BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #557234 przez makrelcia
to ja was dobiej :) Mój też spał od 19:30 do 6:50 :D Bez nocnego wstawania :D

Ptysiulek Jerzol zawsze tak zasypia, że sobie kołderkę na buzię nakłada :) Jak jest śpiący to się tak nakrywa :) Nasze dzieci jużź sobie świetnie dadzą radę z kocykiem także spokojnie. Aczkolwiek zawsze pod kontrolą :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #557236 przez aganio87
Ptysiulek już niedługo też bedziesz spała całą noc... :)

moi chłopacy dziś jak nigdy ok 1.00 domagali sie jedzenia i do 7 spali... :)

Ksawery już sam siedzi troche sie chwieje ale daje rade..... Kajtuś już po malutku sie też garnie do tego... :)

[*] 6.11.2011

11 lata 10 miesiąc temu #557261 przez hanias
czajusiątko - u mnie Hania też zabawiała się gryzakiem i w pewnym momencie płacz, bo coś tam ją bolał. Ale sprawdzałam i nie widzę żeby dziąsła były opuchnięte czy coś takiego.

No właśnie dziewczyny czy zawsze dziąsła są opuchnięte???

Ptysiulek - u nas jest odwrotnie. Hania się rozkopuje i odkrywa ciągle!!! :laugh:

No a u nas kataru ciąg dalszy. Teraz to i mąż zakatarzony i mnie boli gardło!!! Masakra!

11 lata 10 miesiąc temu #557297 przez kasia7775
Dzień dobry :)

U nas też spanie super, od 19 do 6-7 :P

Hanias Oliwier nie miał bardzo opuchniętych dziąseł, w zasadzie nie zauważyłam, żeby miał.

Jednak to co mnie męczyło, to był rotowirus. Teraz ma moja mama, a i tata dostał dzisiaj biegunkę. Oli jakoś się trzyma, chociaż raz dziennie dziwną kupę robi. W ogóle chyba ma skok rozwojowy, bo dziwnie się zachowuje, wymusza noszenie go na rękach :P i siedzieć chce tylko w spacerówce.
Całe szczęście, że wyszliśmy ze szpitala, bo tam na całym oddziale rot, jeden od drugiego łapie. Koleżanka z sali przyszła z miesięcznym maluszkiem chorym na zapalenie oskrzeli, jak ja wyszłam to dokoptowali jej roczne dziecko z oskrzelami. Za 2 dni już miało biegunkę i wymioty. Dzisiaj ją odwiedzę, bo po wypis idę, to zobaczę, jak jej maluszek się czuje.

Dziewczyny, faktycznie szare mydło dobre na wszystko (prawie:)). Nie mogę niczym usunąć plamy z fluidu na ulubionej tunice :(

11 lata 10 miesiąc temu #557312 przez Patka0308
dzień dobry:)
no i tak jak myślałam że to tylko jednorazowe te spanie przez większość nocy;) ale dziś też nie było źle, bo mały wstawał co 3 godz na jedzenie ;)i u nas chyba zaczyna się przygoda z ząbkami, Grześ jest marudny, pcha gryzaki i grzechotki do buźki i naciśnie sobie tak że potem jest płacz. Katar dalej go męczy, jutro idziemy do pediatry żeby go osłuchała i coś na ten katar może dała,bo nie dość że go swędzą dziąsła to jeszcze się denerwuje że ma katar.
od dziś przez minimum 2 tygodnie mąż chodzi do pracy na 12 godz...więc będę z Grzesiem sama praktycznie cały czas.

11 lata 10 miesiąc temu #557481 przez PolaL
Jak mają iść ząbki to dziąsełka w tym miejscu robią się lekko napuchnięte i różowawe.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 10 miesiąc temu #557520 przez patys
no przeczucie mnie jednak nie myliło...no i niestety rehabilitacja czeka Matiego, bede szukac prywatnie bo nie widze tego zebym miała do szpitala dojezdzac a z reszta nie wiadomo czy w szpitalu w ogóle taka rehabilitacja jest...ogólne wskazanie to nieprawidłowe wzorce ruchowe :( :(

11 lata 10 miesiąc temu #557646 przez agnesssa
Hej dziewczyny :*

Znowu dawno nie zaglądałam :(

Ostatnio mam chyba jakieś gorsze dni, bo wszystko mnie denerwuje :dry: :huh:

Maks też dość ładnie śpi od 19.30 do 6 z jedną przerwą ok 3.

Ostatnio mamy problem z wychodzeniem na dwór :( Maks już przy ubieraniu zaczyna mocno płakać i krzyczeć, a w wózku poleży nie dłużej niż 5 min i wrzeszczy nerwowo. Aż mi się serce ściska. Nie wiem co z tym zrobić, bo na spacery trzeba wychodzić a mi się odechciało całkowicie :dry: Jeszcze ta paskudna pogoda :angry:

Wczoraj synek się zaczął przekręcać z pleców na brzuszek, ale robi to tylko w lewą stronę, no i już teraz na plecach już w ogóle nie leży B) W sumie w cale mnie to nie cieszy bo na brzuchu leżeć nie lubi więc po kilku minutach marudzi ;)

Idę z nim jutro do lekarza bo coś dziwnego mu się zrobiło na skórze główki. Tak jak by miał strupek wielkości monety, smaruje oliwą i nic nie pomaga i to już 2 tydzień :dry: Mam nadzieję, że lekarz coś na to zaradzi :ohmy:

Hanias Maks też się rozkopuje ;) I zdrówka życzę :kiss:

Kasia
kiedyś słyszałam, że na plamy od kosmetyków najlepsze są środki do demakijażu... ale nie wiem czy to prawda :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

11 lata 10 miesiąc temu #557662 przez Ania14.09
Kasia to jakieś straszne, co piszesz z tym szpitalem. Dzieci tam bardziej chorują niż jak przychodzą. Masakra!

Patys a co jest z twoim matim? Brzmi to jakoś niepokojąco

agnesssa ja też miałam z moim małym taki okres, że nie cierpiał spacerków, ubierania. Każdy spacer, to była dla mnie masakra. Obecnie jest na odwrót. Filip uwielbia spacerki, ładnie zasypia w wózku, ciekawie się rozgląda dookoła, śpiewa...... :laugh:
Tak mój filipek od jakiegoś czasu mamrocze, a może śpiewa po swojemu, mamy z tego straszny ubaw

Madzia ja też w efekcie nauczyłam filipa zasypiać przy cycu. Tak się przed tym broniłam,ale zmeczenie mnie zwyciężyło, poza tym świadomość, że wracam do pracy i tyle godzin nie będziemy razem, spowodowały, że zaczęłam więcej się "niuńkać" z Filipkiem, a dzieci takie rzeczy szybko łapią.

Ze spaniem w nocy od jakiegoś czasu jest u nas fatalnie. Nie liczę co ile budzi się Filip,ale zawsze kończy się tak samo, w moim łóżku przy cycu, bo za którymś razem nie mam siły go odkładać. W dzień też śpi nie za bardzo,sama nie wiem od czego

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 10 miesiąc temu #557760 przez patys
Aniu byłam u neurologa bo miałam skierowanie od pediatry bo zwróciłam uwagę że ma bardzo napięte nóżki i przykórczone często paluszki u nóg no i pediatra powiedziała że rzeczywiście może mieć troszke wieksze napiecie w nózkach ...a neurolog jak go dzisiaj badała to swietrdziła ze potrzebne sa cwiczenia bo tez przechyla główke na jedna strone bardziej jak go sie kładzie na pleckach i jak go podnosiła za raczki to moim zdaniem łądnie podnosił główke ale ona powiedziała ze mógłby lepiej...no i nóżki miał napiete ze np trudno jej było mu zgiac nóżki...mam nadzieje ze nie jest to az takie poważne i kilka tygodni cwiczen wystarczy...

11 lata 10 miesiąc temu #557853 przez baby_55
witajcie dziewczynki :)

długo nie zaglądałam, ale jakoś tak schodzi, a poza tym subskrypcje nie działają i nie dostawałam info, że ktoś coś napisał...

u nas wszystko ok, młoda rośnie :) mleczko mamusiowe jej służy :silly:
na 4 mies. miała 6800g i 63,5 cm

młoda dzielnie przekręca sie na brzuszek i na plecki, ciągnie główkę wysoko i próbuje sił w pełzaniu, ciągnąc pupę do góry i odpychając się nóżkami :) na razie to dość nieporadne, no ale od czegoś trzeba zacząć ;)
jak leży na plecach albo w foteliku czy na huśtawce to ciągnie się do siadania
dziąsełka i ślinienie się na szczęście uspokoiły

nocki fajne, bo 1-2 pobudki, rzadko więcej się zdarza, więc nie ma co narzekać
w dzień 2 drzemki a reszta na czuwaniu i zabawie z Adim, który uwielbia siostrzyczkę :)
wczoraj dostałam okres, więc laba się skończyła :( no cóż, w końcu musiał nadejść

nowych pokarmów jeszcze nie wprowadzamy, cycuś nadal wystarcza, położna na 3 mies. wizycie kontrolnej sama sugerowała, że przy karmieniu piersią nie ma sensu nic wcześniej wprowadzać :)

ach no i wczoraj Niśce zrobiłam pierwszy raz kitkę na czubku :) więc czas szykować gumeczki hehhe tak poważnie to na czubku ma dużo długich włosków a ponizej ma powycierane, strasznie śmiesznie to wygląda, jakby ją ktoś zgolił maszynką :silly:

tyle o nas, a teraz spróbuję poczytać co u was :)

11 lata 10 miesiąc temu #557875 przez Ania14.09
Patys mój chrześniak miał coś podobnego i kuzynka chodziła z nim do neurologa ćwiczenia pomogły bardzo szybko. Jeszcze przed roczkiem zaczął chodzić i w ogóle jest bardzo inteligentnym chłopcem :) więc i u was będzie wszystko ok.

Baby w koncu sie odezwałaś. swietnie, że dzeiciaczki się rozwijają.

mój filipek nauczył sięzabawy w wyrzucanie zabawki na ziemie. I mruży przy tym oczy :laugh:

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 10 miesiąc temu #558119 przez MADZIA7
Cześć,

za nami długi i marudny dzionek, zaczął się badaniem krwi, na szczęście przyjęli nas bez kolejki z małym dzieckiem, bo było ze 20 osób przede mną, dawniej miałam skrupuły, żeby się tak wepchać, teraz już jakoś nie:) Na szczęście Natalka nie płakała przy pobieraniu krwi, bo to z paluszka i chyba nawet nie poczuła, później mały spacerek z rana przez park i do domku... czy macie tak czaem, że wydaje Wam się, że Wasze dzieci się cofają ze swoimi umiejętnościami? Ja tak dziś miałam i to mnia załamało, zdarzyło nam się parę nocy, kiedy córcia spała 8 godz., a teraz budzi się ok. 3 razy, umiała już usypiać sama, a dziś 3 razy ją odkładałam, umiała już czasem usnąć w łóżeczku w dzień, a teraz tylko na mnie przy cycu lub na spacerze, no i jadła co 2-3 godz, a teraz równo co 1,5! Co to się dzieje? Skok w tył rozwojowy czy co?

Patys to się musieliście zmartwić tą wizytą u neurologa. Czyli to oc zym piszesz ma związek z napięciem mięśniowym? Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale synek mojego kuzyna też chodził na taką rehabilitację, teraz ma rok i 4 m-ce i bardzo ładnie się rozwija:) Więc na pewno Mati też szybciutko wyjdzie z tego i sobie wyćwiczy te ruchy.

Baby nie uwierzysz, ale myślałam znów dziś sobie o tobie, a tu piszesz, super że Nikusia tak ładnie się rozwija. Brakuje tu Ciebie na forum i Twoich rad. Ciekawe, czy jeszcze Anulka i Madeleine nas czytają?

Agnessa moja Natalka też tak ostatnio ma, że przeraca się sama na brzuch, a potem tak krzyczy, marudzi jakby jej źle było i nie wiem wtedy czy ją odwracać, czy co? Wogóle ostatnio tak się inaczej jakoś zachowuje, jest bardzo energiczna, sale się kręci, rusza i pokrzykuje, a jak jej coś nie wyjdzie, np. nie dosięgnie pieska z pozytywki, to się strasznie denerwuje.

Aniu NAtalka też ostatnio wyrzuca zabawki z łóżeczka, myslałam, że to przypadkiem, ale jak tak zaczeły już parę razy lądować na ziemi, to się kapnęłam, że to taka zabawa jest:)

Ptysiulek u nas też nocki ostatnio różne, dziś pobudka o 5;)

dobrej, przespanej nocki:)

11 lata 10 miesiąc temu #558177 przez chasiami
Witam! :)
My też mamy ciężko dotrzec tutaj :) No a o Baby myślałam też ostatnio :)
Jest dużo mamusiek które też pewnie mają ciężko z czasem :)

madzia podziwiam cię, bo ja nie pójde na pobieranie krwi z małą, tylko albo mój mąż albo moja mama, bo ja jakoś serca nie mam (u nas pobieranie krwi wygląda tak że wkuwają igiełkę i łapią do próbki kapiącą krew :( )

A my też rośniemy podobnie jak inne dzieciaczki (ale jestem bardzo leniwa bo dalej nie przekręcam się z brzuszka na plecki i odwrotnie, jedynie na boczki i łapie zabawki) ale za to już prawie siedzę :) sama się podnosi tyle ile umie, już poduszki wiekszej pod głową nie może miec bo zaraz się podnosi :)
A tutaj mój mały śmieszek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wybaczcie ale ciężko nadrobic wszystko i odpisac każdej! :)

Dziewczyny jeszcze jedno pytanko. Gdzie można kupic tanie mleko NAN PRO HA? Już teraz 2 nam potrzebna. W Auchanie jest po 27.90 ale za każdym razem jade i albo puste półki albo pare sztuk na nich. No w rossmanie droższe i dlatego szukam.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #558231 przez aganio87
chasiami a patrzyłaś na allegro??? czasem są po 10 czy 20 paczek i taniej wychodzi z przesyłką ale to trzeba sie w tym zagłębić albo z auchana można też online kupować. śliczna ta twoja śmieszka :)

Baby
fajnie że sie odezwałaś i wszystko dobrze z maluszkiem :)...

a u nas chłopakom coś sie poprzestyawiało i sie budzą o 00.30 na mleko.... i rano o 6.00....

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka