaczyć co się stało a Mały tak się zaplątał tą pieluchą, że sobie szyjkę podduszał :( Leżął na pieluszce, rączką przycisnął z drugej strony i tak jakoś mu wyszło. Strach. Już pieluszki do spania nie dostanie !!

11 lata 10 miesiąc temu #548925 przez karolak25
witajcie Kochane po tak dlugiieeejjj przerwie :) wiem nie odwiedzalam Was poniewaz jestemm jeszcze w Polsce, u meza w domu nie ma internetu, teraz jestem u mamy i od czasu do czasu moge wejsc na neta. nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego, bo minely 2 miesiace ale troche podczytalam, widze ze u wszystkich maluszki slicznie rosna:) u nas jakos leci, w piatek juz wracamy do anglii, troche sobie tego nie wyobrazam, bo wszyscy jestesmy tu ze soba bardzo blisko no ale musimy! Kacperek zdrowo rosnie, wazy 7300, skonczyl wlasnie 4 miesiace, troche mamy klopot z ropiejacym oczkiem ale mam nadzieje ze wszystko przejdzie, mamy kropelki i masujemy powinno pomoc, stesknilam sie za Wami, moze nadrobie to czytanie chociaz jak wspominalam zaleglosci mam okropne. sciskam was wszystkie bardzo serdecznie a dla wszystkich maluszkow buziaczki :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #548934 przez kasia7775
Witaj Karolak :) :) :) Tak czasami zastanawiałam się co u Ciebie, bo i na FB nie było Cię widać. Dobrze, że u was wszystko w porządku, mam nadzieję, ze nadrobisz nieobecności :P

Makrelcia ja też się tego boję, dlatego mały śpi z zabawką-kocykiem, a pieluchy tetrowe do wycieranie buzi używam

11 lata 10 miesiąc temu #549026 przez Jussstyś
Hej :-)
Ja dalej chora, leje mi sie z nosa jak z kranu, skrzypie jak stare wrota :silly: i ogolni,e czuje síe do d**y :silly:
Maz tez chory, dobrze ze chociaz mala zdrowa i mam nadzieje ze tak pozostanie :-)
Wlasnie pije kawke i jem ciastka :-D

No dobra ale niech ta choroba sobie juz idzie, bo we wtorek juz do pracy ide...
Jutro mam tylko szkolenie bhp, wtorek druga zmiana i tak do konca tygodnia...
Miłego dnia :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #549039 przez Sandra85
Dzien dobry :) Jussstyś no to by jak najszybciej to chorobskoposzlo sobie, aaaaaakyyyyszszszsz :ohmy: :ohmy: Ja tez pije kawke,ciasteczko juz zjedzone :laugh: Mam nadzieje,ze jakos szybciutko wejdziesz w rytm pracy i dasz rade z tesknota :silly: Witaj Karolak jak dobrze,ze sie odezwalas :) Buziaczki dla Kacperka :kiss: I usciski dla Ciebie :side: makrelcia ja tez daje malemu taka prztulanke-kocyk-z maskotka :) Chyba tylko w pierwszy miesisc mial pieluszke,ale to sie jeszcze duzo nie ruszal...Wspolczuje przygody,musialas sie niezle wystraszyc :dry: Powodzenia na plywalni i napisz jak sie Jerzykowi podobalo :) Patka0308 powodzenia na sesji :kiss: Dobrze masz z mama :) Wiesz ja mysle,ze nasze dzieciaczki teraz juz coraz wolnie beda przybierac i jest to normalne :)
Koncze,bo Bruno sie obudzil i bedziemy sie szykowac do wyjazdu do szpitala :) Dzis spedzimy caly dzien w Saragossie.

11 lata 10 miesiąc temu #549069 przez patys
hej mamusie:) ja lekko zmeczona kolejna nocką w wydaniu mojego maleństwa...pobudki co 1,5 godziny co 2...:(
co do przybierania na wadze to Mati jak miał szczepienie to ważył 7100 a jak za dwa tyg bylismy znowu u pediatry w sprawie napiecia w nóżkach to ważył 7300 wiec niby przez dwa tyg przytył tylko 200 g...wiec chyba rzeczywiscie ważą mniej maleństwa...

z dobrych wiadomości wczoraj zjadłam 2 ciasteczka i mojemu małemu na razie nic nie wyskoczyło, po kawałku torcika wedlowskiego tez nic a jadłam go 3 dni temu..a ma przeciez w składzie mleko w proszku, kakao...wiec moze juz nidługo bede mogła wiecej jesc:)bo na razie to raczej sie oszczedzałam chociaz jem baaaardzo duzo bo ciagle jestem głodna a dzis jak weszłam na wage to patrze a tu waze tylko 49,5 kg!!ale brzuchol nadal wystajacy i obwisły:)

wczoraj bylismy zapraszac na chrzciny rodzinkę męża wiec mieliśmy dużo odwiedzin, na sczescie matek był kochaniutki...chrzciny mamy 3 marca a 27 lutego przylatuje z Anglii moja siostra bliźniaczka z córeczka która bedzie miała tez chrzciny:)nie widziałysmy sie 1,5 roku, ona nawet nie była na moim slubie bo była w 8 miesiacu ciąży wtedy i nie mogła już latać a ja nie widziałam jeszcze jej córeczki....wiec nie mogę się już doczekać....ale sie rozpisałam:)spokojnej niedzieli dla wszystkich:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka