- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Ptysiulek Jerzol zawsze tak zasypia, że sobie kołderkę na buzię nakłada Jak jest śpiący to się tak nakrywa Nasze dzieci jużź sobie świetnie dadzą radę z kocykiem także spokojnie. Aczkolwiek zawsze pod kontrolą
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- Otrzymane podziękowania: 0
moi chłopacy dziś jak nigdy ok 1.00 domagali sie jedzenia i do 7 spali...
Ksawery już sam siedzi troche sie chwieje ale daje rade..... Kajtuś już po malutku sie też garnie do tego...
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No właśnie dziewczyny czy zawsze dziąsła są opuchnięte???
Ptysiulek - u nas jest odwrotnie. Hania się rozkopuje i odkrywa ciągle!!!
No a u nas kataru ciąg dalszy. Teraz to i mąż zakatarzony i mnie boli gardło!!! Masakra!
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas też spanie super, od 19 do 6-7
Hanias Oliwier nie miał bardzo opuchniętych dziąseł, w zasadzie nie zauważyłam, żeby miał.
Jednak to co mnie męczyło, to był rotowirus. Teraz ma moja mama, a i tata dostał dzisiaj biegunkę. Oli jakoś się trzyma, chociaż raz dziennie dziwną kupę robi. W ogóle chyba ma skok rozwojowy, bo dziwnie się zachowuje, wymusza noszenie go na rękach i siedzieć chce tylko w spacerówce.
Całe szczęście, że wyszliśmy ze szpitala, bo tam na całym oddziale rot, jeden od drugiego łapie. Koleżanka z sali przyszła z miesięcznym maluszkiem chorym na zapalenie oskrzeli, jak ja wyszłam to dokoptowali jej roczne dziecko z oskrzelami. Za 2 dni już miało biegunkę i wymioty. Dzisiaj ją odwiedzę, bo po wypis idę, to zobaczę, jak jej maluszek się czuje.
Dziewczyny, faktycznie szare mydło dobre na wszystko (prawie:)). Nie mogę niczym usunąć plamy z fluidu na ulubionej tunice
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no i tak jak myślałam że to tylko jednorazowe te spanie przez większość nocy;) ale dziś też nie było źle, bo mały wstawał co 3 godz na jedzenie ;)i u nas chyba zaczyna się przygoda z ząbkami, Grześ jest marudny, pcha gryzaki i grzechotki do buźki i naciśnie sobie tak że potem jest płacz. Katar dalej go męczy, jutro idziemy do pediatry żeby go osłuchała i coś na ten katar może dała,bo nie dość że go swędzą dziąsła to jeszcze się denerwuje że ma katar.
od dziś przez minimum 2 tygodnie mąż chodzi do pracy na 12 godz...więc będę z Grzesiem sama praktycznie cały czas.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Znowu dawno nie zaglądałam
Ostatnio mam chyba jakieś gorsze dni, bo wszystko mnie denerwuje
Maks też dość ładnie śpi od 19.30 do 6 z jedną przerwą ok 3.
Ostatnio mamy problem z wychodzeniem na dwór Maks już przy ubieraniu zaczyna mocno płakać i krzyczeć, a w wózku poleży nie dłużej niż 5 min i wrzeszczy nerwowo. Aż mi się serce ściska. Nie wiem co z tym zrobić, bo na spacery trzeba wychodzić a mi się odechciało całkowicie Jeszcze ta paskudna pogoda
Wczoraj synek się zaczął przekręcać z pleców na brzuszek, ale robi to tylko w lewą stronę, no i już teraz na plecach już w ogóle nie leży W sumie w cale mnie to nie cieszy bo na brzuchu leżeć nie lubi więc po kilku minutach marudzi
Idę z nim jutro do lekarza bo coś dziwnego mu się zrobiło na skórze główki. Tak jak by miał strupek wielkości monety, smaruje oliwą i nic nie pomaga i to już 2 tydzień Mam nadzieję, że lekarz coś na to zaradzi
Hanias Maks też się rozkopuje I zdrówka życzę
Kasia kiedyś słyszałam, że na plamy od kosmetyków najlepsze są środki do demakijażu... ale nie wiem czy to prawda
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Patys a co jest z twoim matim? Brzmi to jakoś niepokojąco
agnesssa ja też miałam z moim małym taki okres, że nie cierpiał spacerków, ubierania. Każdy spacer, to była dla mnie masakra. Obecnie jest na odwrót. Filip uwielbia spacerki, ładnie zasypia w wózku, ciekawie się rozgląda dookoła, śpiewa......
Tak mój filipek od jakiegoś czasu mamrocze, a może śpiewa po swojemu, mamy z tego straszny ubaw
Madzia ja też w efekcie nauczyłam filipa zasypiać przy cycu. Tak się przed tym broniłam,ale zmeczenie mnie zwyciężyło, poza tym świadomość, że wracam do pracy i tyle godzin nie będziemy razem, spowodowały, że zaczęłam więcej się "niuńkać" z Filipkiem, a dzieci takie rzeczy szybko łapią.
Ze spaniem w nocy od jakiegoś czasu jest u nas fatalnie. Nie liczę co ile budzi się Filip,ale zawsze kończy się tak samo, w moim łóżku przy cycu, bo za którymś razem nie mam siły go odkładać. W dzień też śpi nie za bardzo,sama nie wiem od czego
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
długo nie zaglądałam, ale jakoś tak schodzi, a poza tym subskrypcje nie działają i nie dostawałam info, że ktoś coś napisał...
u nas wszystko ok, młoda rośnie mleczko mamusiowe jej służy
na 4 mies. miała 6800g i 63,5 cm
młoda dzielnie przekręca sie na brzuszek i na plecki, ciągnie główkę wysoko i próbuje sił w pełzaniu, ciągnąc pupę do góry i odpychając się nóżkami na razie to dość nieporadne, no ale od czegoś trzeba zacząć
jak leży na plecach albo w foteliku czy na huśtawce to ciągnie się do siadania
dziąsełka i ślinienie się na szczęście uspokoiły
nocki fajne, bo 1-2 pobudki, rzadko więcej się zdarza, więc nie ma co narzekać
w dzień 2 drzemki a reszta na czuwaniu i zabawie z Adim, który uwielbia siostrzyczkę
wczoraj dostałam okres, więc laba się skończyła no cóż, w końcu musiał nadejść
nowych pokarmów jeszcze nie wprowadzamy, cycuś nadal wystarcza, położna na 3 mies. wizycie kontrolnej sama sugerowała, że przy karmieniu piersią nie ma sensu nic wcześniej wprowadzać
ach no i wczoraj Niśce zrobiłam pierwszy raz kitkę na czubku więc czas szykować gumeczki hehhe tak poważnie to na czubku ma dużo długich włosków a ponizej ma powycierane, strasznie śmiesznie to wygląda, jakby ją ktoś zgolił maszynką
tyle o nas, a teraz spróbuję poczytać co u was
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Baby w koncu sie odezwałaś. swietnie, że dzeiciaczki się rozwijają.
mój filipek nauczył sięzabawy w wyrzucanie zabawki na ziemie. I mruży przy tym oczy
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
za nami długi i marudny dzionek, zaczął się badaniem krwi, na szczęście przyjęli nas bez kolejki z małym dzieckiem, bo było ze 20 osób przede mną, dawniej miałam skrupuły, żeby się tak wepchać, teraz już jakoś nie:) Na szczęście Natalka nie płakała przy pobieraniu krwi, bo to z paluszka i chyba nawet nie poczuła, później mały spacerek z rana przez park i do domku... czy macie tak czaem, że wydaje Wam się, że Wasze dzieci się cofają ze swoimi umiejętnościami? Ja tak dziś miałam i to mnia załamało, zdarzyło nam się parę nocy, kiedy córcia spała 8 godz., a teraz budzi się ok. 3 razy, umiała już usypiać sama, a dziś 3 razy ją odkładałam, umiała już czasem usnąć w łóżeczku w dzień, a teraz tylko na mnie przy cycu lub na spacerze, no i jadła co 2-3 godz, a teraz równo co 1,5! Co to się dzieje? Skok w tył rozwojowy czy co?
Patys to się musieliście zmartwić tą wizytą u neurologa. Czyli to oc zym piszesz ma związek z napięciem mięśniowym? Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale synek mojego kuzyna też chodził na taką rehabilitację, teraz ma rok i 4 m-ce i bardzo ładnie się rozwija:) Więc na pewno Mati też szybciutko wyjdzie z tego i sobie wyćwiczy te ruchy.
Baby nie uwierzysz, ale myślałam znów dziś sobie o tobie, a tu piszesz, super że Nikusia tak ładnie się rozwija. Brakuje tu Ciebie na forum i Twoich rad. Ciekawe, czy jeszcze Anulka i Madeleine nas czytają?
Agnessa moja Natalka też tak ostatnio ma, że przeraca się sama na brzuch, a potem tak krzyczy, marudzi jakby jej źle było i nie wiem wtedy czy ją odwracać, czy co? Wogóle ostatnio tak się inaczej jakoś zachowuje, jest bardzo energiczna, sale się kręci, rusza i pokrzykuje, a jak jej coś nie wyjdzie, np. nie dosięgnie pieska z pozytywki, to się strasznie denerwuje.
Aniu NAtalka też ostatnio wyrzuca zabawki z łóżeczka, myslałam, że to przypadkiem, ale jak tak zaczeły już parę razy lądować na ziemi, to się kapnęłam, że to taka zabawa jest:)
Ptysiulek u nas też nocki ostatnio różne, dziś pobudka o 5;)
dobrej, przespanej nocki:)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
My też mamy ciężko dotrzec tutaj No a o Baby myślałam też ostatnio
Jest dużo mamusiek które też pewnie mają ciężko z czasem
madzia podziwiam cię, bo ja nie pójde na pobieranie krwi z małą, tylko albo mój mąż albo moja mama, bo ja jakoś serca nie mam (u nas pobieranie krwi wygląda tak że wkuwają igiełkę i łapią do próbki kapiącą krew )
A my też rośniemy podobnie jak inne dzieciaczki (ale jestem bardzo leniwa bo dalej nie przekręcam się z brzuszka na plecki i odwrotnie, jedynie na boczki i łapie zabawki) ale za to już prawie siedzę sama się podnosi tyle ile umie, już poduszki wiekszej pod głową nie może miec bo zaraz się podnosi
A tutaj mój mały śmieszek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wybaczcie ale ciężko nadrobic wszystko i odpisac każdej!
Dziewczyny jeszcze jedno pytanko. Gdzie można kupic tanie mleko NAN PRO HA? Już teraz 2 nam potrzebna. W Auchanie jest po 27.90 ale za każdym razem jade i albo puste półki albo pare sztuk na nich. No w rossmanie droższe i dlatego szukam.
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Baby fajnie że sie odezwałaś i wszystko dobrze z maluszkiem ...
a u nas chłopakom coś sie poprzestyawiało i sie budzą o 00.30 na mleko.... i rano o 6.00....