- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Wszystkie macie sliczne dzieciaczki
Ja nie mam czasu nawet napisac, ale czytam Was oczywiscie
Mojej Julci idą ząbki, ale uwaga(!) dolne dwójki . Wczoraj śmialismy się zmężem, ze bedzie nam kasowala bilety autobusowe , ale tak na powaznie to myślę, że te dwójki wyjdą do pewnego momentu i poczekają az jedynki wyjdą
patys naciesz się siostra ile wlezie i nie przejmuj się nami
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Ummi u nas też zaczęło się od takich krostek - na szyi i łokciach. Na łokciach takie bardziej suche placki były. Pierwsza taka reakcja była na proszek do prania.
Smarowałam balsamem z Oilatum.
Jak byliśmy w szpitalu zdiagnozowali atopowe zapalenie skóry. Mały dostawał sterydy na oskrzela i przy okazji skóra zrobiła mu się idealna.
Druga bardziej ostra na masło - dodałam pół łyżeczki do ziemniaków
Byliśmy u alergologa i zapisał krem z omega 3 (kupiłam Iwostin) i Cerkogel (super nawilża).
Madzia skąd jesteś?
Justyś fajne to z kasownikiem
Na weekend byliśmy w Ciechocinku, Cyganka wywróżyła mi jeszcze jedno dziecko
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
jutro rano tez mnie odwiedzi a wieczorkiem idziemy do kolezanki...a w niedziele chrzciny i wspólna imprezka:)
u mojej siostry córeczki pierwsze zabki które wychodziły to też nie były "jedynki"....więc pewnie i tak się zdarza:)
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
kasia uratowałaś mi życie Ja głupia zastanawiałam się co Małego uczula w obiadkach. Na końcu go sama marchewkauczulała. Głupia ja zapomniałam, że do każdego masełko dawałam !!! No a przecież ma skaze... wrrr Teraz już jestem mądrzejsza
Oliwier dopadł się do klawiatury na fb ?
Na wysypki tłusty krem. Jesli po kilku dniach nie zejdzie to pewnie coś uczula. Ale dziwne, że na łokciach wychodzi...
Ja ostatnio na nic nie mam czasu. Już się stresuje bo za 2 tyg wracam do pracy A najgorsze, że miałam załatwiony żłobek i dupa. kumpela zadzwoniła, że zawiesza działaność Jerzol będzie musial iść do innego. A szkoda. Ale może tam mu się spodoba.
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i nawet nie pisnął Waży już 8,5 kg :O
A no i skończyliśmy już pół roku i siedzimy. Ale dopiero teraz odkrył, że ma nogi. Do siusiaka jeszcze nie dotarł
A to mój czarny półroczny diabeł
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Dość pusto dzisiaj, nie miałam co czytać przy popołudniowym karmieniu;)
Patys to super weekend Wam się zapowiada! Chwilo trwaj, bo jesteś piękna! Jeżeli siostra bliźniaczka wygląda tak jak Ty, to się nie dziwię, że Mateuszek nie płakał
MAkrelcia ale poważny i przystojny synuć w tej czerni, nie ma to jak faceci w czerni! Szkoda że nie wyszło z tym żłobkiem, mam nadzieję, że uda się coś znaleźć, współczuje powrotu do pracy.
Kasiu z Krakowa jestem:) Ho, ho, ale Ci powróżyła:)
Justyśś to prędko Wam te ząbki idą...
Siteczko sto lat dla Tymka na 5 mc!
My dziś byłyśmy u lekarza, Natalka nie była szczepiona, bo oprócz kataru miała zaczerwienione gardełko i idziemy za tydz., a poza tym waży 7,5 kg i jutro kończyłaby 5 m-cy, gdyby w kalendarzu był 29, ale nie ma! Dobrze, że nie urodziłam 29 lutego, bo by obchodziła urodziny co parę lat! Ale bym dziecko skrzywdziła;) Kończę już, bo jutro z rana koleżanka wpadnie i muszę ogarnąć mieszkanko i upiec jakieś ciasteczka:)
dobrej nocki:)
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Jak ja nie lubie jak mojemu dziecku cos dolegaaaa… Na poczatku czekalam az sie Yasinkowi zagoi pepek i strupek na glowce (mial od uzycia proznociagu, bo na poczatku robila to lekarka i jej sie zle przyssal i spadl, na szczescie od razu ordynatorka wziela sprawy w swoje rece) i myslalam, ze jak to sie zagoi to na jakis czas bedzie “beztroskie” macierzynstwo, a tu sie pojawil tradzik niemowlecy i ulewanie, zanoszenie placzem itp., i tak ciagle cos. Dopiero wtedy sobie uswiadomilam, ze teraz to juz tak bedzie i to wlasnie oznacza macierzynstwo – ciagle nowe etapy i nowe troski –(i radosci), ale nie zamienilabym tego na nic innego Niby to wiedzialam, ale wiedziec a czuc to dwie inne sprawy hihi
Makrelcia – fajny blondasek z synka I co on wyprawia z tym misiem Swietnie, ze juz siedziec potrafi ! Moja "Kuleczka" woli spiewac serenady i pluc pieknie slina od ruszania sie i cwiczenia miesni. Wasze dzieciaczki odkrywaja nogi a moj nie moze sie napatrzec na wlasne rece i je oglada i oglada, "palce" liczy, przekreca...
Dopiero jutro weekend a juz dzis taka cisza na forum coraz wczesniej zaczynacie “weekendowanie”
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Makrelcia jak widzę włoski Twojego Jerzyka to normalnie jakbym patrzyła na główkę mojej Oliwki u Was w rodzinie ktoś jeszcze ma takie jasne włosy??
Patys może właśnie dlatego Mateuszek nie bał się Twojej siostry bo jest podobna do Ciebie
Justys ja jak widzę po dziąsełkach u Oliwii to u niej faworytem jest górna czwórka ale może faktycznie jeszcze z czasem jedynki ją wyprzedzą
U nas po staremu. Oliwia jest w miarę grzeczna w dzień, noce przesypia całe. Przez jakiś czas mieliśmy problem z usypianiem i jak tylko włożyłam do łóżeczka to był ogromny płacz i trzeba było na rękach ukołysać. Teraz już na szczęście wszystko wróciło do normy i usypia ładnie w łóżeczku. Ogólnie to stała się ostatnio bardzo bardzo ruchliwa. Nie ma mowy żeby poleżała na plecach bo zaraz przekręca się na brzuch i nawet zmiana pieluchy stała się ogromnym wyzwaniem bo jak ją kładę na przewijaku i zanim sięgnę po pieluchę to ona już na brzuszku. Dziś udało jej się przepełznąć kawałek do zabawki
Jeśli chodzi o dietę to 2 razy dziennie zagęszczam Oliwce mleczko kaszką ryżową, dajemy też jabłuszko i gotujemy marchewkę. Tylko z tą marchewką nie bardzo nam idzie. Dostałam kiedyś paczkę z Bobovity, w której był słoiczek marchewki z ryżem i to jej bardzo podeszło.
W poniedziałek byliśmy na prywatnej wizycie u lekarza, żeby wypisał nam zlecenie na Bebilon pepti 2 i powiedział, że marchewkę można dosłodzić miodem. Bardzo się zdziwiłam bo przecież mówią że do roku nie wolno podawać dzieciom miodu, ale on powiedział, że trzeba go gotować z tą marchewką i wtedy jest on całkowicie bezpieczny. Właściwie to w smaku też go nie czuć, tylko jest ta marchewka bardziej słodka. No i teraz już Oliwce bardziej smakuje
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Ależ to zleciało...
Makrelcia, ciesze się, że pomogłam :)A Jerzyk cudny a jak misia maltretuje
Tak, to Oliwier zrobił wpis na FB
Madzia to daleko mieszkasz od mnie myślałam, ze gdzieś bliżej, skoro do Sopotu cie wysyłają. Wszystkiego najlepszego dla Natalki z okazji ukończenia 5 miesiąca
patys korzystaj
Ummi ja już wiedziałam, ze ciążą to pikuś Potem dopiero są schody
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Skończę później
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Sto lat dla naszych solenizantów
Dziś moja kropelka pierwszy raz sama siadła i to nie z pozycji na brzuszku tylko leżąc na plackach u dziadka na poduszce. A radości było że hohoho....
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Byliśmy dwa dni w szpitalu, na szczęście sami w sali z łazienką , więc warunki ekstra.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
czajusiątko co do włosków to nikt u mnie w rodzinie nie ma takich jasnych włosków. Tylko Jerzol takie ma. Ponoć mój mąż miał takie jak był malutki. Ale wszystkie zdjęcia ma czarno białe więc nie widać
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Ja nie szczepiłam na nic dodatkowego i nie żałuję. Poza tym w szpitalu rot panował, ja złapałam, a Oliwier nie. A przecież całowałam go i dawałam jeść z mojej łyżeczki.
Pola to was kropelka zadziwiła
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzieciaczki słodkie. teraz tak do 3 2,5 lat będą coraz fajniejsze, później jest gorzej, bo zaczynają pyskować, a jak dojrzewają, to rwiemy włosy