- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czytać, czytam na bieżąco, ale pisać to już większy problem.
Ummi witaj na forum, tez tutaj jestem od niedawna, no i fotka synka obowiązkowo.
Adaś, Bruno, Filipekbuziaki z okazji skończenia pięciu miesięcy.
Sandrateż jestem z Tobą, trzymaj się dzielnie
siteczko zaproszenia są super, bardzo mi si podobają a w przesądy to ja nie wierze
Patys fajnie taki wypad romantyczny a babcie na pewno świetnie sobie poradzą z Matim choć wiadomo że najlepiej z mamą
Aniamy mieliśmy debiut marchewkowy wczoraj i całkowicie nieudany skończyło się na jednej łyżeczce i to wyplutej i robiłam dwa podejścia, zobaczymy co będzie dalej, a jabłuszko i banana wcina aż mu się uszy trzęsą.
U nas dzień marudy trwa nadal, dobrze że chociaż noce są w miarę.Co chwila płacz, przy ubieraniu wrzask jak nie wiem, łóżeczko bee, dzisiaj na przykład jak wstał rano to jeszcze nie spal tyle co na spacerku możne z 10 minut.Gdzie się podziało to moje grzeczne dziecko?I chyba zaczyna nam się przygoda z ząbkami.Uciekam, bo znowu płacz.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Oliwii od jakiegoś czasu zaczęły się robić takie krostki na policzkach i byłam pewna, że to od śliny jak dużo leży na brzuszku, a teraz zaczynam się zastanawiać czy nie uczula jej czasem jakieś jedzonko... Ale niby co? jabłuszko? marchewka? kaszka?
Kasia a jak to się skończyło u Ciebie? Bo pamiętam, że Twój Oliwierek miał szorstkie poliki po marchewce.
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
skończyłam pisać i się obudził
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Urodzilam 20.-ego wrzesnia, a synek ma na imie Yasin (czyta sie Jasin, gdzie s-i- jak w wyrazie simba czy Missisipi - jakos lepsze przyklady nie przychodza mi teraz do glowy), ale czesto nazywam go tez bardziej swojsko – Jasio
Kasia7775 – podziwiam, ze dajesz rade ze szkola,praca i jeszcze teraz szpital i to nie pierwszy raz- silna kobieta z Ciebie mysle, ze Oliwier juz swoj limit pobytu w szpitalu wyrobil na co najmniej kolejne 18 lat Wracajcie szybko !
Sandra Trzymaj sie dzielnie
Yasinek jeszcze sie nie podciaga do siedzenia przewraca sie z pleckow na boki, z brzucha na plecki tez umie ale mu sie nie chce… jedynie jak jest w pozycji polsiedzacej wtedy podciaga glowe albo robi „mostki“ zapierajac sie nogami i dzwigajac tyleczek. W tej chwili jego hobby to spiewanie i cwiczenie glosu - nasze male radio hehe
Mam do Was pytanie – wszystkie juz poszerzacie diete maluszkom ? Bo my jeszcze nie zaczelismy a pytalam lekarza i tez powiedzial, ze jak dziecko dobrze rosnie to nie ma sie co spieszyc…
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A od czego chcesz zaczac rozszerzanie diety ? ja mysle zeby moze od konca lutego zaczac
Niedawno bylam na takim dwugodzinnym "kursie" dotyczacym wlasnie rozszerzania diety maluchow i fajnie bylo wyjasnione co kiedy podawac i na co zwracac uwage gotujac samemu czy wprowadzajac sloiczki i chyba wlasnie tym sie bede kiedowac
ps przepraszam ale nie mam polskich znakow...
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Co do rozszerzania diety to my chyba przodujemy.... hehehe bo ja już wszystko chyba daje dziś jedli buraczkową ale sama gotowałam a jutro troche krupniczku dostaną
dziś byliśmy na spacerku 2,5 godz ale jestem dumna bo Jestem sama od rana do 14 a ok 10 było słoneczko i 7 st i sama samiusieńka wystawiłam z piwnicy wózek i ubrałam i zniosłam chłopaków w 10 min ale przyznam że byłam spocona... hehehe
No i sie doprawiłam mam straszną ograchę na ustach a myślałam że choroba mnie nie dopadnie...
