BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #566988 przez patys
coś ostatnio mniej nas:)no więc nadrabiam i pisze:)
u nas wczoraj była rehabilitantka stwierdziła że duzej asymetrii nie ma że ona nie widzi ale że napięcie w nożkach trochę jest....no i że Mati powinien już się bawić troszkę nożkami a tego nie robi i mało je do góry podnosi...zaproponowała nam spotkania w grupie gdzie będą ćwiczenia robione w każdą sobotę maluszki z rodzicami:)i jakiegoś masazu nas nauczą ktoś już o ten masaż pytał na forum...
a wczoraj przed nocką zadecydowaliśmy że jak Mati znowu będzie się tak wybudzał przez te ząbki to podamy mu paracetamol bo czytałam a artykułach że można podać...oczywiście nie będę tego robiła ciągle wczoraj nawet miałam opór ale dzięki niemu Mati pospał pod rząd 3,5 godz co przez ostatnie dni mu się nie zdarzało bo co godzina albo co pół się wybudzał...a ja codziennie budziłam sie z bólem głowy....poza tym smaruje mu dziąsełka bobodentem ale czytałam ze on jest sredni wiec dzis kupiłam calgel..

a dzis już zdążyłam przyszykować obiad i upiekłam babkę piaskową :)pierwszy raz w zyciu ciekawe czy bedzie dobra studzi sie na razie:)miłego dzionka:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #567019 przez Sandra85

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #567022 przez Nan
Patyś- u nas 2 tygodnie temu nóżki były ledwo zauważane (mocno fikała nimi jedynie w kąpieli), fizoterapeutka poradziła więcej fikania na golasa i obroty przy przewijaniu i teraz nóżki są nr 1 ;) wczoraj mały fikacz już sobie nawet skarpetki z nóżek łapkami pościągał, a później ciągnęła się za rajstopki i aż piszczała z radości.

11 lata 10 miesiąc temu #567074 przez Ptysiulek
Patys,
to ja pytałam o masaż Szantala.
Na dziąsełka podobno bardzo dobry jest Dentinox.

Jak wyjdzie babka, to poproszę o przepis :D.

11 lata 10 miesiąc temu #567158 przez PolaL
No i wykrakałam sobie - mała złapała od Szymka wiruska marka na całego, pokasuje i już zaczęła mieć zmiany kataralne w uszku. 3 razy dziennie mamy inhalacje i czyszczenie noska, 2 x krople do uszu , 3xsyropek. No i dowiedziałam się że mogą iść ząbki bo dziąsełka twardnieją :unsure: jakoś zawsze myślałam że jak idą ząbki to dziąsła się rozpulchniają. No ale ja się tam nie znam tyla co widziałam jak to było przy Szymku.
Swoją drogą lekarka trochę dzwina bo przepisała mi nurofen 5mlx3. No i jak poczytałam ulotką to 5ml jest dla dzieci 1-3letnich o wadze 10-15kg :unsure: Dałam małej wg jej wieku i wagi 2,5ml. Bo o ile się nie mylę to najgorzej przedawkować leki przeciwgorączkowe.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

11 lata 10 miesiąc temu #567162 przez PolaL
Mała smarka :silly: a nie marka - s mi się zjadło wcześniej :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #567185 przez MADZIA7
Sandra bardzo mi przykro, jestem cały czas z Wami, trzymajcie się!

Co robicie na katarek? Dajecie coś, dopadł nas:( A Mała tak strasznie nie lubi odciagania katarku i płacze:(

11 lata 10 miesiąc temu #567186 przez kasia7775

11 lata 10 miesiąc temu #567222 przez toska
[

11 lata 10 miesiąc temu #567464 przez makrelcia
Sandra trzymajcie się !

Mam pytanko macie już uregulowane posiłki u maluchów? Tzn śniadanie obiadek... Czy tylko podajecie jakieś obiadki i deserki ?
Zastanawia mnie co podawać na śniadanie, kolacje.
Rano dawałam Małemu kleik na gęsto z jabłkiem lub innym deserkiem. Później butla, obiadek i przed spaniem kaszke ( czasami łyżeczką czasami z butli.
Tak mnie zastanawia ten kleik... czy nie lepeij podać kaszke ? Albo co innego podawać na śniadanko? Teściowa mi dzisiaj wymyśliła bułkę pokruszoną z mlekeim :O Chyba jeszcze za wcześnie na tekie eksperymenty. Ale biszkopt z jabłkiem już mi bardziej spasił :)
A jak wprowadzacie gluten ? Kupiłamkaszke manną i nie wiem co daelj :D Taka bystra jestem :)

11 lata 10 miesiąc temu #567484 przez Jussstyś

makrelcia dobrze jest dodać troche kaszki mannej do zupki czy do czegoś innego, stopniowo oczywiscie :-)

Nie mam zupełnie czasu pisać ale czytam na bierzaco.
Julcia jest ostatnio bardzo grzeczna, wcina zupki i obiadki po 5 miesiacu :-)
Zamierzam niedlugo sama zacząć robić jej obiadki z ugotowanych warzyw, zmiksowane blenderem :-)
Katarek i choróbsko poszło precz i mam nadzieje ze szybko nie wroci :-)

Buziaki :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567530 przez Patka0308

A Grześ dziś zjadł zupkę przeze mnie ugotowaną i powiem Wam że lepiej mu ona smakowała niż te ze słoiczków ;) wsuwał aż mu się uszy trzęsły :D moje dziecko dziś zasypia w minute dosłownie jak tylko zacznę go po główce drapać :) Pierwszy raz dziś Grześ zrobił 'kołyskę' złapał się za stópki i bujał się na boki a jaki miał przy tym ubaw :)

makrelcia my nie mamy uregulowanych posiłków. Narazie Grześ je deserki i zupki, a czasem kaszkę czy kleik, ale najbardziej lubi moje mleko ;) ja to taka bystra jestem, że jakoś w ogóle nie wiem jak uregulować małemu te posiłki, od czego zacząć itp...masakra;/ w sumie to jeszcze może za wcześnie żeby mu uregulowywać te posiłki, ale nie wiem.

11 lata 10 miesiąc temu #567556 przez PolaL
Hehe , tyle piszecie o tych daniach dla maluszków a my nadal tylko na cycusiu. Jak będę musiała zacząć dawac jedzonko to nie wyrobię w czytaniu tego jedzonka.

Moja Gabrysia od trzech dni sobie pełzoraczkuje do tyłu tak że musiałam przerzucić ją na podłogę i na kocach sobie baraszkuje. Mam nadzieję że to tylko chwilowo i nie spieszno jej do chodzenia. Chociaż parząc na mojego siostrzeńca to w wieku 5 miesięcy już stał przy meblach a 7 poszedł sam.

11 lata 10 miesiąc temu #567610 przez Ummi
Nan – co do karmienia- cytuje “Też kocham pytania "ile jeszcze będę karmić"- noż kurczę-3 lata 4 miesiące i 2 dni...Nie wiem czemu to ludzi tak dziwi- to jest całkiem normalne, że matki ssaków karmią je cyckiem i ani to powód do chwały ani przeciwnie-ot tak było i jest” – super to ujelas <brawo> nic dodac nic ujac :)
A macie jakies sposoby na to by skarpetki jednak pozostaly na miejscu ? zakladam je chyba million razy dziennie a i tak za minute zdjete, bo tak nogami fika :)
Patys a ja sie juz zaczelam dziwic co Yasinek tak te nogi ciagle do gory podnosi ;) I to wyprostowane jakby miesnie brzucha cwiczyl, a przy tym klepie sie po kolanach ciagle – stopek jeszcze nie odkryl, ale widac kolana tez sa fajne ;)
PolaL zdrowka dla Gabrysi !

11 lata 10 miesiąc temu #567636 przez Ania14.09
Madzia na katar najlepszy jest inhalator. Ja kupiłam taki allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-li...zek-i3002343956.html
U nas katar co prawda był tylko raz,ale wiele razy wydawało mi się, że zaczyna się. I stosowałam ten inhalator, używałam do tego roztworu soli w aptece za grosze.
Poza tym jak trzeba wyciągnąć gęste babole to rozrzedza używanie tego inhalatora. Filip Uwielbia go, często przy nim zasypia

Sandra trzymajcie, się. Wspólczuję :kiss:

Z tymi posiłkami stałymi jestem też zagubiona. Dziś Filip zjadł brzoskwinię i zjadł pól słoiczka, pierwszy raz tak dużo. Pewnie dlatego, że słodka.
Też muszę zacząć dawać te kaszki, bo jak wrócę do pracy. Tylko nie wiem czy to na swoim mleku sie daje? Moja mam mówi, że to piszą aby sprzedawać swoje produkty, że powinnam wprowadzać po woli wszystko, a zamiast kaszek swoje mleko ściągać. Sama już nie wiem

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka