- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Dzis zamierzam dac malej rosołek ze słoiczka po 5 miesiacu zobaczymy co z tego wyjdzie ostatnio jadła ziemniaczki ze szpinakiem i pluła dalej niz widziała
Aganio głosik oddany
patys moja Julcia tez tak robi, czasami mam wrażenie jakby żuła własny język
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a tu znowu cisza, widzę że wszystkie zajęte jesteście
wczoraj oglądałam dramatyczne adopcje i tak się popłakałam, że aż mnie głowa rozbolała... jakaś płaczliwa się zrobiłam ostatnio...
i niedzielę spędzimy całą rodzinką, mąż odsypia po pracy, bo o 6 wrócił, a potem może do teściów podjedziemy, bo dzwoniła teściowa, że jedzenia nam napakowała
miłej niedzieli
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Teściowie dziś już pojechali, chwilkę odpoczywamy, a po obiadku kolejni goście - kuzyn z żoną i synkiem, ale to już tylko na kawkę i pogaduchy.
Aganio głosik oddany na naszych forumowych jedynych bliźniaków!
Ptysiulek to linki do moich blogów, bo nie wiem, na który konkretnie chciałaś:
kulinarny - moja-domowa-kawiarenka.blogspot.com/
logopedyczny o dzieciach - w-krainie-logopedii.blogspot.com/ - ten dopiero raczkuje, ale staram się regularnie 2 razy w tygodniu coś wrzucać Zapraszam:)
Patys super, że Walentynki się udały! My w tym roku niestety nie obchodziliśmy, bo mieliśmy teściów, ale i tak było całkiem przyjemnie. Chyba z tym mamlaniem języczkiem przewrażliwiona jesteś przez ostatnią wizytę o lekarza, bo dzieciaczki co chwilę wymyślają nowe umiejętności, które sobie ćwiczą Ale rozumiem Cię, bo mnie się stale zdaje, że Natalkę brzuch boli, po tych naszych kilku dniach kryzysowych, gdy faktyczne ją bolał. A z tym usypianiem to też ak różnie bywa, chciałoby się nauczyć w łóżeczku, samemu, a jak sie patrzy jak dzieciątko się męczy i nie może usnąć, to serce się kraje i żal nie ukołysać, pocieszam się stale moim mottem, że wszystko przemija i nawet jeśli teraz się trochę za bardzo wyprztulamy i ukołysamy, to ze wszystkiego się wyrasta. Mój chrześniak usypiał tylko na rękach, a teraz ma 1,5 roczku, kładzie się sam do łóżeczka i już śpi:)
Justyss buziaczki dla -miesięcznej Julci!
Czajusiatko słodko Oliwka wygląda na tym ogrmonym "dorosłym" łóżku!
Ummi gdzie Ty na takie fajne kursy chodzisz? Ja bym też poszła, ale nie mam jak zostawić MAlutkiej, bo je co 2-2,5 godz. i tylko z piersi.
Patka my też mamy rodzinną niedzielę, jak ja lubię weekendy!
miłej niedzieli:)
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Patys super, że wyjście się udało pierwszy raz jest najtrudniejszy. Oli też językiem mieli i tak dziwnie go wypycha. Myślę, ze to dziąsełka go swędzą.
Monia nie zazdroszczę rozłąki, mój mąż przez zimę na miejscu jest, ale jak tylko wiosna przyjdzie to w delegacje będzie jeździł. Nie będę miała śniadanek do łóżka
Patka ja też nie mogę takich programów oglądać
Madzia to ciągle masz gości
I ja poproszę o głosy
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/8931
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/8927
A dzisiaj nic mi się nie chce, dostałam @ i wszystko mnie boli...
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
co do mojego przesadzania i zamartwiania to wiem że was czasem tym zamęczam ale wole nawet drobnostka sie podzielić bo mi wtedy lżej:)i nawet jak wiem że to pewnie nic takiego to wolę się upewnić
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Patka ja mam mieszane podejście do tych "dramatycznych adopcji" są różne sytuacje..
Ja rzadko tu w weekendy zaglądam, bo wolę czas z rodziną spędzic.
My noce od jakiegoś czasu mamy fatalne. Nie wiem czy to zęby, czy co
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Justyss wszystkiego naj dla Julici
- karolak25
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nareszcie z nami!
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja tez pomagam Yaskowi zasnac – szczegolnie wieczorem – zwykle klade sie obok, trzymam za raczki, spiewam i klepie po pupce albo gladze palcem po nosku zeby oczka zamknal i nie mam z tego powodu zadnych wyrzutow… to sa male bobaski, nie potrafia sie jeszcze same wyciszyc i potrzebuja bliskosci, ciepla, przytulania…
Madzia7 – kursy to taka fajna inicjatywa miasta, sa to kursy dla mam/rodzicow z dziecmi, wiec dzieciaczki bierze sie ze soba (w koncu to im sie wykonuje masaz;)), a wszystkie kursy sa w jednym z pobliskich przedszkoli– my tutaj sami jestesmy, wiec nie mialabym gdzie Yasinka zostawic, i tez karmimy sie tylko piersia co 2-3 godziny – Yasko butelki (i smoczka) jeszcze nigdy na oczka nie widzial, ciekawe jaka by byla jego reakcja na butelke – wlasciwie to nawet ani jednej w domu nie mamy w razie czego.
I super, ze podalas linka do bloga kulinarnego – w wolnym czasie chetnie cos wyprobuje, bo czasem mi sie juz pomysly koncza zdecydowanie wole piec niz gotowac.
PolaL my od niedawna pieluszki w rozmiarze 4 uzywamy
Jussstys spoznione zyczenia dla Julci ! (Julka ma sliczne wloski i jakie dluuuuuuugie)
- Ptysiulek
- Wylogowany
- gaworzenie
ja też uwielbiam tę piosenkę! Na jakim kursie byłaś? Na masażu Szantala?
Czy któraś z Was robi maluszkowi masaż Szantala?
Patys,
u nas Mały przed zaśnieciem kręci głóką, racze rzuca nią raz na lewo, raz na prawo. Co do języka też "memla", mieli i bawi się językiem .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Madzia,
dziękuję, blogi sa świetne!
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Jussstyśwszystkiego najlepszego dla Julci
moniab26pewnie jest Ci ciężko, mój mąż wyjeżdża często w delegacje, ale góra na dwa tygodnie.I tak to chyba jest,że rozłąki z maluchami bardziej przeżywają mamusie, mnie to czeka już w piątek
Patyssuper,że randka się udała.Dominik też memla językiem i czasem przed zaśnięciem kręci głową
MADZIA7 Co do zasypiania to czasem jak mu się oczka kleją to zasypią w ciągu kilku minut sam, a czasem się wierci, kreci i marudzi i wtedy biorę go na ręce i go przytulam,śpiewam, głaszcze i dopiero zasypia.Też nie mogłabym patrzeć jak się męczy w łóżeczku.
A ja mam problem ze spacerami.Do tej pory było super i żadnego problemu bo albo spał, albo sobie spokojnie leżał a od kilku dni nie chce leżeć w wózku, podnosi głowę i w płacz, chyba znudziło mu się leżenie
W nocy też się budzi dwa trzy razy a było tak,że przesypiał całe noce.Dzisiaj się obudziło 1.30 żeby sobie pogadać i tak do 4 zero spania mimo że wzięłam go do nas do łóżka co zazwyczaj pomagało, więc bez kawy się dziś nie obejdzie.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cisza dzisiaj na wątku..... U nas od kilku dni wiosna , ciepło i słonecznie żyć , nie umierać Jasiek trochę był zaziębiony ale teraz już ok , w piątek w końcu idziemy do szczepienia bo za miesiąc kolejne Mój tez "żuje" językiem ale najgorsze chyba jest przesikiwanie w nocy pieluchy tak że muszę go przebierać nad ranem bo osikany po pachy i wtedy się rozbudza i mamy "imprezę"
Ania zgadzam się z Tobą , bo żeby karmić piersią trzeba być upartym . Ja uwielbiam to robić , Jasiek teraz poklepuje cycusia , głaszcze a jak zobaczy że mu się przyglądam to puszcza go i uśmiecha się do mnie "pełną gębą " Najbardziej denerwuje mnie moja rodzina która dopytuje się tylko ile będę go karmić , no kurde on ma dopiero 5 miesięcy , ja i tak nie wracam do pracy to będę i do roku karmić
Dziewczyny może macie jakieś sprawdzone przepisy na szybki i smaczny obiad , sałatkę i jakieś przystawki. W internecie masa przepisów i człowiek aż oczopląsów dostaje ( Madzia byłam u Ciebie na blogu i napisałam komentarze :)i chyba zrobię shreka i rogaliki marchewkowe więc ciast nie potrzebuję ) Muszę coś zrobić szybko na piątek a oprócz dwójki dzieci mam męża po zabiegu który jeszcze nie doszedł do siebie i przede wszystkim nie ma jak pomóc mi przy dzieciach
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Ptysiulek nie poległaś bo na pweno jesteś wspaniałą mamą. Trzeba jak pisze Ania być upartym i konsekwentnym. Moja w 6 tyg. przybrała 850g więc nie wiem czy dużo czy mało nic mi nie powiedzieli. Ubieramy się w 68 lub 3-6 miesięcy. Jak na moje oko jest ok. Jest drobna i nie narzekam. Na razie tylko daję cycusia.
Z nowych umiejętności to moje dziecko zaczęło sobie cmokać no i jak się złapie np. bluzki to podciąga się skubana do siedzenia. Już nie mam siły z nią walczyć