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Moja córcia mnie codzień zaskakuje, dziś nie byłyśmy na spacerze i oczywiście był problem ze spaniem w łóżeczku, za każdym razem budziła się po 10 min., w końcu była tak marudna i płączliwa, że nie wiedziałam co z nią zrobić, pieluszka sucha, pojedzona, na macie niedobrze, na kocyku też źle, w łżóeczku podobnie, więc dałam ja do wózka i robiłam obiadek, no i Natalka bawiła się smokiem maskotką pół godz. i sama zasnęła na godzinkę
Witaj Ummi Niespodziewałam się, że są jeszcze Mamusie, które nie pisały, a podczytywały, dobrze że się ujawniłaś Razem raźniej!
Patys jak MAtek umie pić z butelki, to nie martw się, babcia z mamą dadzą radę, ja też miałam takie obawy, jak zostawiałam Natalkę z babciami (na razie 3 razy na 1-2 godz.), a okazało się, że zupełnie niepotrzebnie, bo sobie świetnie poradziły! Więc nie myśl, tylko ciesz się romantyczną randką, żebyś jej sobie nie popsuła przez zamartwianie się. Napisz, co to za niespodzianka, bo sama jestem ciekawa:) Ach ci mężczyźni... mają gest:) Mój mąż też wczoraj mnie zaskoczył, przyniósł mi kwiatuszki w doniczce i powiedział, że wiosnę spotkał... cieszyły oko cały dzionek:)
KAsiu cieszę się, że lepiej już u Oliwierka, oby tak dalej. Mam nadzieję, że przeszły Ci już problemy z biegunką, może to nie roty, tylko stres albo coś zjadłaś.
Sandra jesteś dzielna dziewczyna, że tak się trzymasz i uśmiechasz do Bruna, będzie dumny z mamy!
Aganio gratulują wyprawy, mnie nieraz dłużej schodzi z Natalką! ale już niedługo te kombinezony zamienimy na kurteczki i letnie ubranka i będzie łątwiej:)
dobrej nocki:)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziewczyny ciężko nadrobic was staram się jak mogę ale za bardzo mi to nie wychodzi
aganio mnie chwycił kaszel a wczoraj leżałam plackiem, mąż mnie nafaszerował tabletkami i dzisiaj lepiej tylko ten głupi kaszel
nic koncze bo padam na twarz, przepraszam każdej bym chciała coś napisac ale ciężko
Pozdrawiam i przedewszystkim zdrówka dla wszystkich!!!
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
aganio podziwiam cie...wielkie gratulacje i szacuneczek że ci się udało tak ładnie i szybko przygotować dwóch brzdąców na spacerek:)
Madzia powiem ci co to za niespodzianka jak tylko ja sie dowiem:)mój Matek też tak czasami ma że ani kocyk ani mata tylko rączki albo pierś...ale już chyba coraz lepiej znamy nasze dzieciaczki i mamy sposoby by je ogarnąć
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Szkoda, że "stare" forumowiczki,niektore nie piszą,ale brak czasu rozumiem. Jak wrócę do pracy, to pewnie i ja rzadziej tu zajrzę
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Madzia dziękuje :)jedyne co mogło mi zaszkodzić, to szpitalne żarcie ale na szczęście dzisiaj jest już lepiej
Aganio gratulacje, nie jest łatwo z dwójką się wybrać
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja jestem z gornego slaska, a mezatka jestem od roku – Yasinek mial termin dokladnie w dniu naszej pierwszej rocznicy, ale troche mu sie pospieszylo
Chasiami podczytywalam Was sporadycznie w wolnych chwilach juz od dosc dawna – chyba od koncowki ciazy, wiec mam wrazenie juz juz Was troche znam.
Patys co do rozszerzania diety – podobnie jak wiele z Was mama zostalam poraz pierwszy i chcialabym wszystko zrobic jak najlepiej dla mojego chlopczyka, pewnie troche przesadzam… na kursie radzili wlasnie zaczynac od marchewki, potem marchewka z ziemniakiem a potem marchewka-ziemniak-mieso. I wszytsko jest napisane kiedy dawac, jak przyrzadzac jesli sie chce samemu itp.
Jak bede miala czas to przetlumacze i Wam napisze – moze sie komus cos przyda.