BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #550697 przez MADZIA7
Witajcie:)

U nas dziś spokojny dzionek, nawet udało mi się ogarnąć mieszkanko, bo w weekend byliśmy u teściów i nie dałam rady. Ostatnio mam sporo spotkań towarzyskich z rodzinką i znajomymi, co weekend ktoś wpada lub my gdzieś idziemy, w sobotę wpadnie kuzyn z żoną i synkiem, a w niedzielę może siostra z synkiem i koleżanka z córczką... mam zamiar przyszkować dla nich niespodziankę i będziemy piec ciasteczka, bo ich dzieci już troszke starsze, może Natalka się dołączy?;P

Kasia to faktycznie dziwne, że nie podają jedzonka dzieciom... Mam nadzieję, że Oliwier ma się coraz lepiej.

MAkrelcia jak wyglądają takie zajęcia? Też chcemy spróbować na wiosnę:)

Ptysiulek ja też karmię piersią i pediatra kazała nam jeszcze zaczekać z wprowadzaniem pokarmów, może w 5 m-cu zaczniemy.

Kończę, to coś może jeszcze na moich blogach skrobnę:)

spokojnej nocki:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #550702 przez chasiami
My co do wprowadzania nowych pokarmów to już całkiem szalejemy :)

Alicja już jadła indyka ugotowanego przez moją mamę z ziemniaczkiem, jadła też już szpinak, rosołek, brokuły, kurczaka (wszystko samemu robie)
Ale daje też deserki (ale jakoś mniej jej smakują niż nasze obiadki - nie wiem czemu)
Jadła już dynie, ziemniaka, indyka, kurczaka i wiele innych.

A co do deserków to już jemy dużo rzeczy :) jabko, banan, maline, marchewke, biszkopcik z bananem i jabłuszkiem, śliwki suszone z jabłkiem i też wiele innych :)

A byliśmy u dermatologa i już wiemy co jej jest (nie wiem czasem czy się nie powtarzam, ale musze się pochwalic) :) Ma lekki stopień atopowego zapalenia skóry i łojotokowego zapalenia skóry, ale bardzo lekki stopień, dostaliśmy maści ( a nie sterydy!!! ) :) i z dnia na dzień skórka jest rewelacyjna!!! :) I żadne drogie maści i nie trzeba recepty! :) ma tylko szyjke jeszcze lekko (jakby) odparzoną ale wydaje mi się że to jeszcze lada dzień i koniec :)

11 lata 10 miesiąc temu #550759 przez czajusiątko
Siteczko a może przy teściach tak płakał bo był w obcym miejscu, a jak byli Twoi rodzice to był u siebie w domku. Zawsze w nieznanym miejscu to jakieś dodatkowe bodźce...

11 lata 10 miesiąc temu #550812 przez Ptysiulek
Dzięki bardzo za cenne rady :).

Zdecydowałam, że jednak zacznę wprowadzać teraz tj. w 5 miesiącu nowe pokarmy, bo Mały nie przytył przez ten miesiąc jakoś dużo. Tylko 530g, więc poniżej normy :/.

Mnie straszyli, żeby robić tylko z ekologicznych, a nie tych nawet z targu, bo może Miśkowi zaszkodzić. Tylko, że z drugiej strony chyba dzieciaczki powinny się przyzwyczajać do normalnego jedzenia. Pewnie jak pójdzie do żłobka to nikt nie będzie patrzył, czy ekologiczne, czy nie. Ehh te wieczne dylematy!

Pojutrze jedziemy trochę do mojej mamy, już się nie mogę doczekać.

Zazdroszcze koleżanki blisko. Niestety ja mam wszystkich teraz daleko :/.

11 lata 10 miesiąc temu #550830 przez andra88
hej kochane :)
Z czyt jestem na bieżąco, ale na odp nie mam czasu :dry:
Mojemu skarbusiowi wyżynają się ząbki z góry, biedactwo strasznie to przechodzi :( Jest bardzo marudny, nie chce mi jeść, prawie całą dzisiejszą noc przepłakał- już nie wiedziałam jak go nosić, hulać bo cały czas bek :( :(
Smaruję maścią mu dziąsła ale działa tylko na chwilkę :dry:
Co do nowowości w jedzonku to Adaś już jadł jabłuszko, marchewkę z jabłkiem, jabłko z brzoskwinią(najbardziej mu smakuje)jabłko z jagodami, jabłko z leśnymi owocami( tzn ja zjadłam bo Adasiowi nie smakowało :lol: dałam mu łyżeczkę i wszystko wypluł, i już nie chciał otworzyć buźki :lol: ) aaa i zupkę jarzynową.
Też narazie kupujemy słoiczki, ale chyba z 3 razy zrobiliśmy jabłuszko na parze i wcinał aż uszy mu się trzęsły :lol: :lol: :lol:
Mój Adaś też jakoś nie przepada za dziadkami ( moimi teściami), zawsze płacze i nie możemy go uspokoić, niezależnie czy jedziemy do nich czy oni są u nas. Nie może jakoś się do nich przekonać, nie wiem czemu :dry:
Byliśmy w ndz na urodzinach mojej babci i było ok.30gości, myślałam że będzie się bał że tyle ludzi, że duży hałas ale Adasiowi nic nie przeszkadzało i nawet chętnie dał się nosić na rękach :lol: O dziwo nikogo się nie bał; Małemu to pasowało bo przez cały wieczór z rączek do rączek był przekazywany, więc dupcie miał wynoszoną :lol: :lol: :lol: :lol:
uciekam bo moja pociecha wstała :lol:
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i ślemy buziaczki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
AAAAAA...... DZIŚ KOŃCZYMY 5 MIESIĄC :kiss: :kiss: :kiss: :lol: :lol: :lol:
.... wow ale ten czas leci....

11 lata 10 miesiąc temu #550853 przez Jussstyś
Hej :-)
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczkow 4-ro, 5-cio i 6-cio miesięcznych, wszystkie oczywiscie są cudowne :kiss:

My juz nie chorujemy, tzn maz zdrowy, ja czuje się jeszcze jakos tak niepewnie, ale przynajmniej mi z nosa nie cieknie, nie mam juz gorączki, ale wolę jeszcze nie szaleć :laugh:
Za to Julcia ma lekki kaszelek i cos za często kicha :dry: ale katarku nie ma ani gorączki.

U nas ząbki to raczej daleka przyszłość, bo dziasełka jeszcze normalne, tylko slinienie od ponad miesiaca :silly:
ptysiulek ja juz wprowadziłam owoce, ostatnio jedliśmy banana, jabluszko z morelami, jabluszko z jagodami, a po jabluszku z marchewka bylo zatwardzenie :dry: , jedliśmy tez ziemniaczki ze szpinakiem, suszona śliwke :-)
siteczko ja tez gdy bylam u teściów i weszłam zmałą do pokoju teściowej to byl ryk taki ze nie moglam jej uspokoić...
To dla tego ze tego pokoju jeszcze nie znała i przestraszyła się
chasiami super ze u Alusi ze skórka jest juz lepiej :kiss: oby tak dalej :-)

A ja dzisiaj juz do pracy ide na 14 :dry: mąż sam zostanie z Julcią, zobaczymy jak sobie poradzi :blush:

Miłego dnia

11 lata 10 miesiąc temu #550883 przez patys
dzien doberek:) my nie spimy od 6:30...teraz Matuś bawi się na macie:)wczoraj wieczorkiem tzn po 19 lezał w łózeczku ale nie zasypiał o 20 jeszcze go troszke nakarmiłam wiec prawie poległ pogadał chwilke w łózeczku i zasnał:)a nocka nawet ok tylko 3 karmienia...o 23, ok 1, 2:30 i potem juz 4 godzinne spanie do rana

własnie do mnie doszło ze w ten czwartek tłusty czwartek poznałam po tym ze w każdej tv sniadaniowej pieką pączki:) pewnie nie musze pisac że mam ogromną ochote na paczka tylko niestety w głębokim tłuszczu smażone...a pewnie w tłusty czwartek jak robią na ilość a nie na jakość to jeszcze gorsze...można by samemu upiec ale na dwie osoby piec raczej sie nie opłaca:)
wczoraj przekonałam sie jakie nasze maluchy wrażliwe, chciałam na wieczorne karmienie wziąć matiego do innego pokoju zamknąć drzwi a mąż miał lekko przewietrzyc mieszkanko przed nocą...no i jak tylko weszlismy do tego pokoju i chciałam go karmic to on z takim przerazeniem w oczach sie rozgladał czemu akurat tutaj ma jeść i juz sie prawie rozpłakał wiec szybko z nim wróciłam na stałe miejsce karmienia na szczescie mąż nie zdazył jeszcze wywietrzyć:)wczoraj tez go próbowałam zabrac do tego pokoiku ale od razu sie rozpłakał myslałam ze to przypadek....miłego dzionka:)

11 lata 10 miesiąc temu #550915 przez siteczko
To, że mały wtedy tak płakał jak byliśmy u teściów to raz zobaczył po przebudzeniu teściową, dwa był w obcym miejscu... ale ewidentnie później po pierwszym uspokojeniu nie wadziło mu miejsce a teście! Na dodatek tydzień później oni przyjechali do nas i było to samo! Ryk i ciężko uspokoić... a teraz jak byli moi to mama ponosiła, bratowa i nawet jej mama i było ok... tak więc ciekawa jestem jaka reakcja będzie na teściów jak przyjadą do nas.... ;)

A my noce nadal fatalne... co 2h pobudka a później co 1h :| ale drugi raz się zdarzyło że po kąpaniu cyc i już spał na noc! :)

andra Wszystkiego Naj dla Adasia :)

11 lata 10 miesiąc temu #550922 przez aganio87
Dzieńdoberek :) :) :)

Andra wszystkiego naj dla Adasia :* :)

My nie spimy od 7.30 a tak to noc rewelacja o 19.30 mleko i spaciu do 7.30 :) :) :)

właśnie czeka na teścia aż wróci z nocki to pomoże mi wyprowadzić wózek z piwnicy to pójde z chłopakami na spacer bo słoneczko wyszło... mamy lekki katarek ale wyjść muszą bo tydzień w domu siedzieli i sie kurowali :)

Co do płaczu tyo kajo ma że jak widzi kogoś "obcego" tj jak nie widził dłużej niź 2 dni to Ryk i wtulenie sie i błagalny wrok do mnie bym nie oddawała nikomu...

[*] 6.11.2011

11 lata 10 miesiąc temu #550927 przez Sandra85
Siteczko ciocia malego ostatnio go widziala jak bylismy u siostry mojego M, i w niedziele w szpitalu jak bylismy u tesciowej.I stwierdzila,ze w domu jest calkiem inny...Nawet na grubszego wyglada :laugh: A tak na powaznie,jak jest w jakims nowym miejscu to bardzo trudno o usmiech :huh: Rozglada sie taki powazny i jak nie placze to juz jest dobrze,a przewaznie zaczyna plakac jak jest w nowym miejscu,jeszcze sie nie oswoil i ktos zaczyna do niego rozmawiac :huh: Ptysiulek no to mozemy sobie lapki podac,ja tez nie mam towarzystwa na spacerki :P Przed ciazacalymi dniami pracowalam i jakos nie zaprzyjaznilam sie tu z nikim,a mamy ktore znam maja starsze dzieci i albo pracuja,albo szkola itp. I bardzo rzadko mam okazje pogadac z jakas :dry: No ale ma Was :kiss: andra88 buziaczki dla Adasia na te 5miesiaczkow :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: , my jutro :silly: Chasiami to super,ze tak dobrze dzilaja te masci na Alusie,tylko sie cieszyc :) No i nie tracisz majatku...No to Twoja Ala juz ma ladne menu :woohoo: Zuch dziewczynka :) Jussstyś powodzenia w pracy :kiss: Zobaczysz,ze maz zda egzamin na opiekunke :silly: A Julcia jaka zadowolona bedzie,bo z tatusiem :) MADZIA czekam na nowe wpisy na blogu ;) Makrelcia a czemu Ci sie nie podoba instruktorka zajec,zle je prowadzi :unsure: czy nie ma podejscia :unsure: patys ja tu ktoregos roku tylko dla mnie pieklam paczki,potem sie okazalo,ze moj M tez lubi :laugh: No i koncze,bo moj Okruszek sie budzi :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #550928 przez kasia7775
Andra wszystkiego najlepszego dla Adasie :kiss:

Oliwier na szczęście nie boi się obcych miejsc ani ludzi. Do wszystkich się uśmiecha :) lekarka wczoraj stwierdziła, ze to "ruski chłop" :laugh:
Z gorszych wiadomości: mały ma AZS (moja rodzinna to dermatolog, a nie potrafiła zauważyć :unsure: :ohmy: ) i nie ma żył, żeby można było mu wenflon założyć. Pielęgniarki kluły go dzisiaj 4 razy i nic. Płakałam prawie równo z nim.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550930 przez siteczko
A my pomału przygotowujemy się do chrzcin, bo w końcu został nie cały miesiąc... tak więc zaproszenia już gotowe... poniżej wrzucam moje dzieło :P muszę koniecznie w tym tygodniu wyszukać ubranko dla małego, aby zdążyło przyjść na co najmniej 1.5 tygodnia przed, jakby się okazało że coś jest nie tak :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #550945 przez andra88
Dziękujemy dziewczyny :kiss: :kiss: aż mi trudno uwierzyć że ten czas tak szybko leci; jeszcze niedawno tuliłam takie maleństwo a dziś mój chłopak już 5 miesiąc kończy :cheer:

siteczko ale fajne zaproszenia :blink: super!

Ja też nie mam z kim chodzić na spacerki, mieszkam w Jastrzębiu coś ponad rok. Choć piętro niżej mieszka dziewczyna z dzieckiem ( ona 27l, syn 6l); miałam okazję z nią gadać parę razy ale raczej się nie polubimy bo ma duże mniemanie o sobie heh
No i jest też małżeństwo co mieszkają na przeciwko moich drzwi, mają dwie dziewczynki; starsza 5lat a młodsza jest 2 miesiące młodsza od Adasia, może z nimi będziemy chodzić na spacerki :) zobaczymy... :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #550956 przez andra88
chasiami mogłabyś mi posłać linka do str o promocjach ( ta od Twojego kolegi), bo szukam i nie mogę znaleźć... :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #550968 przez siteczko

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka