BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #570777 przez chasiami
Cisza i wiatr! :)
Pozdrowienia mamuśki! :)

i miłego weekendu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #570781 przez patys
ale pusteczki weekendowe...jest po 20 a ja juz taka zmeczona jestem że chyba zaraz idę spać:) dzis byliśmy na tych cwiczeniach fajnie było na razie była jeszcze tylko jedna para z dziewczynka która ma 7 miesiecy i wazyła tylko 6 kg taka drobinka:) dzieki temu że byliśmy tylko w dwie pary to cały czas się nami zajmowano:) robiliśmy te cwiczenia obrotowe, poza tym pokazała nam pani kilka pozycji w jakich układac Mateuszka żeby te nogi chciał do góry dzwigać bardziej...zaproponowała żeby w takim gniazdku z koca go kłaść do łóżeczka gdzie nóżki będą wyżej:)ogólnie było bardzo miło...potem byliśmy u babci i prababci i Matek był na maksa marudny, jak tylko ktoś go brał na ręce to od razu płakał i nie chciał się niczym zabawić...po powrocie do domku był aniołeczkiem:)
czy waszym maluszkom zdarzają się czasem takie spienione kupki..tak to wygląda trochę jak maluszek kupke zrobi i od razu sie go przewinie to wtedy to sie da zauwazyc ze kupka taka troszke spieniona...nam sie tak czasem przytrafi ale czytałam na forach że to nic groznego raczej a przy naszej "alergii" i wprowadzaniu pokarmów w mojej diecie to rózne cuda sie z kupkami dzieją:)

miłego weekendu dziewczyny :kiss: :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #570849 przez MADZIA7
Cześć dziewczyny,

my dzisiaj prawie cały dzionek same, bo mąż w pracy, na szczęście wpadły koleżanki na kawkę i jakoś zleciał dzionek.

Patys Natalka miała parę razy takie kupki, myślałam że to biegunki, ale zauważyłam, że ma takie rzadsze jak więcej nabiału zjem.
a odkąd jej daję marchewkę (od 4 dni), to ma takie ładne bardziej zbite i robi rzadziej.

Nan to na KAzimierzu? Byłam w Mleczarni:) Też lubię KAzimierz, a teraz to tylko pizzernia na Kurdwanowie i nigdzie nie chodzimy, bo stale cyc i cyc:)

Chasiami sto lat dla Alusi! Siedzi na nocniczku jak na tronie!:)

PAtka graulacje dla Grzesia na 5 m-c!

Ummi dla mnie chusta była zbawienna w pierwszym miesiąca, tylko w niej NAtalka zasypiała i to po 5 minutach, a teraz nie używaliśmy dawno, czekamy na wiosenne spacerki po lesie, wtedy się pewnie przyda, tam gdzie wózkiem ciężko wjechać. Też lubię blog Moje wypieki - jest świetny! Ale to ciasto to mi się skopmlikowane wydaje! Jeszcze nie opanowałam rolad do perfekcji.

dobrej nocki:)

12 lata 1 miesiąc temu #570892 przez Nan
Patys- u nas bywają spienione kupki- pediatra powiedziała że tak bywa i żeby się nie martwić póki nie są zgnilozielone/mocno śluzowe a dziecko jest pogodne
Madzia- jedno i drugie na Kazimierzu (Singer na rogu Placu Nowego- latem poza weekendem można tam spokojnie z dzieciaczkiem wpaść- siedzi sie przy maszynach do szycia na zewnątrz). Na Kurdwanowie basen fajny jest- może mają tam zajęcia dla małych rybek? (widziałam takie zajęcia na basenie agh (w tej płytkiej niecce)- wyglądało super.

Ummi- u nas chusta, jak u Madzi,czeka na wiosnę, ale uzywamy jej również "po domu"- zwł. na czas odkurzania bo jakoś odkurzacz jest ostatnio straszny i lepiej być u mamy na rękach jak toto warczy.

12 lata 1 miesiąc temu #570948 przez Ptysiulek
Oj ja też uwielbiam blog mojewypieki, tarta z jabłkami jest obłędna :).

12 lata 1 miesiąc temu #571036 przez siteczko
dzastina Witam w naszym gronie :)

Ummi Dla mnie również chusta okazała się zbawienna przez pierwsze 2 miesiące! :) Później mały już potrafił zając się sam, nie musiał być cały czas na rękach więc chustę odstawiłam :) ale póki co czeka, bo może jeszcze się przyda :) Po za tym myślę że w niedalekiej przyszłości będzie drugie dziecko, więc będzie jak znalazł gdy trafi się znowu taka przylepa ;)

patys my od wczoraj jesteśmy u teściów i pierwsze 30 min było ok, a później płacz i nikt inny nie mógł wziąć na ręce... ale zdrzemną się 30 min i już było ok :) i póki co gdzieś 'przepadł' z teściową i nie płacze ;) ale usypianie na noc było koszmarne, już myślałam że się nie uda, a ewidentnie był śpiący :| Ogólnie noc była średnia i jestem nieprzytomna :|

12 lata 1 miesiąc temu #571314 przez PolaL
Dzastina witaj, moja Gabrysia też jest z 22.09 :lol: więc mamy juz 5 miesięcy za pasem :blink: Co do łapania uszek to nie jest problem o ile nie płacze. Jakby mały płakał i chwytał się za uszka to świadczyłoby o możliwym zapaleniu ucha (ale na ogół jest jeszcze gorączka).

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 1 miesiąc temu #571366 przez dzastina
to widzę, że 22 września obfity był dla naszego kraju(ja mieszkam w małej mieścince, a tego dnia w naszym szpitalu urodziło sie 6 maluszków) .Jutro wybieram się z małym do lekarza, martwią mnie jego sińce pod oczami.Może taka już jego uroda, bo mąż ma niewielkie, a teściowa bardzo duże i może to dziedziczne.Karmię piersią, więc chyba nie brakuje mu witamin,co? tylko pewnie lekarka zleci wykonanie badania krwi, a ja wiadomo takie zabiegi u malca bardzo przeżywam,wiecie może jak/skąd pobierają krew niemowlęciu?
PolaL twoja córeczka jest na zdjęciach podobna do mojego Toska, coś z oczu są podobni,nawet swojej mamie pokazałam zdjęcie i śmiała się, że ma Antoś siostrzyczkę bliźniaczkę

12 lata 1 miesiąc temu #571424 przez MADZIA7
Hej:)

Dżastina zależy jakie badania, morfologię pobierają z paluszka i jest to chyb a bezbolesne, bo moja NAtalka miała 2 razy i nie drgnęła (w przeciwieństwie do szczepień).

Nan niestety na naszym basenie nie prowadzą takich zajęć, ale być może będziemy chodzić na Prokocim, rzut beretem:) To musimy się wybrać na wiosnę do Singera z Natalką:)

Pola i Dżastina gratulacje dla Maluszków na 5 mc!

U nas dziś fajny dzionek, do południa zabawy i szaleństwa z mamą i tatą, a po południu już tylko z mamą, jedzonko marcheweczki - każdego dnia coraz więcej, ale nadal cycek jest ulubiony!:)

Mam do Was pytanko, czy nadal Wam wypadają włosy? Bo mnie to nie przechodzi, a sporo mi się przerzedziły i nie pomogło podcięcie ani witaminy, biorę pregna plus, a wy coś bierzecie? Niedługo ołysieję, jak to się nie zatrzyma... nawet mąż zauważył, że moja strzecha zrobiła się jakaś licha ;)

dobrej nocki :)

12 lata 1 miesiąc temu #571445 przez patys
ferie dobiegaja konca a my dzis spedzilismy naprawde miła spokojna niedziele...
obejrzelismy filmik o Agacie Mróz, wygłupialiśmy się z Matkiem, pojedliśmy słodkiego:)
Matek śpi od 30 minutek, ciekawe jaka bedzie nocka...ale juz sie przyzwyczaiłam do tych nocek chyba...dzis w sumie karmiłam tylko 3 razy; dwa razy wystarczyło posmyranie kocykiem żeby zasnął po przebudzeniu...poza tym na noc mąż go usypia w wózku bo od 20 do 23 ze 3 razy się przebudza a wtedy wystarczy lekko pobujać i już śpi dalej i nie trzeba mnie budzić...

jutro jedziemy do lekarza na kontrole bioderek, ciekawe co powie bo my tych szelek już nawet na noc nie nosimy bo Mati je ściąga z nóżek i ma wtedy i tak wyprostowane jak chce...poza tym nie chce mu dodatkowego napięcia w nóżkach robić...od wczoraj śpi w takim "gnieździe" zrobionym z kocyka gdzie nóżki leżą wyżej i wtedy są ugięte, tak nam rehabilitantka poleciła:)

Dzastina Matek miał już w swoim krótkim życiu pobieraną krew z paluszka, z żyłek, z główki miał już wenflonik i daliśmy radę, więc nie martw się na pewno twój maluszek też sobie poradzi:)

12 lata 1 miesiąc temu #571479 przez Ptysiulek
Madzia,
mi niestety włosy nadal strasznie wypadają :(. Nawet w akcie rozpaczy udałam się do apteki bo jakieś specyfiki, lekarstwa itp. Pani powiedziała mi, że szkoda mojej energii na walkę i pieniędzy, bo to jest hormonalne wypaanie włosów i nic nie pomoże. Powiedziła, żeby czekać. Więc czekam cierpliwie, choć tej cierpliowości niewiele mi zostało. Obym nie została łysa jak kolano!

Dzastina,
my już tyle mieliśmy razy pobieraną krew jak bylismy w szpitalu, a potem do badań da endokrynologa i Mały zniósł to dzielnie (gorzej było ze mną). Wy napewno też dacie radę!

Miłego wieczoru.

12 lata 1 miesiąc temu #571677 przez PolaL
Dzastina przy zwykłym pobieraniu krwi to maluszkom kłują paluszka ;) no to czekam na zdjęcie braciszka bliźniaka :lol: :kiss:

Dziekujemy za życzonka :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #571690 przez PolaL
A oto moje 5 miesięcy szczęścia :lol: jak widać kiteczek jeszcze nie robimy :silly:

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #571699 przez aganio87
PolaL Gabi super wygląda i oczywiście wszystkiego najlepszego :))))

Dzastina witaj kochana chwal sie swoim synusiem :)))

Madzia mi strasznie wypadały ale odkąd ściełam tak ok 5-7 cm to teraz nie mam aż takiego problemu,, wypadają sporadycznie ale moja fryzjerka mówiła że do roku poporodzie mogą czasami wypadać garściami bo za nim wszystko sie unormuje to troche musi minąć :)

a oto moi mali czytacze :))))

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #571765 przez hanias
Witam po weekendzie :laugh:
Kupiliśmy Hani skoczek jumperoo i to był strzał w 10! skacze jak szalona i te zabawki wokół też jej się podobają (uśmiecha się i szaleje na tym że nagrywamy ją ciągle...heheheh).
Poza tym jak leży na brzuszku to tak wysoko podnosi dupcie i zamiast do przodu to do tyłu śmiga!!!

Gabrysia jaka uśmiechnięta :kiss:
A chłopaki Aganio są cudni :kiss:

Madzia - mi też stale włosy wypadają. Mało że nie jest ich za wiele to jeszcze garściami wychodzą. Też biorę pregna plus i nic to nie daje :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka