BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #558281 przez Ania14.09
Mam dylemat. Jak długo można trzymać te dania ze słoczków po otwarciu. bo na jednych piszą , że do 48 godzin,a na innych nic. filip nie zjada na raz pół słoiczka i mogłabym mu dwawać do 48 godzin,ale jakoś się boję. ja wy dajecie?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558283 przez makrelcia
chasiami u nas w lidlu jest to mleko.
Mój też leniwy i nie chce się okręcać na plecki/brzuch.
Za to "pływanie" idzie mu coraz lepeij. Tym razem poszliśmy sami na basen. Ćwiczyliśmy podobnie jak na poprzednich zajęciach a dodatkowo podejrzałam na youtub zajęcia z pływania dla niemowlaków i wdrożyłam kilka innych ćwiczeń :) Efekt taki, że już jest radość z wejścia do basenu i na pleckach sam utrzymuje się na wodzie :) Normalnie umie pływać :D
MADZIA7 ja mam bardzo często wrażenie, że zatraca nabyte umiejętności :) Tak jakby cofał się do tyłu :D Ale to minie ;)

Moje dziecko wczoraj zostało z 6 letnią chrześniaczką dosłownie na 3 min ( ja byłam w kuchni ) w efekcie czego Jerzol skorzystał z okazji i Maja dała mu gwiazdorka z czekolady do jedzenia :) z głowy gwiazdorka niewiele zostało bo był cały wycyckany a moje dzicko szczęśliwe jak nigdy. Takim oto sposobem zjadł pierszą w swoim życiu czekolade. Jakieś pół kostki czekolady by z tego wyszło. Póki co nic mu nie jest.

Pochwale się :D
ulubione zajęcie... kopanie psa :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #558299 przez czajusiątko
Ania ja co prawda nie daję słoiczków, tylko soczki i tam też jest do 48 godz. Wydaje mi się, że jak są te 48 godz w lodówce to powinny być w porządku, ale dłużej już bym nie ryzykowała
Chasiami super włoski ma Twoja mała
Makrelcia zazdroszczę tego basenu. Musi być super frajda... a Jerzyk już taki duży chłop :)
U nas dziś druga noc bez przerw na jedzenie :)

11 lata 10 miesiąc temu #558486 przez Ummi
Wiatm w poludnie!
U nas tez czestsze pobudki w nocy, czasem karmienie co godzine, ale nie ma co sie dziwic – szkraby rosna tak szybko to i zapotrzebowanie na mleko wieksze :) jeszcze chwilka i bedziemy za tym tesknic ;) (za tym malym cialkiem do nas wtulonym, za wstawaniem niekoniecznie;))
Chasiami sliczny smieszek i jakie wloski dlugie!
Makrelcia – ale Twoj chlopak odwazny – plywac umie i wielkiego psa sie nie boi ;) super fotka
Toska ja tez sie ostatnio zdziwilam jak moje dziecko na wizycie nie tylko bylo super rozgadane i wesole (i to mimo,ze prawie nikogo nie znal), ale nawet samo zasnelo na kocyku B)
Patka gratuluje zakonczonej sesji. Ze spacerowka nie pomoge – my mamy wozek 3w1 i w gondola jeszcze sie miescimy choc juz raczej nie za dlugo.
Patys co do sloiczkow to mysle, ze Ania ma racje – wazna zawartosc :) jak najmniej skladnikow na poczatek, zadnych przypraw, soli i cukru (takze tego ukrytego pod innymi nazwami). Mateuszkowi zyzczymy smacznego i czekamy na relacje jak zareagowal i jak smakowalo.
Madzia co do akcji w kosciele – mialam podobna jak bylismy u kolezanki, ale wydaje mi sie ze bylo to spowodowane zmeczeniem i ciezko tez bylo Yasinkowi zasnac w nowym miejscu… jak tylko wyszlismy na powietrze to zasnal w ciagu minuty… ale prawda jest, ze nigdy nie mozemy byc pewne jak sie dzieci beda zachowywac i ciagle beda nas zaskakiwac.
Hanias u nas na zabka dziaselko popuchlo moze 3 dni wczesniej, a inny objaw (wtedy tego nie skojarzylam mimo, ze polozna mowila, ze moze tak byc) to byly takie “kwasne” kupki…

11 lata 10 miesiąc temu #558501 przez Sandra85
Witam :) Aj u mnie jak zwykle ciezko z czasem,ale widze tu ruch :) O i Baby sie odezwala :) Fajnie,ze dzieciaczki zdrowe i ladnie sie rozwijaja :kiss: A Nikola juz duza dziewczynka,moj Bruno jeszcze nie chce pelzac,ale na brzuszku wyciaga sie,zeby dosiegnac jakas zabaweczke :silly: Ania ja daje czasem,bardzo rzadko owoce ze sloiczka,ale kupuje te male i jak nie chce na raz to czasem mu daje wieczorem to co zostawil i ladnie zje :) Jakos nie zdarzylo nam sie zostawic na drugi dzien.A w domu to robie sama owoce swieze,miksuje blenderem,a co zostaje to zawsze ktos chetny jest,przewaznie mamusia :blink: A boczki rosna :silly: makrelcia fotki sliczne,duzy juz jest Jerzyk i juz tak jezdzi na siedzaco w spacerowce?Moj na lezaco,czasem jak marudzi to tak na pol lezaco :) A i wie co dobre,hehe czekolada wszystkim smakuje :) Czajusiatko,Agnessa,makrelcia,Aganio i nie wiem kto tam jeszcze,jak ja wam zazdroszcze tych przespanych nocek :ohmy: :ohmy: :ohmy: Ja juz nawet nie licze ile razy sie moj Skarbek budzi... :huh: Mam nadzieje,ze szybko z tego wyrosnie :blush: chasiami ale ma slodka czuprynke Malutka,rzeczywiscie taki maly smieszek :woohoo: MADZIA wspolczuje pobierania krwi :( A co do umiejetnosci,to nasze maluszki nie cofaja sie,tylko te rzeczy co juz umieja czasem zapominaja,zeby moc cwiczyc nowe :) Ale to wszystko maja tam w glowce zakodowane i jeszcze nie raz nas zaskocza :) Pattys biedny Mati,ale szybka rehabilitacja dziala cuda i za jakis czas zapomnicie,ze byl jakis problem,buziole dla Was :kiss:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #558585 przez kasia7775
Witajcie :)

Baby zaglądaj częściej :)

Aniu spokojnie mogą stać w lodówce do 48 godzin.

Makrelcia zdjęcia super, normalnie wiosnę poczułam :P gdzie taka piękna zieleń?

Agnessa nie pomyślałam o środkach do demakijażu :) pewnie gdybym na świeżo zrobiła to by zeszło. Wczoraj dwóch różnych użyłam i nic. A wcześniej jeszcze szare mydło i ariel odplamiacz.

Patys nie martw się, ćwiczenia pomogą na pewno :)

Chasiami śliczna śmieszka :kiss: Ja w szpitalu musiałam się napatrzeć na pobieranie, wkłuwanie wenflonu, a potem 4 zastrzyki dziennie :(

Sandra przykro mi :kiss: Jak teściowa dostanie terapię, to pewnie tak szybko jej nie wypiszą?

A ja chyba kojec muszę kupić, bo mata już za mała się zrobiła :) a i tak na kołdrze leży :P Oliwier kula się na wszystkie strony i co jakiś czas na podłodze ląduje :)
A co do marudzenia to chyba zęby z góry już mu się szykują :P

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #558616 przez makrelcia
kasia7775 Takia piękna zieleń to w palmiarni w Poznaniu :D

Oliwer wcina chrupkę na zdjęciu ?
Mamy macie może jakieś przepisy na obiadki dla maluchów ? Bo kompletnie nie wiem co gotować. Wzystko wydaje mi się takie samo :D Mało tych składników żeby kombinować...

11 lata 10 miesiąc temu #558743 przez czajusiątko
Kasia moja Oliwia też wczoraj jadła pałkę kukurydzianą ale skończyło się na tym, że miała pełno we włosach, bo jak już ją rozmemlała to chciała się złapać za ucho rączką, w której trzymała pałkę:)
Muszę się rozejrzeć za jakimś fajnym kocem żeby jej rozłożyć na dywanie bo mata już nie wystarcza. Do tej pory przekręcała się tylko z plecków na brzuszek, a dziś zaczęła też z brzuszka na plecy i dzięki temu tak się przemieszcza, że ląduje obok maty. Dziś jak ją położyłam na macie i odwróciłam się tylko do szafki żeby wyjąć jej spodnie to przeturlała się na gołe panele, a drugim razem jak ją zostawiłam i poszłam umyć butelkę to przeturlała się do ławy i przytuliła do nogi :)

11 lata 10 miesiąc temu #558809 przez Nan
Patyś- my dzisiaj miałyśmy pierwszą rehabiliatcję (dbając o bioderka "popsuła się" nam symetria) i było fajnie (medoda Bobath) dziś było to co juz kiedys nam neurolog wyjaśnił tylko nieco obszerniej- czyli jak nosić, jak się bawić itp- Ela zachwycona, a zajęcia były dziś grupowe więc jeszcze nasz łobuz chłopczyka za włosy wytarmosił. Całkiem fajna "zabawa" i zawsze to jakieś urozmaicenie- staram się pozytywnie do tego podejść- a i ważne- zakazano nam dzieci porównywać i fizjologiczne siadanie to ok 8-9 miesiąca- więc mamy nie rozpaczać i nie podciagać i nie podpierać.

Ania - u moich bratanków słoiczki były po 48 h w lodówce tylko nie "grzebało się" w nich obślinioną łyżeczką- tzn czystą łyżeczką porcyjkę do miseczki a słoik do lodówki.Nic nikomu sie nie stało

U nas ząbki już od ponad miesiąc dajaą znać- tzn są i takie "kwasne kupki" i grudeczki na dziąsełka i żadnego nadal nie widać. Nocki za to takie że nawet nie wiem ile razy się budzę bo chyba zaczełam funkcjonować jak zombie-w półśnie.

11 lata 10 miesiąc temu #558819 przez hanias
teraz to ja się zastanawiam nad tyn napięciem mięśniowym. Hania też często prostuje nóżki i nie wiem czy to tak powinno być. szczególnie jak stawia się ja na nóżkach oczywiście podtrzymywana.
chasiami - czyżbym przyuważyła jakieś loczki na główce Alicji???
Makrecia - zdjęcie z piesiem - rewelacja!!!

11 lata 10 miesiąc temu #558869 przez Ania14.09
Makrelcia sorki,ale odwazna jesteś z tym psem. Oczywiścei Jerzyk przesłodki, i super, że chodzicie na basen.

kasia śliczny Oliwierek. W Jakim programie robisz tę kombinacje zdjęć?

Nan oczywiście, że dziecko rzadko samo wcześniej usiądzie. jak je posadzimy i podeprzemy, to usiądzie i trzy miesięczne, bo trzyma już samo głowę.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558897 przez kasia7775
Makrelcia tak, to chrupka (chrupek???) kukurydziana :) Ja też chcę zieleń :P u nas pomarzyć o takim miejscu...
Ja obiadki ze słoiczków daję, tam też mało urozmaicone składniki. A jak do tej pory to najlepiej pasują nam te z Rossmana, tańsze i większe :)

czajusiątko rozłożyłam dzisiaj łóżeczko turystyczne i tam matę włożyłam, przynajmniej mam pewność, że Oli pod stołem nie wyląduje :P

Nan pewnie, że nie ma co dzieci porównywać, ale jak nasze się szybciej rozwijają to super :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Ania dziękuję :) używam Picasa, darmowy, prosty i fajny program. Taki kolaż zrobiłam ze zdjęć babci od młodości do starości i dałam wywołać w dużym formacie. Wszystkim w rodzinie się podobał :)

hanias przy staniu to chyba jeszcze normalne, poza tym nie ma co za dużo myśleć :P

11 lata 10 miesiąc temu #558901 przez Sandra85
Kasia zdjecia cudne,a Oliwierek jakie slodkie minki robi,szczegolnie na tej fotce z chrupka :laugh: A w wozeczku mu zamontowalas kierownice?Ona tak gra i buczy jak samochod i da sie kluczyk przekrecic?Sorki,ze tak dopytuje,ale dostalismy taka,tylko jeszcze Malemu nie zamontowalam,bo tak jak mu pokazuje,to nie za bardzo sie nia bawi... :huh: A Oliwierek sie bawi nia???A ja kojec juz kupilam,wlasnie myslalam,ze na dzis dojdzie,lae bedzie chyba jutro o taki allegro.pl/baby-design-kojec-play-2012-w...tis-i2988921499.html Dziewczyny na lipcowkach go bardzo polecaly,a ja chcialam cos solidnego,zeby nie wyrzucac kasy w bloto,bo ja jeszcze place za przesylke z polski :) A mialam cos jeszcze pisac,ale Bruno juz marudzi :( Moze mi sie uda pozniej :)

11 lata 10 miesiąc temu #558958 przez kasia7775
Sandra właśnie taka jest ta kierownica. :) )Oli dostał ja w święta, ale teraz dopiero zaczyna się nią bawić. Montuje się ją na rzepy, więc w każdej chwili można odpiąć.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558967 przez chasiami
Makrelcia a nie oriętujesz się jaka jest cena tego mleka? Bo dzisiaj chciałam kupic w realu ale nie opłaciło mi się nawet iśc tam. CENA 39 zł!!!!! :ohmy: skąd takie ceny?! A w Auchanie 27,90!!! to jest 11 zł różnicy!!! :ohmy:

Tak jakby ktoś miał informacje na temat tego mleka to chodzi mi o NAN PRO HA teraz już 2 nam jest potrzebna

Aganio
nie ma na allegro właśnie już patrzyłam, a jak było to 40 zł za puszke :P nie wiem skąd ludzie biorą te ceny?!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka